İsrail’den Han Yunus’a saldırı! Soykırımın 290. gününde...

İsrail’den Han Yunus’a saldırı! Soykırımın 290. gününde 37 Filistinli daha hayatını kaybetti

İsrail, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde daha önce "güvenli" ilan ettiği bölgede "operasyon düzenleneceğini" açıklayarak Filistinlilerin derhal bölgeyi boşaltmasını istedi. Tahliye emrinin 400 bin kişiyi etkilediği öğrenilirken, İsrail güçleri tahliye emrinden kısa bir süre sonra doğu Han Yunus'ta hava saldırıları ve topçu atışları başlattı. Sivillerin evlerinden ayrılmalarına fırsat verilmedi.

22 Temmuz 2024 - 14:38

İsrail’den Han Yunus’a saldırı! Soykırımın 290. gününde 37 Filistinli daha hayatını kaybetti
Giriş: 22.07.2024 13:47 Güncelleme:22.07.2024 14:31
Soykırımcı İsrail'den büyük alçaklık: Önce tahliye emri verdiler sonra katlettiler
Soykırımcı İsrail'den Han Yunus'ta katliam: Önce "güvenli bölge" ilan ettiler sonra saldırdılar
Son dakika...İsrail "güvenli" ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istedi!
Son dakika haberi... Katil İsrail Han Yunus'ta bir katliam daha gerçekleştirdi. Tahliye emri verilen bölgeden sivillerin çıkışına izin vermediler. Kalleş saldırıda 37 Filistinli şehit oldu.


Terör devleti İsrail, Han Yunus'un doğu kesimleri için yayınladığı tahliye emrinden kısa bir süre sonra Han Yunus'u hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu 6'sı çocuk 16 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.
İsrail’den Han Yunus’a saldırı! Soykırımın 290. gününde 37 Filistinli daha hayatını kaybetti
İsrail, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde daha önce "güvenli" ilan ettiği bölgede "operasyon düzenleneceğini" açıklayarak Filistinlilerin derhal bölgeyi boşaltmasını istedi. Tahliye emrinin 400 bin kişiyi etkilediği öğrenilirken, İsrail güçleri tahliye emrinden kısa bir süre sonra doğu Han Yunus'ta hava saldırıları ve topçu atışları başlattı. Sivillerin evlerinden ayrılmalarına fırsat verilmedi.
Soykırımcı İsrail’den Han Yunus’ta katliam: 37 Filistinli şehit düştüİsrail ordusu Gazze’de saldırılara devam ediyor. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 37 Filistinli daha hayatını kaybetti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 38 bin 983 kişi öldü, 89 bin 727 kişi yaralandı.

İsrail’den Han Yunus’a saldırı! Soykırımın 290. gününde 37 Filistinli daha hayatını kaybettiİsrail ordusu Gazze'de saldırılara devam ediyor. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 37 Filistinli daha hayatını kaybetti.

GAZZE'DE 290 GÜNLÜK SOYKIRIM

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde 290. gününe giren saldırıları, güneydeki Han Yunus kentinde yoğunlaştı.

El-Aksa televizyonunun Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre İsrail ordusunun, kentin doğusundaki köy ve kasabaları savaş uçakları ve toplarla hedef aldığı saldırılarda 20 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda Filistinli yaralandı.

Ölen ve yaralanan Filistinliler, vatandaşlar ve sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İSRAİL YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI

İsrail ordusunun, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan ve Suud mahallelerindeki yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılarda bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı semalarında İsrail'in insansız hava araçlarının yoğun şekilde uçtuğu görülüyor. Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere de İsrail güçlerince hava saldırıları gerçekleştirildi.

ACİL KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'ndeki yaralı ve hastalar için "acil" kan bağışı çağrısı yaptı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gazze'nin Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak açıkladığı bazı yerlere "operasyon düzenleneceğini" ifade ederek bölge sakinlerinin tahliyesi çağrısında bulunmuştu.

