Zafer gecesi! Çeyrek finaldeyiz: Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda coşkulu kutlama | Milyonlar Milli Takım için tek yürek oldu 

EURO 2024'te Çekya'yı deviren Türkiye, Avusturya ile karşılaştığı son 16 turu maçını da Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Zafer gecesi Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. Milyonlarca taraftar sokaklara çıkarak renkli görüntüler oluşturdu. Davul zurna çalan, şarkı söyleyen binlerce kişi, milli takım için tek yürek oldu.

Zafer gecesi! Çeyrek finaldeyiz: Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda coşkulu kutlama | Milyonlar Milli Takım için tek yürek oldu 

Giriş: 03.07.2024  00:27 Güncelleme: 03.07.2024  01:38

A Milli Takım çeyrek finalde! (Avusturya 1-2 Türkiye)

VİYANA KUŞATMASI 2024: Türkiye Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

Harikasınız Bizim Çocuklar, tebrikler! EURO 2024'te Çekya'yı deviren Türkiye, Avusturya ile karşılaştığı son 16 turu maçını da Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kaznarak çeyrek finale yükseldi. Millilerimiz karşılaşmanın 57'inci saniyesinde yıldız stoperin köşe vuruşu sonrasında önüne seken topa yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti. İkinci devrede yine Merih sahneye çıktı. Bir kez daha kornerden gelen top sonrasında bu kez kafayla ağları bulmayı başardı. 67'de ise Gregoritsch karşılaşmanın kaderini belirleyen köşe vuruşu sonrasında farkı bire indirdi. Ancak ay yıldızlılar kalan dakikalarda rakibine eşitlik yakalama fırsatı vermedi ve son 8 takım arasına kaldı. Şimdi ise sırada Hollanda var. 6 Temmuz'da Berlin'de yarı finale yükselmek için sahaya çıkacağız. İşte Türkiye - Avusturya maçındaki kritik pozisyonlar, önemli anlar ve atılan goller...

Son olarak 2008'de yarı final gördüğü Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yeni bir kimlikle mücadele etmek için Almanya'ya giden milli takımımız, EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenerek tur atladı ve son 8 takım arasına adını yazdırmayı başardı. Merih Demiral'ın şampiyona tarihinde ülkemiz adına en erken attığı golle 1-0 öne geçtik. Bu gol aynı zamanda organizasyon tarihinde ikinci sıraya yerleşti. Yıldız oyuncu 59'da da yine sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkardı. Avusturya adına Gregoritsch 2-1'lik skoru getirirken kalan dakikalarda gol olmadı ve Bizim Çocuklar, Hollanda'nın rakibi oldu. İşte Türkiye - Avusturya maçındaki kritik pozisyonlar, önemli anlar ve atılan goller...

EURO 2024'te Çekya'yı deviren Türkiye, Avusturya ile karşılaştığı son 16 turu maçını da Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Zafer gecesi Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. Milyonlarca taraftar sokaklara çıkarak renkli görüntüler oluşturdu. Davul zurna çalan, şarkı söyleyen binlerce kişi, milli takım için tek yürek oldu. İşte kare kare gurur gecemiz...

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

EURO 2024'te Çekya'yı deviren Türkiye, Avusturya ile karşılaştığı son 16 turu maçını da Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Zafer gecesi Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı.

Binlerce taraftar sokaklara çıkarak renkli görüntüler oluşturdu.

A Milli Takım çeyrek finalde! (Avusturya 1-2 Türkiye)

A Milli Takımımız, EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde rakibimiz Hollanda olacak.

EURO 2024 son 16 turu maçında A Milli Takımımız, Avusturya ile karşı karşıya geldi. Leipzig'de oynanan maçı 2-1 kazanan Türkiye, çeyrek finale yükseldi.

Milli Takımımıza tarihi zaferi getiren golleri 1 ve 59. dakikalarda Merih Demiral atarken Avusturya'nın sayısını 66'da Gregoritsch kaydetti.

A Milli Takımımız bu sonuçla tarihinde üçüncü kez Avrupa Şampiyonasında çeyrek finale yükseldi. 6 Temmuz'daki çeyrek final maçını Berlin'de, Hollanda'ya karşı oynayacağız.

6-1'İN İNTİKAMI ALINDI!

Mart ayında hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1 kaybeden Milliler, bu maçta rakibini yenerek o maçın da intikamını aldı.

AVUSTURYA 1-2 TÜRKİYE

GOL: 1' Merih, 59' Merih, 66' Gregoritsch

İlk yarı sonucu: 0-1

23:53

MAÇ BİTTİ! ÇEYREK FİNALDEYİZ

Mert Günok uzatma dakikalarında inanılmaz bir kurtarışa imza attı ve maç bitti. Çeyrek finaldeyiz!

23:26

AVUSTURYA ATTI

66. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direğe inen topu Gregoritsch ağlarımıza gönderdi.

23:19

GOOOOOOL! 2-0

GOOOOOL! Yine Merih, yine gol! 59. dakikada Arda'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Merih Demiral bu kez ön direkte iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu rakip filelere yolladı.

22:46

İLK YARI SONA ERDİ

Maçın ilk yarısını ilk dakikada bulduğumuz golle önde kapattık. Çeyrek finalden bir devre uzaklıktayız...

22:43

İSMAİL CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

42. dakikada sarı kart gören İsmail Yüksek, çeyrek finale yükselmemiz halinde Hollanda'ya karşı forma giyemeyecek.

22:32

BASKIYI KIRDIK

İlk dakikada kalesinde gol gören Avusturya'nın baskısını kırmış durumdayız. Topun hakimiyeti genellikle bizde. Böyle devam çocuklar, haydi!

22:13

ORKUN KÖKÇÜ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

11. dakikada sarı kart gören Orkun, çeyrek finale çıkmamız halinde cezalı duruma düştü.

22:01

MAÇA GOLLE BAŞLADIK!

GOOOOL! İlk dakikada golü bulduk! Sağdan Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu kale önünde Merih tamamladı ve takımımızı öne geçirdi.

Davul zurna çalan, şarkı söyleyen binlerce kişi, milli takım için tek yürek oldu.

DÜĞÜNDEN MAÇ İZLEMEYE: ÜZERLERİNDE GELİNLİK VE DAMATLIK İLE MİLLİ MAÇI İZLEDİLER
Öte yandan Amasra ilçesinde yaşayan Gökhan Kabaşer, 7 yıl önce sosyal medyada tanıştığı Dominik Cumhuriyeti vatandaşı Monica Martinez ile nikah kıydı. Düğünü yapan çift, düğün sonrasında ise kıyafetlerini değiştirmeden ilçe merkezindeki kültür parkına geldi.

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın davetlisi olarak meydanda kurulan dev ekranda 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu oynanan Türkiye-Avusturya maçını izledi. Üzerlerindeki gelinlik ve damatlıkla maçı izleyen çift erken gelen golle de büyük sevinç yaşadı.

Büyük heyecan yaşadıklarını belirten Başkan Çakır, "Gelin ve damadımız, düğünden hemen sonra bizimle beraber maçı izliyor. Umarım Türkiye başarılı olur, gelin ve damadımızla birlikte zafer mutluluğunu yaşarız" dedi.

Eşiyle sosyal medyadan tanışığını ve uzun yıllar Dominik Cumhuriyeti'nde çalıştığını belirten damat Gökhan Kabaşer, çifte mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Evliliğim nedeniyle çok heyecanlı ve mutluyuz. Maç için de çok heyecanlıyız. Hemen maçın başında bir gol attık. İşler iyi gidiyor" diyerek heyecanını paylaştı
Gelin Moica Mertinez Kabaşer ise, "Türkiye çok güzel" diyerek, Türk Milli Takımı'nı desteklediğini ifade etti.

İşte kare kare gurur gecemiz...

 

İşte kare kare gurur gecemiz...

İşte kare kare gurur gecemiz...

İşte kare kare gurur gecemiz...

İşte kare kare gurur gecemiz...

 

 

     

 

     

 

       

 

    

EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri belli oldu! İşte maçların tarihleri ve saatleri

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 heyecanı yerini çeyrek final heyecanına bıraktı. Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup etmesiyle son çeyrek finalist de belli oldu. İşte son 16'da alınan sonuçlar ve çeyrek final eşleşmeleri...

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takım sayısı 8'e düştü. Türkiye'nin Avusturya'yı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 mağlup eden Türkiye, adını çeyrek finale yazdıran son ekip oldu.

Son 16 turunda rakiplerini deviren İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye çeyrek final biletini aldı. 

Alınan sonuçlar şöyle:

İsviçre 2-0 İtalya

Almanya 2-0 Danimarka

İngiltere 2-1 Slovakya

İspanya 4-1 Gürcistan

Portekiz 3-0 Slovenya (penaltılarla)

Romanya 0-3 Hollanda

Avusturya 1-2 Türkiye

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

5 Temmuz Cuma 

İspanya - Almanya 

Portekiz - Fransa

6 Temmuz Cumartesi

İngiltere - İsviçre

Hollanda - Türkiye