Son dakika: HAMAS lideri İsmail Heniyye İran'da uğradığı suikastta şehit edildi

Hamas Heniyye'nin şehit haberini doğruladı Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi. Heniyye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Son dakika: Hamas lideri İsmail Haniye Tahran'da şehit oldu! Suikastte İsrail parmağı... Hamas'tan yazılı açıklama
Giriş Tarihi: 31.07.2024  06:24 Güncelleme Tarihi: 31.07.2024  06:29
İran devlet televizyonu: Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran'da öldürüldü
Son dakika: HAMAS lideri İsmail Heniyye İran'da uğradığı suikastta şehit edildi

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırı sonucu öldürüldü. Mücahid Hamas hareketi, Heniyye'nin şehit haberini doğruladı.

Hamas Heniyye'nin şehit haberini doğruladı

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

Heniyye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı


Son dakika haberi: İran devlet televizyonu Hamas lideri İsmail Heniyye'nin, Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Hamas lideri İsmail Heniyye öldürüldü.
 Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da uğradığı saldırı sonucu şehit oldu. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada Haniye'ye suikastte İsrail parmağı olduğuna işaret edildi ve "İkametgahında siyonistlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti" denildi.


Terör devleti İsrail, Gazze'deki sistematik soykırımına devam ederken bölgede yanan ateşi körükleyecek bir gelişme yaşandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gelişmeyi İran ve Filistin medyası son dakika olarak duyurdu. Hamas da doğruladı.
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye



NEDEN TAHRAN'DAYDI?

Haniye'nin İran'ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın göreve başlama töreni için İran'da bulunduğu daha sonrasıda Tahran'daki konutunda uğradığı suikast sonucu şehadete ulaştığı öğrenildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye


HAMAS'TAN YAZILI AÇIKLAMA

Haniye'nin şehit olması sonrası Hamas'tan yazılı açıklama geldi.

Saldırının İsrail tarafından yapıldığının işaret edildiği haberde şu ifadelere yer verildi:

Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın, aksine diridirler ve Rableri katında rızıklandırılırlar.

Hamas'ın İslami direniş hareketi, büyük milletimiz Filistin'in çocuklarının, Arap ve İslam milletinin ve dünyanın tüm özgür insanlarının yasını tutuyor.

Hareketin lideri, İran'ın yeni cumhurbaşkanının göreve başlama törenine katıldıktan sonra Siyonistlerin Tahran'daki ikametgahına hain saldırısı nedeniyle hayatını kaybetti.

FİLİSTİN MEDYASI: İRAN NEDEN HANİYE'Yİ KORUMADI?

Filistin'de yayın yapan Gaza Now isimli haber portalı ise Haniye'nin şehit olması sonrası İran neden Haniye'yi korumadı? İran neredeydi? Operasyon nasıl gerçekleştirildi? sorularını yöneltti.



"SUİKAST CEVAPSIZ KALMAYACAK"

Hamas hareketinin siyasi büro üyesi Moussi Abu Marzuq, "Komutan İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast korkakça bir eylemdir ve cevapsız kalmayacaktır" dedi

İsrailden Lübnanın başkenti Beyruta saldırı! İsrail ordusu duyurdu: Hizbullah komutanı Fuad Şükr öldürüldü
İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Hamas: Saldırı İsrail tarafından düzenlendi

Hamas, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Hamas, İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürüldüğü saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu.