İnsanlığın utanç günü! Terör devleti İsrail’in Başbakanı...

İnsanlığın utanç günü! Terör devleti İsrail'in Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı

Katili ayakta alkışladılar Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin ‘soykırım’dan hakkında tutuklama kararı çıkardığı İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi’ne seslendi. 39 binden fazla insanın katledildiği Gazze’deki katliamın mimarı, Refah’ta hiç sivil öldürülmediğini iddia etti. Netanyahu, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerince 50’den fazla kez ayakta alkışlandı.

25 Temmuz 2024 - 02:10

İnsanlığın utanç günü! Terör devleti İsrail'in Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı

Giriş Tarihi: 24.07.2024  21:33 Son Güncelleme: 25.07.2024  01:17
Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı
ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu ayakta alkışlandı! Skandal görüntülere Türkiye'den peş peşe tepkiler: Yazıklar olsun
Son dakika haberi... Dünya için utanç günü! İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde konuştu

ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılarİsrail'in Başbakanı Netanyahu, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin 'onur konuğu' davetini kabul ederek ABD Kongresi'nde konuşma yapmak üzere ABD'ye gitti. Dünyaya yayılan utanç görüntülerine Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. İşte Türkiye'den gelen tepkiler...
ABD’de utanç görüntüleri! Katil Netanyahu ABD Kongresi’nde ayakta alkışlandı | Türkiye’den sert tepki
Soykırımcı İsrail'in Başbakanı Netanyhahu, onur konuğu olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. TBMM Başkan Numan Kurtulmuş, utanç veren görüntülere tepki gösterdi. ABD Kongre üyelerine seslenen Kurtulmuş, "Bir katliamcıyı ayakta alkışlayan topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi.
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresinde konuştuSon dakika haberi... İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresi'nde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu, konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
Başkan Erdoğan’ın o sözleri gündem oldu
Terör devleti İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Netanyahu, soykırıma verdiği destekten ötürü ABD Başkanı Joe Biden'a da, "Başkan Biden'a gururlu bir Siyonist olduğu için teşekkür ediyorum" diyerek hürmet gösterdi. Öte yandan Gazze'de sivil ölümlerin minimum seviyede olduğunu iddia eden Gazze Kasabı'nın konuşması, sık sık ayağa kalkan ve alkış tutan kongre üyeleri tarafından bölündü.
İnsanlığın utanç günü! Terör devleti İsrail’in Başbakanı Netanyahu ABD Kongresi’nde alkışlarla karşılandıSoykırımcı İsrail'in Başbakanı Netanyhahu, onur konuğu olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Netanyahu, soykırıma verdiği destekten ötürü ABD Başkanı Joe Biden'a da teşekkür etti. Gazze Kasabı'nın konuşması, sık sık ayağa kalkan ve alkış tutan kongre üyeleri tarafından bölündü.

Konuşmasına İran ile başlayan Netanyahu, "İran'ın terörü bize tehdit" ifadelerini kullandı. Soykırımcı başbakan, ülkesindeki 'savaş karşıtı' gösterilerin de İran tarafından fonlandığını öne sürdü.


SOYKIRIM DESTEKÇİSİ BİDEN'A ÖZEL TEŞEKKÜR
Netanyahu, soykırıma verdiği destekten ötürü ABD Başkanı Joe Biden'a da, "Başkan Biden'a gururlu bir Siyonist olduğu için teşekkür ediyorum" diyerek hürmet gösterdi.

KATLİAM YAPAN ASKERLERİNİ ALKIŞLATTI
Netanyahu, Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda, 13 bini çocuk 38 binden fazla Filistinliyi şehit eden İsrail askerlerini de alkışlattı.

İÇERİDE ALKIŞ, DIŞARIDA PROTESTO!
Gazze Kasabı Netanyahu, yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.

