Hamas lideri İsmail Haniye nasıl şehit edildi? İran detayları...

Hamas lideri İsmail Haniye nasıl şehit edildi? İran detayları ilk kez açıkladı

İran Devrim Muhafızları, Hamas lideri İsmail Haniye'nin odasının dışından şı̇ddetlı̇ bı̇r patlama eşlı̇ğı̇nde yaklaşık 7 kg başlıklı kısa menzı̇llı̇ bı̇r mermı̇ atılarak şehit edildiğini açıkladı İran'dan, Haniye'ye düzenlenen suikast hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Haniye'nin kaldığı oda dışarıdan kısa menzilli mühimmat ile vuruldu. Suikasta ABD de destek verdi. İntikamını en uygun zamanda alacağız. Siyonist rejim cevabını en şiddetli şekilde alacak" denildi...

03 Ağustos 2024 - 16:04

Hamas lideri İsmail Haniye nasıl şehit edildi? İran detayları ilk kez açıkladı

Giriş:03.08.2024 14:40 Güncelleme:03.08.2024 15:50

Son dakika... Adım adım savaş… İran misilleme için tarih verdi... Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: Suikasta ABD destek verdi!

İsmail Haniye suikastı nasıl oldu? İran ilk kez açıkladı: ABD ve İsrail! Bomba mı füze mi? | Olay iddia: 70 gün önce de denemişler... 3 farklı odada düzenek!

İran'dan son dakika suikast açıklaması: Haniye'nin odası dışarıdan vuruldu

İran’dan suikast açıklaması: Haniye’nin odası dışarıdan vurulduİran Devrim Muhafızları, Hamas lideri İsmail Haniye'nin odasının dışından şı̇ddetlı̇ bı̇r patlama eşlı̇ğı̇nde yaklaşık 7 kg başlıklı kısa menzı̇llı̇ bı̇r mermı̇ atılarak şehit edildiğini açıkladı

Haniye nasıl şehit edildi?

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından şehit edili. Suikastla ilgili soru işaretleri ise bitmiyor. ABD'li New York Times gazetesi, Haniye'nin, kaldığı konuta aylar önce gizlice yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla şehit edildiğini iddia ederken İran suikastla ilgili ilk kez resmi bir açıklama yaptı. İran Devrim Muhafızları, "İntikamını en uygun zamanda alacağız. Siyonist rejim cevabını şiddetli şekilde alacak. Suikasta ABD'de destek verdi. Haniye'nin kaldığı oda kısa menzilli mühimmat ile dışarıdan vuruldu." açıklamasını yaptı. Öte yandan başka bir iddia ise Haniye'nin 70 gün önce yine İran'da suikast girişiminden kurtulduğu... İşte detaylar...

Haniye nasıl şehit edildi? İran'dan açıklama: Odası dışarıdan vuruldu!Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeİran'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikaste uğrayarak şehit edildi. İran alçak suikastla ilgili detayları paylaştı.Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada "Kısa menzilli mühimmatla dışarıdan vuruldu. Suikaste ABD de destek verdi." ifadeleri kullanıldı.

Hamas lideri İsmail Haniye nasıl şehit edildi? İran detayları ilk kez açıkladıHamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeİran'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikaste uğrayarak şehit edildi.

Haniye nasıl şehit edildi? İran'dan açıklama: Odası dışarıdan vuruldu!Son dakika... Adım adım savaş… İran misilleme için tarih verdi... Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: Suikasta ABD destek verdi!

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının 302’nci gününde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası bölgedeki gerilim hiç olmadığı kadar yüksek. Haniye’nin ölümüyle birlikte intikam yemini eden İran’ın İsrail’e saldırı hazırlığı yaptığı biliniyor. Haniye suikastında Mossad’ın parmağı olduğu iddia edildi. İran'ın israil'e yapacağı misilleme saldırısının tarihinin belirlendiği ve planı Hamney'in kendisinin yaptığı iddiaları ortalığı karıştırdı. İran Devrim Muhafızları Ordusu da Haniye suikastında kullanılan silahı açıkladı ve saldırıya ABD'nin destek verdiğini söyledi.

İran suikastın detaylarıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

İran, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye başkent Tahran'da düzenlenen suikastın 7 kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle gerçekleştirildiğini duyurdu.

Son dakika... Adım adım savaş… İran misilleme için tarih açıkladı... Devrim Muhafızlarından yeni açıklama: Suikasta ABD destek verdiİran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran'da resmi misafir olarak bulunduğu konutunda suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye düzenlenen suikasta ilişkin incelemelerin sonuçları paylaşıldı.

Suikastın, İsrail tarafından tasarlanıp uygulandığı ve ABD'nin de eyleme destek verdiği kaydedilen açıklamada, "Yapılan incelemelere göre bu terör saldırısı, yaklaşık 7 kilogramlık savaş başlığı taşıyan kısa menzilli roketin misafirlerin konaklama alanının dışından ateşlenmesiyle gerçekleşti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Heniyye'nin "intikamının doğru zaman ve yerde kesinlikle alınacağı" aktarıldı.

İRAN, ASKERİ YETKİLİLERİ TUTUKLADI

İran bugün Haniye'nin suikasta kurban gittiği Tahran'daki Devrim Muhafızları Kudüs Gücü tarafından işletilen misafirhanede, aralarında üst düzey istihbarat görevlileri, askeri yetkililer ve personelin de bulunduğu en az 24 kişiyi tutukladı.

ABD BASINI "İÇERİDEN YAPILDIĞINI" İDDİA ETMİŞTİ

Amerikan New York Times gazetesi, önceki gün yaptığı haberde, Haniye'nin Tahran'da kaldığı ve sıkı güvenlik önlemleri altında korunan misafirhaneye gizlice sokulmuş bir patlayıcı ile şehit edildiğini iddia etmişti.

Haber, iki İranlı ve bir Amerikalı görevlinin de aralarında bulunduğu yedi Ortadoğulu yetkiliye dayandırılmıştı.

Yetkililere göre bomba yaklaşık iki ay önce misafirhaneye saklanmıştı. Misafirhane, Devrim Muhafızları Kolordusu tarafından işletiliyor ve korunuyor.



New York Times'a konuşan beş yetkili, Haniye'nin misafirhanedeki odasında olduğu doğrulandıktan sonra bombanın uzaktan patlatıldığını öne sürmüştü.

Patlamada Haniye'nin korumalarından biri de hayatını kaybetti.

Ortadoğulu yetkililere göre Haniye, Tahran'ı ziyaret ettiğinde birkaç kez daha bu misafirhanede kalmıştı.

ABD savaş gemisi İran’a 10 km uzaktaki Hürmüz Boğazı'nda

ABD savaş gemisi İran’a 10 km uzaktaki Hürmüz Boğazında

ABD İran'ın misilleme saldırı planlarına karşı İsrail'in savunmasını güçlendirmek üzere harekete geçti. ABD Savunma Bakanlığı'nın gerilimin artmasının ardından İsrail'in savunmasına yardımcı olmak amacıyla ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri göndermesinin ardından gözler bölgeye çevrildi. İsrail Ordu Radyosu, ABD'nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in İran kıyılarından sadece 10 km (6,2 mil) uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na ulaştığını bildirdi

İsveç Beyrut Büyükelçiliği’ni taşıma kararı aldı

İsveç Beyrut Büyükelçiliği’ni taşıma kararı aldı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan yoğun çatışmaların ardından Beyrut Büyükelçiliği’nin başka bir yere taşınmasını planlandıklarını belirterek, elçilik personeline de Beyrut'tan Kıbrıs'a gitmelerini söylediklerini aktardı.

Air France, 6 Ağustos'a kadar Beyrut'a uçuşlarını askıya aldı

Air France yolcu hizmetlerinden edinilen bilgiye göre, Fransa'nın başkenti Paris ile Beyrut arasındaki uçuşların tamamı, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle 6 Ağustos'a kadar iptal edildi. İki başkent arasındaki seferlerin 7 Ağustos'tan itibaren başlaması öngörülüyor.

İran: Haniye “kısa menzilli bir mermi” ile öldürüldü, suikasta ABD destek verdi!

İran: Haniye “kısa menzilli bir mermi” ile öldürüldü, suikasta ABD destek verdi

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin "odasının dışından gelen şiddetli bir patlama eşliğinde yaklaşık 7 kilogramlık savaş başlığına sahip kısa menzilli bir mermiyle" öldürüldüğünü açıkladı. 

İsmail Haniye suikastı nasıl oldu? İran ilk kez açıkladı: ABD ve İsrail! Bomba mı füze mi? | Olay iddia: 70 gün önce de denemişler... 3 farklı odada bomba!
'SALDIRYI ABD DESTEKLEDİ' 

 Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada Haniye suikastının "Siyonist rejim tarafından planlanıp gerçekleştirildiğini" ve "suçlu ABD hükümeti" tarafından desteklendiğini söyledi. 

Açıklamada Tahran'ın cevabının "sert ve uygun zaman, yer ve şekilde" olacağı belirtildi.

Hamas doğruladı: İsrail’in hava saldırısında öldürülen isim Haitham Balidi

Hamas doğruladı: İsrail’in hava saldırısında öldürülen isim Haitham Balidi

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca düzenlediği dronlu saldırı sonucu aralarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Tulkarem liderinin de bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İki roketin isabet ettiği araçta yer alan Haitham Balidi’nin saldırıda hayatını kaybettiği Hamas tarafından doğrulandı.

Balidi, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Tulkerim’deki üst düzey komutanıydı.

İran’ın İsrail’e saldırı tarihi belli oldu: Planı Hamaney hazırladı iddiası!

İran’ın İsrail’e saldırı tarihi belli oldu: Planı Hamaney hazırladı iddiası

Batı istihbaratına göre İran, Yahudilerin felaket günü olan ve tarih boyunca Yahudilerin yaşadığı felaketlerin anıldığı Tişa B'Av'da İsrail'e saldırmayı planlıyor. 

Sky News Arabia'nın haberine göre Batılı istihbarat kaynakları İran'ın Hamas lideri İsmail Haniye suikastına yanıt olarak 12 Ağustos'ta başlayıp 13 Ağustos'ta sona erecek olan Tişa B'av'da İsrail'e saldırmayı planladığına dair ellerinde kanıtlar olduğunu söyledi. 

SALDIRI HİZBULLAH'LA KOORDİNE EDİLECEK

İran'ın saldırısının Lübnan'da yerleşik İran destekli terör grubu Hizbullah ile koordine edileceği iddia ediliyor.

New York Times'a konuşan üç kaynak İran'ın Haniye suikastına karşılık vermeyi planladığını, saldırı planlarının ise bizzat İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney tarafından yapıldığı da konuşuluyor.

Hamaney, X platformunda "İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde meydana gelen bu acı ve trajik olayın ardından intikam almak bizim görevimizdir." Şeklindeki mesajını profiline sabitlemişti.

12:52

Haniye’nin oğlu: İşgal ve soykırıma rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin büyük oğlu Abdusselam Heniyye, yıkımlar ve işgale rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

Filistin halkının mücadelesinin durdurulamayacağını dile getiren oğul Haniye, "Bu cani siyonist düşmana mesajım, yüzyılı aşkın süredir liderlerimize yapılan bu saldırılar bizi durduramaz. Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız." dedi.

Gazze'de ağır bilanço: Can kaybı 39 bin 550'ye çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 550'ye yükseldi.

İsrail'in dron’lu saldırısında Batı Şeria’da El Kassam Tugayları'nın bölge lideri öldürüldü

İsrailin dron’lu saldırısında Batı Şeria’da El Kassam Tugaylarının bölge lideri öldürüldü

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca düzenlediği dronlu saldırı sonucu ölen 5 kişinin arasında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Tulkarem liderinin de bulunduğu iddia edildi. 

Kassam Tugayları yaptıkları açıklamada liderin hayatını kaybettiğini doğrularken, araçtaki diğer 4 kişinin kimlikleri henüz belirlenmedi.

NYT: İran Haniye suikastına karıştığından şüphelenilen düzinelerce kişiyi tutukladı

NYT: İran Haniye suikastına karıştığından şüphelenilen düzinelerce kişiyi tutukladı

The New York Times'ın soruşturmayla ilgili iki İranlıya dayandırdığı haberine göre İran, İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail tarafından öldürüldüğü iddiasıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle en az iki düzine kişiyi tutukladı. 

Habere göre tutuklananlar arasında üst düzey İranlı istihbarat görevlileri, askeri yetkililer ve Devrim Muhafızları'nın işlettiği konukevinin personeli de bulunuyor. İranlılar, üst düzey yetkililer arasındaki büyük bir güvenlik ihlalinin suikastı mümkün kıldığından korkuyor.

Haniye'nin öldürülmesine verilen tepkinin harareti, suikastın ülkenin başkentinde çok sıkı korunan bir yerleşkede, ülkenin yeni cumhurbaşkanının yemin töreninden birkaç saat sonra meydana gelmesinin İran yönetimi için ne kadar yıkıcı bir güvenlik zaafı olduğunun altını çiziyor. 

Telegraph daha önce Mossad'ın misafirhaneye patlayıcı yerleştirmek ve ardından uzaktan patlatmak için İranlı güvenlik ajanlarından yardım aldığını bildirmişti ancak İran'daki bir Hamas yetkilisi Al-Araby Al Jadeed haber kuruluşuna Haniye'nin havadan atılan bir mermiyle hedef alındığını söyledi.

İsrail, Batı Şeria'da 5 Filistinliyi öldürdü

İsrail, Batı Şeriada 5 Filistinliyi öldürdü

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim'in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. İki roketin isabet ettiği araç alev alırken içindekiler yanarak hayatını kaybetti.

Mossad Haniye suikastı için devredeydi

Mossad Haniye suikastı için devredeydi

Telegraph'ta yer alan bir habere göre Mossad, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da kaldığı misafirhaneye patlayıcı yerleştirmek üzere İranlı güvenlik ajanlarını görevlendirdi. Habere göre ilk plan, helikopter kazasında ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin cenaze törenine katılmak üzere Mayıs ayında Tahran'ı ziyaret eden Haniye'ye suikast düzenlemekti, ancak iki İranlı yetkili gazeteye, binadaki insan sayısının çokluğu ve başarısız olma ihtimalinin yüksek görünmesi nedeniyle operasyonun iptal edildiğini söyledi. 

İngiliz gazetesi ajanların yine de operasyona devam ederek yerleşkedeki üç odaya patlayıcı yerleştirdiklerini ve daha sonra İran'dan ayrıldıklarını söylüyor. Bombaları yurtdışından patlattıkları bildiriliyor.

Biden Netanyahu'dan Hamas'la esir takası anlaşması imzalamasını istedi

Biden Netanyahudan Hamasla esir takası anlaşması imzalamasını istedi

İsrail Kanal 12 Televizyonunun isimlerini açıklamadığı 2 ABD'li yetkiliye dayandırdığı habere göre, Biden, Netanyahu'yu telefonla arayarak esir takası anlaşmasının halihazırda yapılacak en önemli şey olduğunu söyledi. 

Zor geçtiği ve Biden'ın sert üslup takındığı ifade edilen görüşmede Biden, Netanyahu'dan bölgede tansiyonu yükseltmekten kaçınmasını ve bunun yerine esir takası anlaşması ve Gazze'de ateşkes için çalışmasını istedi.

İsrail medyasına göre Biden ve Netanyahu ayrıca Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastına karşılık İran'dan gelebilecek olası misillemeye ilişkin yürütülen askeri hazırlıkları da görüştü.

ABD’den İran tehdidi karşısında İsrail’e destek

ABD’den İran tehdidi karşısında İsrail’e destek

ABD Savunma Bakanlığı, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğine olan desteğini artırmak için bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceklerini bildirdi.

ABD, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek.

Buna ilaveten balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerleri de bölgeye gönderecek Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini de artıracak.

Bakan Austin ayrıca, Orta Doğu'da görev yapacak ilave savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek.

İsrail müzakere görüşmeleri için Mısır’a gidiyor

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinin devam edip etmeyeceği merak konusu haline gelmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, müzakere heyetinin anlaşmayı görüşmek üzere bugün ya da pazar günü Mısır’ın başkenti Kahire’ye gideceğini bildirdi.

Açıklamaya göre Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılması, İsrail'in Philadelphia Koridoru'nu askeri olarak işgal etmesi ve yerlerinden edilen Filistinlilerin bölgenin kuzey kısmına geri dönmesi konularında henüz bir anlaşmaya varılmadı.

İntikam yemini eden İran’dan İsrail’e misilleme açıklaması!

İntikam yemini eden İran’dan İsrail’e misilleme açıklaması

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. Dün gece İran Devlet Televizyonu’ndan yapılan açıklamada, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” ifadeleri kullanıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Seyid Muhammed Marandi ise sosyal medya hesabından Devrim Muhafızları Ordusu’na ait füze fotoğrafını paylaşarak, “Terk edin. Geliyor” paylaşımında bulundu.

SUİKASTI DÜZENLEYEN HÜCRE HALA İRAN SINIRLARI İÇİNDE

Kanlı suikastı gerçekleştiren hücre ile o hücreye yardım yataklık eden İran derinliğindeki "köstebek" olarak adlandırılan işbirlikçilerin hala İran sınırları içinde olduğu düşünülüyor. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 252989 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ' Durmayacağız' dedi: İsrail kızmızı çizgiyi aştı
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ' Durmayacağız' dedi: İsrail...
MİT'ten terör örgütünün sözde istihbarat sorumlusuna nokta operasyon
MİT'ten terör örgütünün sözde istihbarat sorumlusuna nokta...