Başkan Recep Tayyip Erdoğan Refah’taki saldırılara ilişkin...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Refah'taki saldırılara ilişkin çarpıcı sözler: Netanyahu vampiri manyak bir psikopat!.

Başkan Erdoğan partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Refah'taki görüntülere bakmaya can dayanmıyor. Dünya kanla beslenen vampir Netanyahu'nun barbarlığını izliyor. Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İslam dünyası ortak bir karar almak için daha neyi bekliyor? İslam alemi ne zaman Filistinli kardeşlerinin hakkını koruyacak? Vallahi Allah bunun hesabını size, hepimize sorar." dedi.

29 Mayıs 2024 - 14:13

Başkan Erdoğan "Filistin" için ses yükseltti: Ey Amerika ey Batı bu soykırıma ortaksınız! | 29 Mayıs AK Parti Grup Toplantısı
Giriş Tarihi: 29.05.2024 13:54 Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 14:04
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Refah'taki saldırılara ilişkin çarpıcı sözler: Netanyahu vampiri manyak bir psikopat!.
Başkan Erdoğan'dan İsrail'in Refah katliamına sert tepki: Ey Amerika bu kan senin eline de bulaştı!


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Refah'taki görüntülere bakmaya can dayanmıyor. Dünya kanla beslenen vampir Netanyahu'nun barbarlığını izliyor. Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İslam dünyası ortak bir karar almak için daha neyi bekliyor? İslam alemi ne zaman Filistinli kardeşlerinin hakkını koruyacak? Vallahi Allah bunun hesabını size, hepimize sorar." dedi.
Başkan Erdoğan Filistin için ses yükseltti: Ey Amerika ey Batı bu soykırıma ortaksınız! | 29 Mayıs AK Parti Grup Toplantısı
Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in son olarak Refah'ı hedef alarak işlediği soykırım suçuna tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Ey Amerikan devleti bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan en az onlar kadar siz de sorumlusunuz." dedi. Batı'ya ve BM'ye de yüklenen Başkan Erdoğan, "İslam ülkeleri, ortak karar almak için daha neyi bekliyorsunuz." ifadelerini kullandı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Çık bildiklerini açıkla" çağrısı yapan Başkan Erdoğan Türkiye'nin gündemindeki başıboş köpek meselesine ilişkin de önemli mesajlar verdi. İşte Başkan Erdoğan'ın o açıklamaları...
Netanyahu vampiri manyak bir psikopat
Başkan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında katil İsrail'in Refah'a yaptığı saldırıya geniş yer verirken "Netanyahu katili kandan beslenen manyak bir psikopat. Görüntülere can dayanmıyor." ifadelerini kullandı. ABD ve BM'ye de seslenen Erdoğan "Bu barbarlar kadar sizin de elinize kan bulaştı. Sen ne işe yararsın Birleşmiş Milletler?" dedi. Başkan Erdoğan diğer yandan Türkiye'deki başıboş köpek sorununa ilişkin ilk tercihin sahiplendirme olduğunu söylerken "Biz doğum yapacak köpek için ordusunun yolunu değiştiren bir peygamberin ümmetiyiz" ifadelerini kullandı..

Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalarCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki sivil katliamını lanetleyen Erdoğan, ABD'ye de tepki gösterdi. Erdoğan, "Dünya bir hastanın, bir manyağın, bir psikopatın, kanla beslenen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor. Ey ABD bu kan senin eline de bulaştı. Sen de bu soykırımdan en az İsrail kadar sorumlusun." dedi. İslam dünyasına çağrıda bulunan Erdoğan, "ortak karar almak için daha neyi bekliyorsunuz. Tepki göstermek için daha ne olmalı." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özgür Özel ile 9 Haziran'dan sonra görüşeceğiz" dedi.
Başkan Erdoğan’dan darbe göndermesi: Milletin tokadı...Başkan Erdoğan'dan darbe kalkışması göndermesi: Milletin tokadını bulacak

Başkan Erdoğan’dan darbe kalkışması göndermesi: Milletin tokadını bulacakBaşkan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "15 Temmuz kanlı darbe girişiminin Siyonizmin uşağı FETÖ’cü hainler tarafından yapıldığını hatırlatmıştım. Önceki gün 27 Mayıs 1960 darbesinin 64’üncü yıl dönümüydü. O darbeyi de yine Türkiye’nin ve merhum Adnan Menderes’in Filistin hassasiyetinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Siyonizmin eli içerideki iş birlikçileri içerideki tasmalı piyonları vasıtasıyla bölgedeki her ülkeyi karıştırmaya çalışmaktadır. İşte buna biz dur dedik." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey ABD bu kan senin ellerine de bulaştıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki sivil katliamını lanetleyen Erdoğan, ABD'ye de tepki gösterdi.

Erdoğan, "Dünya bir hastanın, bir manyağın, bir psikopatın, kanla beslenen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor. Ey ABD bu kan senin eline de bulaştı. Sen de bu soykırımdan en az İsrail kadar sorumlusun." dedi. İslam dünyasına çağrıda bulunan Erdoğan, "ortak karar almak için daha neyi bekliyorsunuz. Tepki göstermek için daha ne olmalı." ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRA DARBEYE KALKIŞAN HUKUKUN VE MİLLETİN TOKADINI BULACAK

Türkiye'deki darbeleri Filistin davasından ayrı düşünmek mümkün değildir. Darbelerin zamanlamasına bakınca Türkiye'nin Filistin ile dayanışmasını kırmaya dönük olduğunu görürsünüz. İnönü döneminde İsrail devlet olarak tanınmışken Menderes Bağdat paktına katılarak İsrail'i rahatsız etmiştir. Kimse sanmasın ki mesele sadece Filistin, sadece Gazze... Siyonizm, içerideki tasmalı piyonları ile her ülkeyi karıştırmaya çalışmakta. İşte buna biz dur dedik. Bundan sonra darbeye kalkışan herkes milletin, hukukun ve siyasetin tokadını bulacaktır.