Türkiye’den katil Netenyahu alkışlarına tepkiTürkiye’den katil Netenyahu alkışlarına tepki
ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu ayakta alkışlandı! Skandal görüntülere Türkiye'den peş peşe tepkiler: Yazıklar olsun
İsrail'in Başbakanı Netanyahu, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin 'onur konuğu' davetini kabul ederek ABD Kongresi'nde konuşma yapmak üzere ABD'ye gitti. Dünyaya yayılan utanç görüntülerine Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. İşte Türkiye'den gelen tepkiler...

ABD Kongresi’nde İsrail Başbakanı Netanyahu ayakta alkışlandı! Skandal görüntülere Türkiye’den peş peşe tepkiler: Yazıklar olsun

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı.



Skandal görüntülere Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. İşte Türkiye'den gelen o tepkiler...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarihin İsrail'in zulmünü unutmayacağını belirterek şu sözlerle tepki gösterdi: "Tarih, zalimlerin zulmünü de, çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak. Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

"İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİDİR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşturulmasının insanlık adına utanç verici olduğunu belirterek, "Sağlanmak istenen barış ve istikrar çabalarına açıkça zarar veren bu tutumu şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararına uymayan, Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım nedeniyle aldığı tedbir kararına rağmen soykırıma devam eden, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısınca soykırım suçu işlediği gerekçesi ile yakalama kararı talep edilen, 7 Ekim'den bu yana çocuk demeden, kadın demeden, genç, yaşlı 40 binden fazla masum sivili katleden Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşturulması insanlık adına utanç vericidir. Sağlanmak istenen barış ve istikrar çabalarına açıkça zarar veren bu tutumu şiddetle kınıyorum.

İnsanlık vicdanında mahkum olan Netanyahu ve İsrailli yöneticilere sahip çıkılması, onların uluslararası hukuk önünde hesap vermesine engel olamayacaktır. Türkiye olarak yıllardır toprakları işgal altında olan Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almaya, dünyada adaleti, hakkaniyeti ve barışı savunmaya devam edeceğiz."

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"
TBMM Başkanı Numan KurtulmuşABD'deki utanç veren görüntülere tepki gösterdi. X hesabından açıklama yapan Kurtulmuş,"Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak "ayakta alkışlayan" topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi.


"DEMOKRASİNİN GELECEĞİ İÇİN ENDİŞE VERİCİ"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti: Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.

Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi’nde alkışlarla karşılandı

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Netanyahu, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin 'onur konuğu' davetini kabul ederek ABD Kongresi'nde konuşma yapmak üzere ülkeye gitti.

Soykırımcı Netanyahu, giriş yaptığı kongre salonunda alkışlarla karşılandı.

KATLİAM ORTAĞINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Netanyahu, soykırıma verdiği destekten ötürü ABD Başkanı Joe Biden'a da, "Başkan Biden'a gururlu bir Siyonist olduğu için teşekkür ediyorum" diyerek hürmet gösterdi.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD'deki utanç veren görüntülere tepki gösterdi. X hesabından açıklama yapan Kurtulmuş,"Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak "ayakta alkışlayan" topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi.

"DEMOKRASİNİN GELECEĞİ İÇİN ENDİŞE VERİCİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.

"TARİH ÇOCUK KATİLLERİNİ ALKIŞLAYANLARI UNUTMAYACAK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına ilişkin, "Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak. Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

NETANYAHU'YU PROTESTO EDENLERE MÜDAHALE

ABD Kongresi'ne hitap eden İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik Washington'daki protestolarda polis ile göstericiler karşı karşıya geldi.

Sabah saatlerinden itibaren Washington'ın çeşitli yerlerinde devam eden Netanyahu karşıtı gösteriler, Kongre binası çevresinde öğleden sonra da devam etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun konuşmasını yaptığı Kongre binasının kuzey kanadında toplanan yüzlerce gösterici, Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden aleyhinde slogan attı.

Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşanırken çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

Katil Netanyahu ABD Kongresi'nde ayakta alkışlandı

Bu haber 103127 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama: İsrail topyekun savaş çıkarabilir
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama:...
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama: İsrail topyekun savaş çıkarabilir
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama:...