Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta toplanacak! Tarih belli oldu

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü dolayısıyla bu yıl Ahlat'ta toplanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki toplantı 25 Ağustos günü gerçekleştirilecek.

Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta toplanacak! Tarih belli oldu

Giriş Tarihi: 21.8.2024  16:08 Son Güncelleme: 22.8.2024  02:30

Kabine Toplantısı için bir ilk: 25 Ağustos'ta Ahlat'ta gerçekleşecek

Tarihte bir ilk olacak! Kabine Başkan Erdoğan liderliğinde o ilçede toplanacak.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü dolayısıyla bu yıl Ahlat'ta toplanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki toplantı 25 Ağustos günü gerçekleştirilecek.

Başkan Erdoğan ve Kabine üyeleri 25 Ağustos'ta Ahlat'ta yapılacak olan Malazgirt Zaferi etkinliklerine katılacak. Ardından tarihte bir ilk olarak Kabine toplantısı bu ilçede yapılacak.

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, hafta sonu devletin zirvesini Ahlat'ta ağırlayacaklarını ve bir ilk olarak Kabine Toplantısı'nın ilçede yapılacağını söyledi.

Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü dolayısıyla 23-26 Ağustos tarihlerinde Ahlat ve Malazgirt'te düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Kabine Ahlat'ta yapılacak! Tarih belli oldu

KABİNE 25 AĞUSTOS'TA AHLAT TOPLANACAK
Bu kapsamda Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Kabine toplantısının 25 Ağustos günü Ahlat'ta toplanacağı bildirildi.

Ahlat

Konuyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

AHLAT'TA TOPLANIYOR
İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 25-26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret edecek, bu vesileyle 25 Ağustos Pazar günü Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan Kabine Toplantısına başkanlık edecektir" dedi.

 Kabine Toplantısı için bir ilk: 25 Ağustos'ta Ahlat'ta gerçekleşecek

Son dakika haberi: Kabine Toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 25 Ağustos'ta Ahlat'ta yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 25 Ağustos tarihinde Ahlat'ta yapılacak.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın 25 Ağustos'ta Ahlat'ta yapılacağını açıkladı.

Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 25-26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret edecek, bu vesileyle 25 Ağustos Pazar günü Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan Kabine Toplantısına başkanlık edecektir.

AHLAT BELEDİYE BAŞKANI GÜLMEZ'DEN AÇIKLAMA
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, hafta sonu devletin zirvesini Ahlat'ta ağırlayacaklarını ve bir ilk olarak Kabine Toplantısı'nın ilçede yapılacağını söyledi.

Giriş Tarihi: 22.08.2024  06:33

Şanlı zafer’de 953’üncü yıl gururu! Devletin zirvesi önce Ahlat sonra Malazgirt’te bir araya gelecek.

Türk milletine Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt zaferinin 953'üncü yıl dönümü dolayısıyla savaşın kazanılmasında büyük öneme sahip Ahlat'ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklere bakanlar, kuvvet komutanları, milletvekilleri ve vatandaşlar da katılacak. Devletin zirvesi 25 Ağustos'ta Ahlat'ta 26 Ağustos'ta ise Malazgirt'te bir araya gelecek.

Millet Bahçesinde 1071 Sultan Alparslan Otağı ile Türk boylarını temsilen 50 çadır kuruldu. Kutlamalar için hazırlıklar tamamlandı, 150 bin metrekare alana çadırlar kuruldu.

50 çadırda katılımcı illerin stantları ve Türkiye'nin dört bir tarafından katılımın sağlanacağı el sanatları sergileri açılacak.

Okçuluk, atlı spor oyunları, kökbörü, geleneksel oyunlar, Solo Türk, Çelik Kanat helikopter gösterileri ve konserler gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

SELÇUKLU MEYDAN MEZARLIĞI'NI ZİYARET EDECEK

Devletin zirvesi 25 Ağustos'ta Bitlis Ahlat'ta ve 26 Ağustos'ta ise Muş, Malazgirt'te buluşacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri ve kuvvet komutanlarının da Ahlat ve Malazgirt kutlamalarına katılmaları bekleniyor.

"TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK"
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez "Kabine toplantısı inşallah 25 Ağustos'ta Ahlat'ta yapılacak" açıklamasında bulundu.

Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl de kararla ilgili "İnşallah güzel bir ev sahipliği yapacağız. Türkiye tarihinde ilk defa bir ilçede Kabine toplantısı yapılıyor. Bu Ahlatlılar için büyük bir onur. İnşallah Ahlatlılar da bunun kıymetini bilecek ve üzerine düşen görevi yapacaktır, bundan hiçbir şüphem yok. 23-25 Ağustos tarihleri arasında bütün hemşehrilerimizin etkinliklere katılımını ve sahiplenmesini bekliyoruz" dedi.