Türkiye'de darbeler dönemi sona ermiştir. Darbeciler yaptıklarının hesabını verecek, hapiste yaşlanacaktır. Milletin iradesinin ipotek altına alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Menderes ve arkadaşlarının mücadelesini sürdürüyoruz.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında katil İsrail'in Refah'a yaptığı saldırıya geniş yer verirken "Netanyahu katili kandan beslenen manyak bir psikopat. Görüntülere can dayanmıyor." ifadelerini kullandı. ABD ve BM'ye de seslenen Erdoğan "Bu barbarlar kadar sizin de elinize kan bulaştı. Sen ne işe yararsın Birleşmiş Milletler?" dedi. Başkan Erdoğan diğer yandan Türkiye'deki başıboş köpek sorununa ilişkin ilk tercihin sahiplendirme olduğunu söylerken "Biz doğum yapacak köpek için ordusunun yolunu değiştiren bir peygamberin ümmetiyiz" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, bugün 1071'le başlayan fetihler zincirinin altın halkası olan İstanbul'un fethinin 571'inci seneyi devriyesini milletçe idrak ettiklerini belirtti. Erdoğan, daha 21 yaşında, askeri ve siyasi dehasıyla, birinci sınıf mühendisliğiyle abidevi kişiliğiyle, ilmiyle, cesaretiyle İstanbul’u milletimize armağan eden Fatih Sultan Mehmet’i ve ordusunu bir kez daha rahmetle yad ettiğini söyledi. Erdoğan, siyasi hayatının hiçbir safhasında, İstanbul'a şehirlerden bir şehir olarak bakmadıklarını, bugün de bakmayacaklarını belirterek, "İstanbul, her şeyden önce, bize ecdadın, bize Fatih Sultan Mehmet Han’ın, bize o kutlu ordunun tüm neferlerinin, şehit ve gazilerinin emanetidir. İstanbul, milletimizin göz bebeğidir. İstanbul’a hizmet ederken hep bu şuurla hareket ettik. Ayasofya’yı zincirlerinden kurtarıp, Fatih’in mirasına uygun şekilde, işte bu şuurla tekrar ibadete açtık. Şehrin her karışına eserlerimizle, hizmetlerimizle mührümüzü işte bunun için vurduk. İnşallah aziz İstanbul’umuzu korumaya, kollamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey ABD, bu kan senin de eline bulaştı

'6'LI MASA ADAYININ ŞÜPHE BULUTLARINI TEMİZLEMESİ ÖNEMLİDİR'

28 Mayıs 2023 seçimlerinin de 1'inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"28 Mayıs seçimleri sonrasında ifşa olan gizli-saklı anlaşmalar, ülkemizin nasıl büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ortaya koyuyor. Sağda solda vatan-millet-ahlak edebiyatı yapanların; koltuk uğruna, üç kuruşluk siyasi çıkarları uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz. Daha önce de söylemiştim. Ortaya dökülenler buzdağının sadece görünen kısmıdır. Asıl büyük skandallar, kirli ve sinsi pazarlıklar suyun altında saklıdır. Karanlık noktaları aydınlatacak olanlar, öncelikle dönemin aktörleridir. 6’lı koalisyon masasının Cumhurbaşkanı adayının, hazır bolca da vakti varken, üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Türk siyasetini zehirlemek, Türkiye’ye vakit, nakit ve enerji kaybettirecek gereksiz tartışmaların içine ülkemizi sürüklemek yerine, çıksın, milletin zihnindeki soru işaretlerini gidersin. İşaret diliyle ve imalarla konuşmayı bıraksın, her şeyi açık açık itiraf etsin. Biz, kimin kimi hançerlediği meselesiyle bugüne kadar hiç ilgilenmedik. Ama, ucundan kan damlayan o zehirli hançerin, 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermedik. Milletimizin şahsımıza, partimize ve Cumhur İttifakımıza deruhte ettiği ağır mesuliyetin farkındayız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak; Türkiye’nin birliğinin, dirliğinin ve aydınlık yarınlarının teminatıyız. Sadece bize oy verenlerin değil, farklı tercihte bulunanların da emanetine sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. 85 milyon vatandaşımızın tamamının güvenine layık olmak için durmadan, duraklamadan koşturmaya devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın inşası için; güçlü, müreffeh ve küresel siyasette iddia ve etki sahibi bir Türkiye için canla başla çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günkü kabine toplantısı sonrasında hükümetin 1 yıllık karnesini kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey ABD, bu kan senin de eline bulaştı

'FİLİSTİN'DEKİ GÖRÜNTÜLERE BAKMAYA CAN DAYANMIYOR'

İsrail'in Gazze’de yürüttüğü soykırımın, milyonlarca sivilin sığındığı Refah bölgesine yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önceki gün, güya güvenli bölgedeki sivillerin yaşam mücadelesi verdikleri çadırlara düzenlenen saldırıda en az 45 masum Filistinli şehit edildi. Görüntülere bakmaya can dayanmıyor, kalp dayanmıyor. Bir baba, sadece birkaç aylık, kafası kopmuş bebeğini, çaresizlik içinde, eğer kaldıysa, eğer hala varsa, dünyanın, insanlığın vicdanını gösteriyor. Masum bir bebeğin kafasını kopartmayı, çadırlarında masum sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç, ne kadar sapkın olursa olsun, hiçbir ideoloji meşru görmez, gösteremez. İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? Hiç mi vicdanınız yok? Hiç mi insafınız yok? Hiç mi değeriniz, sınırınız, haddiniz, hududunuz yok? İnsanlığa bu kadar mı düşmansınız? Kalbinizde merhametin zerresi de mi yok? Yeryüzünde hiçbir din, vallahi şu vahşeti meşrulaştıramaz. Masum bir bebeğin kafasını kopartmayı, çadırlarında masum sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç, ne kadar sapkın olursa olsun, hiçbir ideoloji meşru görmez, gösteremez. Dünya bir hastanın, bir manyağın, bir psikopatın, Netanyahu denilen kanla beslenen vampirin barbarlığını izliyor. Ey Amerikan devleti; bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan sen de en az İsrail kadar sorumlusun. Ey Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanları. İsrail’in bu soykırımına, bu barbarlığına, bu vampirliğine siz de ortak oldunuz. Çünkü sustunuz. Hastane, okul, cami vurdular, sustunuz. Yardım konvoyu vurdular, sustunuz. Gazeteci, doktor, yardım görevlisi vurdular, sustunuz. Hastane bahçelerinden toplu mezarlar çıktı, tepki göstermediniz. ‘Hamas’ diyerek, İsrail’e açık açık destek verdiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey ABD, bu kan senin de eline bulaştı

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE RUHUYLA ÖLMÜŞTÜR'

Gazze’de sadece insanlığın ölmediğini, masum yavrular, bebeklerin ölmediğini belirten Erdoğan, "Gazze’de insanlık ölürken, Avrupa’da demokrasi ölüyor, insan hakları ölüyor; ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, kadın hakları, çocuk hakları ölüyor. Bundan sonra, hiçbir Avrupalı çıkıp da, kibirle, parmak sallayarak, üstenci bir dille bize demokrasiden, insan haklarından, ifade özgürlüğünden, basın özgürlüğünden bahsetmesin. İsrail Gazze’de insanlığı öldürdü; Avrupa ise kendi değerlerini öldürdü, kendisini var eden bütün değerleri ayaklarının altında çiğnedi. Yıllardır, bulunduğumuz her uluslararası platformda, hatta Birleşmiş Milletler kürsüsünde 'Dünya 5’ten büyüktür' diye haykırıyoruz. Ey Birleşmiş Milletler; 21’inci yüzyılda, canlı yayınla tüm insanlığın izlediği bir soykırımı durduramayacaksan, sen ne işe yararsın? Eğer dünyanın geleceği 5 ülkenin keyfine kaldıysa, ne gerek var o devasa binalara, o kadar harcamaya, o kadar insanı çalıştırmaya? Bırakınız soykırımı durdurmayı, Birleşmiş Milletler kendi personelini, kendi yardım çalışanlarını dahi koruyamadı. Gazze’de sadece insanlık değil, Birleşmiş Milletler de ruhuyla birlikte ölmüştür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey ABD, bu kan senin de eline bulaştı

'İSLAM DÜNYASI DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasına da bir çift sözü olduğunu söyleyerek, "Ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Tepki göstermek için daha ne olmalı? Gazze sokaklarında şehit naaşlarını köpekler yiyor. İsrailli teröristler, Müslümanların evlerine girip, mahremine girip, yatak odalarından fotoğraf paylaşıyor. Müslüman çocuklar hastanelerde katlediliyor. Bebeklerin boynu koparılıyor. Çadırlarda insanlar yakılıyor. Ne zaman göreceksiniz bunları? Ne zaman tepki göstereceksiniz? Ne zaman bir araya gelip, kararlı bir duruş sergileyeceksiniz? Bu zulümler karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı ne zaman etkili, caydırıcı bir politika izleyecek? İslam Alemi, ne zaman Filistinli kardeşlerinin hakkını, hukukunu, canını, onurunu koruyacak? Vallahi Allah bunun hesabını size, hepimize sorar. Bir avuç terörist, İslam coğrafyasının tam merkezinde, tam kalbinde Müslüman soykırımı yaparken görmezden gelene, duymazdan gelene, sessiz, tepkisiz kalana Allah bunun hesabını sorar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey ABD, bu kan senin de eline bulaştıBarbarlığın Gazze ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslararası hukukla bağlı görmeden, hiç kimse, hiçbir ülke, hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı zannediyorsunuz? Asla ve asla kan içmeye doymayacaklar. Sırtlarını sıvazlayanlar olduğu müddetçe, asla ve asla durmayacaklar. Hukuk ve kural tanımaz bir İsrail; sadece Filistin için, sadece Gazze için değil, tüm insanlık için, dünya barışı için de tehdittir. Netanyahu’nun bugün izinden gittiği Hitler, Amerika ve Sovyetler Birliği’nin ittifakıyla, geç de olsa durdurulmuştu. Daha geç olmadan, Netanyahu ve cinayet şebekesi tamamen kontrolden çıkmadan bu soykırım, bu vahşet, bu barbarlık insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalıdır" dedi.

'147, 5'TEN BÜYÜKTÜR'

İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin’i bir devlet olarak tanımalarının, bu karamsar tablo içinde umutları bir nebze olsun artırdığını aktaran Erdoğan, "Buradan, Filistin’i bir devlet olarak tanıyan, bu insani duruşu, bu cesur duruşu sergileyen tüm dost ülkeleri tebrik ediyorum. Şu an itibarıyla 147 ülke Filistin’i bir devlet olarak tanımış durumdadır. Yani, Birleşmiş Milletler'e üye 193 ülkenin 4’te 3’ünden fazlası Filistin’i egemen bir devlet olarak kabul ediyor. 147 ülkenin ortak kararı, 5 üyeden oluşan Güvenlik Konseyi’nin keyfine bırakılamaz. Tüm dost ve kardeş ülkeleri, bu adaletsizliğe itiraz etmeye davet ediyoruz. Tekrar söylüyorum; Dünya 5’ten büyüktür. 147, 5'ten büyüktür. İnsanlığın ortak vicdanı, 5’ten büyüktür. İsrail şu anda bir başka devletin topraklarını işgal etmektedir. Bu işgale derhal son vermeli, yaptıklarının bedelini de hukuk önünde ödemelidir. Özellikle Batı kamuoyunda bugüne kadar yaptıkları soykırım ve katliamları unutturmayı da başardılar. Ancak bu soykırım unutulmayacak. Ölen bebekleri, çocukları, masum sivilleri dünya unutmayacak. Hastaneleri, üniversiteleri, camileri, kiliseleri, mülteci kamplarını hedef alan bu barbarlık unutulmayacak. Sanatçıları, yazarları, gazetecileri, bilim adamlarını kasten öldüren bu vahşet unutulmayacak. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de ve diğer Filistin topraklarında sahnelenen mezalimi asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerine yer verdi.

'SİYONİZMİN MASKESİ TÜM DÜNYADA DÜŞMEKTEDİR'

Erdoğan, akademisyenler, profesörler, hocalar Siyonist lobinin tüm baskılarına, tüm zorbalıklarına rağmen soykırıma karşı seslerini yükselttiğini söyleyerek, "Bu uğurda ağır bedeller de ödüyorlar. İfade özgürlükleri ellerinden alınmış durumda. Gösteri ve protesto hakları çalınmış durumda. Buna rağmen, okuldan atılma tehdidine rağmen, gençler, Filistin’le dayanışma halindeler. İnsafı, vicdanı, gözü ve kalbi olan nice sanatçı, sporcu, yazar, bilim insanı da, her türlü bedeli göze alarak Gazze’nin sesi oluyorlar. Siyonizmin maskesi tüm dünyada düşmektedir. Özellikle gençler, siyonizmin nasıl barbar, acımasız, kural ve kanun tanımaz bir sapkınlık olduğunu görmeye başlamışlardır. Açıkçası bu da bir devrimdir. Bu devrimin, siyonist sapkınlıktan arınmış bir dünyayı kuracağını umuyor, dünya genelinde Filistin’i, Gazze’yi yüreğinde taşıyan herkese de buradan dayanışma mesajlarımızı gönderiyorum. Türkiye olarak soykırım şebekesinin hukuka hesap vermesi için atılan tüm adımlara çok güçlü destek verdik. Ziyaret ettiğimiz tüm ülkelerde, katıldığımız tüm çok taraflı toplantılarda bu konuyu gündeme getirdik. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. Elimizdeki tüm belgeleri ve bilgileri muhataplarımıza ulaştırıyoruz. İsrail yönetiminin ve siyonist lobinin Adalet Divanını ve yargıçları, açıktan tehdit ederek, baskı altına almaya çalıştığını görüyoruz. Buna, fırsat verilmemelidir. İsrail’in, adaletin tecellisine dair son inanç kırıntısını da yok etmesinin mutlaka önüne geçilmelidir. Soykırım suçluları, insanlığın vicdanında olduğu gibi, hukuk önünde de mahkum edilmeden bölgemize barış gelmez, dünya huzura kavuşmaz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE DARBELER DÖNEMİ SONA ERMİŞTİR'

Türkiye’deki darbeleri, Filistin davasından ayrı düşünmenin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, "Kuşkusuz başka bazı nedenleri de var. Ancak, darbelerin zamanlamasına baktığınızda, Türkiye’nin Filistin ile dayanışmasını kırmaya yönelik olduğunu da net bir şekilde görürsünüz. Kimse zannetmesin ki, mesele sadece Filistin’dir, mesele sadece Gazze'dir. Siyonizmin eli, içerideki işbirlikçileri, içerideki tasmalı piyonları vasıtasıyla, bölgedeki her ülkeye uzanmakta, her ülkeyi karıştırmaya çalışmaktadır. İşte buna biz 'dur' dedik. 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbeye değil, Siyonist darbeye de geçit vermedik. Türkiye'de darbeler dönemi sona ermiştir. Yabancı güçlerin ajanlığını üstlenip, ‘Türkiye’yi kurtarmak’ yalanıyla, siyasete müdahale etmeye kalkışanlar, işte 15 Temmuz sonrası olduğu gibi, işte 28 Şubat sonrası olduğu gibi, mahkeme karşısında yaptıklarının hesabını verecek, hapiste yaşlanacaklardır. Milli iradeye kast edilmesine, milletin muazzez iradesinin ipotek ve vesayet altına alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu vesileyle, bir kez daha, Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu rahmetle yad ediyorum. Onların canlarını vererek başlattıkları demokrasi ve hukuk mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

'ELİTLERE DEĞİL HALKA BAKTIK'

Erdoğan, pusulası millete, milletin sesine ayarlanmış siyasetin temsilcileri olduklarını vurgulayarak, "Bugüne kadar rotamızı daima milletimiz belirledi, istikametimizi milletimiz çizdi, siyasetimizin hudutlarını millet tayin etti. Elitlere değil, halka baktık. Bağıranların, çağıranların değil, sessiz yığınların sesi olduk. Tuzu kurularla değil, şehrin çeperlerinde hayat mücadelesi verenlerle yol yürüdük. Sırtını güç odaklarına yaslayanlar için değil, Allah’tan ve devletten başka hiç kimsesi olmayanlar için siyaset yaptık. Ne yaptıysak milletimiz için, milletimizle birlikte yaptık. Ne başardıysak, yine aziz milletimizin güçlü desteğiyle başardık. Biz milletimiz için çalıştıkça, didindikçe, şikayetlerine çözüm buldukça; milletimiz de bize sahip çıktı, desteğini ve duasını bizden esirgemedi. Bugün de aynı hassasiyetle yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz" diye konuştu.

'SON 20 YILDA, 4 MİLYONU AŞKIN KUDUZ RİSKLİ TEMAS, 30 KUDUZ VAKASI TESPİT EDİLDİ'

Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin edildiğini belirten Erdoğan, "Resmi rakam 2 milyon ancak bu konuda sağlıklı bir sayım yapılamadığı için rakamın en az iki kat olduğu var sayılıyor. Bu sayı asimetrik bir şekilde her yıl katlanarak artıyor. Bununla birlikte kuduz tehdidi de aynı oranda büyüyor. Son 20 yılda, 4 milyonu aşkın kuduz riskli temas, 30 kuduz vakası tespit edildi. 2018-2022 yılları arasında, kuduz riskli temas sayısı ortalama 260 bin iken, 2023 yılında bu sayı 438 bine yükseldi. Yine son 5 yılda hayvana çarpma şeklinde 3 bin 534 trafik kazası, 55 ölüm, 5 bin 147 yaralanma vakası gerçekleşti. Bunun ötesinde, çok daha vahim, çok daha acı tablolarla karşılaştık. Ankara Keçiören’de Tunahan çocuğumuz köpekler tarafından parçalandı. Antalya Serik’te Mahra kızımız köpek saldırısından kaçarken kamyonun altında kaldı ve hayatını kaybetti. Bitlis Adilcevaz’da 10 yaşındaki Mustafa evladımız kuduza bağlı olarak maalesef acılar içinde can verdi. Muş’ta, 79 yaşındaki Medine teyzemiz yine köpekler tarafından yaralandı. Daha çok sayıda böyle yürek yaralayıcı örnek var. Hemen her gün başıboş köpeklerin sebep olduğu ya bir saldırı, ya bir yaralanma, ya da bir trafik kazası haberi alıyoruz. Ayrıca sahipsiz köpeklerin, diğer evcil hayvanlara, koyun-keçi sürülerine saldırdıkları ve onları telef ettiklerine dair vakalar var. Yine, koruma altındaki hayvanlara, geyiklere, alacalara saldırdıklarını da görüyoruz" dedi.

'KUDUZ RİSKİNDE TÜRKİYE; ŞU AN AFRİKA VE ASYA ÜLKELERİYLE AYNI RİSKTE'

Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "O kadar ki, maalesef, bazı ülkeler, Türkiye’ye gelecek turist vatandaşlarını kuduz ve sahipsiz köpekler için uyarmaya başladı. Kuduz riski açısından Türkiye; şu an Afrika ve Asya ülkeleriyle aynı risk kategorisinde yer alıyor. Bunun yanında, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalık riski de giderek yükseliyor. Bizim medeniyetimiz bir merhamet medeniyetidir. Biz, doğum yapacak bir köpek için ordusunun yolunu değiştiren, köpeğe zarar gelmesin diye başına nöbetçi diken bir Peygamberin ümmetiyiz. Canlıya, insan olsun, hayvan olsun, bitki olsun, her zaman merhametle yaklaştık. Vakıf medeniyetimize baktığınızda, hayvanları korumak, hayvanları tedavi etmek, göç eden kuşlara sahip çıkmak adına vakıfların kurulduğunu görürsünüz. Batılıların bitmeyen savaşlarda birbirlerini boğazladıkları bir dönemde, bizim medeniyetimiz, örneğin gurabahane-i laklakan, yani düşkün leylekler evi kurarak, göç eden leylekleri, bunun yanında tüm hayvanları tedavi ediyordu. Defalarca ifade ettim bizim siyaset ilkemiz bellidir; yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. En başta, hiç kimse bizim merhametimizi sorgulamasın. Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın" diye konuştu.

'BU ÇIĞLIĞA KAYITSIZ KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ'

2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu’nu çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, "2021 yılında bu yasada değişiklik yaptık, hayvanları mal statüsünden çıkarıp, can statüsüne aldık. Sahipsiz köpek sayısını 'yakala-kısırlaştır-sal' metoduyla çözmek istedik, ama bu bir çözüm olmadı. Veriler bu metodun, dünyanın diğer ülkelerinde de sahipsiz hayvan nüfusunu azaltmadığını gösteriyor. Şu anda bizim artık bu sorunu köklü şekilde bir çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Bu meseleyi çözmüş ülke örneklerini inceliyoruz, tüm taraflarla istişare halindeyiz. Tarım Bakanlığımız, tüm boyutlarıyla sahipsiz köpek sorununu uzun bir süredir zaten en ince ayrıntısına kadar çalışmaktaydı. Gerçek şudur; Toplumun çok büyük bir kesimi, bu meselenin bir an önce çözülmesini, sokaklarımızın başta çocuklarımız olmak üzere herkes için güvenli hale gelmesini istemektedir. Bu talebe, bu çağrıya, hatta bu çığlığa kayıtsız kalmamız düşünülemez" ifadelerini kullandı.

'BİZ İSTİYORUZ Kİ, BARINAKLARA ALINAN TÜM HAYVANLAR SAHİPLENİLSİN'

Mevzuatta yapacakları değişiklikle, sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçladıklarına işaret eden Erdoğan, "Bu değişiklikteki yegane hedefimiz budur. Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde, hemen bakımevleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Ayrıca sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak, aşılanacak ve çip takılarak sahibine teslim edilecek, bundan sonra da çok sıkı takip edilecek. Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Özellikle hayvan severlerimizin bu süreçte, barınaklardaki köpekleri sahiplenmek suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde belediyelerin, kanunun kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerine getirerek, sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Eğer bunu başarabilirsek, bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz. Böylece, bu önemli sorunu hep birlikte, en geniş mutabakatla, milletimizin arzu ve beklentileri yönünde çözmüş olacağız." 

İSTANBUL TÜRK VE MÜSLÜMAN'DIR

İstanbul'un Fethi'nin 571. seneyi devriyesini milletçe kutluyoruz. Abidevi kişiliğiyle, ilmiyle, cesaretiyle İstanbul'u millete armağan eden Fatih Sultan Mehmet'i ve ordusunu bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Fetih İstanbul'un karanlık bahtını aydınlığa çevirmek demektir. Fetih anlaşılmadan gemileri kjaradan yürüten inanç, azim, inanç, ufuk ve strateji anlaşılmaz. Fetih bayındır kılmak, sadece toprağı, şehirleri değil gönülleri de masur etmek demektir. Birileri hala kabul etmese de İstanbul Türk'tür, İstanbul Müslümandır ve ebediyen öyle kalacaktır. İstanbul'a şehirlerden bir şehir olarak bakmadık. Bize o kutlu ordunun neferlerinin bize emanetidir. İstanbul bizim göz bebeğimizdir, Ayasofya'yı Fatih'in mirasına uygun şekilde ibadete açtık. Eserlerimizle, hizmetimizle mührümüzü vurduk. Güzelleştirmeye devam edeceğiz. Başta Fethi Mübarek'te yer almış tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: AÇIK AÇIK İTİRAF ET

28 Mayıs'ta rekor oy oranıyla bir kez daha görevi şahsımıza tebliğ eden aziz milletime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sağda solda vatan, millet, ahlak edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz. Ortaya dökülenler buz dağının görünen kısmı, asıl skandallar suyun altında saklıdır. Altılı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayının hazır bolca da vakti varken üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Çıksın milletin zihnindeki soru işaretlerini gidersin. İşaret diliyle konuşmayı bıraksın. Her şeyi açık açık itiraf etsin. İmalarla konuşmayı bıraksın, her şeyi açık açık itiraf etsin. Biz kimin kimi hançerlediği meselesiyle bugüne kadar hiç ilgilenmedik ama o ucundan kan damlayan hançerin milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermeyiz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarının da teminatıyız. 85 milyon vatandaşımızın tamamının güvenine layık olmak için koşturmaya devam ediyoruz.

HÜKÜMETİMİZİN BİR YILLIK KARNESİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

Milletimizin şahsımıza deruhte ettiği ağır mesuliyetin farkındayız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye'nin birliğinin ve dirliğinin teminatıyız. Farklı tercihte bulunanların da emanetine sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Etki sahibi bir Türkiye için canla ve başla çalışıyoruz. Pazartesi günü Kabine toplantısı sonrasında inşallah hükümetimizin bir yıllık karnesini kamuoyu ile paylaşacağız. Ne yaptığımızın hesabını millete vereceğiz

Başkan Erdoğan’ın CHP’ye ziyaret! Tarih belli oldu
Son dakika | Başkan Erdoğan'ın CHP'ye ziyaret! Tarih belli oldu
Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması. Başkan Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra olacağını söyledi.
Son dakika | Başkan Erdoğan’ın CHP’ye ziyaret! Tarih belli olduSon dakika haberi... Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması. Başkan Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra olacağını söyledi.

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması. Başkan Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra olacağını söyledi.

İYİ PARTİ LİDERİ DERVİŞOĞLU İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI:

Ayrıca Başkan Erdoğan "İYİ Parti lideri Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok." dedi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: Her şeyi açık açık itiraf et
.Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Aziz milletim, değerli vekil arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bizleri takip eden vatandaşlarıma da sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Başkan Erdoğan AK Parti TBMM Grubu'nda ayakta alkışlandıBaşkan Erdoğan AK Parti TBMM Grubu'nda ayakta alkışlandı

İSTANBUL'UN FETHİ
Yol ve dava arkadaşlarıma buradan selamlarımı gönderiyorum. İstanbul'un fethinin 571. yılını milletçe idrak ediyoruz. 21 yaşında askeri dehası ile abidevi kişiliği ile, ilmi, cesareti ile İstanbul'u milletimize armağan eden Fatih Sultan Mehmet'i ve ordusunu rahmetle yad ediyoruz.

Sultan Fatih, bundan 571 yıl önce İstanbul'u fethederek bir çağı kapatıp yeni bir çağın kapılarını açmıştı. Fetih anlaşılmadan milletimizin Kızılelma ideali anlaşılmaz. Fetih anlaşılmadan gemileri karadan yürüten azim, inanç anlaşılmaz.

İSTANBUL TÜRK'TÜR, MÜSLÜMANDIR
Fetih İstanbul'un karanlık bahtını aydınlığa çevirmek demektir. Fethe işgal diyenlerin, İstanbul duvarlarını zulüm 1453 yazıları ile kirletenlerin, fetihten 250 yıl önce şehri istila edip taş üstünde taş bırakmayan haçlı sürülerinden farkı yoktur. İstanbul'un fetih ruhundan koparılmasına göz yummayacağız. İstanbul Türk'tür, Müslümandır. İstanbul'a şehirlerden bir şehir olarak bakmadık. İstanbul bize ecdadın, tüm neferlerinin, şehit ve gazilerin emanetidir. Ayasofya'yı zincirlerinden kurtarıp Fatih'in mirasına uygun şekilde bu şuurla tekrar açtık. Mührümüzü bunun için vurduk. İstanbul'u korumaya kollamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Fetihte yer almış gazi ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI VE GÖNDERME
Dün 28 mayıs seçimlerinin 1. yıl dönümüydü. Milletimizin tercihine mazhar olarak görevi tekrar üstlendik. Buradan 28 Mayıs'ta rekor oy ile görevi şahsımıza veren aziz milletime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sonrasında ifşa olan anlaşmalar ülkemizin nasıl felaketin eşiğinden döndüğünü ortaya koyuyor. Vatan edebiyatı yapanların koltuk uğruna değerlerini nasıl sattıklarını ibretle takip ediyoruz. Ortaya dökülenler buz dağının görünen kısmı. Sinsi ve kirli pazarlıklar suyun altında saklı. Adaylarının bolca vakti varken üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Gereksiz tartışmaların içine ülkemizi sürüklemek yerine çıksın soru işaretlerini gidersin. İşaret dili ve imalarla konuşmayı bırakıp her şeyi itiraf etsin. Biz kimin kimi hançerlediği ile ilgilenmedik ama ucundan kan damlayan hançerin milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermedik. Milletimizin şahsımıza ve partimize deruhte ettiği mesuliyetin farkındayız. Vatandaşın güvenine layık olmak için koşturmaya devam ediyoruz.

Pazartesi günkü kabine sonrasında hükümetimizin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacağız, hangi eserleri kazandırdığımızın hesabını milletimize vereceğiz

"EY ABD SOYKIRIMDAN SEN DE SORUMLUSUN"
İsrail'in Gazze'deki soykırım, Refah'taki saldırılar ile daha kanlı safhaya girdi. Çadırlara düzenlenen saldırılarda 45 masum Filistinli şehit edildi. Görüntülere kalp dayanmıyor. Bir baba kafası kopmuş bebeğini çaresizlik içinde eğer kaldı ise dünyanın vicdanına gösteriyor. Hangi günahından dolayı öldürdünüz, şu masum yavrucuktan ne istediniz, 15 bin masum çocuktan ne istediniz. İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı, hiç mi haddiniz hududunuz yok, insanlığa bu kadar mı düşmansınız, içinizde vicdan kırıntısı da mı yok? Masum bebeğin kafasını kopartmayı hiçbir inanç, ideoloji meşru gösteremez. Dünya bir hastanın manyağın psikopatın kanla beslenen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor. Ey ABD bu kan senin eline de bulaştı. Sen de bu soykırımdan en az İsrail kadar sorunlusun. Ey Avrupa başkanları bu barbarlığa siz de ortak oldunuz, çünkü sustunuz. Yardım konvoylarını, camileri, hastaneleri vurdular sustunuz. Gazze'de sadece insanlık ölmüyor, bebekler ölmüyor. Gazze'de sadece soykırım yaşanmıyor, basın özgürlüğü, çocuk hakları da ölüyor. Kimse çıkıp da bize ifade özgürlüğünden bahsetmesin. İsrail Gazze'de insanlığı, Avrupa'da kendi değerlerini öldürdü. Her platformda dünya beşten büyüktür diye haykırıyoruz. Ey BM 21. yüzyılda canlı yayında insanlığın soykırımı durduramayacaksan sen ne işe yararsın. Dünyanın geleceği 5 ülkeye kaldı ise ne gerek var o binalara.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: Her şeyi açık açık itiraf etGazze'de BM de ruhu ile birlikte ölmüştür. İslam ülkeleri, ortak karar almak için daha neyi bekliyorsunuz. Tepki göstermek için daha ne olmalı. Gazze sokaklarında şehit naaşlarını köpekler yiyor. İsrailli teröristler Filistinlilerin odalarına girip yatak odalarından fotoğraflar paylaşılıyor. Ne zaman tepki göstereceksiniz, bir araya gelip kararlı duruş sergileyeceksiniz. İslam alemi ne zaman Filistin hakkını onurunu canını koruyacak. Allah bunun hesabını size, hepimize sorar. Bir avuç terörist Müslüman soykırımı yaparken duymazdan görmezden gelene Allah bunun hesabını sorar. İsrail uluslararası hukuk kontrolüne girmeden kimse, hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahil. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı sanıyorsunuz. Kan içmeye doymayacaklar. Sırtlarını sıvazlayanlar olduğu sürece durmayacaklar. Sadece Filistin için değil dünya barışı için de tehdittir. Bu vahşet artık derhal durdurulmalıdır.

Filistin'i devlet olarak tanıyan tüm dost ülkeleri tebrik ediyorum. Şu an 147 ülke Filistin'i ülke olarak tanımış durumdadır. 147 ülkenin ortak kararı 5 üyeden oluşan güvenlik konseyinin keyfine bırakılamaz. Tüm dost ve kardeş ülkeleri bu adaletsizliğe itiraz etmeye davet ediyoruz. Tekrar söylüyoruz dünya 5'ten büyüktür. 47 beşten büyüktür. insanlığın vicdanı beşten büyüktür. Bu işgale son vermeli ve yaptığının bedelini de hukuk önünde ödemelidir. İsrail ve onu destekleyenler bu soykırımın unutulacağını zannediyor. Batı kamuoyunda soykırımlarını unutturmayı başardılar ancak bu soykırım unutulmayacak. Ölen bebekleri dünya unutmayacak. Hastaneleri camileri, kilseler hedef alan bu barbarlık unutulmayacak. Sanatçıları, gazetecileri, bilim adamlarını hedef alan bu vahşet unutulmayacak. Çocuğunu toprağa veren babaları, Filistin topraklarında sahnelenen mezalimi unutturmayacağız. Öğrenciler, akademisyenler Siyonist lobinin baskılarına rağmen soykırıma karşı seslerini yükseltiyorlar. İfade özgürlükleri ellerinden alınmış durumda. Okuldan atılma tehditlerine rağmen gençler Filistin ile dayanışma halindeler. Dünya genelinde Gazze'yi yüreğinden taşıyan herkese dayanışma mesajlarımı gönderiyorum.

İsrail'in yargılanmasına müdahil olma kararı aldık. Elimizdeki tüm belgeleri muhataplarımıza ulaştırıyoruz. İsrail hukuk önünde mahkum edilmeden barış gelmez.

DARBELERDE SİYONİST PARMAĞI
Türkiye'deki darbeleri Filistin davasından ayrı düşünmek mümkün değildir. Darbelerin zamanlamasına bakınca Türkiye'nin Filistin ile dayanışmasını kırmaya dönük olduğunu görürsünüz. 15 Temmuz darbe girişiminin Siyonizm uşağı FETÖ tarafından yapıldığını hatırlatmıştım. İnönü döneminde İsrail devlet olarak tanınmışken Menderes Bağdat paktına katılarak İsrail'i rahatsız etmiştir. Kimse sanmasın ki mesele sadece Filistin, sadece Gazze, Siyonizm'in içerideki tasmalı piyonları ile her ülkeyi karıştırmaya çalışmakta. İşte buna biz dur dedik. Bundan sonra darbeye kalkışan herkes milletin, hukukun ve siyasetin tokatlını bulacaktır.

Darbelerde Siyonist parmağı!

