Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarım arazisinde ve ormanlık alanda etkili olan yangın nedeniyle bir köy tahliye edildi.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Anafartalar Köyü boşaltıldı. Çanakkale Boğazı, kuzey-güney yönünde gemi trafiğine kapatıldı. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada "9 uçak 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 Ormanın Kahramanı'mızla müdahale ediyoruz." dedi. Öte yandan Çanakkale'deki orman yangını nedeniyle tarihi alana girişler durduruldu..

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğini durduran yangın! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu | Eceabat'ta yangın 
Giriş:18.06.2024 16:52 Güncelleme:18.06.2024 19:25
Son dakika | Çanakkale Boğazı Akbaş mevkiinde orman yangını paniği
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarım arazisinde ve ormanlık alanda etkili olan yangın nedeniyle bir köy tahliye edildi.
Son dakika... Çanakkale'de orman yangını! Gemi trafiği askıya alındı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltıldı. Öte yandan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği, kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Anafartalar Köyü boşaltıldı. Çanakkale Boğazı, kuzey-güney yönünde gemi trafiğine kapatıldı. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada "9 uçak 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 Ormanın Kahramanı'mızla müdahale ediyoruz." dedi. Öte yandan Çanakkale'deki orman yangını nedeniyle tarihi alana girişler durduruldu. Milli Savunma Bakanlığı ise yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 helikopter, 1 itfaiye, 1 arazi aracı ve personel görevlendirildiğini duyurdu.

Çanakkale Eceabat Akbaş mevkisinde çıkan orman yangını nedeniyle ekipler harekete geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada "Gemi trafiği kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak* askıya alındı. Gemi trafiği, *güney-kuzey* tek yönlü olarak devam edecektir.” denildi. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı orman yangı ile mücadelede son durum paylaştı. Yumaklı, 9 uçak, 6 helikopter 67 kara aracı ve 362 personelin sahada olduğunu söyledi.



.
Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda, ilçeye bağlı Kumköy yakınındaki Akbaş mevkisindeki ekili arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı.
Çanakkale'de orman yangını! Çok sayıda ekip bölgede

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce, çevredeki birçok yerleşim yerinden dumanı görülebilen yangının çıktığı yere ekipler sevk edildi.

Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor.

Gemi trafiğini durduran yangın!

GEMİ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin, söz konusu yangın nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

BİR AÇIKLAMA DA BAKANLIKTAN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada "Gemi trafiği kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak* askıya alındı. Gemi trafiği, *güney-kuzey* tek yönlü olarak devam edecektir." denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çanakkale Boğazı gemi trafiği,* Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle *kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak* askıya alındı. Gemi trafiği, *güney-kuzey* tek yönlü olarak devam edecektir."

ANAFARTALAR KÖYÜ BOŞALTILDI

Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltılırken, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki 57. Alay ve Conkbayırı'na gitmemeleri uyarısı yapıldı.


TARİHİ ALANLARA GİRİŞLER DURDURULDU

Valilikten yapılan açıklamada, "Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makinaları ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir. Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.



MSB'DEN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 helikopter, 1 itfaiye, 1 arazi aracı ve personel görevlendirdi.

Son dakika! Çanakkale'de orman yangını: Gemi trafiği askıya alındı
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangınla ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Öte yandan Manisa'da da orman yangını devam ediyor.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangınla ilgili gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

20:1518 Haziran 2024
'BELİRLİ BİR NOKTADA TUTMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul Yangın Harekat Merkezi'nden Çanakkale Eceabat'taki yangını takip etti. Yangının son durumuna ilişkin açıklama yapan Yumaklı, "Yangınla ilgili ilk bildirimi saat 16.05'te aldık. Arkadaşlarımız saat 16.11'de müdahaleye başladılar. Hava sıcaklıklarının arttığı şu dönemde; özellikle bu yangının da ziraat alanından çıktığını düşünürsek, vatandaşlarımızın çok daha hassas olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Anız yakma konusunun bir cezai yaptırımı olduğunu, hatta orman yangınına sirayet edecek şekilde olmasının çok daha ağır yaptırımlara sebep olacağını kendilerine tekrar hatırlatmış olalım. İklim değişikliğinin bize olan etkisinin yoğunlaştığını bugünlerde vatandaşlarımızla omuz omuza vererek yeşil vatanımızı korumakla ilgili bütün mücadele hep birlikte vereceğiz. Şu anda diğer bölgelerden takviye ekiplerini oraya sevk etmiş durumdayız. Şu an itibariyle rüzgar hızı saatte 40 kilometre. Bulunduğumuz bölgede nem oranı da aynı şekilde, yüzde 40'lar civarında. Hava sıcaklığı da yüksek seyrediyor. Arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor. Şu an için belirli bir noktada tutmak için gayretleri var. Ayrıca Büyük Anafartalar köyünün boşaltılmasını istedik. Diğer kamu kurumlarıyla birlikte omuz omuza vererek inşallah bu süreci de büyük bir sorun olmadan atlatacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, açıklamanın ardından yangın bölgesine hareket etti.


19:3118 Haziran 2024
MARDİN'DE ORMAN YANGINI

Mardin'in Midyat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yüzlerce dönümlük alan kül olurken, itfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor. Taşlıburç mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında yüzlerce dönümlük alan kül olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

19:2218 Haziran 2024
TARİHİ ALANA GİRİŞLER DURDURULDU

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle Tarihi Alan'a geçişler durduruldu. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur" denildi.

19:1618 Haziran 2024
MSB'DEN ÇANAKKALE YANGINIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 2 helikopter, 1 itfaiye, 1 arazi aracı ve personel görevlendirilmiştir." denildi.


18:5618 Haziran 2024
MANİSA'DA YANGIN ÇIKTI

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, Spil Dağı'nda orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yunusemre'nin Sultanyaylası Mahallesi sınırlarındaki Spil Dağı Turgutalp mevkisindeki ormanda saat 16.36'da bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Manisa Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yönlendirildi. Ekipler, yangına 2 uçak, 1 helikopter, 9 arazöz, 1 su ikmal ve 1 dozer ile müdahale ediyor.

18:4618 Haziran 2024
ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLADI! YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Çanakkale Valiliği, Eceabat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini açıklayarak, yangının büyüme riski olduğundan yakın civarda yaşayan vatandaşların teyakkuzda olmaları uyarısında bulundu.

Çanakkale Valiliği açıklama yaptı

Valilikten yapılan açıklamada, "Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makinaları ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir" denildi.

18:0618 Haziran 2024
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, "Çanakkale Eceabat yangınına müdahalemiz sürüyor. Yine anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına; 9 uçak, 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 orman kahramanımızla müdahale ediyoruz" dedi.

18:0518 Haziran 2024
ANAFARTALAR KÖYÜ BOŞALTILDI

Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltılırken, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki 57. Alay ve Conkbayırı'na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

18:0518 Haziran 2024
TRAFİK ASKIYA ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir." denildi.


18:0518 Haziran 2024
KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıyı Emniyeti'nden yapılan açıklamada, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.


18 Haziran 2024
MÜDAHALE BAŞLADI

Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde yangın çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale başladı.