Kayseri’de kirli provokasyon: Gözaltına alınan 474 kişiden...

Kayseri'de kirli provokasyon: Gözaltına alınan 474 kişiden 285'i sabıkalı çıktı! Kamyonla provokatör taşıdılar

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı şehirlerde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerle ilgili 474 şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanların 285’inin uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz gibi suçlardan adli kaydı olduğu belirlendi..

02 Temmuz 2024 - 13:46

Provokasyoncular amaçlarına ulaşamayacak! Bakan Yerlikaya duyurdu: 474 kişiye gözaltı!

Giriş: 02.07.2024 13:31 Güncelleme: 02.07.2024 13:41

Kayseri'de kirli provokasyon: Gözaltına alınan 474 kişiden 285'i sabıkalı çıktı! Kamyonla provokatör taşıdılar

Kayseri’de kirli provokasyon: Gözaltına alınan 474 kişiden 285’i sabıkalı çıktı! Kamyonla provokatör taşıdılarİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'den yaşanan çirkin olay sonrası yaşananlarla ilgili gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alındığını bildirdi. Yerlikaya, gözaltına alınan şahısların 285’inin çeşitli suçlardan adli kaydı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Öte yandan olaylar sırasında farklı ilçelerden kamyonla provokatörlerin getirildiği ortaya çıkmıştı.

Kayseri’deki provokasyona 474 gözaltıSon dakika haberi.... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'deki olay sonrası bazı şehirlerde çıkan provokatif eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığının bilgisini paylaştı. 

Provokasyoncular amaçlarına ulaşamayacak! Bakan Yerlikaya duyurdu: 474 kişiye gözaltı! Kayseri'deki provokasyona 474 gözaltı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Millete komplo kuranlar karşılığını görecek

Kayseri’deki provokasyona 474 gözaltı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Millete komplo kuranlar karşılığını görecekSon dakika haberine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı şehirlerde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerle ilgili 474 şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanların 285’inin uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz gibi suçlardan adli kaydı olduğu belirlendi.

Provokasyoncular amaçlarına ulaşamayacak! Bakan Yerlikaya duyurdu: 474 kişiye gözaltı!

Bakan Yerlikaya, Kayseri'de yaşanan provokatif eylemler sonrası ülke genelinde meydana gelen olaylara ilişkin; 285'i sabıkalı 474 şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Kayseri'de provokasyon: Kamyonla adam taşıdılarBakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayseri'deki olay sonrası bazı şehirlerde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

474 ŞAHIS GÖZALTI 285'İ SABIKALI
"Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285'inin çeşitli suçlardan (göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir."


KOMPLOLARI KURANLAR HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI GÖRECEKLERDİR
Vatandaşlara provokasyonlara gelmeme ve itidalli davranma çağrısı yapan Yerlikaya, "Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu I.A.'nın, 7 yaşındaki Suriyeli yeğenini taciz ettiği görüntüler şehri karıştırmıştı.

KAMYONLA PROVOKATÖR TAŞIDILAR
Sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler provokasyonun boyutunu gözler önüne serdi.

Bir yazı görseli olabilirKayseri'de kirli provokasyon! Kamyonla provokatör taşıdılar!
Bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde olaylar sırasında farklı ilçelerden kamyonla provokatörlerin getirildiği görülüyor.

Kayseride karanlık eller devrede! Ümit Özdağ provokasyonu körükledi, MOSSAD ve FETÖ devreye girdi: Suriye şüpheli tutuklandıKayseride karanlık eller devrede! Ümit Özdağ provokasyonu körükledi, MOSSAD ve FETÖ devreye girdi: Suriye şüpheli tutuklandı

Kayseri'yi karıştıran ve büyük şiddet gösterilerinin yaşanmasına neden olan olay sonrası çocuğa istismarda bulunan Suriyeli şahıs tutuklandı. Şahsın yakalanmasının ardından olayın yaşandığı mahalle adeta yangın yerine döndü. Sonrasında provokatif eylemlere dönen olaylarda arabalar, evler ve iş yerleri ateşe verildi.

 474 KİŞİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI 

Yaşanan olayların ardından güvenlik güçleri harekete geçti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Yerlikaya açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir.

Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285 ’inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma v.b.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir.

"KOMPLOYU KURANLAR HAK ETTİKLERİNİN KARŞILIĞINI GÖRECEKTİR"

Kıymetli Vatandaşlarım; Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.

Provokasyonluğun en büyük kanıtı: Kayseri'de Suriyelilerin evlerine saldıranlar Kuran-ı Kerim’leri yere attı!Provokasyonluğun en büyük kanıtı: Kayseri'de Suriyelilerin evlerine saldıranlar Kuran-ı Kerim’leri yere attı!

Kayseri'de Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı, araçları tahrip edildi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme sinyallerini vermesinin ardından kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini  yaktı. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları anında müdahale ile kontrol altına alırken olayların çıktığı güne ilişkin gelen görüntülerin her biri provokasyoncuların ardında bıraktığı birer delil oldu. 

Milli Savunma Bakanı Güler: Kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin birimleriyle başarısız kılınacaktırKayseri'de Suriyeli bir göçmenin 6 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi ilçeyi ayağa kaldırdı. Pazar gecesi meydana gelen olayın ardından Türkiye, Suriye’yle normalleşmeyi tartışırken kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Resmi kaynaklar Suriye ve Türkiye'de meydana gelen olayların arkasında terör örgütü PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin bulunduğunu açıkladı. Yapılan eylemlere ilişkin gelen görüntülerde yapılan açıklamayı destekler nitelikte. 

KURAN-I KERİM YERE ATILDI 

Olayların başladığı yer olan Kayseri'den provokatörlerin eylemlerine ilişkin gelen görüntüler devam ederken bir görüntü eş güdümlü olarak başlatılan eylemlerin provokasyon içerdiğini bir kez daha kanıtladı.

Kayseri'de Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldıran gruplardan bazılarının Kuran Kursu'na da saldırdığı ve Kuran-ı Kerim’leri yere attığı görüntüler ortaya çıktı.

BARIŞ ADIMLARI KİMİ RAHATSIZ ETTİ?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söylediğini aktaran bir gazetecinin, "Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. 

Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok."

KAYSERİ'Yİ İSRAİL İSTİHBARATI KARIŞTIRDI

Kayseri'de çıkan kaosun arkasında İsrail istihbaratına bağlı hesapların olduğu belirtilmişti. Mossad ajanlarının körüklediği olay sonrası sokağa inen bazı kalabalık gruplar belli noktalarda toplandı.Sosyal medyada, bazıları göçmen karşıtı slogan atan grupların sokaklarda yürüdüğü videolar paylaşıldı. Eskişehir Bağları gibi Suriyelilerin yoğunlukta olduğu bilinen bölgelerde, işyerleri ve araçlar ateşe verildi ya da zarar gördü.Gece sokağa dökülen mahallelilerin bazı dükkanları ateşe verdiği, bazıları araçları da parçaladığı görüntüler sosyal medyada yoğun olarak paylaşıldı.

Kıymetli Vatandaşlarım; Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir." ifadelerini kullandı.

Kayseri ve Suriye’de tehlikeli kışkırtma! Amaçlanan ne?Kayseri ve Suriye’de tehlikeli kışkırtma! Amaçlanan ne?

Önce Kayseri şimdi Suriye’nin kuzeyi!Önce Kayseri şimdi Suriye’nin kuzeyi!

63 sosyal medya provokatörüne soruşturma63 sosyal medya provokatörüne soruşturma

Kayseri’deki olaylarda MOSSAD ve FETÖ devrede!Kayseri’deki olaylarda MOSSAD ve FETÖ devrede!

Erdoğan’dan Kayseri’de yaşananlara tepkiErdoğan’dan Kayseri’de yaşananlara tepki

Kayseri’de küçük çocuğa tacizKayseri’de küçük çocuğa taciz

Kayseri ve Suriye’de eş zamanlı provokasyonlar: Kamyonla sabıkalı taşıdılar

Türkiye, Suriye’yle ‘normalleşme’yi tartışırken kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini ateşe verdi. Kamyonlarla getirilen ve gözaltına alınan 73 vandaldan 40’ının uyuşturucu, yağma, yaralama ve tacizden sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Suriye’nin kuzeyinde de bazı gruplar Türk araçlarına saldırdı, bayrağımızı parçaladı. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 99022 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aksaray-Ankara yolunda yolcu otobüs devrildi: Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü,
Aksaray-Ankara yolunda yolcu otobüs devrildi: Kazada ilk...
 Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki camilerden duyuruldu
Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki...