Kalbimiz Erzincan’da! Tüm bakanlar seferber oldu: Devletimiz tüm...

Kalbimiz Erzincan'da! Tüm bakanlar seferber oldu: Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada

Türkiye Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması ile sarsıldı. İlk belirlemelere göre 667 çalışanın içinden 9 madencinin toprak altında kaldığı bildirildi. Olayın ardından 400 kişilik ekip bölgeye sevk edildi. Öte yandan heyelan felaketine ilişkin AK Parti heyeti topyekün seferberlik ilan etti.

13 Şubat 2024 - 21:56

Son dakika | Erzincan'da toprak kayması! İçişleri Bakanı Yerlikaya A Haber'de açıkladı: 9 işçimize ulaşılamıyor  
Giriş Tarihi: 13.02.2024 16:16 Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 21:15
Kalbimiz Erzincan'da! Tüm bakanlar seferber oldu: Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada
Son dakika: Erzincanda maden ocağında toprak kayması Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Son dakika haberi...Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. A Haber'e konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Yapılan sayım sonrası 9 işçinin eksik olduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Kayma yer altında değil, yer üstünde yaşandı. 667 çalışandan 9'u eksik 400 personel sahada çalışıyor. " ifadelerini kullandı. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Kalbimiz Erzincan'da! Tüm bakanlar seferber oldu: Devletimiz tüm imkanlarıyla sahadaTürkiye Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması ile sarsıldı. İlk belirlemelere göre 667 çalışanın içinden 9 madencinin toprak altında kaldığı bildirildi. Olayın ardından 400 kişilik ekip bölgeye sevk edildi. Öte yandan heyelan felaketine ilişkin AK Parti heyeti topyekün seferberlik ilan etti.
Son dakika: Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Göçük altında işçiler varErzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler köyündeki Anagold Altın Madeni'nin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. Söz konusu afet bölgesine ihbar üzerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yaşanan afet sonrası AK Parti kanadından peş peşe açıklamalar geldi. 

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması ile ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan bilgi aldı. Vali Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarının son durumunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

9 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA

Son gelişmeleri değerlendiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'daki madende meydana gelen toprak kaymasına ilişkin, "9 çalışanın maalesef bu toprak kaymasından olumsuz etkilendiği yönünde bilgi var." dedi. TRT Haber canlı yayınına katılan Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında toprak kayması meydana geldiğini bildirdi.

Maden ocağından çıkarılan toprakların istiflenmesiyle oluşan bir kümelenme olduğunu belirten Yerlikaya, kümelenen toprağın kayması sonucu olayın meydana geldiğini kaydetti. Yerlikaya, valilik koordinasyonunda arama kurtarma başta olmak üzere bölgedeki bütün AFAD çalışanlarını, kamu kurum ve kuruluşlarını seferberlik ruhuyla bölgeye gönderdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 400 kişinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığı bilgisini veren Yerlikaya, bölgedeki çalışmaların devam etmesi durumunda gereken bütün tedbirlerin alındığını dile getirdi. Göçük altında kalanların ailelerine ve mesai arkadaşlarına iyi bir haber verebilmek istediklerini vurgulayan Yerlikaya, madende toplam 667 kişinin vardiyalı bir şekilde çalıştığı bilgisinin kendisine verildiğini söyledi.

Vali ve firma yetkilileriyle görüştüklerini aktaran Yerlikaya, "9 çalışanın maalesef bu toprak kaymasından olumsuz etkilendiği yönünde bilgi var." diye konuştu. Bakan Yerlikaya, olayın hemen ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş'ı bölgeye gönderdiklerini sözlerine ekledi.

ABDÜLKADİR URALOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Erzincan'da maden ocağında yaşanan toprak kaymasında göçük altında kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, can kaybı olmamasını diliyorum. Devletimiz, tüm imkanları ile sahada… Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." dedi.