ZORUNLU GÖÇ ÇAĞRISI

Adraee, İsrail'in "güvenli bölge" olarak açıklanan bölgeyi daraltarak, bir kısmına saldırı yapacağını ve Filistinlilerin "derhal ve geçici olarak" El-Mevasi'ye gitmelerini istemişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz'da Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri "güvenlikleri için" acilen boşaltmaları yönünde açıklama yapmıştı.

Han Yunus'un doğu bölgelerinde yerinden edilen Filistinlilere ses kaydı gönderen İsrail güçleri, bölgenin "tehlikeli çatışma bölgesi" olduğu iddiasıyla Filistinlilerin tahliyesini istedi.

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da savaş uçaklarıyla düzenlediği şiddetli bombardımanda yarısı kadın ve çocuk 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.

38 BİN 983 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 38 bin 983 kişi öldü, 89 bin 727 kişi yaralandı.

Bakanlık, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğunu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını bildirdi.
Son dakika...İsrail güvenli ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istedi
Terör devleti İsrail, Han Yunus'un doğu kesimleri için yayınladığı tahliye emrinden kısa bir süre sonra Han Yunus'u hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu 6'sı çocuk 16 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

GazzeSoykırımcı İsrail, Han Yunus'un doğu kesimleri için yayınladığı tahliye emrinden kısa bir süre sonra Han Yunus'u hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu 6'sı çocuk 16 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

İsrail, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Gazze Şeridi için sık sık tahliye emri yayınlayan İsrail, saldırılardan kaçan sivillerin kaldığı çadırları da hedef alıyor. İsrail ordusu, Gazze'nin Han Yunus'un doğu kesimleri için yeni bir tahliye emri yayınladı. İsrail ordusu açıklama “sivil halkı çatışma bölgelerinden uzak tutmak için insani bölgenin sınırlarında düzenleme yapıldığı” kaydedildi. İsrail ordusu tahliye emrinden kısa bir süre sonra da Han Yunus'u hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu 6'sı çocuk 16 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlık, 36 yaralının ise Nasır Hastanesi'nde tedavi altına aldığı kaydedildi.

İsrail BM konvoyunu vurdu

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail güçlerinin Gazze Şehri'ne giden konvoyuna dün saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Lazzarini, konvoyun İsrailli yetkililerin koordine etmesine ve İsrail tarafından onay alınmasına rağmen saldırının gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Bir aracımıza İsrail kontrol noktasında beklediği sırada en az 5 kurşun isabet etti. araç hasar gördü ve konvoydan ayrılmak zorunda kaldı, ancak Gazze Şehri'ne ulaşmayı başardık” dedi.

550 yardım tırı sınırda bekliyor

Öte yandan, İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), 236 yardım tırının dün Gazze'ye girdiğini 550 yardım tırının ise yardım malzemelerinin toplanmasını beklediğini açıkladı. COGAT, yardım tırlarının yanı sıra 7 yakıt tankeri ve 6 LPG taşıyan tırların Mısır üzerinden Kerem Şalom sınır kapısından geçerek Gazze tarafına geçtiğini aktardı.


Gazze'de can kaybı 39 bini geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlenen 3 saldırıda 23 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 91 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 39 bin 6’ya, yaralıların sayısının 89 bin 818’e yükseldiği kaydedildi.


İsrail ordusu, Han Yunus'ta iki esiri "yanlışlıkla" vurmuş olabileceğini aylar sonra doğruladı

İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarında Hamas tarafından esir alınan Alexander Dancyg ve Yagev Buchshtab'ın birkaç ay önce Han Yunus'taki saldırılar sırasında "yanlışlıkla" öldürülmüş olabileceklerini doğruladı.Ordu, Hamas'ın 10 Mart'ta iki esirin çatışmalarda öldüğünü açıklamasına rağmen, konuya ilişkin yeni açıklama yayınladı.

Hamas'ın Mart ayındaki açıklamasını şimdiye dek kabul etmeyen ordu, 76 yaşındaki Dancyg ve 35 yaşındaki Buchshtab'ın öldüğüne dair yeni istihbarat bilgileri edinerek olayı doğruladı.Aralık ila Nisan arasında Han Yunus'ta saldırılarını sürdüren ordu, kesin ölüm koşullarını açıklamadığı iki esirin Han Yunus'taki saldırılarda "yanlışlıkla" öldürülmüş olabileceklerini doğruladı.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda çok sayıda İsrailli esir "yanlışlıkla" öldürüldü. Buchshtab'ın karısı, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası kapsamında 28 Kasım'da serbest bırakılmıştı. Gazze'de 116 İsrailli esir olduğu belirtilirken, bunlar arasında 44'ünün ölü olduğu tahmin ediliyor.


Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısı 163'e yükseldi
Gazzede öldürülen gazetecilerin sayısı 163e yükseldi

Gazze’deki Filistin hükümetinin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Gazeteci Haydar İbrahim'in ölümüyle Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının başlangıcından bu yana şehit gazetecilerin sayısı 163'e yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

Medya Ofisinden 21 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısının 162 olduğu aktarılmıştı.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" vurgulanmıştı.


İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentine saldırısında 30 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentine saldırısında 30 Filistinli hayatını kaybetti

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde 290 gündür devam eden saldırılarında Han Yunus'un çeşitli bölgelerinin hedef alınması sonucu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı.

İsrail ordusunun, kentin doğusundaki köy ve kasabalara havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 30 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda Filistinlinin yaralandığı aktarıldı.

Ölen ve yaralanan Filistinliler, vatandaşlar ve sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.


BM yetkilisi, İsrail ordusunun Gazze'de BM konvoyunu hedef aldığını söyledi
BM yetkilisi, İsrail ordusunun Gazzede BM konvoyunu hedef aldığını söyledi

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin dün Gazze'de BM'ye ait bir konvoya ateş açtığını belirtti.

Saldırıya uğrayan konvoyun Gazze kentine gittiği sırada Gazze Vadisi bölgesinde ağır ateş altında kaldığını ifade eden Lazzarini, 5 kurşun isabet eden BM'ye ait zırhlı aracın ağır hasar aldığını kaydetti.Lazzarini, saldırıya uğrayan konvoydaki araçların BM sembollerini taşıdığına, ekiplerin ise BM yelekleri giydiğine dikkati çekti.

Konvoyun hareketinden önce İsrailli yetkililerce koordine edildiğine ve onaylandığına işaret eden Lazzarini, saldırıda can kaybı yaşanmadığını, daha sonra BM ekibinin yoluna devam ederek Gazze'ye ulaştığını aktardı.

Lazzarini, paylaşımında "İnsani yardım çalışanları hedef olamaz. Sorumlular hesap vermeli." ifadesini kullandı.

Gazze'de şiddetli saldırılarına devam eden İsrail ordusu, başta BM olmak üzere sık sık yardım kuruluşlarını da hedef alıyor.
11:00

Netanyahu: "Başkan kim olursa olsun İsrail ABD'nin en güçlü müttefikidir"
Netanyahu: Başkan kim olursa olsun İsrail ABDnin en güçlü müttefikidir

The Times of Israel'in haberine göre Netanyahu, Washington ziyareti için yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesine ilişkin konuştu.

Bu konuda ilk kez değerlendirmede bulunan Netanyahu, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yürüttüğü saldırılarda verdiği destek nedeniyle Biden'dan övgüyle söz etti.İsrail Başbakanı, ziyaret esnasında Biden'ı görmeyi umduğunu belirterek "ziyaretinin Biden'a uzun ve seçkin kariyeri boyunca İsrail için yaptığı şeylerden dolayı teşekkür etmek için bir fırsat olacağını" söyledi.

Washington ziyaretinde 7 Ekim saldırılarından bu yana devam eden gelişmelerin tartışılacağı mesajını veren Netanyahu, Biden ile "rehinelerin serbest bırakılması, Hamas'ın yenilgiye uğratılması, İran'ın terör ekseniyle yüzleşmeyi ve İsrail vatandaşlarının tamamının kuzey ve güneydeki evlerine güvenli şekilde dönmesinin sağlanmasını" ele alacağını ifade etti.

