Başkan Erdoğan’dan Filistin Devlet Başkanına tepki: Mahmut...

Başkan Erdoğan'dan Filistin Devlet Başkanına tepki: Mahmut Abbas Türkiye'den özür dilemeli

Başkan Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ayakta alkışlayan ABD Kongresine tepki gösteren Başkan Erdoğan, Filistin lideri Mahmut Abbas'a da tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, "Ülkemizde bazı siyasi partiler diyor ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun.' Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor. Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas

27 Temmuz 2024 - 21:07

Başkan Erdoğan'dan Filistin Devlet Başkanına tepki: Mahmut Abbas Türkiye'den özür dilemeli
Giriş: 27.07.2024 20:19 Güncelleme: 27.07.2024 20:57
Başkan Erdoğan'dan STK buluşmasında önemli açıklamalar 
Başkan Erdoğan'dan CHP'ye 'borç' tepkisi: Üstüne yatmak istiyorlar 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abbas tepkisi... "Çağırdık gelmedi, bizden özür dilemesi gerekiyor"

Başkan Erdoğan’dan Abbas’a tepki
Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Türkiye'de bazı siyasilerin Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı TBMM'de konuşma yapmak için davet etme çağrılarına cevap vererek, Davet ettik ama gelmedi. Bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez. Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas kusura bakmasın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi." dedi. Ekonomide güzel günlerin Türkiye'yi beklediğini ifade eden Erdoğan, "Merkez Bankası rezervimiz hiç olmadığı kadar artıyor. Risk seviyesi azalıyor. Gri listeden çıktık. Enflasyonun ateşi daha hızlı düşmeye başlayacak." ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan’dan STK buluşmasında önemli açıklamalar
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a sert tepki gösterdi. Abbas'ı Meclis'e davet ettiklerini belirten Erdoğan, Filistin Devlet Başkanının bu davete karşılık vermediğini söyledi. Başkan Erdoğan davete icabet edilmemesine ilişkin "Mahmut Abbas Türkiye'den özür dilemeli." ifadeleriyle tepki gösterdi. ABD Kongresi'nde katil Netanyahu'nun alkışlanmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, elleri şişinceye kadar alkışlamak ABD için akıl tutulmasıdır." dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Abbas tepkisi... Çağırdık gelmedi, bizden özür dilemesi gerekiyorBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan’dan Filistin Devlet Başkanına tepki: Mahmut Abbas Türkiye’den özür dilemeliBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a sert tepki gösterdi. Abbas'ı Meclis'e davet ettiklerini belirten Erdoğan, Filistin Devlet Başkanının bu davete karşılık vermediğini söyledi. Başkan Erdoğan davete icabet edilmemesine ilişkin "Mahmut Abbas Türkiye'den özür dilemeli." ifadeleriyle tepki gösterdi. ABD Kongresi'nde katil Netanyahu'nun alkışlanmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, elleri şişinceye kadar alkışlamak ABD için akıl tutulmasıdır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye 'borç' tepkisi: Üstüne yatmak istiyorlarBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu.

ABBAS'I DAVET ETTİK GELMEDİ
Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı TBMM'de konuşma yapmak için davet ettiklerini ifade etti. Erdoğan, Abbas'ın henüz gelmediğini belirterek, " Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas kusura bakmasın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Toplam tutarı 1,6 milyar lirayı bulan hizmet ve yatırımların Rize'ye ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Ayder'e yaptığımız yatırımı çok çok önemsiyoruz. Vatandaşımızın buraya gelen yerli yabancı şikayetlerini dinledik. Ayder'i doğa koruma projemizle şanına yakışır bir hale getireceğiz demiştik, sözümüzü tuttuk. Ayder'i eski güzelliğine kavuşturduk inşallah yarın orada olacağız.

Rize'ye hasret gidermek için de geldik. Yakın çevremizde yaşanan olayları siz de görüyorsunuz. Rusya-Ukrayna bizim Karadeniz'deki komşularımız. 2,5 yıldır süren savaşta on binlerce insan öldü. Batı'lı savaş baronları dışında bundan kimse hayır görmedi. Biz barış için çalışıyoruz. İki komşumuz arasında dengeli politika izleyerek savaşın Karadeniz'e sirayet etmesine engel olduk. Bizi eleştirenler şimdi bize hak veriyor.

7 Ekim'den beri Türkiye insanlığın vicdanı oldu. Kimseden çekinmeden Gazze'li ve Filistinli kardeşlerimiz için harekete geçtik. Bölgeye en fazla yardım malzemesi gönderen ülkeyiz. İsrail'in katliamlarını tüm dünyaya anlattık. Batı dünyası ise İsrail'in yanında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Ayder Yaylası Yenileme Projesi, Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Teslimi ile Toplu Açılış Töreni'nden konuşurken önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'on konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

5 ay sonra Ata toprağım Rize’de olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ömrüm sana feda Rize. Gönlümden düşmeyen Rize’yi sevgi ile selamlıyorum. Rize evladını aşkla bağrına basıyor. Rize’ye hizmet ev ödevimiz. Hemşehrilerimden hep tam not aldık. 31 Mart’ta da Rizeli hemşehrilerimiz bize sahip çıktı. Her birinize teşekkür ediyorum. Bizimle milletin arasına kimse giremez. Şehirlerimize hizmet sevdamız dönemlik değil ömürlüktür. Bizim için önemli olan gönül köprülerini yenilemektir.KONUTLAR VE DÜKKANLAR TAMAMLANDI

İnşası tamamlanan eserler için Rize’de bulunuyoruz. Son yılların en şiddetli sel baskınında ev ve iş yerlerimiz hasar görmüştü. Hemen kolları sıvadık gece gündüz demeden arkadaşlarımız çalıştı. Konutlarımızı, dükkanlarımızı söz verdiğimiz şekilde pırıl pırıl tamamladık. Toplam 108 konutun yanı sıra 10 dükkânı tamamladık. Bugün anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz. Bir çok kentsel dönüşüm projesine de imza attık, 133 konut 20 dükkan inşa edildi. Toplam 368 konut, 31 dükkanı teslim etmiş oluyoruz.''AYDER'İ ESKİ GÜZELLİĞİNE KAVUŞTURDUK''

Ayder’in hiçbir yerinde insan kaynaklı kirlilik yaşanmıyor. Rize'ye 855 milyonluk yatırımı kazandırmış oluyoruz. 1 termal, 6 apart otel inşa ettik. Ayder’de daha evvel yapılmış otellerin kirli suları dereye akıyordu. Arıtma tesisi ile önledik. Eski güzelliğine kavuşturduk. Muhteşem eserlere imza attık. 1,6 milyar liralık hizmet ve yatırımı Rize'ye kazandırıyoruz. Güncel rakamlarla Ayder'e toplam 2 milyar 687 milyon liralık yatırım yaparak eski güzelliğine kavuşturduk. Rize İyidere Lojistik Limanı inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50'yi geçti. Proje bedeli 6,4 milyar liraya varan projeyi 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz.''LAF DEĞİL İŞ ÜRETİYORUZ''

Bizim gündemimizde toplu açılış var, hizmet var, yatırım var. Biz çalışıyoruz, laf üretmiyoruz. Tüm Türkiye'ye hizmet ve eser üretiyoruz. Bahanelere sarılmadan bölgemizdeki sıkıntılara aldırmadan Türkiye Yüzyılı için mücadele ediyoruz. Muhalefet hizmet etmek yerine mazeret üretim üretiyor. Muhalefet 22 yıldır aynı şeyi yapıyor.  Muhalefet çığırtkanlık ve cazgırlık yapıyor.''MUHALEFETE SGK BORÇLARINI HATIRLATTIM''

Muhalefet popülizm yapmak yerine borçlarını ödesin dedim diye adeta kıyamet koptu. CHP Genel Başkanı açıklamalarıyla gülünç duruma düşüyor. CHP, borçlardan çok rahatsız oldu. Borçlarının hatırlatılması CHP'yi tedirgin etti. Dengeleri bozuldu, motor su kaynattı. Abuk sabuk işler yapıyorlar. CHP’nin genel başkanı açıklamaları ile partisini gülünç duruma düşürüyor. CHP deyince çöp çukur akla geliyor. Kamyonla toplamadığınız borçları elle mi toplayacaksınız.

''CHP, BORCUN ÜSTÜNE YATMAK İSTİYOR''

SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait. CHP borcun üstüne yatmak istiyor. Borcu olan en fazla olan belediyeler CHP'nin en çok kazandığı belediyeler. CHP'nin borç ödeme gibi bir kültürü yok. Borçların tahsili için gerekli adımlar atılacak.''ROMA TURUNA GELİNCE PARA VAR''

Bunların borç ödeme gibi alışkanlıkları yok. Ne sözlerine ne borçlarına sadıklar. Vals gösterine gelince, Roma turuna gelince para var. Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcunu ödemeye gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur. CHP borcunun üstüne yatmak istiyor. Borcu bahane edip iş yapamayız bahanesi üretiyorlar. Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, öncelikle dersine iyi çalışması, ardından enerjisini borcunu ödemekten kaçmak yerine milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır.

