Kiraladıkları otomobilleri satan dolandırıcılık çetesi yakalandı
Edinilen bilgiye göre, Nisan ayında Çekmeköy Polis Merkezi'ne başvuran İ.S., otomobil almak için internetten bir kişiyle anlaştığını, ancak şahısların parayı aldıktan sonra otomobilin devir teslimini yapmadan aracı kendisinde bırakarak ortadan kaybolduklarını iddia ederek şikayette bulundu. Ayrıca, Balıkesir Bandırmada satılan arabanın devri yapılacakken 2 ci bir şahıs arabanın kendisinin olduğunu söylüyor, İşadamı N.K. adlı vatandaşı madur edip dolandırıyorlar arabanın ise km, oynuyorlar
Kiraladıkları otomobilleri satan dolandırıcılık çetesi yakalandı
Giriş Tarihi: 8.8.2018 14:11 Güncelleme Tarihi: 9.8.2018 17:03
Edinilen bilgiye göre, Nisan ayında Çekmeköy Polis Merkezi'ne başvuran İ.S., otomobil almak için internetten bir kişiyle anlaştığını, ancak şahısların parayı aldıktan sonra otomobilin devir teslimini yapmadan aracı kendisinde bırakarak ortadan kaybolduklarını iddia ederek şikayette bulundu.
Ayrıca, Balıkesir Bandırmada satılan arabanın devri yapılacakken 2 ci bir şahıs arabanın kendisinin olduğunu söylüyor,Saygın İşadamlarından N.K. adlı vatandaşı madur edip dolandırıyorlar arabanın ise km, oynuyorlar.
Daha öncede yine aynı yöntemle dolandırıldığını iddia eden başka şahısların başvurusunu da inceleyen Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, konuların meydana geliş şeklindeki benzerlikten yola çıkarak çalışmalarını genişletti.
Satılmaya çalışılan otomobillerin oto kiralama firmalarından kiralandığı bilgisine ulaşan Çekmeköy Asayiş Büro ekipleri, otomobillerden birinin GPS kayıtlarını incelemeye aldı.
Kayıtların incelenmesiyle ortaya çıkan adresler çevresinde yapılan kamera görüntüsü araştırmalarında, şüpheli şahsın Mustafa C. olduğu bilgisine ulaşan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Mustafa C.’nin Sultanbeyli’de kiraladığı büroya baskın düzenleyen Çekmeköy Asayiş Bürosu ekipler zanlıyı gözaltına aldı. Şahısların oto kiralama firmalarından araç kiralayarak, araçları internet sitesi üzerinden satışa sundukları, aracı almak için gelen şahıslarla geçici süre ile kiraladıkları iş yerlerinde görüştükleri ve satış işlemi için parayı aldıktan sonra noter kapısında bırakarak kayıplara karıştıkları tespit edildi. Şahısların otomobilleri ve iş yerlerini sahte kimlik ve belgelerle kiraladıkları da tespit edildi. Şimdiye kadar bu yöntemle Türkiye genelinde çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edildi.
Şanlıurfa'dan kapora vererek aldıkları ya da kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır'a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek satan dolandırıcılık şebekesi, polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda ikinci işinde yakayı ele verdi. Olayla ilgili 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Dolandırıcı karı-kocadan akılalmaz tezgah!
İzmir-Çanakkale karayolunda seyahat eden yabancı plakalı otomobillerin tekerlek ve bağlantı noktalarına, mola verdikleri yerlerde kimyasal madde sürüp, tekrar hareket ettiklerinde duman çıkmasını sağlayan, ardından da kendi araçlarıyla peşlerinden gidip, tamir etme bahanesiyle sürücülerden 100 ila 200 dolar veya euro para alan çift, Bergama'da yakalandı.
İzmir kent merkezinde yaşayan Kader Y. (34) ve eşi Ayşe Durdu Y. (37), İzmir- Çanakkale karayolunda yabancı plakalı araçları ve özellikle gurbetçi sürücüleri kendilerine hedef seçti. Çiftin, yoldaki alışveriş merkezleri ve akaryakıt istasyonlarında mola veren sürücülerin park halindeki otomobillerinin tekerleklerine ve bağlantı noktalarına, iddiaya göre kimyasal bir madde sürüp, hareket etmesini bekleyip, sonrasında da kendi araçlarıyla peşlerinden gittiği tespit edildi. Sürdükleri kimyasal maddenin yolda giderken tekerleklerden duman çıkarmaya başlamasıyla, kurban seçtikleri sürücüleri durduran çiftin, yardım etme bahanesiyle yaklaşıp, tamir edebileceklerini söylediği bildirildi. Sürücülerin kabul etmesi durumunda yerinden söktükleri tekerleği kendi araçlarına yükleyerek uzaklaşan çiftin, bir süre sonra sadece temizleyip, geri getirerek yerine taktığı ve karşılığında 100- 200 dolar veya euro para aldığı saptandı.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Jandarma, yol üzerindeki bir alışveriş merkezindeki güvenlik kameralarından şüphelilerin kimliklerini belirledi. İzmir- Çanakkale karayolunu kullanarak Kuşadası'na tatile gitmek üzere yola çıkan Bulgaristan vatandaşı Toma Stoyanov yönetimindeki A.0853 MH plakalı otomobilin sol arka lastiğini aynı yöntemi uygulayan ve yardım bahanesiyle söken şüpheliler, dün Bergama yakınlarında jandarma tarafından suçüstü yakalandı. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.