Almanya Başbakanı Merkel, FETÖ'nün darbe girişimini kınamalarının önemli olduğunu söyleyerek, empati içeren cümleler kurdu. Merkel: Türkiye'deki sıkıntılar Almanya'ya taşınmamalı Ülkesindeki Türklere çağrıda bulunan Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'deki sıkıntıların Almanya'ya taşınmamasını gerektiğini söyledi. DAEŞ Alman ordusuna katılıyor Almanya'da terör örgütü DAEŞ'in silah eğitim almak için orduya katılma hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine güvenlik taraması yapılması gündeme geldi.
Giriş:29 Ağustos 2016 05:46: Son Güncelleme: 29 Ağustos 2016 08:37
Angela Merkel'den 45 gün sonra 15 Temmuz empatisi
Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum'
Almanya Başbakanı Merkel, FETÖ'nün darbe girişimini kınamalarının önemli olduğunu söyleyerek, empati içeren cümleler kurdu..Almanya Başbakanı Angela Merkel, FETÖ'nün darbe girişimini kınamalarının doğru ve önemli olduğunu söyledi. Merkel, Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa" diye konuştu.
Merkel, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye verdiği röportajda, Türkiye ile görüşmek ve sürekli bir araya gelmenin önemli olduğunu belirterek, "Birbirinizle konuşmak yerine birbiriniz hakkında konuşursanız bu diplomaside çoğu zaman iyi sonuçlar vermez." dedi.
Türkiye'de değişik gelişmelerin yaşandığını ifade eden Merkel, "Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa." şeklinde konuştu.
Almanya'da yaşayan Türklerden bu ülkeye sadakat göstermelerini talep etmekle neyi kast ettiğini anlatan Merkel, Türkiye'deki ihtilafların Almanya'ya taşınmasını istemediğini, bilakis uzun süreden beri Almanya'da yaşayan ve belki Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türk kökenlileri bu ülkenin gelişmesine katkı sağlamaya davet ettiğini belirtti ancak bunun için kimsenin zorlanamayacağını vurgulayarak, "Ben de onların Başbakanıyım. Buna, Türkiye'den ihtilafların buraya taşınmasıyla değil de ülkemiz için yapılacak çalışmayla karşılık verilirse o zaman iyidir." dedi.Suriye'deki durum
Suriye'deki iç savaş ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Merkel, "Özellikle Suriye'deki korkunç kan akıtmayı önlememiz lazım." şeklinde konuştu.
Siyasi çözüm bulmak için her şeyin yapılması gerektiğini ifade eden Merkel, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'ye ilişkin yaptığı görüşmenin belki hedefe götürücü olabileceğini, bu konuda ileriye götürecek her şeyi memnuniyetle karşıladığını kaydetti.
Sığınmacı krizi
AB'deki sığınmacı krizine ilişkin de Merkel, sığınmacıların adil ve iyi bir şekilde AB ülkelerine dağıtılmasına bazı ülkelerin katılmak istemediğini, başka ülkelerin ise buna açık olduğunu söyledi.
Burada ortak çözümler bulmak gerektiğini belirten Merkel, bazı ülkelerin Müslümanları ülkelerinde istememelerini ifade etmelerini de eleştirdi.
Merkel, bu yıl Afrika'dan gelecek sığınmacılara ilişkin de İtalya'ya destek verilmesi gerektiğini kaydetti.Merkel, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye verdiği röportajda, Türkiye ile görüşmek ve sürekli bir araya gelmenin önemli olduğunu belirterek, "Birbirinizle konuşmak yerine birbiriniz hakkında konuşursanız bu diplomaside çoğu zaman iyi sonuçlar vermez." dedi."KENDİ ORDUMUZ, ALMAN FEDERAL MECLİSİNİ BOMBALASA.."
Türkiye'de değişik gelişmelerin yaşandığını ifade eden Merkel, "Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa." şeklinde konuştu.
Merkel: Türkiye'deki sıkıntılar Almanya'ya taşınmamalı
Ülkesindeki Türklere çağrıda bulunan Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'deki sıkıntıların Almanya'ya taşınmamasını gerektiğini söyledi...Alman ARD kanalına konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, yıllardır Almanya’da yaşayan ve hatta bir kısmı Alman vatandaşı olan Türk kökenli halka seslendi.
"TÜRKİYE'DEKİ ÇATIŞMALARI ALMANYA'YA TAŞIMAYIN""Yapmamız gereken ilk ve en önemli şey, şu anda Türkiye’de olan çatışmaları Almanya’ya taşımamak" diyen Merkel, açıklamasını"Eğer istiyorlarsa çatışmaları Almanya’ya taşımak yerine ülkemizin gelişmesinde rol alsınlar" sözleriyle tamamladı.
MERKEL DAHA ÖNCE DE ALMANYA'DAKİ TÜRKLERE 'SADAKAT GELİŞTİRİN 'DEMİŞTİ
Merkel, Passauer Neue Presse gazetesinde yayınlanan bir söyleşisinde de Türk asıllı Alman vatandaşlarından, Almanya Federal Cumhuriyeti'ne sadakat göstermelerini isteyerek, "Uzun süredir Almanya'da yaşayan Türk asıllı vatandaşlardan ülkemize büyük oranda sadakat geliştirmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
DAEŞ Alman ordusuna katılıyor
Almanya'da terör örgütü DAEŞ'in silah eğitim almak için orduya katılma hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine güvenlik taraması yapılması gündeme geldi...
