Fatih'te "Gazze'yi Unutma" eylemi düzenlenecek 

İHH'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından 'Gazze'yi Unutma' sloganıyla İstanbul'da yürüyüş düzenlenecek. Eylem, 25 Ağustos Pazar günü saat 18.30'da Fatih Camiî önünden başlayacak ve Edirnekapı'da sona erecek.

Fatih'te "Gazze'yi Unutma" eylemi düzenlenecek 

Giriş Tarihi: 22.8.2024  19:41 Son Güncelleme: 24.8.2024  07:53

Fatih'te “Gazze'yi Unutma” yürüyüşü  Yürüyüşe katılımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz. 

İHH'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından “Gazze’yi Unutma” sloganıyla İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek. Eylem, 25 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da Fatih Camiî önünden başlayacak ve Edirnekapı’da sona erecek.

Apertheid rejimi işgalci İsrail, sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek “Gazze’yi Unutma” eylemi ile protesto edilecek.

Yürüyüş, 25 Ağustos Pazar günü saat 18:30'da Fatih Camiî önünden başlayacak ve Edirnekapı’ya kadar devam edecek. Yürüyüşün varış noktasında STK temsilcileri tarafından konuşmalar yapılacak.

Yürüyüşe katılımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

"Gazze’yi Unutma"

Tarih:     25 Ağustos 2024 Pazar

Saat:       18:30

Yer:         Fatih Camiî Önü

Fatih'te “Gazze'yi Unutma” yürüyüşü  Yürüyüşe katılımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz. 

Meta'dan Yeni Şafak'a Gazze sansürü: Instagram Haniye paylaşımımızı kaldırarak erişimi kısıtladı

Gazze'de işlenen soykırıma dair yapılan paylaşımlar siyonizm destekçisi İnstagram ve Facebook'un çatı kuruluşu olan Meta tarafından sansürlenmeye devam ediyor. Yeni Şafak'ın Facebook hesabında paylaşılan Gazze içeriklerini "Topluluk Kuralları İhlali" bahanesiyle kaldırarak kısıtlama getirdi. Instagram tarafında ise 31 Temmuz tarihli şehit İsmail Haniye paylaşımımız 'Topluluk Kuralları İhlali' nedeniyle kaldırdı. Daha öncede Türkiye'nin taleplerine cevap vermeyerek keyfi kaldırmalar yapan Instagram, getirilen kısıtlama ile 8 gün boyunca kapalı kalmıştı. Türkiye'de 58 milyon kullanıcısı olan Instagram, yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü vererek yediden erişime açılmıştı.

Nisa Nur Çavuşoğlu

14:26 - 22/08/2024 Perşembe

Meta'dan Yeni Şafak'a sansür

META, Yeni Şafak Facebook hesabına iki ayrı Hamas paylaşımı sebebiyle kısıtlama getirdi. Kaldırılan içeriklerden ilki 8 ay öncesine diğeri ise 22 Ağustos tarihine ait.

Facebook hesabımızdaki içerikleri kaldıran META aynı gün İnstagram hesabımızda, şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye'nin görselinin olduğu "Ölün bile korkutacak kafiri" başlıklı paylaşımımızı 'Topluluk Kuralları İhlali' nedeniyle kaldırdı.

Facebook'tan kısıtlama

Daha öncede LGBT propagandası üzerine yaptığımız haberlerimiz Facebook tarafından kaldırılmış ve hesaba kısıtlama getirilmişti. Bugün getirilen kısıtlama ile 2 Ocak 2025 tarihine kadar Yeni Şafak Facebook sayfasına yeni takipçiler davet edilemeyecek. Aynı şekilde Yeni Şafak İnstagram hesabı da gizli hesap olarak kısıtlanıp keşfete düşürülmeyecek ve arama motoru kısmında takipçilerin önüne düşmeyecek şekilde sansüre maruz bırakıldı. Daha önce Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü veren Meta'nın Gazze sansürünü Türkiye'de devam ettirmekte ısrarcı olduğu görüldü.

YENİ ŞAFAK'A LGBT SANSÜRÜ

Dünyanın dört bir yanında dev şirketleri, siyasetçileri, bilim adamlarını ve sivil toplum kuruluşlarını baskı alan LGBT lobisi YouTube'da da kendisini gösterdi.

Ne olmuştu?

İsrail'in saldırısında şehit olan Hamas lideri İsmail Haniye için yapılan paylaşımların Instagram tarafından sansüre uğraması sonrasında Türkiye, uygulamaya 2 Ağustos tarihinde erişim engeli getirilmişti.

Sosyal medyadaki terör propagandasını görmezden geldiği ve İsrail konusundaki paylaşımlara keyfi sansür uyguladığı için erişim engeli getirilen İnstagram, geri adım atmış ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü vererek 10 Ağustos tarihinde erişime tekrardan açılmıştı.

Instagram sansürlerine devam ediyor

Siyonistlerin avukatlığını üstlenen Instagram, 31 Eylül'de Hamas'ın liderlerinden oluşan infografik haberimizi kaldırdı.

Meta Nazi soykırıma kalkan oluyor

Soykırıma dair yapılan paylaşımlar siyonizm destekçisi Instagram ve Facebook'un çatı kuruluşu olan Meta tarafından sansürlenmeye devam ediyor.

Hamas'ın öncü liderleri

İşgalci İsrail’e karşı mücadele eden Hamas mücahitlerinin hayatları suikastler, saldırılar ve bombalar altında hiçbir zaman kolay olmadı. Filistin’in mücadelesi için ömrünü feda eden şehit liderler arasına son olarakta İsmail Haniyye’de eklendi.

İsmail Haniye paylaşımı Instagram'ın zoruna gitti: Sesimizi kesemeyeceksiniz!

Gazze soykırımına karşı duruşu ve hassasiyeti ile bilinen oyuncu Sinan Albayrak, işgalci İsrail tarafından İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye'yi Instagram hesabından paylaştı. Paylaşımdan rahatsız olan Instagram postu kaldırdı. Platform, geri bildiriminde bir gerekçe sunmadan sadece 'fotoğrafını kaldırdık' diyebildi.

Instagram Gazze içerikli videolara erişim kısıtlaması uyguluyor

'Jordansuisala' mahlaslı ABD'li Instagram kullanıcısı, arkadaşının Instagram'da paylaştığı hikayelerini görüp görmediğini sorması üzerine Instagram'ın kısıtlamasına maruz kaldıklarını görmüş oldu. Görüntüye göre; arkadaşının Gazze ile alakası olmayan iki Instagram hikayesini ana sayfada hiçbir sıkıntı olmaksızın görüyor iken, Gazze hakkında paylaştığı hikayeleri görmek için hesabına girmesi gerektiği büyük dikkat çekti. Instagram yönetimi, katil İsrail'in yalan propagandalarına hiçbir kısıtlama ve sansür uygulamazken Gazze hakkındaki gerçekleri saklamaya devam ediyor.

Bakan Uraloğlu: Instagram kurallara uymadığı için erişim engeli getirdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişim kısıtlaması getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Instagram'ın katalog suçlarını dikkate almadığına