KAYIP NARİN'DEN ACI HABER! Son dakika Bakan Yerlikaya duyurdu! Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi. Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu." dedi.Güran'ın defalarca aranan dere yatağında bir çuvalın içinde bulunduğu ifade edildi.Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin,üzeri taşlarla gizlenmiş vaziyette bir çuvalın içerisinde dere kenarında bulundu

19 gün sonra acı haber! Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı  

Giriş Tarihi: 08.09.2024  11:12 Güncelleme Tarihi: 08.09.2024  12:11

KAYIP NARİN'DEN ACI HABER! Son dakika Bakan Yerlikaya duyurdu! Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı | Terlik muamması: Ailesi reddetmişti

21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evinden çıkan ve Kuran Kursu'na giden Narin Güran geri dönmedi.

8 Yaşındaki Güran'ın eve dönmemesinin akabinde telaşlanan ve köylülerle aramaya çıkan aile, bir ize rastlamadı.

Ailenin ve köylülerin telaşlanması ve haber vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler, 19 gündür Narin Güran'ı arıyordu.

Ne yazık ki Narin'den acı haber geldi...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi. Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu." dedi. Güran'ın defalarca aranan dere yatağında bir çuvalın içinde bulunduğu ifade edildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin, üzeri taşlarla gizlenmiş vaziyette bir çuvalın içerisinde dere kenarında bulunduğunu açıkladı. Daha önce aynı noktada pembe bir terlik bulunmuş ancak ailesi terliğin Narin'e ait olmadığını söylemişti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Narin'in cansız bedeni köye bir kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş-çıkışlar kapatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir" mesajını paylaştı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 gündür kayıp olarak alan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni dere yatağında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun." ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." dedi. Öte yandan, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin, öldürüldükten sonra üzerinin taş ve ağaç dallarıyla kapatılarak doğal bir görüntü verilmeye çalışıldığını aktardı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 19 gündür aralıksız olarak devam ediyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı haberi verdi.

NARİN'DEN ACI HABER

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gündür kayıp olan Narin’den acı haber geldi. Her yerde aranan küçük kızın cansız bedeni bulundu.

Acı haberi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun” ifadelerini kullandı.

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş-çıkışlar kapatıldı.

"DERE YATAĞINDA ÇUVAL İÇİNDE BULUNDU" İDDİASI 

Gazeteci Emrullah Erdinç'in iddiası ise dikkat çekti. Narin'in cansız bedeninin dere yatağındaki bir çuval içinde bulunduğunu söyleyen Erdinç, "Çok üzgünüm Narin'den acı haber geldi. 19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni köye 3 km mesafedeki dere yatağında bir çuval içinde bulundu" ifadelerini kullandı.

PEMBE TERLİK DETAYI 

Erdinç başka bir paylaşımında ise, "Melek kızımız Narin'in bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nde daha önce bir pembe terlik bulunmuş ancak ailesi terliğin Narin'e ait olmadığını söylemişti" dedi. 

19 GÜNDÜR ARANIYORDU... AMCASI TUTUKLANMIŞTI

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında amca S.G. tutuklanmıştı.

NARİN NASIL KAYBOLDU?

Narin Güran 21 Ağustos günü öğleden sonra Kur'an kursuna gittikten sonra bir daha eve dönmedi. Ailesi Narin'i önce kendi imkanlarıyla aradı. Ardından diğer köylüler de devreye girdi. Akşama dek sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine ekipler Narin için seferber oldu. Narin son olarak Eğertutmaz deresinde aranıyordu.

İşte Yılmaz'ın canlı yayında aktardıkları
"Narin'in cansız bedeninin bulunduğu bölge daha önce aramalar yapılmıştı. Biz de buradan yayınlar yaptık. Buraya iş makineleri gelmişti. Köy bölgesi 8 kez aranmıştı. Narin Kur'an kursuna giderken kaybolmuştu ve bir daha kendisinden haber alınmamıştı. Bu dere Narin'in köyü olan Tavşantepe Mahallesi'ne 1 kilometre uzaklıkta. Burada AFAD, UMKE ve gönüllü ekiplerle beraber burası defalarca arandı. Mısır ve pamuk tarlaları, dere yatakları, sulama kanalları her bir nokta karış karış arandı. Dere yatağına belki de 10 kez bakıldı. Hatta geçtiğimiz günlerde buraya geldik ve burada hassas burunlu köpeklerde vardı. Burada bir koku olsaydı o gün bulunabilirdi. Bugün bu saatlerde ölü olarak bulunması beraberinde soru işaretlerini getirdi.

TORBA İÇİNDE Mİ BULUNDU?
İddialara göre bir torbanın içine bırakılıp dereye atıldığı söyleniyor. Tabi bu bir iddia onu belirtmek gerekiyor. 8 yaşında hayalleri ve umutları olan Narin maalesef ölü bulundu.

"CANSIZ BEDENİN DEREDE BULUNMASI SORU İŞARETİ"
Narin pazartesini günü okula gidecekti. Narin'in köyü cesedinin bulunduğu bölgeye göre tepe bir yerde kalıyor. İşte köyün hemen altında bulunan bu derede bulundu. Burada çok yoğun arama çalışmaları yapıldı. Droneler ile bölgede taramalar yapıldı. Helikopterler bölgeyi didik didik taradı. Güvenlik güçlerinin tüm unsurları burada ciddi bir tarama yaptı. Şimdi Narin'in cansız bedeninin derede bulunması ciddi bir soru işareti oluşturdu. Biz aslında Narin'den umutlu bir haber bekliyorduk ama kötü haber geldi. Burada yerin 6 metre kadar derinliğine kadar koku alan köpekler ile arama yapıldı. Burada defalarca arma yapıldı. Şu anda bizde anlam veremiyoruz.

KÖYDE DURUM NE?
Şu anda bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Ben köyde bulunan birisiyle telefonda görüştüm. Köyde herkesin şokta olduğunu söyledi. Gerginlik olduğunu ve herkesin şokta olduğunu söyledi.

Narin'in akrabası Hüseyin Güran A Haber'e konuştu
Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni Narin Güran'ın aile yakınlarından Hüseyin Güran A Haber'e konuştu. Hüseyin Güran, Narin Güran'ın cansız bedeninin hala dere kısmında olduğunu ve köye getirilmediğini ve çok üzgün olduğunu söyledi.

SORUŞTURMADA DETAYLAR

İLK GÖZALTINA ALINAN AĞABEY OLDU
8 yaşındaki Narin'in kaybolmasına ilişkin ilk gözaltına alınan isim ağabeyi oldu. Ancak ağabey serbest bırakıldı. 18 yaşındaki ağabey; kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Narin'e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

AMCA SALİM GÜRAN TUTUKLANDI
Kayıp Narin'i arama çalışmalarının 11'inci gününde yeni gözaltı haberi geldi. Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Mahkemeye tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını gösterdi. Tutuklanan Salim Güran'nin avukatı karara tepki gösterdi.

TUTUKLULUK NEDENİ NE?
dalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran'ın tutukluluğuna ilişkin açıklama yaptı. 24TV'ye konuşan Bakan Tunç, "Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tesiptleri açısından Narin'in anne-babasının araçtaki amcanın DNA'sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi." dedi. Tutuklamanın bir tedbir olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, "Suç şüphesi olduğunda hakimin takdiri tutuklama." dedi.

Bakan Tunç, şunları söyledi: "Ağabeyinin vücudundaki izlerle ilgili bir tespit yapıldı ama o morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Tüm bunlar yargımız tarafından değerlendirilecek hususlar. Burada en ince detayına kadar yargımız gereğini yapacak."