Alman askeri yetkilileri, DAEŞ ve benzeri terör örgütlerine üye kişilerin orduya sızma hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine alarma geçti. Welt am Sonntag gazetesinin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre teröristler, silah ve çatışma eğitimi almak için kısa dönem askerliğe yazılmayı planlıyor. Yerel istihbaratın konuyla ilgili uyarıları üzerine harekete geçen askeri yetkililer, orduya alınacak kişilerin kapsamlı bir güvenlik taramasına sokulmasını talep etti.
Ordunun güvenlik taraması talebinin uygulamaya sokulabilmesi için, hükümetin mevcut yasalarda değişiklik yapması gerekiyor. Gazete, askere alma yasasına ilişkin değişikliklerin yer aldığı yeni tasarının kabine tarafından bu hafta onaylanmasının beklendiğini belirtti.
Gazeteye bilgi veren askeri istihbarat yetkilileri, halen Alman ordusunda görev yapan 268 aşırı sağcı ve 6 aşırı solcunun izleme altında tutulduğunu ifade etti.
Mevcut yasalarda değişikliğe gidilmesinin ardından askere alınacaklara yönelik kapsamlı güvenlik taramasının Temmuz 2017'de uygulamaya konulması öngörülüyor.
800 SORUŞTURMA AÇILDI
Almanya'da yılın ilk yarısında terör örgütü DAEŞ destekçisi olduğu düşünülen kişilere yönelik 800 soruşturma açıldı. Hükümetin Sol Parti Meclis Grubu'nun soru önergesine verdiği cevaba göre soruşturmalardan 64'ünü, devlet güvenliğine yönelik zorlu suçları takip eden Federal Savcılık açtı. Zanlıların çoğunun yurt dışında DAEŞ gibi terör örgütlerine katıldığından şüpheleniliyor. Ancak 2016'nın ilk yarısında sadece 7 vakada dava açıldığı ve suçlanan kişilerle ilgili beş mahkumiyet kararı alındığı belirtiliyor.
Almanya'da 8 bin 991 çocuk sığınmacı kayıp
Yanlarında ebeveyn olmadan Almanya'ya ulaşan çocuk sığınmacı sayısı 8 bin 991'e yükseldi....Alman Federal Emniyet Teşkilatı'nın (BKA) verilerine göre, Almanya'da kayıp çocuk sığınmacıların sayısı yılın başından bu yana neredeyse ikiye katlandı.
8991 ÇOCUK SIĞINMACI KAYIP
BKA verilerine göre, yanlarında ebeveyn ya da herhangi bir yetişkin olmadan ülkeye ulaşan çocuk ve genç sığınmacıların sayısının 1 Temmuz'da 8 bin 991 olduğunu açıkladı.Ülkelerindeki savaş ve çatışmalardan tek başlarına Avrupa ülkelerine kaçan birçok çocuk sığınmacının Almanya'ya ulaştıktan sonra, tanıdık ve akrabalarının yanına gitmek için kaçmaya devam ettikleri tahmin ediliyor.
ÇOCUKLARIN YAŞ GRUPLARI
Federal Emniyet Teşkilatı kayıp olarak kayıt altına alınan çocuklardan 8 bin 46'sının 14 ile 17 yaş grupları arasında olduğunu, 867'sinin 13 yaş altı ve 78'inin ise 18 yaş üstü olduğunu belirtti.
SUÇ ÇETELERİNİN ELİNE DÜŞTÜĞÜNE DAİR SOMUT KANIT YOK
Diğer yandan 8 bin 991 kayıp çocuk sığınmacıdan büyük bir çoğunluğunun akıbeti bilinmezken, Federal Emniyet Teşkilatı'nın elinde kayıp çocuk sığınmacıların suç çetelerinin eline düştüğüne dair somut kanıtlar olmadığı belirtildi.AVRUPA'DA NET BİR VERİ BULUNMUYOR
Avrupa genelindeki çocuk ve genç sığınmacılara yönelik net bir veri bankası bulunmuyor. Avrupa Polis Teşkilatı Europol, Şubat ayında Avrupa'ya ulaştıktan sonra yaklaşık 10 bin kayıp çocuk ve genç sığınmacı olduğunu tahmin ediyor. Sayının şubat ayından bu yana yükseldiği, birçoğunun ailelerinin korumasında olduğunun tahmin edildiği ancak yine de tehlikenin göz ardı edilemeyeceği bilgisi verildi.Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT de aylar önce, kriz bölgelerinden kaçan reşit olmayan yaştaki çocukların sığınmacılar arasında en fazla tehlikeyle karşı karşıya olan grup olduğuna dikkat çekmişti. Çocukların ailelerinden önce tek başlarına Avrupa'ya gönderildikleri ve kendilerini koruyamayacakları için de çok kolay kurban haline gelebileceklerine dikkat çekilmişti.