Katil İsrail Lübnan'da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarını uzaktan patlattı: Dokuz kişi hayatını kaybetti

Katil İsrail, Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarına sızarak siber saldırı gerçekleştirdi. Soykırımcı İsrail'in Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken 4 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu en az bin kişi yaralandı. Patlayan telsizlerin, Hizbullah'ın üyelerine son sevkiyatta verdiği cihazlar olduğu ortaya çıktı.

İsrail'den Hizbullah'a dijital saldırı! İran'ın Lübnan büyükelçisi ve binlerce kişi yaralandı 

Giriş Tarihi: 17.09.2024  18:52 Güncelleme Tarihi: 17.09.2024  21:37

İsrail'den Hizbullah'a siber saldırı! Taşınabilir çağrı cihazları aynı anda patlatıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Sızılan çağrı cihazı 'pager' nedir?

Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat çeken değerlendirme: İran detayı

İsrail, Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlattı. 3 bine yakın yaralının olduğu saldırıyı değerlendiren askeri çatışma analisti Elijah Magnier, 3. bir ülkenin dahlinin olmadan saldırının gerçekleşmeyeceğini belirtti.  

Lübnan'ın güneyinde ve Beyrut'un güney banliyölerinde İsrail'in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızıp patlatılması sonucu yüzlerce kişi yaralandı. Görüntülerde, taşınabilir cihazların sinyal vermesiyle sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada infilak ettiği fark ediliyor. Öte yandan yaralılar arasında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu belirtildi.

İsrail'den Hizbullah'a bir dijital saldırı gerçekleşti. Kullanılan çağrı cihazları aynı anda birçok noktada patlatıldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalar sonucu ülke genelinde 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını patlattığı saldırıya dair görüntüler de ortaya çıktı. Detayları A Haber muhabiri İslim İstanbullu Tel Aviv’den aktardı.

KORKUNÇ BİLANÇO

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması nedeniyle biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır olmak üzere yaklaşık 4800 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail'in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı.

İsrail'in Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'den Hizbullah'a dijital saldırı!

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail'in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı. NNA'dan yapılan açıklamada, "Beyrut'un güney banliyöleri ile Lübnan'ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı. Yüksek teknoloji kullanılarak taşınabilir pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi." ifadeleri kullanıldı.

Lübnan'da bazı çağrı cihazlarının, sahiplerinin üzerindeyken patladığı anlar sosyal medyaya yansıdı. Görüntülerde, taşınabilir cihazların sinyal vermesiyle sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada infilak ettiği fark ediliyor. Yaralanan çok sayıda kişinin Hizbullah mensubu olduğu kaydedildi.



HASTANELER ALARM DURUMA GEÇTİ

Hastanelerden alarm durumuna geçmeleri istenirken, kan bağışı çağrısında bulunuldu. Halktan kablosuz iletişim cihazlarından uzak durmaları istendi.


LÜBNAN BÜYÜKELÇİSİ DE YARALILAR ARASINDA
İran medyası ise yaralılar arasında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğunu belirtti. İngiliz haber ajansına konuşan Reuters'a konuşan üç güvenlik kaynağı, patlatılan iletişim cihazlarının Hizbullah'ın son aylarda aldığı "son model cihazlar" olduğunu söyledi.



LÜBNAN SAĞLIK BAKANI İLK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması nedeniyle biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ebyad, Lübnan'da akşam saatlerinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, biri çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 4800 kişinin yaralandığını söyledi.

Bakan Ebyad, yaralanmaların çoğunun "el veya karın bölgesinde gerçekleştiğine" dikkati çeken Ebyad, yaralılardan 200'ünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanmıştı.



NEDİR BU PAGER?

Çağrı cihazı veya pager, alfanümerik veya sesli mesajları alan ve görüntüleyen kablosuz bir telekomünikasyon cihazıdır. Mesajlar, çağrı ağı aracılığıyla kendisine gönderilir. Çağrı cihazına posta göndermek için operatörün telefonunu çevirmek, abonenin numarasını veya adını vermek ve mesajı dikte etmek gerekir.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Bölgedeki yayın kuruluşları, bir kişinin ödeme yaptığı bir market kasiyerinin yanına yerleştirilmiş küçük bir el cihazının kendiliğinden patladığını gösteren kamera görüntülerini yayımladı.