Başbakan Netanyahu, Amerikalı yetkililerle görüşmelerinde ve Kongre'de yapacağı konuşmada, "Amerikan halkı bir sonraki başkan olarak kimi seçerse seçsin, İsrail'in, ABD'nin Orta Doğu'daki vazgeçilmez ve güçlü müttefiki olmaya devam edeceğini söyleyeceğim." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, iki ülkenin "birleşik cephe" olmasının önemini de vurgulayarak, ABD ve İsrail'in "bugün, yarın ve daima birlikte" olduğunu aktardı.


Tahliye emri 400 bin insanı etkiliyor
Tahliye emri 400 bin insanı etkiliyor

Filistin Sivil Savunma Teşkilatı, İsrail'in tahliye emrinin Han Yunus'un doğu bölgelerinde 400 bin kişiyi etkilediğini bildirdi. Al Jazeera'da yer alan bilgilere göre İsrail güçleri tahliye emrinden kısa bir süre sonra doğu Han Yunus'ta hava saldırıları ve topçu atışları başlattı. Sivillerin evlerinden ayrılmalarına fırsat verilmedi.



İsrail, Gazze'de Filistinliler için "güvenli" ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istedi
İsrail, Gazzede Filistinliler için güvenli ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istedi

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gazze'nin Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak açıkladığı bazı yerlere "operasyon düzenleneceğini" ifade ederek bölge sakinlerinin tahliyesi çağrısında bulundu.

Adraee, İsrail'in "güvenli bölge" olarak açıklanan bölgeyi daraltarak, bir kısmına saldırı yapacağını ve Filistinlilerin "derhal ve geçici olarak" El-Mevasi'ye gitmelerini istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 1 Temmuz'da Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri "güvenlikleri için" acilen boşaltmaları yönünde açıklama yapmıştı.Han Yunus'un doğu bölgelerinde yerinden edilen Filistinlilere ses kaydı gönderen İsrail güçleri, bölgenin "tehlikeli çatışma bölgesi" olduğu iddiasıyla Filistinlilerin tahliyesini istedi.

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da savaş uçaklarıyla düzenlediği şiddetli bombardımanda yarısı kadın ve çocuk 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.


Cezayir, İsrail'in Yemen'i vurmasını şiddetle kınadı

Cezayir, İsrail'in, Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı ve kentteki bazı bölgeleri bombalamasını şiddetle kınadı.Cezayir Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden, saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Cezayir, kardeş Yemen'e yönelik bariz siyonist saldırıyı şiddetle kınıyor." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, siyonist varlığın Yemen saldırısını, mutlak hegemonyasını tüm bölgeye yaymak ve dikkatleri işlediği sayısız suçlardan uzaklaştırmak amacıyla benimsediği düzenli ve sistematik gerilimi artırma stratejisi kapsamında yaptığı kaydedildi.


İsrail heyeti Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakereleri için perşembe Doha'ya gidiyor

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barnea'nın liderliğindeki İsrail müzakere heyeti Hamas ile dolaylı müzakereler için perşembe Doha'ya gidiyor.

İsrail basınındaki haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu Washington ziyaretinden önce güvenlik kabinesiyle toplanarak müzakere edilen anlaşmayı görüştü.

İsrail heyetinin, Netanyahu'nun müzakerelerde ısrar ettiği iki yeni şartı anlaşmaya uygun formüle etmek için çalıştığı belirtildi. ABD'nin hazırladığı taslak ateşkes teklifine ek olarak Netanyahu, "İsrail'in Gazze-Mısır sınır hattını kontrol etmesi ve Gazze'nin kuzeyine Hamas unsurlarının dönmesinin engellenmesi için denetim mekanizması kurulması şartlarını" talep etmişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı yazılı açıklamada, salı ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da görüşecek Netanyahu'ya ziyaretinde başarı dilediğini belirtti.

İsrailli esirlerin serbest kalması için sınırlı bir fırsat doğduğuna dikkati çeken Gallant, İsrail güvenlik teşkilatının müzakere heyetini bir anlaşmayla geri dönmeleri için "tam olarak desteklediklerini" kaydetti..  Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 103072 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...