Tüm yurtta Mevlid Kandili idrak edildi

İslam alemi için büyük önem arz eden Mevlid Kandili tüm yurtta huşu ile idrak ediliyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğumunun yıl dönümünü kutlamak amacıyla Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi kutlanan Mevlid Kandili'nde camiler dolup taştı. Kur'an-ı Kerim okundu, mevlitler, ilahiler söylendi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

Yurt genelinde Mevlit Kandili idrak edildi! Camiler doldu taştı

Giriş:14.09.2024 21:05 Güncelleme:15.09.2024 02:02

Tüm yurtta Mevlid Kandili idrak edildi

Mevlid Kandili vesilesiyle tüm yurtta camilerde özel programlar yapıldı. Camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılarak dualar etti.

Son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili münasebetiyle Türkiye genelinde vatandaşlar, Mevlit Kandili dolayısıyla birçok camide namaz kılıp dua etti. İşte kare kare yurt genelinde Mevlid Kandili'nin idrak edildiği anlar...

İslam alemi için büyük önem arz eden Mevlid Kandili tüm yurtta huşu ile idrak ediliyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğumunun yıl dönümünü kutlamak amacıyla Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi kutlanan Mevlid Kandili'nde camiler dolup taştı. Kur'an-ı Kerim okundu, mevlitler, ilahiler söylendi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

İSTANBUL'DA SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Bahçelievler Belediyesinin Siyavuşpaşa Köşkü'nde düzenlediği programda cam fanustaki Sakal-ı Şerif vatandaşlara gösterildi.

Akşam saatlerinde sıraya giren vatandaşlar içeri girerek Sakal-ı Şerif'i ziyaret etti, fotoğraf çektirip, dua etti.

Ziyaretçilerden Nimet Cesuroğlu, ziyaret sırasında duygulandığını dile getirerek, "Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi'ni ziyaret etmek çok güzel bir şey. Her gördüğümde duygulanırım. Her seferinde bu bende oluyor. Çok severiz, o hala bizim yanımızda" dedi.

SULTANAHMET VE FATİH CAMİİ DOLDU TAŞTI

İstanbul'da Mevlid Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Fatih Camii'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Son peygamber Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen kandil münasebetiyle başta Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye, Eyüp Sultan, Büyük Çamlıca, Kariye ile Barbaros Hayrettin Paşa başta olmak üzere kentteki camilerde program düzenlendi.

Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp, İslam alemi ve Türkiye için dua etti.

ANKARA

Ankara'da Mevlid Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde program düzenlendi. Programda Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, dua edildi.

ADANA

Adana Müftülüğü tarafından Merkez Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Camiye gelenler namaz kılarak, dua etti. İlahi ve kasidelerin okunduğu programa katılan vatandaşlar, kandil gecesinin manevi atmosferini yaşadı.

VAN

Van İl Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif etmesinin yıldönümü münasebetiyle bir dizi program düzenlendi. Mevlit Kandili dolayısıyla kentin en büyük camilerinden olan Ulu Cami'de Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okundu, ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

Camide gecenin önemine ilişkin vaaz veren İpekyolu İlçe Müftüsü Fatih Tavlaşoğlu, bu gece alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gece olduğunu belirtti. Tavlaşoğlu, peygamberlerin insanlık için rehber olduğunu söyledi.

İstanbul  Fatih Camii`nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili münasebetiyle Türkiye genelinde vatandaşlar, Mevlit Kandili dolayısıyla birçok camide namaz kılıp dua etti. İşte kare kare yurt genelinde Mevlid Kandili'nin idrak edildiği anlar...

Hazreti Muhammed'in dünyayı teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, münasebetiyle Türkiye genelinde vatandaşlar, Mevlit Kandili dolayısıyla birçok camide namaz kılıp dua etti.

Son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili münasebetiyle Türkiye genelinde vatandaşlar, Mevlit Kandili dolayısıyla birçok camide namaz kılıp dua etti.

MERSİN
Mersin'de de Mevlit Kandili, kentteki camilerde dualarla idrak edildi. Akdeniz ilçesindeki Ulu Camisi'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi.

Namaz kılan vatandaşlara programın ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

HATAY
Hatay'da Mevlit Kandili münasebetiyle kandil programı düzenlendi. Antakya TOKİ Resulullah Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler okundu, dua edildi.

Cami çıkışında vatandaşlara Türkiye Kızılay Derneği yetkilileri tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kahramanmaraş'ta Mevlit Kandili

KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta Mevlit Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Gaziantep'te Mevlit Kandili

GAZİANTEP
Gaziantep'te Mevlit Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Gaziantep İl Müftülüğü tarafından Şahinbey Millet Camii'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Mevlit Kandili dolayısıyla akşam namazı sonrası vatandaşlar camilere akın etti. Tarihi Haydar Çavuş Camii'nde düzenlenen kandil programına Müftü Vekili Tahsin Güleç katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi-i Şerif okunan programda konuşan Müftü Vekili Güleç, "Mevlit Kandili'ne hürmet edenler affedilir. Bu gece yapılan dua reddedilmez. Bu gece, Allah-ü Teala'nın ayıdır. Bu mübarek gecede Allah-ü Teala mümin kullarına dünyada ve ahrette ikramlar yapar. Bu gece çok tövbe ve istiğfar etmeliyiz" dedi. Güleç, ardından dua okudu.