Türkiye'de darbeler dönemi sona ermiştir. Darbeciler yaptıklarının hesabını verecek, hapiste yaşlanacaktır. Milletin iradesinin ipotek altına alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Menderes ve arkadaşlarının mücadelesini sürdürüyoruz.

BAŞIBOŞ KÖPEK MESELESİ
Siyaset kurumu sorunlara çözüm üretmek için vardır. Biz pusulası millete ayarlanmış siyasetin temsilcileriyiz. Bugüne kadar rotamızı daima milletimiz belirledi. İstikametimizi milletimiz çizdi. Elitlere değil halka baktık. Bağıran, çağıranların değil sessiz yığınların sesi olduk. Hayat mücadelesi verenlerle yol yürüdük. Allah'tan ve milletten başkası olmayanlar için siyaset yaptık. Biz yaptıysak milletimiz için milletimizle yaptık. Biz milletimizin şikayetlerine çözüm buldukça desteğini ve duasını esirgemedi bizden. Milletimizin can güvenliğini yakından ilgilendiren sahipsiz köpek sorununa da bu zaviyeden bakıyoruz. Türkiye'de4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı asimetrik şekilde artıyor. Bununla birlikte kuduz tehdidi büyüyor. Kudur riskli temas sayısı 22023 yılında 438 bina yükseldi. Ankara'da Tunahan çocuğumuz köpekler tarafından parçalandı. Antalya'da Mahra kızımız köpeklerden kaçarken hayatını kaybetti. Bitlis'te Mustafa evladımız Kuduza bağlı olarak acılar içinde can verdi. Medine teyzemiz köpekler tarafından yaralandı. Hemen her gün köpeklerin sebep olduğu ya bir saldırı ya bir yaralanma ya bir kaza haberi alıyoruz. Diğer evcil hayvanlara saldırdıkları ve onları telef ettikleri vakalar var. Koruma altındaki hayvanlara saldırdıklarını görüyoruz. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler Türkiye'ye gelecek vatandaşlarını uyarmaya başladı. Kuduz riskinde Türkiye Afrika ülkeleri ile aynı kategoride yer alıyor. Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir. Her canlıya merhamet ile yaklaştık.

TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİ BU MESELENİN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYOR
Bizim siyaset ilkemiz bellidir; yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Kimse bizim merhametimizi sorgulaması. Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Hayvanları koruma kanını biz çıkardık. Hayvanları mal statüsünden çıkarıp can statüsüne biz aldık. Yakala kısırlaştır bir çözüm olmadı. Veriler dünya ülkelerinde de bu metodun sayıyı azaltmadığını gösteriyor. bu meseleyi çözmemiz şart. Tarım bakanlığımız köpek sorununu en ince ayrıntısına kadar çalışmaktaydı. Toplumun büyük kesimi bu meselenin çözülmesini, sokakların herkesi için güvenli hale gelmesini istemekte. Bu çağrıya kayıtsız kalmamız düşünülemez. Mevzuattaki değişiklik ile sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini planlıyoruz. Bakım evi olmayan yerlerde hemen bakım evleri açılacak. Sahipsiz köpekler buralarda bakılacak. Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırılıp aşılanacak ve sahiplerine verilecek. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz. bu sorunu milletimizin arzu ve beklentileri doğrultusunda çözmüş olacağız.

2 Haziran'da 3 ilçe ve 4 beldede yapılacak seçimler hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Başkan Erdoğan Ya Kahhar dedi mazlum Filistin için dua etti! Zamane firavunu Netanyahu... Hesap sorulması için her şeyi yapacağız
Başkan Erdoğandan Albaraka İslami Finans Zirvesinde önemli açıklamalar | Küresel düzeni yerden yere vurdu | Yastıkaltı çağrısı
2 Mayıs 2024'te AK Parti Genel Merkezi'nde siyasette ezberleri bozan 'Özel' bir zirve gerçekleşti. Başkan Recep Tayyip ErdoğanCHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti.
CHP'ye ziyaret 9 Haziran'dan sonra

Olumlu havada gerçekleşen 1 saat 35 dakikalık görüşmede Erdoğan ve Özel karşılıklı hediyeleşti.



Özgür Özel'le AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmeyi değerlendiren Erdoğan, "Özgür Özel'in ziyaretine iade-i ziyaret yapacağım. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.


"TÜRK DEMOKRASİSİ AÇISINDAN KİLOMETRE TAŞI"

Özel de görüşmeyi "Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı" olarak tanımladı.



TARİH BELLİ OLDU

Tüm bu yaşananların gölgesinde Başkan Recep Tayyip ErdoğanAK Parti'nin grup toplantısı sonrası CHP'ye yapacağı iade-i ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra gerçekleşeceğini ifade etti.


İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞECEK
Öte yandan Başkan Erdoğan, "İYİ Parti ile görüşmememiz için hiçbir neden yok" diyerek CHP'den sonra İYİ Parti ile de görüşeceğinin sinyalini verdi.

Kulislerde özel kalemlerin Başkan Erdoğan ve Müsavat Dervişoğlu'nu bir araya getirmek için temas kurduğu konuşuluyor.

Özgür Özelden Başkan Erdoğan ile görüşmesine ilişkin yeni açıklama: İade-i ziyaret ne zaman olacak? | Olumlu seyri engellemem... Başkan Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi! İYİ Parti ile görüşme sinyali

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısı sonrası CHP'ye yapacağı iade-i ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan ziyaretin 9 Haziran'dan sonra gerçekleşeceğini ifade etti. Öte yandan Başkan Erdoğan, "İYİ Parti ile görüşmemek için hiçbir neden yok" diyerek Müsavat Dervişoğlu ile görüşme sinylai verdi.

Bu haber 101768 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aksaray-Ankara yolunda yolcu otobüs devrildi: Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü,
Aksaray-Ankara yolunda yolcu otobüs devrildi: Kazada ilk...
 Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki camilerden duyuruldu
Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki...