Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! ’Tanrı isterse...

Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu

Dünyayı kendisinin yönettiği zanneden ve "Ancak Tanrı isterse yarıştan çekilirim" diyen ABD Başkanı Joe Biden, ağır zihinsel sorunları karşısında daha fazla direnemedi. Biden, başkanlık yarışından çekildi.

22 Temmuz 2024 - 04:01

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini resmen duyurdu! Gözler Kamala Harris'e çevirildi! Listede kimler var? | Trump'tan ilk sözler...
Giriş: 21.07.2024 20:53 Güncelleme:22.07.2024 03:45 
Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu
Son dakika… ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildiğini duyurdu: Adayım Kamala Harris
ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi! 'Kamala adayım' diyerek desteğini duyurdu | Harris'ten ilk açıklama

Son dakika… ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildiğini duyurdu: Adayım Kamala HarrisSon dakika haberine göre; ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, Başkan Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. ABD eski Başkanı ve başkan adayı Donald Trump, “Sahtekar Joe Biden Başkanlık için aday olmaya uygun değildi ve kesinlikle hizmet etmeye de uygun değil ve hiçbir zaman da olmadı” açıklamasını yaptı.
Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi
Son dakika haberleri... ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden açıklamasında, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını söyledi. Biden bu hafta içerisinde kararıyla ilgili açıklamalarda bulunacak. Öte yandan ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.
ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi! 'Kamala adayım' diyerek desteğini duyurdu | Harris'ten ilk açıklamaJoe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu
Son dönemlerde adaylığı tartışma konusu olan ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak seçimlerde adaylıktan çekildiğini açıkladı. ABD Başkanı, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını belirterek adaylıktan çekilme gerekçesini bu hafta yapacağı detaylı bir açıklamada paylaşacağını duyurdu. Öte yandan ABD Başkanı, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.Bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği cumhuriyetçi aday Donald Trump'tan bir açıklama geldi. Biden'ın desteklediği Kamal Harris ise adaylığını açıklayarak "Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim" dedi. İşte Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından yaşananlar...
Joe Biden adaylıktan çekildiDünyayı kendisinin yönettiği zanneden ve "Ancak Tanrı isterse yarıştan çekilirim" diyen ABD Başkanı Joe Biden, ağır zihinsel sorunları karşısında daha fazla direnemedi. Biden, başkanlık yarışından çekildi. 
ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi! ’Kamala adayım’ diyerek desteğini duyurdu | Harris’ten ilk açıklamaSon dakika haberleri... ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Joe Biden adaylıktan çekildi
ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini resmen duyurdu! Gözler Kamala Harris’e çevirildi! Listede kimler var? | Trump’tan ilk sözler...Biden açıklamasında, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını söyledi. Biden bu hafta içerisinde kararıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.



Biden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Amerikan dostlarım, Son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik. Bugün Amerika dünyanın en güçlü ekonomisine sahiptir. Ulusumuzu yeniden inşa etmek, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini rekor sayıda Amerikalıya yaymak için tarihi yatırımlar yaptık. Toksik maddelere maruz kalan bir milyon gaziye kritik düzeyde ihtiyaç duyulan bakımı sağladık. 30 yıl aradan sonra ilk silah güvenliği yasasını çıkardı. İlk Afrikalı Amerikalı kadını Yüksek Mahkemeye atadı. Ve dünya tarihinin en önemli iklim yasasını çıkardı. Amerika hiçbir zaman liderlik konusunda bugün olduğumuzdan daha iyi bir konuma sahip olmamıştı.



Bunların hiçbirinin siz Amerikan halkı olmadan yapılamayacağını biliyorum. Birlikte, yüzyılda bir görülen bir salgının ve Büyük Buhran'dan bu yana görülen en kötü ekonomik krizin üstesinden geldik. Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünya çapındaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık ve güçlendirdik. Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, görevimden çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini resmen duyurdu

Kararım hakkında bu haftanın ilerleyen saatlerinde milletle daha ayrıntılı olarak konuşacağım.



Şimdilik, yeniden seçilmemi görmek için çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmama izin verin. Tüm bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e teşekkür etmek istiyorum. Ve bana gösterdiğiniz inanç ve güvenden dolayı Amerikan halkına en kalbi şükranlarımı sunmama izin verin.

Bugün her zaman sahip olduğum şeye inanıyorum: Birlikte yaptığımızda Amerika'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.



"ADAYIM KAMALA HARRIS"

ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.Biden'ın açıklamalarının ardından gözler amala Harris'e çevrildi. Harris seçilmesi durumunda partinin ilk siyahi adayı olacak.



HARRIS'TEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Öte yandan Kamala Harris'in 20 Temmuz tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. Fotoğrafta sağ üstteki portre, ABD'nin 14. Başkanı Franklin Pierce'nın yer alıyordu. Pierce aynı zamanda ABD'nin kendi partisi tarafından aday gösterilmeyen ilk başkanı.



HANGİ İSİMLER GÜNDEMDE?

Parti içinde işin en iyi yarışmacıları olarak görülen diğer Demokratlar arasında Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Michigan Valisi Gretchen Whitmer, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro ve Maryland Valisi Wes Moore yer alıyor.



TRUMP: HARRİS'İ YENMEK DAHA KOLAY

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kasım seçimleri için adaylıktan çekildiğini sürpriz bir kararla duyurması sonrası eski Başkan Donald Trump yaptığı açıklamada "ABD tarihinde açık ara en kötü başkan. Kamala Harris'i yenmek Biden'ı yenmekten daha kolay olacak" ifadelerini kullandı.


TIMES VE ECONOMIST'TEN BIDEN'A BIRAK MESAJI

Dünyaca ünlü dergi The Times, Trump-Biden düellosunu kapağına taşımıştı. Biden'ın ters yöne ilerlediği bir fotoğrafını koyarak gidici mesajını veren Time kapağa sadece "Panik" yazmıştı.



The Economist ise yürüteçli kapağı ile Biden'ın yaşlılığına dikkat çekerken "Şaşkın ve yaşlı bir adama uluslararası krizler bırakılmalı mı?" diye soru sormuştu.



OBAMA DA TOPA GİRMİŞTİ

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın mevcut Başkan Joe Biden'ın 5 Kasım başkanlık seçimlerindeki zafere giden yolunun azaldığı ve adaylığının sürdürülebilirliğini gözden geçirmesi gerektiği yönünde yorumda bulunduğu öne sürülmüştü.

Washington Post'un haberinde, Obama'nın yakın çevresiyle son dönemdeki endişelerini paylaştığı belirtilmişti.

Haberde, Obama'nın Biden'ın 5 Kasım seçimlerindeki zafer yolundan giderek uzaklaştığı yönünde yorumda bulunduğu ve Biden'ın adaylığının sürdürülebilirliğini gözden geçirmesi gerektiğine işaret ettiği ifade edilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekilecek mi? Mesajı böyle verdiABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekilecek mi? Mesajı böyle verdi
ABD Başkanı Bidendan düello savunması: Trumpın bağırması dikkatimi dağıttı | Bir de 2020 gafıABD Başkanı Bidendan düello savunması: Trumpın bağırması dikkatimi dağıttı | Bir de 2020 gafı
Joe Bidena adaylıktan çekil baskısı... ABD basını kaşıyor... Barack Obama topa girdi!Joe Bidena adaylıktan çekil baskısı... ABD basını kaşıyor... Barack Obama topa girdi!

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İŞTE BIDEN'IN AÇIKLAMASI

Biden'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Amerikan dostlarım, Son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik. Bugün Amerika dünyanın en güçlü ekonomisine sahiptir. Ulusumuzu yeniden inşa etmek, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini rekor sayıda Amerikalıya yaymak için tarihi yatırımlar yaptık.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.

"Toksik maddelere maruz kalan bir milyon gaziye kritik düzeyde ihtiyaç duyulan bakımı sağladık. 30 yıl aradan sonra ilk silah güvenliği yasasını çıkardı. İlk Afrikalı Amerikalı kadını Yüksek Mahkemeye atadı. Ve dünya tarihinin en önemli iklim yasasını çıkardı. Amerika hiçbir zaman liderlik konusunda bugün olduğumuzdan daha iyi bir konuma sahip olmamıştı."

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.

HAYATIMIN EN BÜYÜK ONURU

"Bunların hiçbirinin siz Amerikan halkı olmadan yapılamayacağını biliyorum. Birlikte, yüzyılda bir görülen bir salgının ve Büyük Buhran'dan bu yana görülen en kötü ekonomik krizin üstesinden geldik. Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünya çapındaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık ve güçlendirdik. Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu.

ÜLKEMİN ÇIKARINA OLACAK

"Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, görevimden çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum. Kararım hakkında bu haftanın ilerleyen saatlerinde milletle daha ayrıntılı olarak konuşacağım."

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.

KAMALA HARRİS'E TEŞEKKÜR

"Şimdilik, yeniden seçilmemi görmek için çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmama izin verin. Tüm bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e teşekkür etmek istiyorum. Ve bana gösterdiğiniz inanç ve güvenden dolayı Amerikan halkına en kalbi şükranlarımı sunmama izin verin."

"Bugün her zaman sahip olduğum şeye inanıyorum: Birlikte yaptığımızda Amerika'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor."

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.

SEÇİM EKİBİ 'KESİNLİKLE ÇEKİLMEYECEK' DEMİŞTİ

ABD Başkanının seçim Kampanyası Müdürü Jen O'Malley Dillon geçtiğimiz günlerde Joe Biden'ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceğine ilişkin yaptığı açıklamada Biden'ın "biraz destek kaybettiğinin" farkında olduklarını aktardı ve yarıştan çekilmesi için yapılan çağrıların durumu zorlaştırdığını dile getirmişti.

Dillon "Biden'ın kesinlikle yarışta kalacağını" söyleyerek, "Zafer için birkaç yolumuz var." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından Rusya'dan açıklama yapıldı.Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından Rusya'dan açıklama yapıldı.

RUSYA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: 'SORUŞTURMA GEREKLİ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada"Biden'ın seçim yarışından çekildiğini yazılı olarak açıklamasının ardından atılacak bir sonraki adım, kamuoyunu manipüle ederek ve bir siyasi partinin yanında yer alarak Biden'ın ruhsal durumu hakkındaki gerçekleri gizleyen ABD medyası ve siyasi çevrelerinin gizli anlaşmalarının soruşturulması olmalıdır" dedi.

Bu haber 103178 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...