Başkan Erdoğan’dan TUSAŞ’a terör saldırısına tepki! 4...

Başkan Erdoğan'dan TUSAŞ'a terör saldırısına tepki! 4 şehidimiz var saldırıyı lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Putin Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

23 Ekim 2024 - 19:02

Başkan Erdoğan'dan TUSAŞ'a terör saldırısına tepki! 4 şehidimiz var saldırıyı lanetliyorum

Giriş Tarihi: 23.10.2024  18:30 Son Güncelleme: 23.10.2024  19:04 

Ankara Kazan'da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! 4 şehidimiz 14 yaralımız var

Başkan Erdoğan açıklamalarda bulunuyorAnkara Kahramankazan’da saat 15.20 sularında nizamiye girişinde terör saldırısı yapıldı. Çatışma çıkarken, Özel Harekat Timleri bölgeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara'da yaptığı basın açıklamasında, 1'i kadın 1'i erkek 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydederek, "Kimlik tespiti sürüyor. Hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

Son dakika... Ankarada TUSAŞta patlama ve silah sesleriSon dakika...Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, TUSAŞ'a yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara'daki saldırıyı kınıyoruz. Terör saldırı nedeniyle Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" dedi. Başkan Erdoğan ise "TUSAŞ'taki saldırıda 4 şehidimiz var. Saldırıyı lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan’dan TUSAŞ’a terör saldırısına tepki! 4 şehidimiz var saldırıyı lanetliyorumSon dakika.... Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi için Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a geldi. Başkan Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu.

PUTIN'DEN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI
Rusya Devlet Başkanı Putin, Başkan Erdoğan'la görüşmesinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti.

Son dakika: Ankara TUSAŞ’a zamanlaması manidar terör saldırısı! Şehit ve yaralılar var... Açıklamalar peş peşe

"TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEK İSTİYORUM"
Rusya Devlet Başkanı Putin'in konuşmasından satır başları şu şekilde: Türkiye'ye başsağlığı dilemek istiyorum. TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Burada olmanız bizim için önemli. Rusya-Türkiye ilişkileri iyi komşuluk karakterleri taşıyor. Yıllardır tecrübelerimize dayanarak ilişkilerimiz gelişiyor. Ticari konularda da her sene daha dinamik gidiyoruz. Ticaret hacimlerimizin arttığının altını çiziyorum. Stratejik ilişkilerimizde gördüğünüz gibi Türkiye önemli bir partnerimiz. Akkuyu bunun için örnek bir projedir. Türkiye'de uluslararası gaz ağının oluşturulması konusunda attığımız adımlar meyvelerini vermeye başladı. Akkuyu NGS bizim için önemli bir proje. 7/24 bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki sene daha verimli çalışmasını görüyoruz.

Turistik faaliyetlerde daha fazla ilerleme kaydettik. Milyondan fazla insanımız Türkiye'yi ziyaret ediyor. Ağustosta 4,5 milyon vatandaşımız Türkiye'yi ziyaret etti.

"TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"
Putin ile görüşmesinde konuşan Başkan Erdoğan, Ankara TUSAŞ saldırısını lanetlediğini belirtti.

Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Sayın Başkan, Değerli Dostum, BRICS zirvesi genişletilmiş liderler oturumuna davetiniz ve ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Astana'daki görüşmemizin ardından sizinle yeniden bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Taziye direkleriniz için özellikle teşekkür ediyorum. 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Son dakika | Ankara Kazan’da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!

Son dakika | Ankara Kazan'da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! 4 şehidimiz 14 yaralımız var

Son dakika haberi: Ankara Kahramankazan’da saat 15.20 sularında nizamiye girişinde terör saldırısı yapıldı. Çatışma çıkarken, Özel Harekat Timleri bölgeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara'da yaptığı basın açıklamasında, 1'i kadın 1'i erkek 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydederek, "Kimlik tespiti sürüyor. Hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız." dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika | Ankara Kazan’da patlama! TUSAŞ tesislerine terör saldırısı! 4 şehidimiz 14 yaralımız var

Son dakika... Ankara Kahramankazan'da saat 15.20 sularında nizamiye girişinde terör saldırısı yapıldı. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. TUSAŞ'a yapılan saldırıda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu.

BAKAN YERLİKAYA: 2 TERÖRİST ETKİSİZ, HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU PAYLAŞACAĞIZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara'da yaptığı basın açıklamasında, 1'i kadın 1'i erkek 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydederek, "Kimlik tespiti sürüyor. Hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız." dedi. Bakanı Yerlikaya, TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında yaralanan 14 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

TUSAŞ'a terör saldırısı! Bakan Yerlikaya'dan önemli açıklamalar

Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

4 ŞEHİT 14 YARALIMIZ VAR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyerek, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

SON DAKİKA | Ankara TUSAŞ'ta patlama ve silah sesleri! Olay yerinden ilk görüntüler...

TERÖR SALDIRISINA YAYIN YASAĞI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır. Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD'den TUSAŞ saldırısına ilişkin ilk açıklama: Müttefikimizin yanındayız

SON DAKİKA! Ankara'da TUSAŞ'a saldıran 2 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da TUSAŞ tesisine bombalı saldırıyı düzenleyen 2 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Teröristlerin kullandıkları ticari taksiyi gasp ettikleri belirlenirken, taksi şoförü ise şehit oldu.

Son dakika haberine göre Ankara'da bombalı bir saldırı düzenlendi.

Teröristlerin hedefi, Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisleriydi.

TİCARİ TAKSİ İLE GELDİLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ilk açıklamasına göre şehit ve yaralıların olduğu saldırıya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

İlk belirlemelere göre 2 terörist, saldırı noktasına ticari taksi ile geldi.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Patlama öncesinde çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken görüntülerde, saldırganların araçtan indikleri ve etrafa ateş ettikleri görülüyor.

TAKSİCİYİ ŞEHİT ETTİLER

Teröristlerin gasp ettikleri 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle geldikleri belirlenirken taksi şoförü M.A.’nın ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin bilgi güncellemesini de Yerlikaya yaptı.

4 ŞEHİT 14 YARALI

Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 13 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden çıkanlar

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." dedi.

SON DAKİKA! Ankara'da TUSAŞ'a saldıran 2 terörist öldürüldüİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da TUSAŞ tesisine bombalı saldırıyı düzenleyen 2 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Teröristlerin kullandıkları ticari taksiyi gasp ettikleri belirlenirken, taksi şoförü ise şehit oldu.

Son dakika haberine göre Ankara'da bombalı bir saldırı düzenlendi.

Teröristlerin hedefi, Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisleriydi.

TİCARİ TAKSİ İLE GELDİLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ilk açıklamasına göre şehit ve yaralıların olduğu saldırıya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

İlk belirlemelere göre 2 terörist, saldırı noktasına ticari taksi ile geldi.

SON DAKİKA! Ankara'da TUSAŞ'a saldıran 2 terörist öldürüldü2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Patlama öncesinde çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken görüntülerde, saldırganların araçtan indikleri ve etrafa ateş ettikleri görülüyor.

TAKSİCİYİ ŞEHİT ETTİLER

Teröristlerin gasp ettikleri 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle geldikleri belirlenirken taksi şoförü M.A.’nın ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin bilgi güncellemesini de Yerlikaya yaptı.

4 ŞEHİT 14 YARALI

Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 13 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

TUSAŞa terör saldırısı!TUSAŞa terör saldırısı!

Bu haber 102810 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan TUSAŞ'a terör saldırısına tepki! 4 şehidimiz var saldırıyı lanetliyorum
Başkan Erdoğan'dan TUSAŞ'a terör saldırısına tepki! 4...
Başkan Erdoğan'dan TUSAŞ'a terör saldırısına tepki! 4 şehidimiz var saldırıyı lanetliyorum
Başkan Erdoğan'dan TUSAŞ'a terör saldırısına tepki! 4...