CIA neden Kapadokya fotoğrafı paylaştı?

CIA neden Kapadokya fotoğrafı paylaştı?

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, Instagram hesabında Kapadokya fotoğrafı paylaştı. Kapadokya, FETÖ terör ve casusluk örgütü elebaşı, 19 Mart 2016’da darbe talimatını “Kapadokya” kelimesiyle vermişti.

02 Eylül 2024 - 07:11

CIA'in "Kapadokya" paylaşımının şifreleri! FETÖ'cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

Giriş Tarihi: 02.09.2024  00:57 Güncelleme Tarihi: 02.09.2024  06:47

CIA'den Kapadokya paylaşımı: FETÖ lideri Gülen'in "darbe" mesajını hatırlattı

CIA’in Kapadokya paylaşımının şifreleri! FETÖ’cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...ABD'nin dış istihbarat birimi CIA, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlandığı günde Kapadokya'nın fotoğrafını paylaştı. FETÖ elebaşı gülen, 15 Temmuz darbe girişiminden aylar önce "Kapadokya" ile mesaj vermişti.

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Kapadokya'ya ait bir fotoğraf paylaştı. Daha önce FETÖ, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Kapadokya'yı şifre olarak kullanmıştı. Örgütün Sivil İmamı Kemal Batmaz'ın CIA'deki kod adının Kapadokya olduğu da ortaya çıkmıştı. CIA'in son paylaşımındaki Kartal logosu da dikkat çekerken, FETÖ'nün kapatılan yayın organı Aksiyon Dergisi'nin 132.sayısında aynı Kartal figürünü kapakta kullandığı görüldü. Kartalın gaga kısmının tam Kapadokya bölgesine denk gelmesi de dikkat çeken başka bir ayrıntı oldu. CIA’in Kapadokya paylaşımının şifreleri! FETÖ’cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

CIA, Nevşehir'de bulunan ve geçmişte yer altı şehirleri ile bilinen Kapadokya'nın bir fotoğrafını paylaştı. Sıradan gibi görünen paylaşım bir süre incelendiğinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kapadokya üzerinden mesaj verdiği, örgütün kritik isimlerinden Kemal Batmaz'ın da CIA arşivlerinde Kapadokya kod adı ile kayıtlı olduğu biliniyor. FETÖ'nün kapatılan dergisi Aksiyon'un 132.sayısında CIA'in Kapadokya fotoğrafına koyduğu kartalın aynısını gagası Kapadokya'ya denk gelecek şekilde kapak yaptığı ortaya çıktı. Aksiyon dergisinin kapağında 'Yurtta Sulh' ifadesi yer alırken, 15 Temmuz'da darbeye kalkışan hainler de 'Yurtta Sulh Konseyi' ismi ile harekete geçmişti.

CIA’in Kapadokya paylaşımının şifreleri! FETÖ’cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

CIA'DEN KAPADOKYA PAYLAŞIMI

CIA'in Kapadokya paylaşımı dikkat çekti. CIA'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Kapadokya'ya ait bir fotoğraf yer aldı. Fotoğrafa, "Türkiye'nin Kapadokya Bölgesi'ndeki bu Peri Bacaları (Kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır.) 40 metreye kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar sürebiliyor. CIA'in World Factbook 265 dünya varlığı hakkında temel istihbarat sağlayan bir kamu kaynağıdır. CIA'de daha fazla bilgi alın!" notu düşüldü. Fotoğrafın üzerinde CIA'i temsilen bir kartal figürü de konuldu.

CIA’in Kapadokya paylaşımının şifreleri! FETÖ’cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

KAPADOKYA İLE KİME HANGİ MESAJ VERİLDİ?

CIA'in paylaşımı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde CIA'in izleri bilinirken, FETÖ ile de CIA arasındaki derin ilişki takip ediliyor. CIA'in Kapadokya fotoğrafın ile neyi amaçladığı, fotoğrafın hangi şifreleri barındırdığı kamuoyu tarafından tartışılıyor.

CIA’in Kapadokya paylaşımının şifreleri! FETÖ’cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ ÖNCESİ FETÖ ELEBAŞI KAPADOKYA ŞİFRESİNİ KULLANMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi de Kapadokya üzerinden mesajlar verilmişti. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Haki renk hırka giyerek Kapadokya şifresi ile hainleri harekete geçirmişti.

FETÖ elebaşı Gülen'in söz konusu konuşmasının 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkati çekici vurgulu ifadelerle "Antrparantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum." dediği mahkeme tarafından da kayıtlara geçmişti.

CIA’in Kapadokya paylaşımının şifreleri! FETÖ’cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

KEMAL BATMAZ'IN KOD ADI DA KAPADOKYA'YDI

FETÖ'nün CIA ile koordineli elemanlarından örgütün Sivil İmamı Kemal Batmaz ile ilgili Kapadokya detayı da hayli dikkat çekici. CIA, Kemal Batmaz'ı Kapadokya kod adı ile kaydetmişti. Kemal Batmaz, darbe girişiminim kilit isimleri arasında yer alıyor.

CIA'den Kapadokya paylaşımı: FETÖ lideri Gülen'in "darbe" mesajını hatırlattı

ABD'nin dış istihbarat birimi CIA, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlandığı günde Kapadokya'nın fotoğrafını paylaştı. FETÖ elebaşı gülen, 15 Temmuz darbe girişiminden aylar önce "Kapadokya" ile mesaj vermişti.

Türkiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanırken, ABD'nin dış istihbarat birimi CIA'den dikkati çeken bir paylaşım geldi. 

Instagram'dan yapılan bir paylaşımda, Kapadokya fotoğrafına yer verildi. Paylaşımda ayrıca, Kapadokya'ya ait kısa bilgiler de verildi. 

CIA, her Cuma "wordfactbook" etiketiyle dünyanın farklı bölgelerinden bir yeri tanıtıyor.

Öte yandan, CIA'ın paylaşımına yorum yapan Türk kullanıcılar, "Turkey değil Türkiye" eleştirisinde bulundu.

FETULLAH GÜLEN DARBE MESAJINI KAPADOKYA'YLA VERMİŞTİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin mesajını "Kapadokya" ile vermişti. 

19 Mart 2016'da üzerine ilk defa giydiği asker yeşili bir pardesüyle konuşma yapan Gülen, "Antrparantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum" demişti. 

Öte yandan, "Kapadokya" ifadesinin FETÖ içinde "askerler" için kullanıldığı tespit edilirken, Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın da CIA tarafından ‘Kapadokya’ ismiyle kodlandığı ortaya çıkmıştı.

CIA'in

CIA'in "Kapadokya" paylaşımının şifreleri! FETÖ'cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...
CIA'den Kapadokya paylaşımı! Akıllara 15 Temmuz'u getirdi 
CIA'den Kapadokya paylaşımı! Akıllara 15 Temmuz'u getirdiABD'nin istihbarat servisi CIA'in resmi sosyal medya hesabından Kapadokya fotoğrafı paylaşıldı. Kısa sürede gündem olan fotoğraf akıllara 15 Temmuz hain darbe girişimini getirdi. FETÖ terör örgütü elebaşı, 19 Mart 2016’da darbe talimatını “Kapadokya” kelimesiyle vermişti.

Türkiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanırken, ABD'nin dış istihbarat birimi CIA'den dikkati çeken bir paylaşım geldi. CIA, her Cuma "wordfactbook" etiketiyle dünyanın farklı bölgelerinden bir yeri tanıtıyor. Bu kez paylaşım Türkiye'den oldu. Instagram'dan yapılan bir gönderide Kapadokya'ya ait kısa bilgiler de verilirken, Türk kullanıcılar, "Turkey değil Türkiye" eleştirisinde bulundu.

CIA'den Kapadokya paylaşımı! Akıllara 15 Temmuz'u getirdi - 1. Resim

AK PARTİLİ AÇIKGÖZ: ŞANLI BAYRAĞIMIZDAN BAŞKA BAYRAK DALGALANAMAZ 

Eski AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ey CIA, Eşsiz güzelliklerin diyarı, dünyada bir benzeri olmayan Kapadokya’da Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızdan başka bayrak dalgalanmadı, dalgalanmaz..." dedi.

CIA'den Kapadokya paylaşımı! Akıllara 15 Temmuz'u getirdi - 2. Resim

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN DETAYI

Bu paylaşım CIA tarafından eğitilen FETÖ terör ve casusluk örgütünün 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini akıllara getirdi.

FETÖ terör ve casusluk örgütü elebaşı Fetullah Gülen, 19 Mart 2016’da militanlarına yaptığı konuşmada “Kapadokya” kelimesini kullanmıştı. Daha sonra bu kelimenin 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız saldırının şifresi olduğu ortaya çıktı.

Teröristbaşı bu sohbette ilk defa asker yeşili bir pardösüyle TSK’ya sızan militanlarına gizli mesaj göndermiş, konuşmanın 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkat çekici bir vurguyla şu ifadeleri kullanmıştı:

“Artı-parantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum.”

FETÖ'CÜ DERGİDE 27 YIL ÖNCE AYNI MESAJ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yayın organlarından olan Aksiyon Dergisi'nin 132. sayısında CIA ile benzer bir mesaj verdiği ortaya çıktı. 14-20 Haziran 1997 tarihli derginin kapağında CIA'in Kapadokya fotoğrafı üzerine koyduğu Kartal yer alıyor. Kartalın bir harita üzerine konumlandırılması dikkat çekiyor. Kartalın en saldırgan organı olarak tanımlanan gaga kısmına Kapadokya'nın denk gelmesi de kayda değer ayrıntılardan biri olarak yorumlanıyor.

CIA'in

CIA'in "Kapadokya" paylaşımının şifreleri! FETÖ'cü dergide 27 yıl önce aynı mesaj...

YİNE "YURTTA SULH" MESAJI!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında cuntacı askerler 'YURTTA SULH KONSEYİ' ismini kullanmıştı. FETÖ'nün Kapadokya mesajlı kapağının üzerinde yine 'Yurtta Sulh' ifadesinin yer aldığı görülüyor. CIA'in o dönemde Aksiyon dergisi yönetimi ile yakın ilişki içerisinde çalıştığı da belirtiliyor.

Bu haber 102862 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan videolu
Başkan Erdoğan'dan videolu "boykot" mesajı! Filistinli...
Başkan Erdoğan'dan Özel'e tepki: Millete özür borcu var
Başkan Erdoğan'dan Özel'e tepki: Millete özür borcu var