ÖMER ÇELİK: "DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SAHADA"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Kalbimiz Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimizde. İnşallah hepsine sağ salim kavuşuruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. İlgili tüm birimler müdahale ediyorlar. Tüm ekiplerimiz, haber alınamayan kardeşlerimize ulaşmak için seferberlik halinde. Gayretimiz ve duamız madenci kardeşlerimize sağ salim kavuşmak için" dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da açıklama geldi. Bakan Tunç, "Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum." dedi


PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ BÖLGEDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Erzincan İliç’te bir madende meydana gelen göçükte mahsur kalan madencilerimizin bir an evvel sağlıklı bir şekilde kurtulmalarını temenni ediyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz ivedilikle bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Kazadan etkilenen vatandaşlarımıza her türlü destek için harekete geçmiş bulunuyoruz. Geçmiş olsun." dedi.

BAKAN YERLİKAYA SON DURUMU AKTARDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu bilgileri paylaştı, Maden işletmemizde saat 14:00 sıralarında göçük oldu. Madenden çıkarılan, dışarıda istiflenen bir toprak var. Onun kayması sonucu oluşan bir toprak kayması. Şu anda 400'e yakın çalışan var. 667 çalışandan 9 eksik olduğu söyleniyor. Bu arkadaşlarımıza kavuşmak için zamanla yarışıyoruz. Kayma yer altında yaşanmadı, yer üstünde." dedi.

SİYANÜRÜN BÖLGEYE YAYILMA İDDİALARI...

Net bildiğim meselede sizlere kesin bilgiyi veririm. Şu an toprak altında kalan işçilerin çıkarılması en önceliğimiz. Diğer konularla ilgili bir bilgi olmadığı için Sayın Bakanımız Tunç gerekli incelemenin ardından aydınlatmayı yapacaktır.
ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Erzincan ili İliç ilçesinde bulunan ve Anagold Madencilik’in ruhsat sahibi olduğu maden sahasında 13 Şubat 2024 saat 14:30’da toprak kayması meydana gelmiştir. Kayma sonucunda ilk tespitlere göre 9 maden çalışanına ulaşılamamaktadır.

YUSUF TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizdeki bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması haberini teessürle öğrendim. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altındaki madencilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum. Allah milletimizi her türlü kazadan korusun inşallah." dedi.

FIRAT NEHRİNE ULAŞAN MENFEZİN KAPAKLARI KAPATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız Merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık.

 

BAKAN TUNÇ: 4 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"9 KİŞİ TOPRAK ALTINDA"
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise,"Şu anda bütün hazırlıklar tamam, çalışma yapılıyor. Ekipler yönlendirildi. İlk belirlemelere göre 9 kişi toprak altında gözüküyor" dedi.

Son dakika: Erzincan'daki altın madeninde toprak kayması! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama

İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz ise "Toprak altında kalanlar var tam sayı net değil. Arama çalışmaları sürüyor. Benzer bir durum yaşanmamıştı. Böyle bir kaza ilk" dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Erzincan ili İliç ilçesinde bulunan ve Anagold Madencilik'in ruhsat sahibi olduğu maden sahasında 13 Şubat 2024 saat 14.30'da toprak kayması meydana gelmiştir. Kayma sonucunda ilk tespitlere göre 9 maden çalışanına ulaşılamamaktadır. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.


BAKAN KOCA: 6 AMBULANS VE 2 UMKE TİMİYLE GÖREV BAŞINDAYIZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayı sebebiyle 6 ambulans ve 2 UMKE timiyle medikal kurtarma ve acil sağlık hizmeti için görev başındayız. Toprak altında olduğu düşünülen kişilere henüz ulaşılamadı. Allah bu ve benzeri tüm afetlerden korusun" dedi.

BAKAN IŞIKHAN: 3 BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Göçük altında kalan işçilerimiz için devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumda. Olayla ilgili 3 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirildi.

AK PARTİLİ ÇELİK: DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SAHADA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Kalbimiz Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimizde. İnşallah hepsine sağ salim kavuşuruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. İlgili tüm birimler müdahale ediyorlar. Tüm ekiplerimiz, haber alınamayan kardeşlerimize ulaşmak için seferberlik halinde. Gayretimiz ve duamız madenci kardeşlerimize sağ salim kavuşmak için" dedi.

FİRMADAN AÇIKLAMA
Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den olaya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Bu haber 214547 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Devlet Bahçeli'den MHP'nin MYK-MDP toplantısı sonrası flaş açıklamalar
Devlet Bahçeli'den MHP'nin MYK-MDP toplantısı sonrası flaş...
MEB harekete geçti: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula ceza
MEB harekete geçti: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula...