AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP nefret söyleminin hamisi olamaz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu onur konuğu olarak ağırlamasına sert tepki geldi. Ömer Çelik, yapılanı kabul edilemez olarak niteleyip "Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur. Siyasi partiler ve siyasetçiler husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, milli iradeyi hedef alan Dilruba Kayserilioğlu'nu alkışlattı | AK Parti'den sert tepki

Giriş Tarihi: 31.8.2024  10:57 Son Güncelleme: 31.8.2024  15:30

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP nefret söyleminin hamisi olamaz

AK Parti'den CHP'ye sert tepki: Tam bir şuursuzluktur

İzmir’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti seçmenine yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle tutuklanan ve önceki gün tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanması büyük tepki çekti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti seçmenine bir sokak röportajı esnasında ağır ifadeler kullanan Dilruba Kayserilioğlu tutuklanmasının ardından serbest bırakıldı. Kayserilioğlu tahliye olur olmaz soluğu CHP'nin İzmir'deki etkinlikte aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'na sahip çıkarken yaptığı konuşmada "İyi ki varsın Dilruba" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel'in sözlerine tepki gösterirken "Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de milli iradeye ve Başkan Erdoğan'a eden Dilruba Kayserilioğlu'nu CHP'nin İzmir'de düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ağırladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı, "Kendisine geçmiş olsun diyorum. İyi ki varsın, seni seviyoruz" diyerek alkışlattı. Duruma sert tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur." ifadelerini kullandı.

Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası İzmir'deki bir sokak röportajında AK Parti seçmenine "Hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekalısınız" diyerek hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu dün(30 Ağustos) tahliye edildi.


CHP'DEN MİLLİ İRADEYE HAKARETE ÖZEL DESTEK: ÖVGÜLER DİZDİ ALKIŞLATTI
Dilruba Kayserilioğlu isimli provokatör, CHP'nin İzmir'de düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milli iradeyi hedef alan Dilruba'yı, "Kendisine geçmiş olsun diyorum. İyi ki varsın, seni seviyoruz" diyerek alkışlattı.

Milli iradeye hakarete tahliye! Dilruba Kayserilioğlu 3 Eylülde hakim karşısına çıkacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de milli iradeye ve Başkan Erdoğan'a hakarete sahip çıkıp Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etmişti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: TAM BİR ŞUURSUZLUK
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duruma tepki gösterdi.

Dilruba Kayserilioğlu sokak röportajında AK Parti seçmenine hakaret etmişti

İzmir'de yapılan sokak röportajında hükümete ve Başkan Erdoğan'a yönelik ağır ifadeler kullanan Dilruba Kayserilioğlu 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

İTİRAZ SONRASI TAHLİYE EDİLDİ

İkinci kez yapılan bir itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu'nun "hakaret" suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve yurt dışı yasağı getirildi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutukluluğu süren Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması için tekrar itiraz edildi.

Bu son itiraz üzerine Kayserilioğlu tahliye edildi.

KOŞA KOŞA CHP ETKİNLİĞİNE

Kayserilioğlu tahliye olur olmaz soluğu CHP'nin 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda aldı.

ÖZGÜR ÖZEL SAHİP ÇIKTI: İYİ Kİ VARSIN DİLRUBA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı konuşmada Başkan Erdoğan ve AK Partililere hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu'na sahip çıkarak "Dilruba'ya koruma memurlarının yanında dedim ki 'burada racondur. Ziyarete gelen iade-i ziyarete gitmen lazım' dedim 'İnşallah Özgür Bey' dedi. Kendisi 24 saat olmadan iade-i ziyarete geldi. İyi ki varsın Dilruba." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN YANIT GELDİ: NEFRET SÖYLEMİNİN HAMİLİĞİNİ YAPIYORLAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur." ifadelerini kullandı.

"SORUMSUZ BİR SİYASİ ANLAYIŞ"

Çelik ayrıca "Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır. Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez. Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir." dedi.

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri üzerine 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Serbest bırakılmasından hemen sonra Kayserilioğlu ardından 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in onur konuğu olarak katıldı. Özel genç kadına burada övgü yağdırdı. CHP'nin bu tutumuna AK Parti'den sert tepki geldi. 

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu onur konuğu olarak ağırlamasına Ömer Çelik'ten sert tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez" açıklamasında bulundu. 

"HAKARET, FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR"

Çelik'in söz konusu konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. 

"NEFRET SÖYLEMİNE KIYMET VERİLMESİ TAM BİR ŞUURSUZLUK"

Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. 

Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza  yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

"VATANDAŞLARIMIZIN HEDEF ALINASI DEMOKRATİK DEĞİLDİR"

Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır. 

Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez.

Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir.

Dilruba tartışmaları sürerken Başkan Erdoğan ve AK Parti seçmenine rezil küfürler! X provokatörü Oğuzhan Atsız gözaltına alındı