Başkan Erdoğan: Netanyahu küresel düzene tehdit, İsrail...

Başkan Erdoğan: Netanyahu küresel düzene tehdit, İsrail üstünde gerekli baskı oluşturulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı açıklamada İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiğini belirterek, "Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır" dedi.

10 Ekim 2024 - 17:37

Türkiye ile Arnavutluk arasında 2 milyar dolarlık hedef! Başkan Erdoğan ile Edi Rama'dan ortak açıklama

Giriş:10.10.2024 01:01 Güncelleme:10.10.2024 17:03

Başkan Erdoğan Osmanlı'nın göz bebeği Balkanlar'da! Arnavutluk'ta imzalar atıldı... Dünyaya İsrail uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu küresel düzene tehdit, İsrail üstünde gerekli baskı oluşturulmalı

Türkiye-Arnavutluk arasında iş birliği artıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 2 milyar dolarCumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı açıklamada İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiğini belirterek, "Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır" dedi.

Başkan Erdoğan Osmanlı’nın göz bebeği Balkanlar’da! Arnavutluk’ta imzalar atıldı... Dünyaya İsrail uyarısıBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan seferinin ilk durağı olan Arnavutluk'ta resmi törenle karşılandı. Erdoğan daha sonra Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Başbakan Edi Rama ile bir araya geldi. Rama ile İki ülke arasında yapılan anlaşmaların imza törenine katılan Başkan Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 2 milyar dolar düzeyine çıkaracağız. Bugünkü aldığımız kararla terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bölgesel konular ele aldık." ifadelerini kullandı. Erdoğan dünyaya İsrail ve Netanyahu konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Netanyahu hükümeti artık küresel düzeni tehdit ediyor. Gazze'de 1 yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. İsrail üstünde gerekli baskı oluşturulmalı" dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta açıklamalarBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Arnavutluk'a iniş yaparken resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile imzalanan anlaşmaların ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda, "Ticaret hacmimizi 2 milyar dolar düzeyine çıkaracağız." dedi. Erdoğan konuşmasında ayrıca İsrail meselesine de değinirken; "Netanyahu küresel düzeni tehdit ediyor. İsrail üzerinde baskı oluşturulmalı." ifadelerini kullandı. Erdoğan temaslarını tamamlanmasının ardından ikinci resmi ziyaret için Sırbistan'a geçecek. İşte detaylar...

Türkiye ile Arnavutluk arasında 2 milyar dolarlık hedef! Başkan Erdoğan ile Edi Rama’dan ortak açıklamaResmi ziyarette bulunmak üzere Arnavutluk'a gelen Başkan Erdoğan, törenle karşılandı. Erdoğan, Arnavutluk'taki temaslarının ardından resmi ziyarette bulunmak üzere Sırbistan'a da geçecek.

BAŞKAN ERDOĞAN ARNAVUTLUK'TA

BAŞKAN ERDOĞAN ARNAVUTLUK'TA!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı çerçevesinde geldiği Arnavutluk'ta temaslarda bulundu. Erdoğan başkent Tiran'da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj ile görüşmesinin ardından Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık eden Erdoğan ve Rama, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Gazze Şeridi ve Orta Doğu'da yaşananları masaya yatırdı.

Başkan Erdoğan Osmanlı’nın göz bebeği Balkanlar’da! Arnavutluk’ta imzalar atıldı... Dünyaya İsrail uyarısı

BAŞKAN ERDOĞAN'A ARNAVUTLUK'TA RESMİ TÖRENLE KARŞILAMA

ORTAK BASIN TOPLANTISI
Başkan Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, imzalanan anlaşmaların ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan açıklamalarında, "Dostane ilişkilerimiz bir asrın çok ötesine uzanıyor. Ticaret hacmimizi 2 milyar dolar düzeyine çıkaracağız. Uluslararası toplum İsrail üzerinde baskı oluşturmalı." dedi. Edi Rama ise Başkan Erdoğan'a teşekkür ederken; "Türkiye ile askeri alanda da iş birliği yaptık." ifadelerini kullandı.

İMZALAR ATILDI! 2 MİLYAR DOLAR DOLARLIK HEDEF

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı için geldikleri dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sene, Arnavutluk'ta diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 100'üncü yıl dönümünü idrak ettik. Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutluk'la dostane ilişkilerimiz esasen bir asrın çok daha ötesine uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu tarihi, beşeri ve kültürel temel üzerine 2021'de inşa edilen stratejik ortaklığı bugünkü istişarelerle daha da derinleştirdiklerini belirten Başkan Erdoğan, Şubat 2023'te Ankara'da düzenlenen ilk konsey toplantısında belirlenen işbirliği alanları üzerinde ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

2 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
İmzalanan ortak bildiri ile konseyin çeşitli alanlarda geliştirilmesi ve derinleştirilmesi yönündeki kararlılığı vurguladıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Tarım, yükseköğretim ile halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında az önce imzaladığımız üç anlaşmayla işbirliğimizi ilerletme irademizi teyit etmiş olduk. Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmelerimizde karşılıklı yatırımlarımızı günümüz koşullarında avantaj sağlayacak yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık. Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi de 2021'de rekor sürede inşa ettiğimiz Fier Dostluk Hastanesi'nin ortak işletmesiyle sürdüreceğiz.

Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk'un silahlı kuvvetlerinin askeri teçhizat ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da gereken desteği vereceğiz. Değerli dostum Başbakan Sayın Rama'yla FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusunu da ele aldık. İnşallah bugün aldığımız kararlar suretiyle terör örgütleriyle mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz. Sayın Başbakan ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunduk. Arnavutluk'un gerek bölgemizde gerek uluslararası alanda barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalarını takdirle takip ediyoruz. Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarındaki ve Lübnan'daki İsrail mezalimi görüşmemizin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı."

Başkan Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın ortak basın toplantısı (10 Ekim 2024/DHA)Başkan Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın ortak basın toplantısı (10 Ekim 2024/DHA)

"İSRAİL ÜZERİNDE BASKI KURULMALI"
Netanyahu hükümetinin, bölgesel kapsamının ötesinde artık küresel düzeni tehdit eder hale gelen saldırganlıkları hakkındaki görüşlerini de paylaştığını belirten Başkan Erdoğan, "Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Bu nedenle acilen kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskının oluşturulması için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu konuda Arnavutluk'un da üzerine düşeni yerine getireceğine samimiyetle inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk Başbakanı Rama ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının desteğiyle Türk halkının Arnavutluk'taki Müslüman kardeşlerine hediyesi olan Namazgah Camisi'nin açılışını gerçekleştireceklerini anımsatan Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Erdoğan, "Balkanlar'ın en büyük camisi olan bu güzide eser, İslam'ın yüce değerleri olan barış ve birlik duygusunun yeşereceği bir ibadethane olacaktır." dedi.

Başbakan Rama başta olmak üzere tüm Arnavut halkına samimi misafirperverlikleri için tekrar teşekkür eden Başkan Erdoğan, "Değişik alanlarda, askeri, siyasi, ekonomik, ticari bütün bunların yanında turizme yönelik attığımız ve atacağımız adımlarla istişarelerimizin ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"YÜZDE 85'LİK ARTIŞ"
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da konuşmasında Türkiye ile ticarette hedefledikleri yeni rakama değinirken, "Ne zaman biz bir araya gelirsek kendisi tekrar vurgular ki, Türkiye ve Arnavutluk arasında ekonomik olarak potansiyelimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Varmak istediğimiz 2 milyar avro hedefini tutturacağız. Türk vatandaşlarının Arnavutluk ziyaretinde yılın ilk 8 ayında yüzde 85 artış var. Bu sayı daha da artacak. En hızlı şekilde hedeflerimize ulaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ASKERİ ALANDA İŞ BİRLİĞİ
Arnavutluk'ta İstanbul Teknik Üniversitesi'nin bir kampüsünün açılması ve askeri alanda varılan iş birliklerine de değinen Rama, "Birçok mutabakata vardık ve işbirlikleri imzaladık. Dört gözle beklediğimiz bir anlaşma vardı ki o da İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tiran'da bir kampüs açmasıydı. Özellikle yüksek lisans bölümleri için.

Askeri alanda büyük bir işbirliğine vardık. Türkiye'nin bu alanda ciddi bir üretimi var. Ukrayna'daki Rus saldırganlığının karşısındayız. Herkes de bu saldırganlığın karşısında olmalı." dedi.

(AA)(AA)
BAŞKAN ERDOĞAN SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC İLE İŞ FORUMUNA KATILACAK
Daha sonra Belgrad'a geçecek Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenecek iş forumuna katılacak. Ziyaretler dolayısıyla ikili ilişkilerin ahdi zemininin geliştirilmesi amacıyla çeşitli anlaşmaların imzalanması da planlanıyor.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Görüşmelerde ayrıca, Balkanlar'daki gelişmelerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları ile Lübnan'a yönelik İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

Balkan turunun ilk durağı Arnavutluk! Başkan Erdoğan'dan önemli mesajlar: İsrail üzerinde baskı oluşturulmalı

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret düzenlediği Arnavutluk’ta, Başbakan Edi Rama ile bir araya geldi. Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile imzalanan anlaşmaların ardından basın toplantısı düzenledi. Görüşmenin öncelikli maddeleri arasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Netanyahu hükümeti küresel düzeni tehdit eden hale gelen saldırganlıkları hakkındaki görüşlerimizi paylaştık. İsrail üzerindeki gerekli baskının artması için uluslararası toplum harekete geçmeli." ifadelerini kullandı.

İmzalar atıldı! 2 milyar dolar dolarlık hedefİMZALAR ATILDI! 2 MİLYAR DOLAR DOLARLIK HEDEF

Başkan Erdoğan ArnavutluktaBAŞKAN ERDOĞAN ARNAVUTLUK'TA

Başkan Erdoğana Arnavutluk’ta resmi törenle karşılamaBAŞKAN ERDOĞAN'A ARNAVUTLUK'TA RESMİ TÖRENLE KARŞILAMA

Başkan Erdoğan Balkanlar turuna çıkıyorBAŞKAN ERDOĞAN BALKANLAR TURUNA ÇIKIYOR

Bu haber 102974 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki camilerden duyuruldu
Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki...
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama: İsrail topyekun savaş çıkarabilir
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama:...