Bilal Erdoğan'dan katil İsrail'e 'Haniye' tepkisi: Tam bir kalleşlik

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, tvnet canlı yayınında, Ayasofya'da düzenlenen 'Son Çağrı' buluşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamas lideri İsmail Haniye'nin şehadetinin ardından buluşmanın daha büyük bir anlam kazandığını vurgulayan Erdoğan, "İsrail'in böyle bir insanı hedef alması korkaklık göstergesi, tam bir kalleşlik." ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan'dan A Haber'de dünyaya 'Gazze' mesajı: Filistin ümmetin davası | Ayasofya'da buluşma hazırlığı...

Giriş: 03.08.2024 18:03 Güncelleme: 03.08.2024 18:43

Bilal Erdoğan'dan katil İsrail'e 'Haniye' tepkisi: Tam bir kalleşlik

Filistin davasının önderlerinden İsmail Haniye’nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine STK’lar Ayasofya Meydanı’nda bir araya geliyor. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan buluşma öncesi A Haber'de açıklamalarda bulundu. Bilal Erdoğan, "İsrail korkaktır. Sokaktaki mazlum çocukları bombalıyor. Filistin ümmetin davası" dedi.

Filistin davasının önderlerinden İsmail Haniye'nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine millet Ayasofya Meydanı'nda bir araya geliyor.

BİLAL ERDOĞAN A HABER'DE!

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan buluşma öncesi A Haber'de açıklamalarda bulundu.

Bilal Erdoğan'ın açıklamalarında yer alan önemli başlıkları:

"KALLEŞ PUSU İSRAİL KORKAKLIĞINA YARAŞIR ŞEKİLDE"

Rahmetli şehidimiz İsmail Haniye şehadetinden hemen önce bütün İslam dünyasına bütün Müslümanlara bir çağrıda bulunmuştu. Cumartesi günü meydanlara çıkın cumartesi günü soykırıma karşı çıkın cumartesi günü ses verin demişti. Tabii biz bunun, onun son çağrısı olduğunu bilmiyorduk. İran ziyareti sırasında ki kalleş pusu tam bir İsrail korkaklığına yaraşır şekilde gerçekleşti ve bu şehidimizin son çağrısı oldu.

"FİLİSTİN MÜSLÜMANLARIN DAVASI"

Bizler de şehidimizin son çağrısına icabet ederek Ayasofya'dayız. Türkiye'de Filistin davasına inanmış siyasi görüşü fark etmeksiniz bir sürü kişi var. Filistin Müslümanların davası, ümmetin davası. Fakat Filistin bizim ülkemizin de davası çünkü biz yüzlerce yıl İslam'ın sancaktarlığını yapmak üzere Filistin'e huzur götürdük dolayısıyla bu milletin ecdadının mirasıdır özgür Filistin. Bu millet her zaman Filistin davasın sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Bugün de bunun tezahürünü göreceğiz.

"DÜNYADA KİMSE İSRAİL'İN YAPTIĞINI KABUL ETMİYOR"

Bir yandan BM'de 153 ülke Filistin'in devlet olarak tanınması yönünde oy kullandı. Ben inanıyorum ki ABD'nin batı üzerinde ki diktası hegemonyası olmasa Batı ülkelerinin birçoğu da aynı kanaatte olacak. Dünya'da 3-5 İsrail kuklası dışında kimse şu anda İsrail'in yaptığını kabul etmiyor. Dünya'nın bütün Gazze rejimleri sistemleri İsrail'in zalimliği karşısında pes etmiş durumda. Bütün dünyayı tehdit eden yönü İsrail'in kural tanımazlığı. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri