Altın için katlettiler!

Altın için katlettiler!

-Myanmar hükümetiyle Müslümanların bölgeden çıkarılması için anlaşmaya varan sömürgeci Batılı ülkelerin iğrenç Rohingya planı gün yüzüne çıktı, -İngiliz Guardian gazetesi, Naf Nehri’nden yüzerek Bangladeş’e kaçan Arakan Müslümanları’nın trajik öyküsünü yazdı. Pirinç yetiştiricisi Zafir Ahmed, Myanmar askerlerinden saklanırken eşi, 4 oğlu, 6 kızı, 2 torunu ve damadının nasıl katledildiğini anlattığı sırada gözyaşlarına boğuldu

09 Eylül 2017 - 07:15 - Güncelleme: 09 Eylül 2017 - 07:42

Altın için katlettiler!

Giriş Tarihi: 09.09.2017 03:52 Güncelleme Tarihi: 09.09.2017 07:27

Myanmar hükümetiyle Müslümanların bölgeden çıkarılması için anlaşmaya varan sömürgeci Batılı ülkelerin iğrenç Rohingya planı gün yüzüne çıktı

Altın için katlettiler!

Sömürgeci Batılı ülkelerin iğrenç Rohingya planı gün yüzüne çıktı. İngiliz ve Alman madencilik devleri, Arakan’da devasa altın, gümüş, bakır ve çinko rezervleri tespit edince Myanmar hükümetiyle Müslümanların bölgeden çıkarılması için anlaşmaya vardı.

MUHAMMET KUTLU / ANKARASözde medeni Batılı ülkelerin para için insan hayatını nasıl hiçe saydığı bir kez daha kanıtlandı… Myanmar’ın faşist Budist yönetiminin başlattığı katliamla yaşadıkları Arakan’ı terk ederek mülteci durumuna düşen Arakanlı Müslümanların yaşadığı dramın altından da batılı emperyalist devletler çıktı. Akit’in devletin hassas haber alma birimlerinden edindiği bilgiye göre, dünyada “Altın avcısı” olarak bilinen Alman ve İngiliz madencilik devleri, Arakanlıların yaşadıkları bölgelerde görülmemiş büyüklükte altın, gümüş, bakır ve çinko rezervlerini tespit edince Müslümanlar için acı dolu dönem başlamış oldu.   

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

7 BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Batılı kan emiciler Myanmar yönetimini ikna edince de katliam başladı. Son iki haftada 7 binin üzerinde Müslüman Arakanlının öldüğü, yüz binlercesinin yakılan evlerinin içinden canlarını zor kurtararak yollara düştüğü büyük drama Alman ve İngilizler para nedeniyle sessiz. İngilizlerin Birmanya’daki sömürge döneminde Budistleri kayırıp Müslüman Rohingyalıları “açlıktan ölsünler” diye sürdükleri tarıma elverişsiz dağlardan altın fışkırınca işler değişti. Dünyada “altın avcısı” olarak bilinen Alman ve İngiliz madencilik devleri, bölgedeki madenlerinden gelecek trilyon dolarları görünce her zaman yaptıkları katliam kışkırtıcılığına başvurdular. 

MADENLER AÇILACAK

Büyük zenginlik ve güç vaadiyle Budist Myanmar yönetimini sinsi planlarına katılmaya ikna eden İngiliz ve Almanlar, bunun için bölgeden Müslümanların çıkarılması gerektiğini bildirerek kanlı planı devreye sokturdu. Bölgeden trilyonlarca dolarlık zenginlik fışkırdığında Müslüman halkın zenginleşeceğini ve bunun risk olacağını belirten Batılı sömürgeciler, Myanmar yönetimine taktik ve silah desteği vererek katliam ve sürgünün hayata geçirilmesini sağladılar. Müslüman Rohingyalıların tümünün bölgeden çıkarılıp köylerinin yakılarak haritadan silinmesinin tamamlanmasının ardından, bölgeye gelecek olan batılı maden şirketleri, maden ocaklarını açıp sömürgeciliğe devam edecek.

İnsanlığın gözyaşları

İnsanlığın gözyaşları

gazetesi, ’nden yüzerek Bangladeş’e kaçan ’nın trajik öyküsünü yazdı. Pirinç yetiştiricisi Zafir Ahmed, askerlerinden saklanırken eşi, 4 oğlu, 6 kızı, 2 torunu ve damadının nasıl katledildiğini anlattığı sırada gözyaşlarına boğuldu

ZULMÜNDEN KAÇANLAR, YAKINLARININ KATLEDİLMESİNİN ACISINI YAŞIYOR. TÜRKİYE ULUSLARARASI TOPLUMA YARDIM ÇAĞRISI YAPARKEN DÜNYA HÂLÂ KATLİAMA SESSİZ!
Altın için katlettiler!
Myanmar'ın kuzeyindeki Bangladeş sınırında bulunan Tula Toli köyündeki , 'nden Bangladeş'e kaçış öykülerini gazetesi muhabiri Oliver Holmes'a gözyaşları içinde anlattı.Birleşmiş Milletler sayıları 1.1 milyonu bulunan Arakanlı Müslümanlardan 270 binin Bangladeş'e sığındığını duyurdu. Arakan'a yapılmasını Myanmar yönetiminin engel oluyor. İşte ailelerinin gözleri önünde katledilmesini gören 'nın Guardian'a anlattıkları;
Zahir Ahmed (Pirinç yetiştiricisi): Myanmar askerleri geldiğinde oğlumla nehir kenarındaydım. Oğlum panikle evden çıkmış, 'Bizi bırakın' diye bağırıyordu. Nehre atladım ve karşı tarafa yüzdüm. Ormanda bir süre bekledim ve askerlerin ateş seslerini dinledim. Oğlum ailemizin diğer üyelerini kurtarmak için eve gitmişti. Ancak hepsi öldü ve evimiz yakıldı. Eşim Rabia (50), en büyük oğlum Hamid Hasan (35) ve onun çoukları olan iki yaşındaki kız torunum Nyema ve 6 aylık erkek torunum Raşit; 12 yaşındaki oğlum Nour Kamel, 10 yaşındaki oğlum Fayzul, 7 yaşındaki oğlum İsmail, en büyük kızım Safure (25), damadım Azhir Hassan (35), 14 yaşındaki kızım Sanzida, 6 yaşındaki kızım Estafa, 5 yaşındaki kızım Begüm, 3 yaşındaki kızım Nour Shomi ve 6 aylık kızım Hasina öldürüldü. 5 saat bekledim ve oradan ayrıldım.
Kabir Ahmed (Pirinç yetiştiricisi- Zahir Ahmed'in ağabeyi): 10 ve 12 yaşlarındaki oğullarımla nehre atladık. Ben nehrin güneyinde saklanıyordum. Köydekileri toplayıp buradan gitmelerini söylediler. Sonra da hepsini vurdular. 40 metre ötemde, nehrin öbür tarafında cesetleri nehirden toplayıp kumlara gömdüler ve yaktılar.
Petam Ali (pirinç dağıtımcısı): 16 kişinin evlerinde yakılırken ormanın içinden çaresizce izledim. Ailemi bırakıp ormana koşarak askerlerin yerini saptamak istedim. Sabah saat 8'e kadar bekledikten sonra askerlerin yürüdüklerini gördüm. Büyükannem yürüyemeyecek kadar yaşlıydı. Yolda komşumu ölü yatarken gördüm. 75 yaşındaki büyükannem vahşice katledilmişti.
Halit Hüseyin (İşçi): Askerler Arakanlı Budistlerle beraber ev ev dolaşıp altın, nakit para, kıyafet, patates, pirinç, bulabildikleri her şeyi talan ettiler.
Onlarca kişiyi katlettiler.
Muhammed İdris, (35): Bir çuvala pirinç, un, şeker ve yağ dolurdum. Üç gün taşıdığım çantama ateş edip içindeki her şeyi aldılar. Kız kardeşim kayıp

