15 Temmuz'un kahraman kadınları | Vatan söz konusu olunca kendilerini siper ettiler

Milli iradenin sesi Turkuvaz Medya Grubu'nda 15 Temmuz'un aziz şehitleri için anma programı düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül de iştirak etti. FETÖ ile mücadelenin Z raporunu duyuran Yerlikaya "FETÖ'ye yönelik 6025 operasyon gerçekleştirdik. 3738 şüpheli gözaltına alındı. 1697'si tutuklandı" şeklinde konuştu. Turkuvaz Medya'ya teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "FETÖ'cü hainleri saklandıkları inlerde yakalamaya, adalete teslim etmeye devam edeceğiz" dedi

Milli iradenin sesi Turkuvaz Medya Grubu'nda 15 Temmuz anması! Bakan Yerlikaya rakamlarla açıkladı: FETÖ ile mücadelenin Z raporu
Giriş Tarihi: 12.07.2024  07:14 Güncelleme Tarihi: 12.07.2024  10:00 
15 Temmuz'un Nene Hatun'ları! Vatanı hainlere bırakmadılar.
15 Temmuz'un kahraman kadınları | Vatan söz konusu olunca kendilerini siper ettiler


Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Dün gibi akıllarda olan o kara gecede, vatanını korumak için şehit düşen cesur kadınlar, demokrasi mücadelesinin ön saflardaki kahramanları olarak anılıyor. O isimlerden birisi de Türkan Türkmen Tekin'di. Eşinin cesaret ve vatan sevgisini anlatan Ramazan Tekin "Eşim o gece Nene Hatun oldu. 'Vatan elden gidiyor ne oturması' deyip sokağa çıktı" dedi.

Milli iradenin sesi Turkuvaz Medya Grubu'nda 15 Temmuz'un aziz şehitleri için anma programı düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül de iştirak etti. FETÖ ile mücadelenin Z raporunu duyuran Yerlikaya "FETÖ'ye yönelik 6025 operasyon gerçekleştirdik. 3738 şüpheli gözaltına alındı. 1697'si tutuklandı" şeklinde konuştu. Turkuvaz Medya'ya teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "FETÖ'cü hainleri saklandıkları inlerde yakalamaya, adalete teslim etmeye devam edeceğiz" dedi. İhanet gecesinde harekete geçen darbeciler, Turkuvaz Medya'yı susturmak için gözlerini kararttı. İşgal için yola çıkan darbeciler, "Alabildiğince mühimmat alın, Turkuvaz'ı basacağız, size silah çekenlere karşılık verin" talimatında bulundu. Milletin dik duruşu direnişin kalelerinden biri olan yerli ve milli medyada darbecilere "dur" dendi. O gece ve sonrasında yapılan yayınlarla hain darbe girişimi engellendi.

Bundan tam 8 yıl önce, 15 Temmuz 2016'da tankın gücü halkın gücünü yenemedi.
Bakan Yerlikaya'dan önemli açıklamalar

İlletin kurduğu pusuda millet galip geldi. 253 vatan evladı, FETÖ'cü kalkışmada bayrağı indirmemek uğruna şehadet şerbeti içti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

"15 TEMMUZ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ"

İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 15 Temmuz gazilerinin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü vesilesiyle, Turkuvaz Medya'nın ev sahipliğinde "15 Temmuz Unutmadık, Unutturmayacağız" konferansı gerçekleştirildi.

Milli iradenin sesi Turkuvaz Medya Grubu'nda 15 Temmuz anması!

Konferansta konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 9.738 şüphelinin göz altına alındığı, 1.697'sinin tutuklandığını ve 2.036'sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.

"MİLLET OLARAK BİZ, BÖYLE BİR İHANETİ DAHA ÖNCE GÖRMEDİK"

15 Temmuz gecesinde 252 vatandaşımızın şehit olduğunu, 2.740 vatandaşımızın da gazilik mertebesine ulaştığını hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "O gece yaşananlar, farklı perspektiflerden okunmalı. Sosyal ve beşeri bilimler nezdinde üzerinde uzun yıllar çalışılmalı. Çünkü millet olarak biz, böyle bir ihaneti daha önce görmedik, tecrübe etmedik. Bu yüzden 15 Temmuz darbe girişimi, yalnızca siyasal ve hukuksal boyutuyla değil, sosyolojik açıdan da değerlendirilmesi gereken bir süreçtir" dedi.


"Devletimize, milletimize, huzurumuza ve geleceğimize kasteden kim olursa olsun, onlarla ve kirli zihniyetleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz" diyen Ali Yerlikaya, 15 Temmuz darbe girişiminin akamete uğratılmasında etkili olan faktörler üzerinde de durdu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, siyaset kurumunun verdiği mücadele demokrasimizin köklerini daha da sağlamlaştırdığına dikkat çeken Ali Yerlikaya, "Siyasetin vesayet odaklarının elinde değil, doğrudan milli iradenin elinde olması, milletin devletine sahip çıkmasında büyük rol oynadı. Bu mücadele, büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin de bir devamıydı. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletin evlatları olarak, şehitlik ve gazilik makamı, bizim için ulaşılabilecek en yüksek şereftir. Vatanın selameti için, şehit ya da gazi olmayı şeref sayan aynı ruhun, aynı ecdadın evlatlarına selam olsun" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya


"TURKUVAZ MEDYA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yerlikaya, Turkuvaz Medya Grubu'na da teşekkür etti.

Bakan Yerlikaya, "Bu anlamlı program dolayısıyla Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül

VALİ GÜL: "15 TEMMUZ'DA MİLLETİMİZ FERASET GÖSTERMİŞTİR"

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz'un sorumlusunun din istirmacısı FETÖ olduğunu belirterek, "Bu örgütün en karakteristik özelliği inkar etmektir. Hain darbe girişiminin üzerinden geçen 8 yıl boyunca bu eylemlerini inkar etmeleri bizi şaşırtmıyor. Türkiye ilk defa darbelerle karşılaşmadı. Ancak 15 Temmuz'un önceki darbelerden önemli bir farkı var. Bu fark, Sayın Cumhurbaşkanımız devleti yöneten irade olarak kararlılık göstermesidir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı üzerine 7'den 70'e tüm vatandaşlarımız feraset göstererek, milli iradeye sahip çıkmıştır" dedi.


"TURKUVAZ MEDYA GRUBU YAPTIĞI YAYINLARLA TARİHE GEÇTİ"
Program kapsamında konuşma yapan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Dilek Güngör, Turkuvaz Medya'nın FETÖ'yle mücadelede başat rol üstlendiğine dikkat çekerek, "Medya dünyasında FETÖ tehlikesini, ülkeyi ele geçirme planlarını tüm çıplaklığıyla kamuoyunun gündemine getiren ve demokrasiyi her daim savunan bir kuruluş olan Turkuvaz Medya Grubu, gazetesinden TV'sine dergisinden radyosuna kadar yaptığı yayınlarla tarihe geçti" dedi.
Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş

Takvim Gazetesi köşe yazarı Ekrem Kızıltaş da yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir şahlanış gösterdiğini belirterek, "Olması gerekeni oldurmak için milletimizin her bir ferdi yapması gerekeni yapması gereken vakitte yaptı. O gece tarihimiz için bir milat oldu. O gece, milletimizin milli iradeyi kaptırmamak için mücadeleden vazgeçmeyeceğini, bekamızı korumak için hiçbir güce teslim olmayacağımızı gösteren bir geceydi. Birileri hala bu ülkeyi istediği gibi yönlendirilmeyi arzu ediyor. 15 Temmuz'da bu amaç için yapıldı ama milletimiz şahlandı. 15 Temmuz'u insanların aklından silmek, yeniden tekrarlamak isteyenler var. Bu yüzden unutmamak ve unutturmama gerekiyor" dedi.

Etkinlikte ayrıca, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların belgesel gösterimi yapıldığı program kapsamında katılımcılar, demokrasi mücadelesinin kahramanlarının hikayelerini birinci elden dinleme fırsatı buldu.

Turkuvaz Medya Grubu'nda 15 Temmuz anması!

İşte Turkuvaz Medya Merkezi'ndeki "15 Temmuz Unutumadık, Unutturmayağız" anma programından TAKVİM objektiflerine yansıyan kareler:

FETÖ'CÜ ALÇAKLAR TURKUVAZ MEDYAYI HEDEF ALDI

Darbe girişimi gecesi birçok kritik yeri işgal için İstanbul'daki Topkule Kışlası'ndaki 66'ncı Mekanize Piyade Tugayı'ndan çıkan askeri birliklerden birinin hedefi o dönem Beşiktaş'ta bulunan Turkuvaz Medya'ydı.

Amaçları A Haber, atv, SABAH ve TAKVİM gazetesini de bünyesinde bulunduran medya grubunu susturmaktı. İhanet gecesinde harekete geçen darbeciler, Turkuvaz Medya'yı susturmak için gözlerini kararttı.


İşgal için yola çıkan darbeciler, "Alabildiğince mühimmat alın, Turkuvaz'ı basacağız, size silah çekenlere karşılık verin" talimatında bulundu.

Hainler Turkuvaz Medya binasını kurşunladı.


A Haber ve Sabah Gazetesi'ni işgal etme planı yapan teröristler, yollarını kesen milleti aşamadı.

15 Temmuz Şehidi Servet Asmaz

"Darbecilere geçit vermem!" diyen 4 çocuk babası Servet Asmaz, şehadet şerbetini içti.

Servet Asmaz'ın ağabeyi Selahattin Asmaz

FETÖ'cü yüzbaşı İsmail Menderes Sema'nın başında olduğu hainler tarafından şehit edilen Servet Asmaz'ın ağabeyi Selahattin Asmaz, "Bu bir işgal teşebbüsüydü. Turkuvaz Medya'yı seviyoruz. Milli bir medya. Darbeciler aHaber'i, SABAH'ı susturmak için gidiyorlarmış. Orada karşılaşmışlar. A Haber bizim haberimiz."

"Orada şehit olan da bir tek benim kardeşim. Kardeşim Allah için şehit oldu. Turkuvaz Medya gibi milli medyalar olmasa bizi yalan haberlere boğarlardı. Bunun farkındayız. Medya insanları, gözü kulağı eli oluyor. O kanallar kapansaydı darbe girişiminin seyri de Allah korusun farklı olabilirdi." dedi.

İşte FETÖ'nün Turkuvaz Medya'yı işgal planı

TURKUVAZ MEDYA'YI İŞGAL PLANI ÇÖKTÜ
FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz gecesi hedeflerinden biri de A Haber'di. Eli kanlı teröristlerin başında darbeci Yüzbaşı İsmail Menderes Sema vardı. A Haber Televizyonu'nu işgale giden FETÖ'cü Subay, Astsubay ve Erlere, "herkes alabildiğini yanına doldursun, mühimmat alsın. A Haber'i basmaya gideceğiz. Binaya girdiğinizde size silah çeken ateş eden olabilir, direnirlerse vurun" emri vermişti.

MİLLİ İRADE VE TURKUVAZ MEDYA'NIN YAYINLARIYLA DARBE GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Milletin dik duruşu direnişin kalelerinden biri olan yerli ve milli medyada darbecilere "dur" dendi. O gece ve sonrasında yapılan yayınlarla hain darbe girişimi engellendi.

Hainlerin hedefi Turkuvaz Medyayı susturmaktı! 15 Temmuzda darbecilerden alçak talimat: Ezin, vurun
Hainlerin hedefi Turkuvaz Medya'yı susturmaktı! 15 Temmuz'da darbecilerden alçak talimat: Ezin, vurun
15 Temmuz'un Nete Hatun'ları! Vatanı hainlere bırakmadılar


FETÖ'cülerin 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına direnen Türkiye'nin "Nene Hatunları" vatan savunması yaparken şehadete yürüdü. 15 Temmuz'un kadın şehitlerinden Türkan Türkmen Tekin'in eşi Ramazan Tekin "Eşim o gece Nene Hatun oldu. 'Vatan elden gidiyor ne oturması' deyip sokağa çıktı. Tankın altında şehadete yürüdü" dedi.

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi darbecilere karşı duran kadın şehitler Türkan Türkmen TekinAyşe Aykaç ve Sevgi Yeşilyurt Kurtuluş Savaşı kahramanı Nene Hatun'dan devraldıkları sancağı yere düşürmemek uğruna canlarını feda etti.

'VATAN ELDEN GİDİYOR NE OTURMASI'
3 çocuğunu geride bırakıp şehit düşen Türkmen Tekin'in geride kalan eşi Ramazan Tekin, "Eşim o gece Nene Hatun oldu. 'Vatan elden gidiyor ne oturması' deyip sokağa çıktı. Tankın altında şehadete yürüdü. O gece küçük kızım evde uyurken önce abdest alıp 2 rekât namaz kıldık, sonra birlikte dışarı çıktık.

Amacımız Cumhurbaşkanımızın geldiği havalimanına gitmekti. Ama olmadı. Bir tank öyle hızlı geldi ki üzerimize... 'Şarampole atla' dedim ama olmadı. Yolda hiç araç yoktu tank doğrudan bizim üzerimize sürdü.

Eşim ezildi. Şehit olmadan önce abdest almıştı sanki şehitliğini hissetti. Eşim vatanı, bayrağı için şehit oldu. Onu kaybettim, yarın aynı şey olsa yine gözümü kırpmadan çıkarım" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un kahraman kadınları | Vatan söz konusu olunca kendilerini siper ettiler
Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Dün gibi akıllarda olan o kara gecede, vatanını korumak için şehit düşen cesur kadınlar, demokrasi mücadelesinin ön saflardaki kahramanları olarak anılıyor. O isimlerden birisi de Türkan Türkmen Tekin'di. Eşinin cesaret ve vatan sevgisini anlatan Ramazan Tekin "Eşim o gece Nene Hatun oldu. 'Vatan elden gidiyor ne oturması' deyip sokağa çıktı" dedi.

Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti.

Hagızalara kazınan o kara gecede, vatanını korumak için şehit düşen cesur kadınlar, demokrasi mücadelesinin ön saflardaki kahramanları olarak anılıyor.

Darbe girişiminde cuntacı askerlere karşı siper olan kadınlardan birçoğu gazi olurken, 11'i şehit düştü. Bir an bile düşünmeden, FETÖ'cülere karşı, canları pahasına, omuz omuza mücadele eden kadınlar, cesaret ve vatan sevgisi örneği sergiledi.

Darbe girişimindeki saldırıların yoğunlaştığı yerlerden Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Başkanlığına yapılan saldırıda polisler Zeynep Sağır, Seher Yaşar, Sevda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit ve Gülşah Güler, Genelkurmay Başkanlığı önünde Yıldız Gürsoy, İstanbul'da en yoğun çatışmaların yaşandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt, Esenler'de ise Türkan Türkmen Tekin şehit düştü.

Malatyalı, 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Türkan Türkmen Tekin, FETÖ'cü askerlerin işgal etmek istediği Atatürk Havalimanı'na giderken, Esenler'de cuntacıların kullandığı tankın altında kalarak yaralandı. Ev hanımı Tekin, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.


"TANK ÜZERİMİZE SÜRDÜ"
3 çocuğunu geride bırakıp şehit düşen Türkmen Tekin'in geride kalan eşi Ramazan Tekin, o gece yaşananları "Eşim o gece Nene Hatun oldu. 'Vatan elden gidiyor ne oturması' deyip sokağa çıktı. Tankın altında şehadete yürüdü. O gece küçük kızım evde uyurken önce abdest alıp 2 rekât namaz kıldık, sonra birlikte dışarı çıktık. Amacımız Cumhurbaşkanımızın geldiği havalimanına gitmekti. Ama olmadı. Bir tank öyle hızlı geldi ki üzerimize... 'Şarampole atla' dedim ama olmadı. Yolda hiç araç yoktu tank doğrudan bizim üzerimize sürdü. Eşim ezildi. Şehit olmadan önce abdest almıştı sanki şehitliğini hissetti. Eşim vatanı, bayrağı için şehit oldu. Onu kaybettim, yarın aynı şey olsa yine gözümü kırpmadan çıkarım" bu sözlerle anlattı.

