Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran...

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'e veda! Törene Başkan Erdoğan da katıldı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı. Çiller için cenaze töreni düzenlendi. Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde düzenlenen törene Başkan Erdoğan da katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Özer kardeşimizin geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdir. Rabbim mekanını cennet eylesin." dedi. Çiller'in cenazesi Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.

03 Haziran 2024 - 16:06

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'e veda! Törene Başkan Erdoğan da katıldı

Giriş Tarihi: 03.06.2024 Güncelleme Tarihi: 03.06.2024 

Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı | Başkan Erdoğan da cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller’in cenazesine katıldı

Özer Uçaran Çiller'e veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize hizmetleri olan biriydiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün vefat eden eski başbakan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller’in eşi için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldıTürkiye Cumhuriyeti’nin 22’nci başbakanı Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Çiller'in cenazesi Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılınan namaz sonrası kaldırıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da cenaze törenine katılırken burada açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller’in cenazesine katıldıEski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı. Çiller için cenaze töreni düzenlendi. Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde düzenlenen törene Başkan Erdoğan da katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Özer kardeşimizin geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdir. Rabbim mekanını cennet eylesin." dedi. Çiller'in cenazesi Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı | Başkan Erdoğan da cenaze törenine katıldıTürkiye Cumhuriyeti'nin 22'nci başbakanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün vefat eden eski başbakan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller’in eşi için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

 

Geçtiğimiz günlerde eski başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, 86 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Çiller'in cenazesi bugüni Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiller’in eşi için düzenlenen  törenine katıldı.

Taziye dileklerini ileten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Özer kardeşimiz, geçmişinden bu yana ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi. Aynı şekilde refikaları eşleri Tansu Hanım malum başbakanlığıyla ülkemize hizmet etmiş bir hanımefendiydi.

Son dönemki rahatsızlığıyla uzun bir süre rahatsızlığı oldu, çileyi çekti. Rabbim taksiratını affeder. Son dönemlerde kendisiyle tanışma imkanı buldum. Rabbim mekanını ali eylesin. Tüm tanıyanlarına, eşlerine, dostlarına sabırlar diliyorum.

Çiller, taziyeleri kabul etti

Cenazede; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve iş insanı Faruk Süren de yer aldı.

Tansu Çiller, cami avlusunda taziye için ayrılan bölümde taziye dileklerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldıCumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan ayrılarak geldiği Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde öğle namazını kıldı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı. Çiller için cenaze töreni düzenlendi. Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde düzenlenen törene Başkan Erdoğan da katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Özer kardeşimizin geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdir. Rabbim mekanını cennet eylesin." dedi. Çiller'in cenazesi Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller’e veda! Törene Başkan Erdoğan da katıldıBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı.

Özer Uçuran Çiller'e veda! Törene Başkan Erdoğan da katıldı

Başkan Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan ayrılarak geldiği Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde öğle namazını kıldı.

Namazın ardından, Özer Uçuran Çiller için düzenlenen cenaze törenine katılan Erdoğan, Tansu Çiller ile oğlu Mert Çiller'e taziyelerini iletti.

ÜLKESİNE HİZMETLERDE BULUNDU
Cenaze namazında saf tutan Erdoğan, ardından yaptığı konuşmada, Özer Uçuran Çiller'in geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri bulunduğunu, aynı zamanda eşi Tansu Çiller'in başbakanlığıyla ülkeye hizmet etmiş bir hanımefendi olduğunu söyledi.

Özer Uçuran Çiller'in uzun bir süre rahatsızlık dönemi yaşadığını belirten Erdoğan, "Uzun bir zaman bu çileyi çekti. Rabb'im taksiratını hasenata tebdil ile inşallah makamlarını ali eder. Bizler de ondan ülkemiz için elde ettiğimiz imkanları yine ülkemizin geleceği için kullanma noktasında adımlarımızı atarız. Ben son dönemlerde kendisiyle tanışma fırsatını buldum. Rabb'im mekanını ali eylesin, mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Çiller'in tabutuna omuz verdi. Başkan Erdoğan, Çiller'in tabutuna omuz verdi.

Çiller'i tanıyanlara, eşlerine, dostlarına sabırlar dileyen Erdoğan, "Şimdi, buradan uğurlarken hep beraber yine bir Fatiha da biz gönderelim." diyerek, cenazeye katılanlarla beraber Fatiha okudu.

Başkan Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenazesine katıldı. Erdoğan, Çiller'e taziyede bulundu. Başkan Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenazesine katıldı. Erdoğan, Çiller'e taziyede bulundu.

Erdoğan, konuşmasının ardından tabuta omuz verdi.

TÖRENE KİMLER KATILDI?
Cenaze merasimine Başkan Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Başkanvekili Celal Adan, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski içişleri bakanları Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Çiller ailesinin yakınları katıldı.

Özer Uçuran Çiller'in cenazesi Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.Cenaze törenine eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

Tansu Çillerin acı günü! Eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybettiTansu Çillerin acı günü! Eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in acı günü! Eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti

Bu haber 101794 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...