Başkan Erdoğan'dan 'teğmenler' açıklaması! Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç kendini bilmez temizlenecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Yemin töreninde kılıç kaldıran teğmenler ile ilgili açıklama yapan Başkan Erdoğan, "Bunlarla ilgili gerekli araştırma yapılıyor. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir. Birkaç kendini bilmez var. Onlar ordudan temizlenecek. Bunların süratle temizlenmesi için adımları atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'dan kılıç çeken teğmenlere: Bu kendini bilmezler ordudan temizlenecek

Giriş:07.09.2024 15:29 Güncelleme:07.09.2024 16:11

Teğmenlerin kılıçlı yemini... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçları kime çekiyorsunuz? Araştırma yapılıyor, kendini bilmezler temizlenecek

Başkan Erdoğan'dan 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. En önemli eserinin imam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu ifade etti. Teğmenlerin korsan yeminiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Bazı istismarcılar çıkmak suretiyle kılıçlar çekiyorlar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor, bu birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. İman ve Kur'an-ı Kerim olmadan vatan olmayacağını vurgulayan Erdoğan "Bu topraklardan imanı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz." ifadelerini kullandı. Sosyal medyadaki ahlaksızlıklara yönelik de konuşan Erdoğan bu mecraların bir işgal silahına dönüştüğünü altını çizdi. Başkan Erdoğan askeri mezuniyet töreninde kılıç çeken teğmenlere de sert tepki gösterirken "O kılıçları kime çekiyorsunuz? Bu kendini bilmezler ordudan temizlenecek" dedi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.

"EN BÜYÜK ESERİM İMAM HATİP'İN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK"

Önder İmam Hatipler Derneği'nin kıymetli yöneticileri, İmam Hatip camiasının kıymetli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir imam hatip mezunu olarak, imam hatip nesliyle tekrar bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyorum. Önder mensuplarına kurultayı tertip ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

İmam hatiplerin kuruluşunda emeği geçen başta Tevfik İleri olmak üzere tüm hocalarımızı rahmetle yad ediyorum. Canıyla, malıyla ve ruhuyla kendisini adayan öğretmenlerimiz var. Türkiye'den ve dünyadan imam hatiplerin kurulması için varı yoğunu seferber edenler var.

22 yılda ülkemizi katbekat büyüttük. Ülkemize ilkleri yaşattık, kırılmaz denilen rekorları kırdık. Aklınıza gelecek her alanda Türkiye'yi ilklerle buluşturduk. Türkiye bölgesinin parlayan yıldızı.

Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, İmam Hatip'in önündeki engelleri kaldırmaktır, eğitim kalitesini artırmaktır derim. Her şey, tüm rütbeler gelip geçer.

"BİR AVUÇKEN OKYANUS OLDUK"

İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi. Şimdi görüyorum ki sel olduk, deniz olduk, hatta okyanus olduk. Sevgili imam hatipli kardeşim, sen varsın sen işte buradasın. Sen eskisinden daha çoksun. Sen varsan, şehadetleri dinin temeli olan ezan, yurdumuzun üstünde ebedi inleyecek, ebedi okunacak. Sen varsan, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız, nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecek. Biz istiklal marşımızın o ruhunu yaşattık. Korkmadık, al yıldızlığı al bayrağımızın itibarla dalgalanması için mücadele ettik. Yurdumuzu alçaklara uğratmamak için göğsümüzü siper ettik.

21. İmam Hatipliler Kurultay

"OKULLAR ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ"

Bu ülkedeki her insan bizim göz bebeğimizdir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Bu ülkenin her okulu bizim için kıymetlidir. İmam hatipler her safhası mücadele ile dolu 1 asırlık mazisiyle direnişin ve dirilişin sembolüdür.

"İMAM HATİP MÜCADELESİ BİR VATAN MÜCADELESİDİR"

Biz imam hatipliler minareler ezansız kalmasın diye varız. Yurdumuz Müslümansız kalmasın diye varız. Bu topraktan ezanı, kuranı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında. En çok da imanımıza saldırıyorlar. Ezan yoksa, cami yoksa, Kuran yoksa, vatan yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir vatan mücadelesidir.

"VATANIMIZ SALDIRI ALTINDA"

Sevgili gençler, medya ve sosyal medya. İşte bu kötü emeli olan ellerde birer işgal silahına dönüşmüştür. Aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Tüm o içerikler sinsi bir ur gibi gençlerimizin imanını hedef almaktadır. İmanını yine en önde savunacaklar, yine sizler olacaksınız.

İsrail'in Gazze katliamı

"İSRAİL GÖZÜNÜ BAŞKA YERLERE DİKECEK"

Sevgili imam hatiplililer, Gazze'de soykırım devam ediyor. İsrail hem Batı Şeria'da ve Gazze'de soykırım yapıyor. Dün Ayşenur Ezgi Eygi'yi katlettiler. Çocuk yaşlı demeden barbarca saldırıyorlar. Bazıları bu meseleyi kendisinden uzak görüyo ama yanılıyorlar. İsrail gözünü başka yerlere dikecek. Sıra bölgedeki diğer ülkeler gelecek. Önünde poz verdikleri her haritayla bunu açık açık söylüyorlar. Biz işte onun için Hamas sadece Gazze'yi değil, İslam topraklarını, Türkiye'yi savunuyor diyoruz. İslam ülkeleri bir ana önce uyanmalı, iş birliğini artırmadır. Bütün İslam ülkeleri İsrail'e karşı ortak tavır takınmalıdır. İsrail'i durduracak yegane adım İslam ülkelerini ittifakıdır. Mısır'la başlattığımız süreç, Gazze'nin hayrına olacaktır. Türkiye'nin dış politikada manevra adımını genişleteceğiz.

"ORDUMUZ İMANIYLA ZAFER KAZANDI"

Türk askerini, Türk ordusunu zaferlere götüren göğsündeki imanıdır. Ordumuz imanıyla zafer kazandı. TSK'nin göğsünden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Başörtüsüyle, kılık kıyafetle uğraşan ordunun kabiliyetlerini nasıl yitirdiğine yakın zamanlarda şahitlik ettik.

"BU KILIÇLARI KİMLERE ÇEKTİNİZ?"

Ordumuzun yıpratılmasına izin verilmeyiz. Bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kimlere çektiniz. Gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz.

Mezuniyet töreninde ʺMustafa Kemal'in askerliyizʺ diyerek kılıç çeken teğmenler

Bakıyorsun, 3 tane birinci olan kızımız var. Bu kızlarımızdan birinin ismi İkra, üç kardeş adı İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi? Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak üniversiteyle, Kara Kuvvetleriyle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

Biz tarihin bir sahnesinde görev ve yetki aldık. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Düz biz yokken bu dava vardı, yarın biz olmayacağız ama dava var olacak. Sizler davayı teslim alacaksınız.