Bir başka görüntüde ise bir patlamanın pazar alanındaki bir meyve tezgahında duran bir kişinin acıyla yere düşmesine yol açtığı görülüyor.

NNA'dan yapılan açıklamada, "Beyrut'un güney banliyöleri ile Lübnan'ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı. Yüksek teknoloji kullanılarak taşınabilir pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi." ifadeleri kullanıldı.

Aralarında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu ve çok sayıda kişi yaralandı.(4800)

Yaralanan çok sayıda kişinin Hizbullah mensubu olduğu kaydedildi.
Detayları A Haber muhabiri İslim İstanbullu Tel Aviv'den aktardı. Kullanılan çağrı cihazlarının aynı anda birçok noktada patlatıldığını belirten İslim İstanbullu'nun açıklamaları şöyle: "Elbette bir siber saldırıdan bahsetmek mümkün. Siber saldırıyı yapanın da İsrail olduğu öngörülüyor. İsrail'in bu siber saldırısı sonucu Hizbullah'ında iletişim için kullandığı çağrı cihazlarında patlamalar meydana geldi. Şehrin birçok noktasında patlamanın yaşandığına dair güvenlik kamera görüntüleri de ekrana geliyordur. Şehrin birçok noktasında patlamanın yaşandığına dair görüntüleri görüyorsunuz. Alışveriş noktalarında ana caddelerde yer alan patlamada çok sayıda vatandaşında yaralandığını sizlere ifade edebiliriz. Bu konuya ilişkin Lübnan Sağlık Bakanlığından da bir açıklama geldi. Açıklamada," Ellerinde çağrı cihazları olan vatandaşların derhal o cihazlardan kurtulmaları noktasında bir açıklama da Lübnan Sağlık Bakanlığından geldi. İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan bir Hizbullah yetkilisinin de açıklamasını hemen sizlere bir son dakika bilgisi olarak aktarmak istiyorum. İsrail'de yaklaşık 1 yıl süren savaşta İsrail'in maruz kaldığı en büyük güvenlik ihlali olduğunu söyledi. Başkent Beyrut'un güneyinde de çok büyük bir tedirginliğin olduğunu söylemek mümkün. Elimize geçen bilgilere göre patlama 30 dakikadan fazla uzun sürdü."

CANLI ANLATIM

19:22 17 Eylül 2024

LÜBNAN İSRAİL'İ SORUMLU TUTTU

Lübnan Hizbullahı, yaptığı yazılı açıklamada, "yürüttükleri araştırma ve ellerindeki bilgilerin ışığında ülke genelinde sivilleri de hedef alan çağrı cihazlarının patladığı saldırıdan tamamıyla İsrail'i sorumlu tuttuğunu" kaydetti.

Açıklamada, İsrail'in "bu günahkar saldırı için ister beklesin ister beklemesin hakkı olan cezayı alacağı" belirtildi. İsrail yönetiminden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

19:19 17 Eylül 2024

CİHAZLAR SAHİPLERİN YANINDA İNFİLAK ETTİ

Lübnan’da bazı çağrı cihazları sahiplerinin üzerindeyken infilak etti. Görüntülerde, çağrı cihazlarının sahiplerinin ellerinde ya da ceplerinde infilak ettiği fark ediliyor. Yaralanan çok sayıda kişi hastanelere akın etti

19:03 17 Eylül 2024

CİHAZIN FOTOĞRAFI A HABER'DE!

 Cihazın patlamadan önce ve sonraki hali A Haber ekranlarına yansıdı. Cihazın patlamanın etkisiyle parçalandığı anları A Haber muhabiri İslim İstanbullu canlı yayın ekranlarında gözler önüne serdi. 

18:50 17 Eylül 2024

HİZBULLAH: ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI SONUCU BİRİ ÇOCUK, 9 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin çeşitli birimlerinde çalışan bazı kişilerin kullandığı “pager” isimli çağrı cihazlarında henüz bilinmeyen bir nedenle eş zamanlı patlamalar yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği,4800 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Hizbullah'a bağlı “uzman birimlerin bu patlamaların nedenlerini güvenlik ve teknik açıdan kapsamlı şekilde soruşturduğu” ifade edilen açıklamada, yaralıların Lübnan’ın çeşitli bölgelerindeki hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Açıklama şunlar kaydedildi: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Halkımızı, Siyonist düşman İsrail'in psikolojik savaşı lehine yürütülen asılsız haberler ve yanlış bilgi yayma girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür söylentiler, özellikle İsrail’in kuzeydeki durumu değiştirme tehditleriyle eş zamanlı olarak gündeme getirilmektedir. Direniş, tüm birimleri ve seviyeleri ile Lübnan'ı ve kararlı halkını savunmak için en yüksek hazırlık seviyesindedir.”

18:49 17 Eylül 2024

9 KİŞİ ÖLDÜ 4800 KİŞİ YARALANDI

Ebyad, Lübnan'da akşam saatlerinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 4800 kişinin yaralandığını söyledi.

Bakan Ebyad, yaralanmaların çoğunun "el veya karın bölgesinde gerçekleştiğine" dikkati çeken Ebyad, yaralılardan 200'ünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanmıştı.

18:32 17 Eylül 2024

"YÜZLERCE KİŞİ YARALANDI"

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, "Ülkenin farklı bölgelerinde çağrı cihazlarının patlaması sonucu yüzlerce kişi yaralandı." dedi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil servislere gelen yüksek sayıda yaralılarla ilgilenmek için tüm sağlık çalışanlarına görev yaptıkları sağlık merkezine gitmeleri talimatı verdi.

AMBULANSLARA ÖNCÜLÜK VERİN
Lübnanlılardan kan bağışı yapmalarını talep eden Sağlık Bakanlığı, yollarda ambulanslara öncelik verilmesi çağrısı yaptı. Sağlık Bakanlığı, personelinden ve vatandaşlardan çağrı cihazları kullanmamasını istedi. Başkent Beyrut sokaklarında onlarca ambulansın hareketliliği gözlemlenirken Lübnan askerleri de kentteki kaos ve trafikteki yoğunluğu ortadan kaldırmak için caddelerde konuşlandı.

18:20 17 Eylül 2024

LÜBNAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPTI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık çalışanlarını, işyerlerine giderek yaralıları tedavi etmeye ve vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.
Lübnan Kızıl Haçı da yaptığı açıklamada, 50 ambulans ve 300 acil tıp teknisyeninin toplu çağrı cihazı patlamasının ardından mağdurların tahliyesine yardımcı olmak için hazır beklediğini bildirdi.

"PSİKOLOJİK ETKİSİ ÇOK BÜYÜK"

Saldırının büyüklüğüne yönelik  yorum yapan Saban, "Farklı coğrafi bölgelerde aynı anda gerçekleşen binlerce suikast girişimi var. Psikolojik etkisi çok büyük ve bu Hizbullah'ı etkileyecek." ifadelerini kullandı.

Saban, bu saldırının asıl amacının psikolojik bir iz bırakmak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bölgeyi korkutacak, bölgeyi korkutacak ve Hizbullah üzerinde daha fazla baskı oluşturacak."

21:4017 Eylül 2024

ABD'DEN AÇIKLAMA: ARAŞTIRIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması olayıyla herhangi bir ilgilerinin bulunmadığını ve olayın sorumlusunun kim olduğuna ilişkin bir değerlendirme yapmayacaklarını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Miller, "ABD'nin bu işle bir ilgisinin olmadığını söyleyebilirim. ABD, bu olayla ilgili önceden bilgi sahibi de değildi. Şu anda olayla ilgili bilgi topluyoruz." ifadesini kullandı.

Hizbullah tarafından söz konusu olayın sorumlusu olarak İsrail'in gösterilmesiyle ilgili sorulara da yanıt veren Miller, olayın halen yeni olduğunu ve nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgi topladıklarını vurgulayarak, "Şu anda bunun ötesinde herhangi bir değerlendirmemiz yok." dedi.

21:3817 Eylül 2024

"HİZBULLAH İLE ARTAN GERİLİM UÇURUMUN EŞİĞİNDE"

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Lübnan'daki Hizbullah ile gerilimde uçurumun eşiğinde olduklarını belirterek yakında İsraillilerin kendilerini sığınaklarda bulabileceği uyarısında bulundu.

"Israel Hayom" gazetesinde yer alan habere göre İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin konuştu.

İsrail'de son saatlerde güvenlikle ilgili istişare toplantılarının yapıldığına vurgu yapan yetkili, Hizbullah'ın "gerçek saldırı" ihtimalinin olduğunu savundu.

Güvenlik yetkilisi, "Hizbullah ile artan gerilim uçurumun eşiğinde. Belki yakında İsrailli tüm vatandaşlar sığınaklarda yaşar." ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'ndeki savaşın artık bittiğini ve İsrail ordusunun kuzeye doğru hareket ettiğini iddia eden yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kış mevsiminin gelmesiyle yağışların artması bekleniyor. Bu durumda Hizbullah'ın hareket alanı kolaylaşırken koşullar, İsrail ordusu için pek uygun olmayacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Hizbullah'a karşı şu anda harekete geçilmezse savaştan kayıplarla çıkabileceklerini anladı. Bu nedenle Netanyahu, bu hamleyi yapmak için tüm adımları attı."

21:1317 Eylül 2024

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI İSRAİL'İ KINADI

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile görüşmesinde, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasını "İsrail'in terör eylemi" şeklinde niteleyerek kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Erakçi, Lübnanlı mevkidaşı Buhabib ile telefonda görüştü.

Lübnan'daki patlamalara ilişkin bu ülkeyle dayanışma içinde olduklarını belirten Erakçi, olayı "siyonist rejimin Lübnan vatandaşlarını hedef alan terör eylemi" şeklinde niteledi.

Erakçi, yaralıların tedavisi veya Tahran'a nakli konusunda her türlü yardıma hazır olduklarını ifade ederek patlamalarda yaralanan İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani'nin son durumuna ilişkin de bilgi aldı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib ise İranlı mevkidaşının dayanışma mesajı için teşekkür ederek, Lübnan hükümetinin söz konusu terör eylemine ilişkin ciddi soruşturma içinde olduğunu kaydetti.

21:0717 Eylül 2024

ŞAM'DA DA 10 KİŞİ YARALANDI

İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'da taşınabilir çağrı cihazlarını patlatması sonucu en az 10 kişinin yaralandığı ileri sürüldü.

Beşşar Esed rejimine yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarında, İsrail'in, Şam'da Keferuse yolu ile Muvasa tünelini bağlayan yolda Lübnan Hizbullahı'na ait bir araçta ve Seyyde Zeyneb bölgesindeki bir noktada taşınabilir çağır cihazı patlattığı iddia edildi.

Patlamalar sonucu Lübnan Hizbullahı'ndan az 10 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da taşınabilir çağrı cihazların patlatması sonucu yaralanan çok sayıda kişinin, Şam'daki hastanelere sevk edildiği ifade edildi.

20:3317 Eylül 2024

LÜBNAN BMGK'YA GİDECEK

Lübnan hükümeti, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan çağrı cihazlarının patlatılmasını kınayarak bunun "İsrail'in suçu ve ulusal egemenliğin ihlali" olduğunu açıkladı.

Lübnan hükümetinden yapılan açıklamada, "İsrail'in canice saldırısının Lübnan'ın egemenliğinin ciddi ihlali ve her anlamda suç olduğu" vurgulandı.

Açıklamada, Lübnan hükümetinin "devam eden bu suçla ilgili sorumluluklarını almaları için ilgili ülkeler ve Birleşmiş Milletlerle derhal tüm temasları kurduğu" belirtildi.

LÜBNAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KONUYU BMGK'YA TAŞIYACAK

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Lübnan'ın birçok bölgesinde çok sayıda çağrı cihazının patlamasına sebep olan İsrail'in siber saldırısı en güçlü ifadelerle" kınandı.

