Sivas'ta mahşeri kalabalık! Binlerce insan cenazeye akın etti

Sivas'ta mahşeri kalabalık! Binlerce insan cenazeye akın etti Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu eşini ve 11 aylık oğlunu kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, "İki canımız vardı, ikisini de vatan için feda ettik. Allah milletimize, devletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin." dedi.

Son dakika: Hakkari'de şehit olan asker eşi ve 11 aylık bebeğine veda

Giriş Tarihi: 1.8.2018 16:46 Güncelleme Tarihi: 2.8.2018 03:35

Hakkari'deki hain saldırı sonucu şehit düşen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan memleketleri Sivas'ta toprağa verildi. Törende konuşan Başkan Erdoğan, "İdam cezası için atacağımız adım yakındır." dedi.

Türkiye'yi yasa boğan hain saldırının kurbanları şehit Nurcan Karakaya (26) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın naaşları gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı

ERDOĞAN, ACILI EŞİ TESELLİ ETTİ

11 aylık bebeğiyle birlikte memleketleri Sivas'ta toprağa verilecek Nurcan Karakaya'nın cenaze törenine katılanlar arasında Başkan Erdoğan da var. Tören alanına gelen Erdoğan, acılı eş Serkan Karakaya'yı teselli etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİVAS'A GELDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenaze törenlerine katılmak için Sivas'a geldi.

Helikopterle Şarkışla ilçesine gelen Başkan Erdoğan, 11 aylık bebeğiyle şehit düşen Nurcan Karakaya'nın eşine ve ailesine, tören alanında taziyelerini iletti.

Şehidin eşi Serkan Karakaya'ya sarılarak teskin etmeye çalışan Erdoğan, daha sonra Şarkışla Kaymakamlığına geçti.

Erdoğan, buradan da ikindi namazı için Muhsin Yazıcıoğlu Cami'sine geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Erdoğan'a eşlik etti.

ERDOĞAN: SON TERÖRİST KALANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Başkan Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "İki şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada bir gerçeği tüm milletimize ve tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Tabi bunların inine girdik. Girmeye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok. Özellikle son haftalarda son yıllarda onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Son terörist kalıncaya dek devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında bunlara yol veriyor yol açıyorlarsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Biz bunların peşini bırakmayacağız. Bizler askerimizle polisimizle, jandarmamızla bunun yanında güvenlik korucularımızla bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz." dedi.

İLK TÖREN TUGAY KOMUTANLIĞINDA
Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından şehit Nurcan Karakaya ile geçen yıl 19 Ekim'de dünyaya gelen 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenazeleri, helikopterle Yüksekova ilçesine gönderildi. Şehit anne ve bebeği için Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda da uğurlama töreni düzenlendi.

Buradaki törene Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Kokmaz, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Bilici, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

Şehit anne ve bebeğine veda! Başkan Erdoğan da cenazeye katılıyor

Acılı baba Astsubay Serkan Karakaya, Yüksekova'daki törene bebeğinin yastığı ile geldi. Karakaya'nın tören boyunca yastığını elinden bırakmaması yürekleri dağladı. Törenin ardından şehit Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan'ın cenazeleri, uçakla memleketlerine uğurlandı.

EŞİNİN ARACINI SEYREDERKEN PATLAMA OLMUŞ

Üs bölgesinde görev yapan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya eşinin kek, börek ve pasta yaparak kendisine ve silah arkadaşlarına sürpriz yapmak istediğini söyledi. Vatana iki can feda ettiklerini söyleyen Karakaya, "Diyecek bir şeyimiz yok. Vatana iki canımız vardı. İki canımızı verdik. Seve seve feda ettik. Kanını yerde bırakmayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma çıkmıştı. 2 saat oturduk. 5 dakika sonra patlama oldu" dedi.

"BİZ EVLAT KATİLİ DEĞİLİZ"

Eşinin gidişini üst bölgesinden takip ettiğini anlatan Karakaya, "Ben zaten üst bölgesinden takip ediyordum eşimi araç geçti kaybolduğu noktada patlattılar zaten, silahımı aldım indim. Allah onları kahretsin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız gelip benden sorsalardı çocuğumdan eşimden sordular. Vatan sağolsun. Vatan yolunu iki canımız feda olsun" diye konuştu.

Son Dakika: Erdoğan Sivas'ta şehitlerin cenaze töreninde katıldı!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Şarkışla'da şehit anne ve bebeğinin cenaze törenine katıldı. Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Nurcan kardeşimize, Bedirhan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz. Tabii burada bir gerçeği tüm milletimize tüm dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. Bu bölücü örgütün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşimizin katili olarak bir kez daha gördük" dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize, Bedirhan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Teröristler bu katliamın bedelini ağır bir şekilde ödeyecekler"

BURADA BİR GERÇEĞİ TÜM DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUM

Tabii burada bir gerçeği tüm milletimize tüm dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. Bu bölücü örgütün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşimizin katili olarak bir kez daha gördük.

Bunların inine girdik. Peşlerini bırakmak yok. Son aylarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Son terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Birileri bu bölücü terör örgütün yanlarında oluyorsa da biz peşlerini bırakmayacağız.

İDAM KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİ BİLİYORSUNUZ

İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Parlamentoya geldiği anda onaylarım. Biz bu tür katillerin konumunu biliyoruz. Bunlar yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundalar. Bununla ilgili atacağımız adımlar yakındır. Bu durumda 'George, Hans ne der' biz buna bakmayız. Allah ne der buna bakarız.

Hakkari'de şehit olan asker eşi ve 11 aylık bebeğine veda

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ACILI EŞE TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cenaze törenine katılmak için Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 aylık bebeğiyle şehit düşen Nurcan Karakaya'nın eşine ve ailesine, tören alanında taziyelerini iletti.

Şehidin eşi Serkan Karakaya'ya sarılarak teskin etmeye çalışan Erdoğan, daha sonra Şarkışla Kaymakamlığına geçti. Erdoğan, buradan da ikindi namazı için Muhsin Yazıcıoğlu Cami'sine geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Erdoğan'a eşlik etti.

İLK TÖREN TUGAY KOMUTANLIĞINDA

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından şehit Nurcan Karakaya ile geçen yıl 19 Ekim'de dünyaya gelen 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenazeleri, helikopterle Yüksekova ilçesine gönderildi. Şehit anne ve bebeği için Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda da uğurlama töreni düzenlendi.

'İÇİNE DOĞMUŞ YAVRUMUN'

Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, tören alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Söyleyecek fazla bir şey yok. Vatan sağ olsun. Vatan için iki can parçamı verdim, hediye ettim. Allah mekanlarını cennet eylesin. Devletimiz de en kısa zamanda intikamını alacaktır." ifadelerini kullandı.

Eşinin ziyaretinin doğum günü amacıyla olmadığını dile getiren Karakaya, "Sürpriz bir ziyaret yapmış, 2 saat oturduk birlikte. 15 dakika sonra da indi zaten, 15 dakika sonra patladı." diye konuştu.

Görüşmede neler konuştuklarının sorulması üzerine Karakaya, şunları kaydetti: "Özlediği için çıktı, oğlum da beni özlediği için çıktı. Zaten sabah çıkarken 'Hakkını helal et' demişti. 'Saçma sapan konuşma, geleceksen gel gelmeyeceksen kal evde' dedim. 'Oğlun seni özledi' dedi.

Oğlum dün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı, demek ki içine doğmuş yavrumun. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Vatanımız sağ olsun."

Astsubay Karakaya eşi ile son görüşmesini anlattı

PKK'lı teröristlerin kalleş saldırısında eşini ve 11 aylık oğlunu kaybeden Serkan Karakaya, "Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı. Demek ki içine doğmuş yavrumun" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan Karakaya hayatını kaybetti.

"VATAN İÇİN İKİ CAN PARÇAMI HEDİYE ETTİM"

Sivas'ta düzenlenen cenaze törenin ardında açıklama yapan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, "Söyleyecek fazla bir şey yok. Vatan sağ olsun. Vatan için iki can parçamı verdim, hediye ettim. Allah mekanlarını cennet eylesin. Devletimiz de en kısa zamanda intikamını alacaktır." ifadelerini kullandı.

Eşinin ziyaretinin doğum günü amacıyla olmadığını dile getiren Karakaya, "Sürpriz bir ziyaret yapmış, 2 saat oturduk birlikte. 15 dakika sonra da indi zaten, 15 dakika sonra patladı." diye konuştu.

Biz evlat katili değiliz

Hakkâri’de eşi ve oğlu PKK’nın bombalı pususunda can veren Serkan astsubay: Eşim bana sürpriz yapmıştı. Bedirhan ayrılırken ağladı, bu beni çok gamlandırdı. Benim 2 canımı aldılar. Asker sözü, ben de onlardan 200 can alacağım