NOBEL: BARIŞ ÖDÜLÜ GERİ ALINAMAZ

1991'de askeri cuntaya karşı verdiği mücadeleyle Nobel Barış Ödülü alan Myanmar Devlet Başkanı Aung San Suu Kyi'nin soykırıma sessiz kalması şaşırttı. Su Kyi'nin ödülünün geri alınması için 340 bin imza toplandı. Ancak bir Nobel yetkilisi "Bu Nobel kurallarınca söz konusu olmaz" dedi. Nobel Barış Ödüllü Pakistanlı Malala Yusufzay, dünyaya 'Katliama sessiz kalmayın' çağrısı yaptı. AA

"1000'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ"
Birleşmiş Milletler'in Myanmar İnsan Hakları Özel Raportörü Yanghee Lee, Arakan'da 1000'den fazla kişinin öldürülmüş olabileceğini söyledi. Myanmar hükümeti operasyon olduğunu öne sürdüğü katliamda 475 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

ARAKAN'A CAN OL
, Arakan Müslümanları için insani yardım kampanyası başlattı. Tüm operatörlerden 2668'e 10 TL değerinde 1 SMS atarak, PTT'den posta çekiyle, ya da Kızılay şubelerinden elden bağış yapılabilir.

BM: 60 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş'e geçti!AFP fotoğraf ajansının abonelerine servis ettiği bu karede Myanmarlı bir grup katliamcı ellerinde palalarla görüntülendi. Arkalarında ise ateşe verdikleri bir ev var.

Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

Arakan seferberliğini hazmedemediler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Bangladeş'deki Arakan Müslümanlarının kaldığı kampları ziyaret edip yardım dağıtmasından rahatsız olan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'yi ağlatan görüntüleri ve insani yardımı eleştirerek bir kez daha insanlıktan çıktı. Türkiye'nin Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliam, zulüm ve sürgünlerle dayanışma duygusunu, yardımlaşma anlayışını desteklediklerini belirten Altay, "Türkiye'den Arakan'a giden yardımlar, Erdoğan ailesinin yardımları mı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yardımları mı?" diye sordu. Altay'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ve beraberindeki heyet Myanmar'ın Kuzey Rakhayn eyaletindeki insanlık dramına dikkati çekmek için kamplara en yakın şehir olan Bangladeş'in Cox's Bazar kenti yakınlarındaki Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti.

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

'a, oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan da eşlik etti.

 
Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi , Myanmar'daki soykırımdan kaçarak Bangladeş'teki kamplara sığınan Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmek üzere dün Bangladeş'e gitti.

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

ACİL GIDA VE İLAÇ YARDIMI

burada, Türkiye'nin acil gıda, ilaç ve kıyafet yardımlarını dağıtacak. Myanmar'daki zulme dikkat çekmek için bizzat bölgeye gitme kararı alan Erdoğan, 2012 yılında da zor durumda kamplarda kalan Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmişti.

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları kampları ziyaret eden ve beraberindeki heyetin, yaşananlar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi almayı ve de Türkiye'nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları tamamlamayı hedefledikleri belirtildi.

Emine Erdoğan Arakan Müslümanları için Bangladeş'te

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği ziyaret sırasında Erdoğan, Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan yaklaşık 120 bin Rohingya mültecisi ile Bangladeş'e daha önce sığınmış olan Rohingya Müslümanlarının yaşam koşullarını yerinde inceleyecek.

Bu haber 149477 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı... 20 bin öğretmen ataması yapıldı: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vurgusu
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı... 20 bin...
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı... 20 bin öğretmen ataması yapıldı: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vurgusu
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı... 20 bin...