"İsrail'in savaşı Lübnan'a doğru genişletme tehditlerine" dikkat çekilen açıklamada, İsrail'in gerilimi de "tehlikeli ve kasıtlı bir şekilde" artırdığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, Bakanlar Kuruluyla yapılan istişarelerin ardından "saldırıya ilişkin bilgiler tamamlanır tamamlanmaz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayette bulunmak üzere hazırlıkların" başlatıldığı aktarıldı.

19:2617 Eylül 2024

LÜBNAN'DAN MİSİLLEME MESAJI

 Lübnan Hizbullahı, ülke genelinde mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının patlamasından İsrail'i sorumlu tutarak bu saldırıya karşılık vereceğini duyurdu.

Lübnan Hizbullahı, yaptığı yazılı açıklamada, "yürüttükleri araştırma ve ellerindeki bilgilerin ışığında ülke genelinde sivilleri de hedef alan çağrı cihazlarının patladığı saldırıdan tamamıyla İsrail'i sorumlu tuttuğunu" kaydetti.

Açıklamada, İsrail'in "bu günahkar saldırı için ister beklesin ister beklemesin hakkı olan cezayı alacağı" belirtildi.

19:0317 Eylül 2024

CİHAZIN FOTOLARI A HABER'DE

Cihazın patlamadan önce ve sonraki hali A Haber ekranlarına yansıdı. Cihazın patlamanın etkisiyle parçalandığı anları A Haber muhabiri İslim İstanbullu canlı yayın ekranlarında gözler önüne serdi. 

18:5717 Eylül 2024

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin çeşitli birimlerinde çalışan bazı kişilerin kullandığı “pager” isimli çağrı cihazlarında henüz bilinmeyen bir nedenle eş zamanlı patlamalar yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Hizbullah'a bağlı “uzman birimlerin bu patlamaların nedenlerini güvenlik ve teknik açıdan kapsamlı şekilde soruşturduğu” ifade edilen açıklamada, yaralıların Lübnan’ın çeşitli bölgelerindeki hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Açıklama şunlar kaydedildi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Halkımızı, Siyonist düşman İsrail'in psikolojik savaşı lehine yürütülen asılsız haberler ve yanlış bilgi yayma girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür söylentiler, özellikle İsrail’in kuzeydeki durumu değiştirme tehditleriyle eş zamanlı olarak gündeme getirilmektedir. Direniş, tüm birimleri ve seviyeleri ile Lübnan'ı ve kararlı halkını savunmak için en yüksek hazırlık seviyesindedir.”

18:4117 Eylül 2024

BAKANLARA KONUŞMAYIN UYARISI

Lübnan'daki saldırılara ilişkin İsrailli resmi makamların sessizliği ise dikkati çekiyor.

KAN'da yer alan haberde, Başbakanlık Ofisinden İsrailli bakanlara Lübnan'daki patlamalara ilişkin açıklama yapmamaları konusunda uyarı yapıldığı belirtildi.

İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu yüzlerce kişinin yaralandığı bildirilmişti.

18:4117 Eylül 2024

İSRAİL'DE ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Lübnan'daki patlamaların ardından İsrail hükümetinin "acil toplantı" istediği bildirildi. Bu doğrultuda üst düzey güvenlik yetkililerinin hükümet yetkilileriyle "acil toplantıya" çağrıldığı ifade edildi.

Tel Aviv'de yapılacak toplantının İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızıp patlatmasının ardından artan gerilim ve Hizbullah'ın olası misillemesini görüşmek için yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan İsrail'in resmi televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bazı üst düzey güvenlik yetkilileriyle Tel Aviv'deki İsrail ordusuna ait merkezde görüştüğünü aktardı.


NEDİR BU PAGER?
Çağrı cihazı veya pager, alfanümerik veya sesli mesajları alan ve görüntüleyen kablosuz bir telekomünikasyon cihazıdır. Mesajlar, çağrı ağı aracılığıyla kendisine gönderilir. Çağrı cihazına posta göndermek için operatörün telefonunu çevirmek, abonenin numarasını veya adını vermek ve mesajı dikte etmek gerekir.