Bursa'da eğitim uçağı düştü: 2 pilot hayatını kaybetti!

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti. Kazada yaşamını yitiren pilotların Ünal Aster (61) ile Emir Gulal Nalcı (43) olduğu öğrenildi. Eğitim uçağının sol kanadının, 07 pistine acil iniş çalışması yaptığı sırada piste değdiği ve uçağın takla attığı belirtildi.

Bursa'da eğitim uçağı düştü! Acı haber: İki pilot öldü

Giriş Tarihi: 23.9.2024  09:36 Son Güncelleme: 23.9.2024  10:44

Bursa'da eğitim uçağı düştü: 2 pilot hayatını kaybetti!

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düştü. Öğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı hayatını kaybetti. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri de ortaya çıktı.

SON DAKİKA... Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin öğretmen pilotun Ünal Aster (61), öğretmen pilot adayının Emir Gülal Nalcı (43) olduğu öğrenildi.

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düştü. Öğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı hayatını kaybetti.

Bursa'da eğitim uçağı düştü

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, özel bir uçuş okuluna ait 2 kişilik eğitim uçağının düştüğü belirtildi.

Düşen uçağın enkazı (DHA)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Açıklamada, kazada 2 pilotun hayatını kaybettiği, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Düşen uçağın enkazı (AA)

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU, KALKIŞTAN SONRA DÜŞTÜ
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden öğretmen pilotun Ünal Aster (61), öğretmen pilot adayının Emir Gülal Nalcı (43) olduğu öğrenildi.

Eğitim uçağında hayatını kaybeden öğretmen pilotun Ünal Aster (61) (DHA)

Kalkıştan kısa süre sonra düşen uçağın Fenix Havacılık'a ait olduğu belirtildi.

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti. Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, özel bir uçuş okuluna ait 2 kişilik eğitim uçağının düştüğü belirtildi.

Açıklamada, kazada 2 pilotun hayatını kaybettiği, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Düşen uçaktan ilk kare (AA)

UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Mühendis Pilot Ahmet İzgi, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İzgi, "Uçak iki kişilik bir eğitim uçağı. Çok büyük bir ihtimalle sol tarafta öğrenci sağ tarafta da eğitmen oturuyordu. Çok yüksek bir ihtimalle motor arızası veya uçağın aerodinamik yapısına engel olacak bir arıza sebebiyle yere çarpmış görülüyor. Pilotların üzerine doğru toprağa doğru düştüğü için hayatlarını kaybetmişler. Daha dikkatli olmak lazım. Bakımlarına dikkat etmek lazım uçakların. O bakımları daha iyi kontrol etmek lazım. Önleyici bakım dediğimiz problem olmadan önce o problemi bulup önlemek daha doğru olur." ifadelerini kullandı.

Kazada 2 pilot hayatını kaybetti (DHA)

HAYATINI KAYBEDEN PİLOTLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden öğretmen pilotun Ünal Aster (61), öğretmen pilot adayının Emir Gülal Nalcı (43) olduğu öğrenildi. Kalkıştan kısa süre sonra düşen uçağın Fenix Havacılık'a ait olduğu belirtildi.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

BURSA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