Programın ardından cami çıkışında vatandaşlara tatlı ikramı yapıldı.

ŞANLIURFA'DA MEVLİD KANDİLİ COŞKUSU

Şanlıurfa'da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı. Binlerce kişi, aileleriyle birlikte Hazreti İbrahim'in doğup büyüdüğü ve Nemrut tarafından ateşe atıldığına inanılan Balıklıgöl Platosu'na akın etti.

Balıklıgöl'ü gezen vatandaşlar, daha sonra Dergah Camii'nde bir araya geldi.

Yatsı ezanının okunmasıyla namaz kılan vatandaşlar, namaz sonrası dua etti. Kentteki tüm camilerde Mevlid Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi.

Erzurum 

Erzurum`da Mevlit Kandili dolayısıyla camilerde programlar düzenlendi. Vatandaşlar dua edip namaz kıldı.

Bartın

Şadırvan Caminde Kur`an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif`i dinleyen cemaat dua etti.

Sakarya

Adapazarı ilçesindeki Orhan Gazi Camii`ne gelenler, akşam namazının kılınmasıyla, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisinin ardından dua etti.

Kahramanmaraş

Abdulhamithan Camii`nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de Mevlit Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlar, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğumunu anmak ve bu mübarek günü idrak etmek isteyen vatandaşlar, Nur Camii başta olmak üzere camilere akın etti.

Nur Camii'nde yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu, vaaz verildi.

Programda din görevlileri, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) örnek yaşamı, ahlakı ve insanlığa kazandırdığı değerler üzerine anlamlı konuşmalar yaptı.

Kandil dolayısıyla Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, cami çıkışında vatandaşlara kandil simidi ikram etti.

İZMİR

İzmir'de Mevlid Kandili'nde yediden yetmişe her yaş grubundan Müslüman, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğumunu anmak ve bu mübarek günü idrak etmek için Bornova'daki Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi'nde bir araya geldi.

Camiye gelenler namaz kılarak, dua etti. Programın ardından cami çıkışında vatandaşlara çay ve şerbet ikramı yapıldı.

BARTIN
Bartın'da Mevlit Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Şadırvan Caminde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'i dinleyen cemaat dua etti.

Kocaeli'de Mevlit Kandili idrak edildi

KOCAELİ
Kocaeli'de Mevlit Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Mehmet Ali Paşa Camisi'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

OSMANİYE
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan tarihi Ala Camii'nde Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Kılınan namazın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kayseri
Kayseri'de Mevlit Kandili dolayısıyla program yapıldı.

Kayseri Müftülüğü tarafından tarihi Hunat Camisi'nde düzenlenen kandil programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Duaların edildiği programda, Kayseri Müftüsü Durmuş Ayvaz vaaz verdi.

466 YILLIK CAMİDE MEVLİD KANDİLİ İDRAK EDİLDİ

Çankırı’da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı. Yüzlerce kişi, il merkezinde bulunan 466 yıllık Sultan Süleyman Camii'ne akın etti.

Camide düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yatsı ezanının okunmasının ardından namaz kılan vatandaşlar, ellerini semaya açarak dua etti.

Mevlid-i Şerif'in okunduğu, ilahiler ile kasidelerin seslendirildiği program dualarla son buldu.

Bartın

Şadırvan Caminde Kur`an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif`i dinleyen cemaat dua etti.

Sakarya

Adapazarı ilçesindeki Orhan Gazi Camii`ne gelenler, akşam namazının kılınmasıyla, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisinin ardından dua etti.

Kahramanmaraş

Abdulhamithan Camii`nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Gaziantep

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından Şahinbey Millet Camii’nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Muş

Çağlayan Camii`ne gelen vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.

Osmaniye

Mevlit Kandili dolayısıyla Osmaniye`de de camilerde programlar düzenlendi.

Kocaeli

Mehmet Ali Paşa Camii`nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Adana

Hacı Sabancı Merkez Camii`ndeki kandil programı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu, vaaz verildi, dua edildi.

Mersin

Camilerde programlar düzenlendi, dualar edildi, Kur`an-ı Kerim okundu ve ilahiler söylendi.

Düzce

Hatay

Edirne

İstanbul'da Mevlit Kandili Coşkusu Çamlıca Camii'nde Yaşandı

Mevlit Kandili dolayısıyla İstanbul'daki Çamlıca Camii, vatandaşların yoğun katılımıyla doldu. Camiye gelenler, namaz kılarak dualar etti ve bu özel gecenin anlamını paylaştı.

Cemaate, bazı vatandaşlar tarafından lokum ikram edildi.