Başkan Erdoğan’dan AK Parti 8’inci Olağan Büyük...

Başkan Erdoğan'dan AK Parti 8'inci Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalar

BaşkanErdoğan, AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, "İktidardaki 22 yılımızı şanla şerefle literatüre geçen başarıya imzamızı attık." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Yola çıkarken bize kimse gül bahçesi vaad etmemişti. Biz gül bahçesini kendi ellerimizle kurduk. Nice tuzağı bozarak, engelleri aşarak, gönüllere serptiğimiz gülleri suladık. Biz sadece seçimleri kazanarak değil, gönülleri kazanarak 22 yıldır Türkiye'nin kaptan köşkündeyiz.

23 Şubat 2025 - 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsimler fanidir, baki olan tek şey davadır 
Giriş Tarihi: 23.2.2025  11:34 Son Güncelleme: 23.2.2025  15:34
Büyük Kongre'de TÜSİAD'a tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıt dışı siyaset dönemi kapandı
Başkan Erdoğan'dan AK Parti 8'inci Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalar
Başkan Erdoğan: İsimler fani dava bakidir! Kadrolar değişse de ilkelerimiz sabit
.
Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 8'inci Olağan Büyük Kongresi'nden önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan’dan AK Parti 8’inci Olağan Büyük Kongresi’nde önemli açıklamalar
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 8. Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Partideki isimlerin değişmesini değerlendiren Erdoğan, 'Buradaki isimler fanidir. Kadrolarımız değişken olabilir ama ilkelerimiz sabittir.' mesajını verdi. Siyaset ile silahın bir arada olamayacağını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin safralarından kurtulacağı günlerin yakın olduğunu belirtti. Öte yandan TÜSİAD'a da tepki gösteren Erdoğan 'Yeni Türkiye'de kayıt dışı siyaset dönemi bitmiştir.' dedi. Ekonomiyle ilgili de konuşan Erdoğan, Türkiye'nin heyecan verici bir atılımın eşiğinde olduğunu ifade etti. Öte yandan Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nın detaylarını açıklayan Erdoğan, kira ve konut fiyatlarında dengeyi sağlayacak adımlar atacaklarını vurguladı..
AK Parti MKYK listesi ve üyeleri belli oldu
Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 8'inci Olağan Büyük Kongresi'nden önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'de isimlerin fani davanın baki olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Partimizin politikaları dinamik, kadroları değişken ama ilkeleri sabittir." dedi. Yeni bir dünya düzeni kurulurken Türkiye'nin terör belasından kurtulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Türkler Kürtler Araplar olarak hep beraber kenetlenecek tam 40 yıldır evlatlarımızın kanı üzerinde yükselen terör duvarını yıkıp atacağız." ifadelerini kullandı. Vesayet odaklarına boyun eğmeyeceklerini bir kez daha vurgulayan Erdoğan TÜSİAD'ın skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi. Enflasyonun hızla düşmeye devam edeceğini bildiren Erdoğan Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı açıklayarak kira ve konut fiyatlarını dengeye getireceklerini açıkladı.
Başkan Erdoğan: İsimler fanidir, baki olan tek şey davadır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, "İktidardaki 22 yılımızı şanla şerefle literatüre geçen başarıya imzamızı attık." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Yola çıkarken bize kimse gül bahçesi vaad etmemişti. Biz gül bahçesini kendi ellerimizle kurduk.

bir veya daha fazla kişi, futbol oynayan insanlar, kalabalık ve şunu diyen bir yazı 'iR AKPARTE AKKADIN MANÍSA AKPARTI PARTI NIS NİS ZO! TRAT ACIPAYA' görseli olabilirNice tuzağı bozarak, engelleri aşarak, gönüllere serptiğimiz gülleri suladık. Biz sadece seçimleri kazanarak değil, gönülleri kazanarak 22 yıldır Türkiye'nin kaptan köşkündeyiz. Bu öyle bir sevdadır ki, burada isimler fanidir, baki olan tek şey davadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsimler fanidir, baki olan tek şey davadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bu kutlu sevdaya gönül veren, bu sevda ile ayakta duran, bu sevdaya baş koyan herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum. 81 vilayetimizin her birinde hayat ve haysiyet mücadelesi veren tüm kardeşlerimi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Teşkilatımızın her kademesinde yer alan yol arkadaşlarımı sevgiyle selamlıyorum. 

Gözü kulağı bizde olan kaderini Türkiye’nin ve Türk milletinin kaderi ile bütünleştirmiş tüm mazlumları hürmetle selamlıyorum. Velhasıl bu sevdanın neferi, meftunu, muhibbi olan her bir kardeşimi saygıyla, sevgiyle, şükranla selamlıyorum. Kongremizi uzaktan yakından teşrif eden misafirlerimize hoş geldiniz diyor, kendilerine en içten selamımı iletiyorum. 

8’inci Olağan Büyük Kongre’mizin partimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 
Başkan Erdoğan’dan AK Parti 8’inci Olağan Büyük Kongresi’nde önemli açıklamalar

‘DIŞARIDA 60 BİN KİŞİ İLE AYRICA SELAMLAŞTIK’ 

Sevdanızla, aşkınızla, coşkunuzla, samimiyetinizle kongre salonumuzu bir bayram yerine çeviren sizlerle gurur duyuyorum. Salona girmeden önce dışarıda 60 bin kişi ile ayrıca selamlaştık. Sizler bu hareket için yüreğinizi ortaya koydunuz. Sizler bu dava için gövdenizi ortaya koydunuz. İlk günden beri bu partiye bu kardeşinize sahip çıktınız. Rabbim hepinizden tek tek razı olsun. Sizlerle birlikte kuruluşundan bugüne teşkilatımızın her kademesinde mesai harcayan partimize, maddi manevi katkı veren alın teri döken tüm kardeşlerime bu vesile ile bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 

‘BİZİM OKUYACAĞIMIZ TEK MARŞ İSTİKLAL MARŞIDIR’ 

Bugün bir kere daha şunu ifade etmek isterim ki bizim içinde yaşamaktan şeref duyacağımız tek devlet Türkiye’mizdir. Bizim okuyacağımız tek marş İstiklal Marşı’dır. Bizim gölgesinde güven bulacağımız tek bayrak, rengini şehitlerimizin mübarek kanından alan al yıldızlı al bayrağımızdır. Öldükten sonra altında huzurla yatacağımız tek yer şehit kanları ile yoğurulmuş kutsal vatan toprağımızdır. Uğruna varlığımızı ifade etmekten bir an bile tereddüt etmeyeceğimiz tek değerimiz, imanımızdır, inancımızdır. Bizim dünyanın her bir köşesine taşımak için koşturacağımız tek ülkümüz adalettir, insanlıktır, gerisi teferruattır. Dün rahattık bugün sıkıntı çekeriz, yarın yeniden rahata kavuşuruz. İman, irade ve azim varsa Allah’ın izniyle imkan da hep vardır. Önemli olan istikameti kaybetmemektir. Yüreği karartmamaktır. Niyetleri bozmamaktır. 
3 kişi, takım elbise, haber odası ve yazı görseli olabilir
Sırf kendi ihtirasları için Türkiye düşmanlarının senaryolarında figüranlık yapmayı tercih edenler de vardı. Siz onları çok iyi biliyorsunuz. Hırsın, gafletin, kibrin esiri olan o kifayetsiz muhterisleri ise aziz milletimin basiretine ve ferasetine havale ediyoruz.

AK Parti'de yeni MKYK belli oldu: İşte o isimler..
bilet koçanı ve şunu diyen bir yazı 'รบแท AK PARTİ 8. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ OY PUSULASI SUBAT ADDULKADIR DEVELI ABDURRAHMAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KURULU 新道 ΚΓΥΜΑΣ TBÜYURGUMO5 MEHMET KIRMIZI TUNCER ARING YEDEK ADAYLAH GUNAYDIN MEHMET TEVFICTUREL CAR YANILMAZ CEVIZOGLU AMALI SARAÇ YILMAZ YAŞAR MAKAS ΖΕΥBEΚC! TUNCER SELMAN BESLI ILMAZ EMINMOLLAOGLU DIKTAS YALÇIN OZBUDUN KAVRAK SIVACIOGLU UOKUR BAŞALAN UREMEN TERZIOĞLU ARAKOÇ ALIUÇAR KARAMAN TERGERLI ZORLU YILMAZ KILIÇ AYDIN DAGLIAKDEMIR KOYUNCU CEMAL SARDIAN MEHIMET SARI MUHAMMET VILMAZ SALIHA DÖNMEZ SENA SOGANDA ADAYLA AYDOĞAN AHIAKIN GOKBUDAR ERGEZUN ENSARS YILDIZ RARA BURGE PAMUKÇU GENEL PARTİICI DEMOKRASI HAKEM KURULU SILÜYEADAYLARI HUSEY GZBAKIR POLAT DILBEROGLU KABAKCWE ADAYLARI YILMAZTEXIN ENGIN TELU 2 2HAMIGONÇINAR' görseli olabilir

Kongremizin hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. AK Parti kurulduğu günden bu yana 24 yıldır kendini sürekli yenilemeyi, değiştirmeyi, geliştirmeyi, yükseltmeyi başaran bir siyasi teşekküldür. Nitekim 8’inci Olağan Kongremiz sürecinde il başkanlarının 4’te 3’ünün ilçe başkanlarının 3’te 2’ye yakınının değiştiğini görüyoruz. Partimizin tüm kademelerinde hem bayrağı devreden hem bayrağı devralan arkadaşlarımızdan her zamankinden daha çok azimli, gayretli çalışmalar bekliyoruz. 
Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'ne katılarak, konuşma yaptı. (AA)

KADROLAR DEĞİŞKEN İLKELER SABİTTİR

Hiç şüphesiz sorumlusu oldukları birimin yöneticisi sıfatı ile ana kademe kadrolarımıza düşüyor. Partilerimizin ülkemizde tüm hanelere girebilmesini sağlayan lokomotif teşkilatımız olan kadın kollarımızdan daha fazla gayret göstermelerini istiyorum. Türkiye’yi önce 2053 sonra 2071 vizyonları ile buluşturacak olan geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizden talebim gençliğin tüm dinamizmini partimize taşımalarıdır. 
kalabalık ve yazı görseli olabilirGençler bu öyle bir sevdadır ki burada isimler fanidir, baki olan tek şey davadır. Partimizin politikaları dinamik kadroları değişken ama ilkeleri sabittir. Bu anlayışla AK Pati bayrağını ilk açtığımız günden beri köklerimize ve kurucu değerlerimize bağlı bir şekilde yükseltmeye devam ediyoruz. Dünyada başka hiçbir topluma mesul olmayan sağlam bir temele sahip olduğumuzu unutmadan yönümüz hep geleceğe dönük bir şekilde yolumuzda kararlılıkla yürüyoruz. 

Önümüzdeki ağustosta 24 yaşını bitirip gürbüz bir delikanlı olarak mücadelesine devam edecek AK Parti’nin gerisindeki gücü, sırrı, hikmeti merak edenlerin bakacağı yer işte bu köklerdir. Üye sayısı ila dünyanın en büyük partileri sıralamasında ilk 5’te yer alan bir siyasi kuruluşuz. 

Bundan 4 ay önce iktidardaki 22 yılımızı şanla, şerefle, dünya siyaset literatürüne geçen muazzam bir başarıya imza attık. Bu tarihi başarıyı aziz milletimizin umutlarını, hayallerini siyasete taşıyarak yakaladık. Başkan Erdoğan: İsimler fanidir, baki olan tek şey davadır

‘MİLLETİN PARTİSİ OLARAK DOĞDUK, BÜYÜDÜK, BUGÜNLERE ÖYLE GELDİK 

Nereden geldiğimizi asla unutmayacağız. Bize dua eden Ak yüzlü, ak saçlı, ak sakallı büyüklerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Milletin çizdiği rotadan çıkmayacak, milletimizle aynı istikamette omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Burada şunu da tüm kalbimle ifade etmek isterim. Biz gökten zembille inmedik. Pazarlık masalarında kurulmadık. Siyaset ve toplum mühendisliğinin ürünü olarak sahneye çıkmadık, milletin partisi olarak doğduk, büyüdük, bugünlere öyle geldik. 

Kendi başarısızlıklarının faturasını seçmene kesen kibirli siyaseti hiçbir zaman kapımıza yaklaştırmadık. Eksiklerimizi, kusurlarımızı, hatalarımızı örtmek yerine bunları giderecek, daha iyisi ile telafi edecek güçlü bir irade ile milletimizin karşısına çıktık. Bugün de iç muhasebemizi cesaretle ve özgüvenle yapıyoruz. 
AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi | Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

‘ONLARI BEKLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’ 

AK Parti’ye düşmanlık edenler başka örneklere bakıp hep bu hareketin dağılmasını, yıkılmasını, tökezlemesini beklediler. Zorluklar karşısında yılmamızı beklediler. Vesayetçilere boyun eğmemizi, para babalarına teslim olmamızı, zulüm karşısında sessiz kalmamızı beklediler. 14 Ağustos 2021’ten beri bekliyorlar, daha çok bekleyecekler. Onları bekletmeye devam edeceğiz. Şeytanla nöbetleşe sürdürdükleri bu bekleyiş inşallah aradığını bulamayacaktır. 

TÜRKİYE’YE AĞIR BEDELLER ÖDETEN SÖMÜRÜ DÜZENİNE BİZ SON VERDİK’ 

Bu ülkede sivil siyaset yıllarca vesayetin gölgesi altındaydı. Demokrasimizin tepesinde on yıllar boyunca hep kara bulutlar dolaştı. TBMM’nin iradesi özellikle belli dönemlerde gasp edildi, yok satıldı, milletin egemenliği ilkesi sadece lafta kaldı. Seçimle gelen hükümetler kimi zaman darbe ile kimi zaman baskı ile kimi zaman gazete manşetleri ile görevden uzaklaştırıldı. 27 Mayıs’tan 12 Mart’a 12 Eylül’den 28 Şubat’a hep bunu yaşadık. Ülkenin seçilmiş başbakanının idam edildiği günleri gördük. Fidan gibi delikanlıların son nefeslerini idam sehpalarında verdiğini gördük. Siyasi istikrarsızlığın beslediği ekonomik krizlerle milletimiz fakirleştirildi, Türkiye küresel rekabetin dışında tutuldu. Her 10 yılda bir işletilen darbe mekaniği ile milli irade çalınırken ülkemiz altın değerindeki yıllarını da kaybetti. Bizi yılarca 3’üncü sınıf ekonomiye mahkum ve mecbur ettiler. Türkiye’ye ağır bedeller ödeten sömürü düzenine biz son verdik. 

‘TOKSİK DEMOKRASİNİN PANZEHİRİ AK PARTİ’DİR'

Türk demokrasisinin çevresindeki kirli ve yoğun kuşatma çok partili hayata geçtiğimiz günden beri tam manasıyla kırılmamıştır. Bunun da en büyük sebebi iktidara gelebilmek için her yolu mübah gören çarpık muhalefet anlayışıdır. Ülkemizde muhalefet sürekli demokrasi krizi çıkararak sandıkta alamadığı yetkiyi iç ve dış güçlerden, devşirme hevesinden hiç vazgeçmemiştir. Bu demokrasi ile zıt şekilde muhalefetin asli ve tam zamanlı mesaisine dönüşmüştür. Muhalefetin seçim kazanmak için terör örgütleri ile iş birliği yapacak kadar gözünü karartması ülkemizi toksik demokrasi sorunu ile karşı karşıya getirmiştir. 

Bu sorunla son 2 seçimde ciddi muhattap olduk. Sözde ittifak ve uzlaşı süreçleri şeffaf olarak değil kapalı kapılar ardında kurulan pazarlık masalarında yürütüldü. Devletin strarejik kurumları, belediye meclis üyelikleri pazar tezgahındaki ürün gibi alınıp satıldı. 

2 sene öncesinde ülkeyi beraber yönetmeye talim olanların gırtlak gırtlağa kavgaya tutuştuğunu hep beraber takip ettik. Bu düzenbazlıkların siyaset kurumunda yol açtığı güven bunalımının menfi etkilerini halen hissediyoruz. Demokrasi üzerine terör ve hırsızlık gölgesi düşürerek zehirleyen hakikatle ilişkisi her geçen gün daha kopan bir muhalefet sorunumuz var. Bu toksik demokrasinin panzehiri AK Parti ve Cumhur İttifakıdır. 

‘YA TERÖR YA DEMOKRASİ DİYORUZ’ 

Terörsüz Türkiye ideali her kesimden vatandaşın yürekten desteklediği geniş tabanlı bir milli mutabakatın ifadesidir. Hiçbir demokratik ülke terörün siyasi örgütlenmesine sivil toplum görünümlü uzantılarına tolerans gösteremez. Terörle demokrasi aynı anda bulunamaz. Bunun için ya terör ya demokrasi diyoruz. 

Yeni bir dünya kurulurken, terör belası başta olmak üzere Türkiye’nin safralarından kurtulması gerekiyor. Terörün şiddetin, karanlık gölgesinin ülkemizin ve bölgemizin üzerinden tamamen çekileceği günler inşallah çok yakındır.

‘TERÖR DUVARLARINI YIKACAĞIZ’ 

Hep beraber kenetlenecek tam 40 yıldır evlatlarımızın kanı üzerinde yükselen terör duvarlarını yıkacağız. Yeni bir dönemin kapıları Allah’ın izniyle açılacaktır. Türkiye kronik meselelerini, farklı toplum kesiminin taleplerini daha sağlıklı bir zeminde tartışma imkanı bulacaktır. Türkiye’nin ekonomide, dış politikada, siyasette itici gücü demokrasidir. 

Önümüzdeki fırsatları değerlendirerek en iyisin ümit edip en kötüsüne hazır olarak terörsüz Türkiye hedefimizi gerçekleştireceğiz. 

Cumhur İttifakı sapasağlam olduğu sürece Türkiye güvendedir. Ülkemizin bekası, milletimizin kardeşliği güvence altındadır. Şehit kanları ile hamuru yoğurulan bu ittifak inşallah uzun yıllar ülkemize ve milletimize çok daha büyük hizmetler kazandıracaktır. 

‘DEMOKRASİYE, HUKUKA DÖNÜK HER TÜRLÜ SALDIRIYA GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETTİK’ 

Biz geçmişte devletin içindeki kirli oluşumlarla nasıl tavizsiz bir mücadele yürüttüysek parti kimliği taşımayan bu kirli muhalefete de aynı şekilde eyvallah etmedik. Milletin bize yüklediği emaneti bugüne kadar yere düşürmedik. Milletin emanetine, milletin egemenliğine dönük, demokrasiye hukuka dönük her türlü saldırıya göğsümüzü siper ettik. 

Türkiye’yi ötekisiz hale getirmeyen tek parti AK Parti’dir. Kendini öteki olarak gören veya hisseden kim varsa hepsini ülkenin asli unsuru haline getirdik. Muhafazakarından Alevisine, Kürdünden Romanına ne kadar ötekileştirilen kesim varsa bugün büyük ve güçlü Türkiye’nin ayrılmaz bir parçasıdır. 

Hiç kimsenin diline dinine, mezhebine etkin kökenine bakmadık, siyasetin demokratik alanını genişlettik daha evvel konuşulması mümkün olmayan nice reformu 22 yıl boyunca sabırla hayata geçirdik. Aynı bakış açısıyla iş dünyasında önemli adımlar attık. Türkiye için katma değer üreten esnafımızın, sanayicimizin yanında olduk. 

TÜSİAD’A SERT TEPKİ! 

AK Parti döneminde sermayelerin sermaye katan iş dünyasının içindeki bir grup kirli muhalefet anlayışını yeniden devreye alma çabasındadır. Geçmişte manşetler ve ellerindeki finans kapital üzerinden siyasetçileri tehdit eden bu ekibin tek derdi kayıplarını devlet hazinesinden yeniden tazmin etmektir. Aslında biz bunlara ülkemizi büyüterek geliştirerek zincirlerinden kurtulma, küresel düzeyde eşit şartlarda rekabet etme şansı verdik.

Demek ki ziller temizlenmeden sadece zincirlerden kurtulmak insanları ve kurumları özgür kılmaya yetmiyor. Kaos baronlarına diyoruz ki bu devlet ve millet sizin rüyalarınızı kabusa dönüştürecek iradesine, gücüne, kudretine sahiptir. İşinizi düzgün yaptığınız sürece ülkemize katma değer kattığınız, milletimize istihdam sağladığınız müddetçe hep yanınızda olduk, eksi kötü alışkanlıklarınızda ısrar ederseniz biz de buna göre muamele ederiz. Siyaset yapmak istiyorsanız işte er meydanı. Ülkemizde 170’in üzerinde siyasi parti var. Kayıt dışı siyaset yapma dönemi artık kapanmıştır. Yeni Türkiye’de kayıt dışı siyasete de yer yoktur. 

‘TOGG’UN ÜRETİMİNDE 52 BİNİ AŞTIK’ 

Çiftçilerimize 2 trilyon 51 milyon liralık destek v erdik. Sanayide 175 yeni OSB, 48 endüstri bölgesi, 1333 araştırma geliştirme merkezi ve 336 tasarım merkezi kurduk. Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’un üretiminde 52 bini aştık. 

‘PETROL ÜRETİMİNDE GÜNLÜK 76 BİN VARİLİ GEÇTİK’ 

Karadeniz’de 710 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. Gabar’da petrol üretiminde gülük 76 bin varili geçtik. 

‘TÜRKİYE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜMÜN EŞİĞİNDEDİR’ 

Tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise ilk 10 içindeyiz. Turizmde Avrupa’da 4’üncü, dünyada 5’inci sıraya yükseldik. 61 milyar dolardan fazla turizm geliri elde ettik. İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık 262 milyar dolara getirdik. Uluslararası yatırımlarda tarihi bir atılım gerçekleştirdik. Ülkemiz 2002 yılına kadar toplam 15.1 milyar dolar yatırım çekmişken son 22 yılda bu rakamı 18 kat artırarak 272 milyar doların üzerine çıkardık. Türkiye büyük bir dönüşümün heyecan verici bir ekonomik atılımın eşiğindedir.

REZERVLERDE TARİHİ REKOR 

2 yıldır uyguladığımız yeni ekonomi politikalarının etkisini görmeye başladık. Merkez Bankamızın rezervleri 173 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. 

‘ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ HIZLANARAK DEVAM EDECEK’ 

Enflasyondaki düşüş hızlanarak devam edecek, enflasyon düştükçe alım gücü daha da artacak bunun olumlu etkisini işçimizden emeklimize, memurumuzdan öğrencimize 85 milyonun hepsi bizzat hissedecek, görecek bundan inşallah istifade edecek. İnşallah biraz daha sabredecek hedeflerimize ulaşacağız. 

‘REFORM PROGRAMIMIZI HAZIRLADIK’ 

Ekonomik dönüşüm, yeşil ve dijital dönüşüm, sosyal politikalar, yargı ve temel haklar, siyasi ve idari düzenlemeler olmak üzere 5 sütun üzerine inşa ettiğimiz reform programımızı ülkemizin ve milletimizin beklentilerine cevap verecek bir anlayışla hazırladık. Ekonomik dönüşüm planı ile güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin temellerini sağlamlaştıracak yeni tedbirleri devreye alıyoruz. Kamu yönetiminde mali kuralları güçlendirecek, kamu harcamalarında disiplini koruyacağız, vergide adaleti ve etkinliği güçlendirmek amacıyla çok kazanandan çok alma prensibi ile kamu gelirlerini artıracağız. Dijital paraya geçişi planlayarak sermaye piyasalarının derinleşmesini sağlayacağız.

'KİRA VE KONUT FİYATLARINI DENGEYE GETİRECEĞİZ'

Kira ve konut fiyatlarını dengeye getireceğiz. Deprem bölgesinin imarı başta olmak üzere diğer şehirlerimizdeki kentsel dönüşüm projeleri hızlanarak devam edecek. 

"KAYIT DIŞI SİYASET YAPMA DÖNEMİ ARTIK KAPANMIŞTIR"
"Siyaset yapmak istiyorsanız, işte er meydanı." diyen Erdoğan, Türkiye'de 170'in üzerinde siyasi parti olduğunu, bunlara bir tane daha eklenirse demokrasinin daha da zenginleşeceğini söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama 'kayıt dışı siyaset' yapma dönemi artık kapanmıştır. Yeni Türkiye'de kayıt dışı ekonomiye de kayıt dışı siyasete de yer yoktur. Bu sözlerim sadece siyaset heveslisi sermaye temsilcilerine değil, aynı zamanda 'komprador burjuvazinin' gönüllü taşeronluğuna soyunan muhalefet partilerinedir. Unutmayın, Türkiye değişmiştir. Siz de eskiyi hortlatmaya çalışmak yerine, bu yeni Türkiye'ye alışmak, politikalarınızı buna göre belirlemek zorundasınız."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, büyük bir dönüşümün ve heyecan verici bir ekonomik atılımın eşiğindedir. Bölgemizdeki gelişmeler, bu süreci kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin partilerine, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilhamlarını ve cesaretlerini ülkeye son 22 yılda kazandırdıkları devasa yatırımlardan aldıklarını belirterek, "Biz, muhalefet gibi lafla peynir gemisi yürütmenin çabasında değiliz. Milletimize olan minnet borcumuzu daha fazla çalışarak, daha fazla icraat yaparak, daha çok hizmet ederek ödemenin gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Son 22 yılda kendilerinden önce yapılanları her alanda 3'e, 5'e, 10'a katladıklarını dile getiren Erdoğan, derslik sayısını 343 binden 622 bine, üniversite sayısını 76'dan 208'e, yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 182 binden 995 bine, gençlik merkezi sayısını 9'dan 469'a, spor tesisi sayısını 1575'ten 4 bin 469'a çıkardıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastane yatak sayımızı 164 binden 183 bini nitelikli olmak üzere, toplam 271 bine yükselttik. Toplamda 37 bin 332 yataklı 25 şehir hastanemizi hizmete sunduk. İhtiyaç sahiplerine 1 trilyon 455 milyar liralık sosyal yardım ödemesi yaptık. Bölünmüş yol mesafemizi 6 bin 101 kilometreden 29 bin 730 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 1714 kilometreden 3 bin 796 kilometreye yükselttik. Toplam 2 bin 32 kilometre uzunluğunda hızlı tren ağı inşa ettik. Havalimanı sayımızı 26'dan devraldık, 32 ilaveyle 58'e çıkardık." dedi.

TOKİ eliyle toplam 1 milyon 481 bin konutu tamamladıklarını, bunun ne kadar büyük bir hizmet olduğunu 6 Şubat depremlerinde gördüklerini belirten Erdoğan, kısa sürede 207 millet bahçesini hizmete açtıklarını, 80'ini açılışa hazır hale getirdiklerini söyledi.

Erdoğan, çiftçilere güncellenmiş rakamla toplam 2 trilyon 51 milyon liralık destek verdiklerini, sanayide 175 yeni organize sanayi bölgesi, 48 endüstri bölgesi, 105 teknopark, 1333 AR-GE merkezi ve 336 tasarım merkezi kurduklarını belirtti.

Erdoğan, yerli elektrikli otomobil TOGG'un üretiminde 52 bini aştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enerjide kurulu gücümüzü 31 bin 846 megavattan 115 bin 975 megavata çıkardık. Karadeniz'de 710 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. Gabar'daki petrol üretiminde günlük 76 bin varili geçtik. Tabii bunlar sadece özet rakamlar. Hepsini anlatmaya kalksak değil saatler, günler yetmez. Tek tek şehirlerimize ve ülkemiz geneline hangi hizmetleri ve yatırımları kazandırdığımızı, bunlardan faydalanan kardeşlerim zaten çok iyi biliyor. Allah ömür, milletimiz de destek verdikçe çok daha fazlasını yapacağız. Daha fazla yatırım, üretim ve ihracat prensibiyle dolar cinsi milli gelirimizi 6 kat artırdık. Türkiye'yi trilyon dolarlık ekonomiler ligine taşıdık. Dünya ekonomisinden aldığımız pay yüzde 0,7'den yüzde 1,1'e yükseldi. Kişi başı gelirimiz 3 bin 600 dolardan 2023 itibarıyla 13 bin 243 dolara çıktı. Geçen yılın verileri açıklandığında inşallah 15 bin doları aşacağız. Sanayide katma değer üretimimizi 95 milyar dolardan 320 milyar dolara getirdik. Satın alma gücü paritesine göre, 2023 yılında dünyanın en büyük 11'inci, Avrupa'nın ise 4'üncü büyük ekonomisi olduk."

"DÜNYADA 11'İNCİ SIRADAYIZ"
Savunma sanayisinden otomotive, tarımdan turizme kadar her sektörde Türkiye'nin gücünü tahkim ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, insansız hava aracı üretiminde dünyada birinciyiz. Savunma sanayii ihracatında ise dünyada 11'inci sıradayız." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir savunma sanayii şirketimiz, çalışan kişi başına 300 bin dolar ihracat yaparak bu alandaki küresel devleri geride bıraktı ve zirveye yerleşti. 2002'de Türkiye'de sadece 4,5 milyon otomobil varken bugün bu rakam 16,5 milyona yaklaştı. Çiftçimizin eli ayağı olan traktör sayımız 1 milyon 600 bini buldu. Yıllık otomobil satışı ise 91 binden 1 milyona yükselerek tam 11 kat arttı. Ticari araçlardan beyaz eşyaya, çelikten güneş panellerine, çimentodan hazır betona kadar birçok sektörde Avrupa'nın lideriyiz. Tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada ise ilk 10 içindeyiz. Turizmde Avrupa'da 4'üncü, dünyada 5'inci sıraya yükseldik. Geçen sene 62 milyondan fazla kişiyi ağırladık, 61 milyar dolardan fazla turizm geliri elde ettik. İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık, 262 milyar dolara getirdik."

Uluslararası yatırımlarda da tarihi bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin 2002 yılına kadar toplam 15,1 milyar dolar yatırım çekebildiğini, son 22 yılda bu rakamı 18 kat artırarak 272 milyar doların üzerine çıkardıklarını anlattı.Büyük Kongrede TÜSİADa tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıt dışı siyaset dönemi kapandı

"KONJONKTÜREL SIKINTILAR GEÇİCİDİR"
Uluslararası sermayeli firma sayısının 83 bini aştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Deprem ve salgın başta olmak üzere çeşitli sebeplerle maruz kaldığımız konjonktürel sıkıntılar geçicidir. Türkiye, büyük bir dönüşümün ve heyecan verici bir ekonomik atılımın eşiğindedir. Bölgemizdeki gelişmeler, bu süreci kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Yaklaşık 2 yıldır uyguladığımız yeni ekonomi politikalarının etkisini görmeye başladık. Merkez Bankamızın rezervleri 173 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu rakam, biz göreve geldiğimizde sadece 27,5 milyar dolardı. Üretim ve ihracatla birlikte istihdam oranımız da hızla artıyor. Sadece son bir yılda 1,1 milyonun üzerinde ilave istihdam sağladık. İşsizlik oranımızı yüzde 8,5 seviyesine indirdik. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için son 2 yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık kaynak kullandık."

Erdoğan, geçen haftalarda 201 bininci konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettiklerini, kalan 252 bin konutun inşasını da yılbaşına kadar bitireceklerini bildirdi.

Depremin sebep olduğu ağır faturaya rağmen bütçeyi kontrol altında tuttuklarını, mali disiplinden taviz vermediklerini vurgulayan Erdoğan, "Enflasyondaki düşüş hızlanarak devam edecek. Enflasyon düştükçe alım gücü daha artacak, bunun olumlu etkisini de emeklimizden işçimize, memurumuzdan öğrencimize, 85 milyonun hepsi bizzat hissedecek, görecek, bundan istifade edecek. İnşallah biraz daha sabredecek ve hedeflerimize ulaşacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı hazırladık. Kapsamlı reform planımız sayesinde ülkemizin büyüme potansiyelini ve verimliliğini artıracağız." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, ekonomide ve demokraside elde ettikleri tüm başarıları, reform iradelerinin sürekliliğine borçlu olduklarını söyledi.

Ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, reform iradelerini daima canlı tuttuklarını belirten Erdoğan, reform çalışmalarını aynı zamanda kendilerini yenilemenin, millete yeni şeyler söylemenin, ülkenin önüne yeni hedefler koymanın temel zemini olarak gördüklerini ifade etti.

Erdoğan, 22 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan kadro olarak en büyük korkularının kendi statükolarına teslim olmak olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anlayışla 'Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı' hazırladık. Kapsamlı reform planımız sayesinde, ülkemizin büyüme potansiyelini ve verimliliğini artıracağız. Dünya Bankası'nın orta gelir grubunda yer alan Türkiye, böylelikle yüksek gelirli ülkeler ligine yükselecektir. Reform Programı ile ülkemiz için öncelikli olarak belirlediğimiz alanlarda önemli atılımlar yapacağız. Ekonomik Dönüşüm, Yeşil ve Dijital Dönüşüm, Sosyal Politikalar, Yargı ve Temel Haklar, Siyasi ve İdari Düzenlemeler olmak üzere 5 sütun üzerine inşa ettiğimiz reform programımızı ülkemizin ve milletimizin beklentilerine cevap verecek bir anlayışla hazırladık."

"KUANTUM TEKNOLOJİLERİNİN ÜLKEMİZDE GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ORTAM OLUŞTURACAĞIZ"
"Ekonomik dönüşüm planıyla güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin temellerini sağlamlaştıracak yeni tedbirleri devreye alıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kamu yönetiminde mali kuralları güçlendirecek, kamu harcamalarında disiplini koruyacağız. Vergide adaleti ve etkinliği güçlendirmek amacıyla 'çok kazanandan çok alma' prensibiyle kamu gelirlerini artıracağız. Geleneksel banknotlardan dijital paraya geçişi planlayarak, sermaye piyasalarının güncel teknolojiler ışığında derinleşmesini sağlayacağız. Sanayi Master Planı'nı oluşturmak suretiyle mekansal sanayi gelişimine planlı bir şekilde yön vereceğiz. Tersine beyin göçüyle insan kaynağımızın ülkemizde çalışmasını teşvik ederek, Türkiye'nin yüksek teknoloji kabiliyetlerini daha da geliştireceğiz. Kuantum teknolojilerinin ülkemizde geliştirilmesi için gerekli ve uygun ortamı oluşturacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapay zeka hazırlık endeksinde, iyi bir performans sergilemeye ve çıtayı daha da yukarı taşımaya kararlı olduklarını ifade ederek, Yeni Yatırım Teşvik Sistemi ve Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Türkiye'nin her bir köşesinin refah seviyesinin ve üretim gücünün artacağını dile getirdi.Büyük Kongrede TÜSİADa tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıt dışı siyaset dönemi kapandı

"UCUZ VE SAĞLIKLI GIDAYA ERİŞİMİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"
Yatırım süreçlerini hızlandırarak, "Tek Durak Ofis" anlayışıyla Türkiye'yi büyük yatırımların hedef ülkelerinden biri haline getireceklerine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarımda planlı istihsalla tarımsal üretimimizi stratejik bir bakışla yeniden ele alıyoruz. Akıllı ulaşım ve akıllı tarım sistemleriyle tarımda ve ulaşımda verimliliği artıracağız. Gıda arz güvenliğini temin ederek, vatandaşlarımızın ucuz ve sağlıklı gıdaya erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağız. Yeşil Kalkınma vizyonumuzla, yatırımlarımızı yeşil finansmanı aktif bir şekilde kullanarak büyütecek, rekabetçi üretim yapısını tesis edeceğiz.

