Ben ölmedim üzülme anne
Giriş Tarihi: 15.7.2017 03:25 Son Güncelleme Tarihi: 15.7.2017 10:26
FETÖ ’cü kalleşler, 15 Temmuz’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne girdi. Megakentin yönetimini ele geçirmeye yeltendi. Ancak millet darbecilere direndi. Hainlere geçit vermedi. O gecenin kahramanlarından birisi de Ömer Cankatar’dı. Şehidin annesi, “Rüyalarıma giriyor. ‘Ben ölmedin anne’diyor” diye konuştu
15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti ama bıraktığı acılar dün gibi tazeliğini koruyor. Şehitlerin hikayeleri ve ailelerinin geçen süre içinde yaşadıkları ise yürek burkuyor. 15 Temmuz'un kahraman şehitlerinden 33 yaşındaki Ömer Cankatar'ın hikayesi de bunlardan biri. Cankatar, annesi Atike Yağmur ve erkek kardeşi Faruk'la birlikte Fatih'te yaşıyordu.
'BENİ MERAK ETMEYİN'
Mali müşavir olmak için gün sayan ve bir yandan da iş arayan Cankatar, 15 Temmuz 2016 tarihinde yine iş aramak için internet kafeye gitti. Arkadaşlarıyla akşama kadar vakit geçiren Cankatar, darbe girişimini haber alır almaz evine çok yakın olan Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına doğru yürümeye başladı. Yolda kendisini telefonla arayıp eve çağıran annesine "Beni merak etme, bir şey olmaz" diyen Cankatar, belediye binasının önüne geldiğinde darbeci hainlerin kurşunlarına hedef oldu. Başından vurularak oracıkta şehit oldu. Ondan sabaha kadar haber alamayan annesi, sabah gelen acı haberle yıkıldı. O günün üzerinden tam 1 yıl geçti ancak anne Atike Yağmur'un acısı dinmedi. Gözü yaşlı anne, "Duvardaki fotoğrafına bakıp oğlumla konuşuyorum sürekli. Olup bitenleri anlatıyorum. Sanki hiç gitmemiş gibi. Sık sık rüyamda görüyorum. 'Ben ölmedim, üzülme anne' diyor. Bir keresinde rüya değil gerçekten gördüm. Şehit olduktan birkaç gün sonraydı" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Emine Erdoğan, Cankurtaran ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu.
ERDOĞAN'DAN TAZİYE ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte 15 Temmuz'da darbecilere direnirken şehit düşen Ömer Cankatar Fatih'te oturan ailelerini ziyaret etmişti. Şehidin annesiyle sohbet eden Erdoğan, aile ile ilgili bilgi aldı. Erdoğan evlat acısı yaşayan aileye Kuran-ı Kerim hediye etmişti. Cankatar ailesi ise Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmişti.
Şehadet ailesi
Hakan Gülşen, Mehmet Gülşen ve Lütfi Gülşen, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne gitti. Gece boyu darbecilere direnen üç kahraman, hainlerin bombalı saldırısı sonucu şehadete erdi
15 Temmuz gecesi kahraman Türk halkı, cesurca FETÖ'cü hainlere direndi. Pensilvanyalı terörist başından emir alan vatan hainlerine demokrasi tokadını indirdi. O gece kahramanca vatanlarını savunurken şehit düşen ve gazi olan vatandaşların hikayeleri herkesi derinden etkiledi. En etkili hikayelerden biri, Ankaralı Gülşen ailesinindi... Vatan aşkıyla yanıp tutuşan bu ailenin 3 ferdi, o gece darbe girişimine direnirken hainlerin bombalı saldırısı sonucu şehadete erdi. Kızılcahamam'da yaşayan Hakan Gülşen, darbe girişimini televizyondan öğrendi. Hakan Gülşen, abisi Mehmet Gülşen, kuzeni ve eniştesi olan Lütfi Gülşen ile Kızılcahamam'dan 70 kilometre yol kat ederek Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Gece boyunca hainlerin işgaline izin vermemek için direndi. Sabah saatlerinde hainlerin F-16'larla gerçekleştirdiği bombalı saldırıda Gülşen Ailesi'nin 3 ferdi, şehadete erdi. Hain darbe girişiminde 2 kardeşini ve bir amcaoğlunu kaybeden Nizami Gülşen, "Aynı aileden 3 şehit vermenin acısını da gururunu da birlikte yaşıyoruz" dedi. O gece, 3 amcasını toprağa veren Elif Bengü Gülşen ise gelinliğini giyip, düğün öncesi şehitlerin kabrine gitti. Helallik istedi. Gülşen, "Biz 15 Temmuz'da bu vatan için, millet için 3 şehit verdik. O gece 3 amcamı, FETÖ'cü hainlerin saldırısıyla kaybettim. Amcamlar beni gelin olarak görmek isterdi. Gelinliğimi giydim. Onların huzuruna çıktım" dedi.
YORUMLAR