18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan’dan CHP’ye iade-i...

18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret! 'Özel' görüşme 1 saat 30 dakika sürdü 

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile bir araya geldi. 18 yıl aranın ardından gerçekleşen iade-i ziyarette en önemli gündem maddesinin yeni anayasa tartışmaları oldu. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü.

11 Haziran 2024 - 17:21

18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret! 'Özel' görüşme 1 saat 30 dakika sürdü 
Giriş Tarihi:10.06.202421:08 Güncelleme Tarihi:11.06.2024 17:42
Başkan Erdoğan CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile bir araya geldi! 18 yıl sonra 1 saat 30 dakikalık tarihi zirve: Ne konuşuldu?Başkan Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile bir araya geldi! 18 yıl sonra 1 saat 30 dakikalık tarihi zirve: Ne konuşuldu?
18 yılın ardından CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Özgür Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan'ı ziyaret etmişti.
Son dakika: Gözler tarihi ziyarette! Erdoğan'dan 18 yıl sonra CHP'ye ziyaret
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aranın ardından bugün CHP Genel Merkezi’ne iade-i ziyarette bulunuyor. Tarihi görüşme saat 16.00'da başladı. Ziyaret öncesi CHP Genel Merkezi'nde 3 gün süren hummalı bir hazırlık yapılırken, Başkan Erdoğan'ın ziyareti öncesi üzerinde "Cumhurbaşkanı Forsu" bulunan bayrak göndere çekildi.

18 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ettiCHP lideri, Erdoğan'ı Genel Merkez'in kapısında karşıladı. İkili basın mensuplarına fotoğraf verdikten sonra binaya girdi. Yaklaşık 1 saat 30 dakikalık görüşmenin ardından Başkan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Özgür Özel görüşmesi 90 dakika sürdü
Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra bugün CHP Genel Merkezi'ne ayak bastı. Tarihi görüşme 1 saat 30 dakika sürerken Özgür Özel, Başkan Erdoğan'ı kapıdan uğurladı. Türk siyasetinde normalleşme sürecinin devamı olarak kayıtlara geçen görüşmede oturma düzeni de dikkat çekti. Başkan Erdoğan'ın arkasında Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak yer aldı. CHP Genel Merkezi'nde de göndere forslu bayrak çekildi. İşte tarihi zirvenin tüm detayları...


18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan’dan CHP’ye iade-i ziyaret! ’Özel’ görüşme 1 saat 30 dakika sürdü
18 yılın ardından CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

Özgür Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü.

İklim pozitif ortam samimi! Başkan Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’nde... Tarihi kareler, dikkat çeken oturma düzeni
Günlerdir beklenen kritik görüşmede, tıpkı 2 Mayıs'ta olduğu AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da hazır bulundu.

KAPIDA KARŞILADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı bina girişinde kapıda karşıladı. Erdoğan'ın araçta inmesi sonrası ikili tokalaştı.

Bina girişinde de gazetecilere tokalaşarak poz veren Özel ve Erdoğan, daha sonra el sallayarak gazetecileri selamladı. İkili ardından görüşme için CHP Genel Merkezi'nin içerisine girdi.
12. KATTAN İLK KARELER

Görüşmenin yapıldığı CHP Genel Merkezi'nin 12'nci katından ilk kareler geldi.

Görüşmenin yapıldığı odada Başkan Erdoğan'ın Türk bayrağı olan tarafta, CHP lideri Özgür Özel'in ise CHP bayrağı olan tarafta oturdukları görüldü.
UZMAN İSİMLER A HABER'DE DEĞERLENDİRDİ

Akademisyen Prof. Dr. Zakir Avşar, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Avşar, "Sayın Cumhurbaşkanı gerçekten çok önemli bir hadiseyi gerçekleştirmiştir benim kanaatimce. CHP'ye bir el uzatmıştır. Diğer muhalefet partilerine de el uzatmıştır. Çünkü Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması mümkün olmalıdır. Bu dönemde olmayacaksa ne zaman olacak?" ifadelerini kullandı.

Emin Pazarcı ise, "Milli konularda Baykal net bir tavır ortaya koyuyordu. Daha sonra CHP çok değişti çok dönüştü. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu döneminde hafızasını kaybetti geçmişle ilişkisini koparttı ve bir istismar politikası içine girdi. Bugün normalleştirmeye çalışma görüşmeleri diyelim bunlar." ifadelerini kullandı.

ÖZEL GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNACAK!
Özel'in ise birebir görüşmede Ayhan Bora Kaplan soruşturması, Kobani davası kararları, Hakkâri'deki kayyum ataması ve Sinan Ateş davasının yanı sıra ekonomiye dönük görüş ve önerilerini de Başkan Erdoğan'a sunacağı bildirildi. Heyetler arası herhangi bir toplantı ise planlanmıyor.

CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL'DEN ZİYARETE İLİŞKİN AÇIKLAMA
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili konuların Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yapacağı iade-i ziyarette gündeme gelip gelmeyeceğine" ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, Genel Başkanımızla yapacak olduğu görüşme, bir iadeiziyaret. Genel Başkanımızın ziyaret etme konusundaki teklifi ve önerisi, Sayın Cumhurbaşkanımızca kabul gördü ve bir araya geldiler. Belli konu başlıkları üzerinde görüşmeler yaptılar. Yarınki ziyaret bir iadeiziyaret olacağı için 'Şunu görüşürler, bunu görüşürler' gibi bir yorum yapmak istemem. Tabii ki bu görüşmelerin, bu ilişkilerin, bu diyalogun temel amaçlarından birisi, ülkenin normalleşmesi. Ülkenin hukuk sisteminin, demokrasisinin yeniden olması gerektiği ölçüye ve ayara gelmesi. Türkiye toplumunu, siyasetini ve gündemini bu kadar yakından ilgilendiren bir davanın da konuşulması ya da görüşülmesi mümkün olabilir."

FORSLU BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Forsu bulunan bayrak CHP Genel Merkezi'nde göndere çekildi.

Özel, "Cumhurbaşkanı Türk Bayrağı, ben CHP Bayrağı tarafında oturacağım. Cumhurbaşkanı geldiği için Türk Bayrağı'nda Cumhurbaşkanlığı Forsu da olacak. Onu Cumhurbaşkanlığı'ndan istedik. Çünkü kanunda yazılmış her şeyi, kanuna uygun bayrak talep ettik" ifadelerini kullandı.

NE İKRAM EDİLECEK?
Özel, Başkan Erdoğan'a ne ikram edileceğine yönelik yöneltilen soruya "Kendisine sorarız tabii. Ama burada başka yerde olmayan birkaç şey var, mesir çayı, mor reyhan çayı, keçi boynuzu çayı gibi." yanıtını verdi.

18 YIL SONRA BİR İLK!
Öte yandan Özgür Özel'le görüşecek olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne ayak basmış olacak.

İLK GÖRÜŞME 2 MAYIS'TA GERÇEKLEŞMİŞTİ
İlk olarak 2 Mayıs'ta, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen iki liderin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürmüştü. Tüm Türkiye'nin merakla takip ettiği buluşma, iktidar ile muhalefet arasında yeni bir diyalog zemininin oluşmasını sağladı.

ÖZEL'İN YURT DIŞI TEMASLARI ÖNCESİ DIŞİŞLERİ VE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN BİLGİ ALMASININ ÖNÜ AÇILDI
Kritik zirve ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP'nin genel başkan yardımcıları ile bir araya gelerek istişare sürecini başlattı. Özel'in yurt dışı temasları öncesi, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bilgi alıp ülke menfaatleri doğrultusunda politika belirmesinin önü açıldı.

"OLUMLU BİR HAVADA GEÇEN ZİYARET"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüşmeye dair, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullanmıştı.

TEBRİK TELEFONU İLE BAŞLAYAN ILIMAN İKLİM!
Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliği taşımıştı. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya gelmişti. Başkan Erdoğan ve Özel'i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alınmıştı.
Başkan Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile bir araya geldi! 18 yıl sonra 1 saat 30 dakikalık tarihi zirve: Ne konuşuldu?

Türk siyasetinde iklim 'pozitif' eğilime girdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulü ile başlayan 'yumuşama' ve 'normalleşme' süreci CHP'ye yapılan iade-i ziyaretle devam etti.

Erdoğan, saatler 16.00'yı gösterdiğinde CHP Genel Merkezi'nde geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Erdoğan ve Özel, Genel Merkez önünde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdiler.



İkili daha sonrasında Genel Merkezdeki başkanlık makamında görüşmeye geçti.


Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken, Özel'in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan hazır bulundu.

1 SAAT 30 DAKİKA SÜRDÜ

1 saat 30 dakikalık tarihi görüşme sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıdan uğurladı.

İşte başkanlık makamındaki görüşmeden objektiflere yansıyan kareler;


.






1 SAAT 30 DAKİKA SÜRDÜ

1 saat 30 dakikalık tarihi görüşme sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıdan uğurladı. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri  

Bu haber 101667 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...