Ev hanımı olan 44 yaşındaki Ayşe Aykaç, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine eşiyle gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) şehit düştü.

Evdekilerle helalleşerek eşiyle birlikte yollara düşen 4 çocuk annesi Aykaç, darbeci hainleri önlemek için köprüye doğru yürüdü. Ayşe Aykaç, hainlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Özel Harekat Başkanlığında şehit düşen Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit ise liseden beri birlikte yürüdükleri yolda, darbecilerin saldırısında şehit oldu.

Kayseri'deki Feyziye-Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde sınıf arkadaşı olan Doğanay ile Yiğit, Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü kazandı.

HENÜZ 8 AYLIK POLİSTİ

Üniversite eğitimlerini tamamlamalarının ardından polislik sınavlarına giren iki arkadaş, zorlu eğitimlerini tamamlayarak özel harekatçı oldu. Çocukluk yaşlarından beri birlikte yol yürüyen çiçeği burnunda polisler, darbe girişimindeki saldırıda genç yaşta şehit düştü.

 

23 yaşındaki Doğanay, henüz 8 aylık polisti. Doğanay, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara katıldıktan sonra Ankara'ya gelmişti.

Yiğit ise hayali olan polisliğe, darbe girişiminden 10 ay önce başlamıştı. Cuntacı askerlerin saldırısında şehit olan Yiğit, henüz 23 yaşındaydı.

Özel Harekat Başkanlığında komiser yardımcısı olarak görev yapan ve darbe girişimindeki saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Sevda Güngör memleketi Hatay'da toprağa verilmişti.

Mesleğe, darbe girişiminden 11 ay önce başlayan Güngör, Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümünü tamamladıktan sonra girdiği polislik sınavlarında başarılı olarak atanmıştı. Güngör, 26 yaşındayken, Gölbaşı'nda düzenlenen saldırıda şehit oldu.

DOĞUM GÜNÜNDEN 2 GÜN SONRA ŞEHİT OLDU
Komiser Yardımcısı, 25 yaşındaki Seher Yaşar, Gölbaşı'ndaki darbecilerin saldırısında doğum gününden iki gün sonra şehit düştü.

Manisa'dan Ankara'ya Temel Özel Hareket Kursu'nda eğitim alarak uzman eğitimci olmak için gelen 16 yıllık polis Zeynep Sağır, Gölbaşı'nda şehit düştü. Evli ve 2 çocuk annesi komiser Sağır, 38 yaşındaydı.

Özel Harekat Başkanlığı İnsan Kaynakları Şubesi Sosyal Hizmetler Bürosu'nda çalışan Demet Sezen, darbe girişimini duyduğu anda evinden çıkarak gittiği Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda şehit düştü. 31 yaşında olan Sezen, evli ve bir çocuk annesiydi.

Darbecilere karşı siper olmak için gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde bombalardan sıçrayan şarapnel parçalarından yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Yıldız Gürsoy, 42 yaşındaydı. Ankara'daki özel bir şirkette çaycılık yaparak geçimini sağlayan Gürsoy'un bir evladı bulunuyordu.
O gece şehit düşenlerden biri de Ayşe Aykaç'tı (44). Ev hanımı Aykaç, kalkışmayı öğrendikten sonra hemen abdest alarak namaz kıldı. Evdekilerle helalleşerek eşiyle birlikte yollara düştü. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitmeye çalışan Aykaç çifti, Altunizade'ye gelince araçlarından inerek darbeci hainleri önlemek için köprüye doğru yürüdü. Ayşe Aykaç, hainlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

15 Temmuz Köprüsü'nde şehit olan 2 çocuk annesi Sevgi Yeşilyurt da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla dışarı çıktı. Yeşilyurt, FETÖ'cü hainlerin kurşunuyla şehit oldu.

MOSSAD 2014te ne dedi FETÖ 2 yıl sonra ne yaptı? Arz-ı Mevuda parke taşı 15 Temmuz ihaneti: Hedef Anadolu amaç teröristan araç PKK