Hakkâri Yüksekova'da teröristlerin bombalı saldırısında can veren 11 aylık Bedirhan bebek ve Nurcan Karakaya'nın eşi astsubay Serkan Karakaya SABAH'a konuştu. Eşinin, kendisine doğum gününde sürpriz yapmak için oğullarıyla birlikte üs bölgesine ziyarete geldiğini belirten acılı baba, "20 Temmuz'daki tayinimden sonra ilk kez görüşmüştük. Sırtımın teri soğumadan geldiğim operasyonun yorgunluğunu unutup sarıldım onlara. Doyamadan kopardılar benden" dedi.
 "3 yıllık askerim, göreve başladıktan kısa süre sonra 10 kardeşin küçük kızları olan Nurcan ile evlendim. Eşim, yetim ve zorluklarla büyümüş, sevgi dolu bir kadındı.
 Operasyondan bir geldim Nurcan ve Bedirhan karşımda... Dünyalar benim oldu. 10 gündür görüşememiştik. Sarıldık, hasret giderdik. 2 saat görüştük. Bedirhan ayrılırken sarılıp ağladı, bu beni çok gamlandırdı.

DÜRBÜNLE İZLERKEN PATLADI
 Üs bölgesinden araçlarını dürbünle takip ettim, kısa süre sonra bomba patladı. Koştum ama yetişemedim. Can parçalarımı aldılar benden. Bedirhan'ımı ve mucizemi kaybettim.
 Nurcan'ın 11 Ağustos'ta doğum günüydü, günlerdir operasyon arasında onunla uğraşıyordum. Özel bir pankart yaptırdım, üs bölgesinde duygularımı anlatan bir video çekip o gün yayımlayacaktım. Sonra da ben de ona sürpriz yapıp çiçek ve pastayla kapısını çalacaktım. Üçümüz kutlayacaktık. Eylülde Karadeniz turuna çıkacaktık, her şey hazırdı. Hayallerimiz ve hayatlarımız yarım kaldı.
 Ben bayrak için asker oldum, sevdiklerimin resmini göğsüme koyup, dağları mesken tuttum. Benim canlarıma kıyanlar duysun beni, bu vatanı size teslim etmeyeceğiz. Benden alacağınız bir canım kaldı, onu da veririm ama vatanı asla. Bir şehit eşi asker olarak tek sözüm 'vatan sağ olsun.' Vatandan daha büyük bir sevda tanımadım.
 Biz evlat katili değiliz. katil sürüsünün kökünü kazıyana kadar durmayacağım. Onlar benden 2 can aldı, ben onlardan 200 can alacağım."

EŞİ VE OĞLU SÜRPRİZ ZİYARETTEN DÖNÜYORDU
Hakkarı'nın Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönerken PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin acısı tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. 3 yıllık jandarma astsubay olan Serkan Karakaya'nın Uşak'tan Yüksekova'ya tayin olduğu ve 10 gün önce ailesiyle birlikte taşındığı ortaya çıktı.

2 YILLIK EVLİYDİLER
Nurcan Karakaya (26), Serkan astsubayla 2 yıl önce görücü usulü evlenmişti. Nüfusta 1 Ocak yazan ancak 31 Temmuz doğumlu olan eşine yaş günü için sürpriz yapan genç kadın, üs bölgesinden kendi kullandığı otomobil ile evine dönerken, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkisinde, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 11 aylık oğlu ile birlikte şehit düştü. Şehit Nurcan Karakaya ile 11 aylık Mustafa Bedirhan Karakaya için dün ilk tören Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı'nda yapıldı. Törene Vali Vekili Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, polis ve askerler katıldı.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla da bölgede büyük bir operasyon başlatıldı. Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı ile Yüksekova'da görevli jandarma komandolar, helikopterlerle bölgeye indirildi. Mehmetçik hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması amacıyla bölgeyi didik didik arıyor. Bu arada saldırıyla ilgili civar köylerden 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

'BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ'
Şehit Nurcan Karakaya'nın Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan annesi Suudiye Demir (57) acı haberle yıkıldı. 14 yıl önce eşi Hâkim Demir'i kaybeden Suudiye Demir'in, oğlu Emirhan (15) ile yaşadığı öğrenildi. Hem evlat hem de torun acısı yaşayan Suudiye Demir teröristlere öfke kustu: "Onlar bir öldürür, biz bin diriliriz. 11 aylık bebeği katlettiler. En son 3 hafta önce telefonla görüşmüştüm. '20 gün sonra kavuşuruz anne' dedi. Vatan sağ olsun. Allah onların belalarını versin."

ŞEHİT EŞİ İÇİN PANKART HAZIRLAMIŞTI
İŞTE Serkan Astsubay'ın eşinin doğum günü için hazırlattığı pankarttaki satırlar: "Elinden tutup nereye gittiğini umursamadan yürüyecek birisi olmalıydı. Ben bu yolculuğa seninle çıkmayı, sonuna kadar seninle gidip bu yolu sadece senin elinden tutarak yürümeyi seçtim... İyi ki doğdun hatunum. Seni seviyorum..."