Sanayimizde Yeşil Dönüşümü sağlayarak yeni dönemin tehditlerini bertaraf edecek potansiyel fırsatları ülkemiz için avantaja çevireceğiz. Sıfır Atık Sistemi'ni ülke çapında yaygınlaştırarak, daha etkin bir yapıya kavuşturacağız. Emisyon Ticaret Sistemi'yle sera gazı emisyonlarını azaltıp, karbon-sıfır ekonomiye geçişi hızlandıracağız. İhracatçılarımızı 'sınırda karbon' düzenlemesine hazır hale getireceğiz. Hidrojen ve jeotermal enerji de dahil yenilenebilir enerji yatırımlarımızı hızlandırırken, enerjide verimliliği artıracak yeni tedbirler uygulayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, su ve taşkın yönetiminin yanı sıra biyolojik çeşitliliğin korunmasında ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri hayata geçireceklerini, Elektronik Devlet sistemini bugünün teknolojik yenilikler ışığında güncelleyerek, Dijital Devlet'e geçişi sağlayacaklarını vurguladı.Büyük Kongrede TÜSİADa tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıt dışı siyaset dönemi kapandı

"KİRA VE KONUT FİYATLARINI DENGEYE GETİRECEĞİZ"
Kamu İhale Mevzuatı'nı dijitalleşmeyi, yenilikçiliği ve rekabetçiliği temel alan bir yaklaşımla güncelleyeceklerini dile getiren Erdoğan, sosyal politikalar alanında engellilerin, yaşlıların ve dezavantajlı grupların hayatın her alanında aktif roller üstlenmelerini temin edeceklerini söyledi.

Erdoğan, bir süredir hazırlıklarını yaptıkları "sosyal konut projesini" hayata geçireceklerini bildirerek, "Böylece hayat pahalılığının sebeplerinin en başında gelen kira ve konut fiyatlarını dengeye getireceğiz. Deprem bölgesinin imarı başta olmak üzere, diğer şehirlerimizdeki kentsel dönüşüm projelerimiz de hızlanarak devam edecek." diye konuştu.

Bir diğer önceliklerinin de istihdam olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş ve çalışma hayatımızı, teknolojide ve yeni sosyolojide meydana gelen değişimlerle uyumlu hale getireceğiz. Kadınların ve gençlerimizin istihdama daha yoğun katılmalarını temin edeceğiz. Yükseköğretim sisteminde revizyona giderek, üniversitelerimizin şehirlerimizle bütünleştiği ve üretim süreçlerine aktif olarak katıldığı yeni bir model tesis edeceğiz. Nüfus politikalarında yeni bir dönemi başlatıyoruz. Alarm veren nüfus artış hızımızı yükseltecek, demografik bünyemizi güçlendireceğiz. Tamamlayıcı Sigorta Modelleri ile sosyal güvenlik sistemimizde etkinliği ve sürdürülebilirliği tahkim edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile bazlı gelir tamamlayıcı sosyal destek sistemiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların daha güçlü bir şekilde yanlarında olacaklarını aktardı.Büyük Kongrede TÜSİADa tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıt dışı siyaset dönemi kapandı"ANAYASA ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ BİR EŞİĞİ GERİDE BIRAKTIK"
Erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmetlerini daha da geliştirdiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yenilikçi sağlık endüstrileri ve ilaç sektörünün yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesini destekleyeceğiz. Yargıda ihtisaslaşmayı sağlayacak, bilirkişilik müessesesini revize ederek, makul sürede yargılanma hakkını güçlendireceğiz. Ceza İnfaz Sistemi'nde değişikliğe giderek suç-yaptırım-infaz dengesini iyileştireceğiz. Demokrasimizi yeni, sivil, kuşatıcı bir anayasayla taçlandırma hedefimizi muhafaza ediyoruz. Anayasa konusunda, gerek kendi bünyemizde gerekse toplumun çeşitli kesimleriyle yürüttüğümüz çalışmalarda önemli bir eşiği geride bıraktık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondakilerle birlikte "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan.", "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diyerek sözlerine son verdi. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 102888 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan AK Parti 8'inci Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalar
Başkan Erdoğan'dan AK Parti 8'inci Olağan Büyük Kongresi'nde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçti, Emevi Camii'ne gönderildi: İlk teravih bu halılar üzerinde kılınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçti, Emevi Camii'ne gönderildi: İlk...