NETANYAHU'NUN ABD KONGRESİ'NDE ALKIŞLANMASI
Önceki gün Amerikan Temsilciler Meclisi'ndeki o rezil sahneleri hep beraber seyrettik. Açıkçası orada gördüklerimiz karşısında insanlık adına biz utandık. 40 bin masumun katilini alkışlayanları gördükçe sadece insanlık için değil kendi geleceğimiz için de endişeleniyoruz.

Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, çok daha ileri gidip yalanlarını elleri şişinceye kadar alkışlamak Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud AbbasFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

ABBAS'I DAVET ETTİK GELMEDİ
Ülkemden bazı siyasi partiler 'Filistin başkanını Türkiye'ye davet etsin parlamentoda konuştursun' diyor. Yapmadığımızı kim söylüyor. Davet ettik ama gelmedi. Bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez. Biz Filistinli kardeşlerimiz adına her şeyi her yerde söylüyoruz. Kalbinde zerre kadar insanlık olan böyle bir vicdansızlığı meşrulaştıramaz. Hortlatılmak istenen Haçlı zihniyeti işte budur. Temsilciler Meclisi dışında binlerce insan bunları lanetliyor. 40 bin masumun katilini alkışlayanları görünce kendi geleceğimiz için endişeleniyoruz. Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin o kirli gözlerini yarın Anadolu'ya dikmeyeceklerini kim garanti edebilir.Türkiye her zaman güçlü olmak, caydırıcı olmak zorundadır diyoruz.

''Abbas'ın bizden özür dilemesi lazım''

Her alanda tam bağımsız Türkiye hedefimiz için koşturuyoruz. Son 22 yılda çok çalıştık. Onca ihanete rağmen önemli başarılara imza attık. Ekonomide oralama yüzde 5,5 büyüme kaydettik. Türkiye dünyada satın alma paritesinde 11. sıraya yükseldi. İhracatımız 256 milyar dolara yükseldi. Turist sayısı 57 milyona çıkarttık. Savunma sanayiinde dışa bağımlılık yüzde 20 seviyesine düştü. Terörle mücadele çok iyi bir yerdeyiz. Terör örgütlerinin mevcudiyetini sınır içinde neredeyse bitirdik. Sınır ötesinde ise mücadeleye devam ediyoruz. Evlatlarımıza terör tehdidinin olmadığı bir ülke teslim etmekte kararlıyız.

ENFLASYONUN ATEŞİ DAHA HIZLI DÜŞMEYE BAŞLAYACAK
Ekonomideki zorulukların farkındayız. Geçen yıl ortaya koyduğumuz OVP'nin etkilerini görüyoruz. Merkez Bankası rezervemiz hiç olmadığı kadar artıyor. Risk seviyesi azalıyor. Gri listeden çıktık. Enflasyonun ateşi daha hızlı düşmeye başlayacak. Kredi derecelendirme kuruluşları bile hakkımızı teslim etmeye başladı. Son 2 yılda fiyat balonunun oluştuğu sektörlerde dengelenme hız kazandı. Bütçe dengelerini iyileştiriyoruz. İşsizlik oranı bir önceki yıla göre azaldı ve yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. Programımızı kararlılıkla uygulayacağız. Politikalarımıza güvenmeye devam edin. Felaket tellallarına kulak asmayın. Türkiye'ye düşmanlık besleyenlerin oyunlarına lütfen gelmeyin. Türkiye bu sürecin sonunda çok farklı bir ülke olacak. Bundan şüphe duymuyoruz. Ekonomide, savunmada, siyasette, turizmde, güvenlikte, tarımda ve diğer alanlarda tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşmak için koşturuyoruz.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Millet olarak bölgemizde patlak veren yeni bir krizle uyanıyoruz. Rusya Ukrayna savaşında batılı savaş baronları dışında kazanan olmadı. Gazze'de ise Türkiye 7 Ekim'den beri insanlığın vicdanı oldu.

Gazze'ye en fazla yardım malzemesi gönderen ülkeyiz. İsrail'İn Gazze'de yaptığı katliamları tüm platformlarda dile getirdik. Batı ise çok kötü bir sınav verdi.

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki o rezil sahneleri hep beraber seyrettik. İnsanlık adına biz utandık. Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, elleri şişinceye kadar alkışlamak ABD için akıl tutulmasıdır.

Meclis'e davet ettiğimiz halde Mahmud Abbas gelmedi. Bizden özür dilemesi gerek.

Ekonomide, savunmada, siyasette, turizmde, güvenlikte, tarımda ve diğer alanlarda tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşmak için koşturuyoruz."

Bu haber 102941 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan videolu
Başkan Erdoğan'dan videolu "boykot" mesajı! Filistinli...
Başkan Erdoğan'dan Özel'e tepki: Millete özür borcu var
Başkan Erdoğan'dan Özel'e tepki: Millete özür borcu var