Kurulacak olan santraller

Kurulacak olan santraller

Amacımız bu makinayla devletimizin çatısı ve koruması altında devletimizim ortaklığı ile ülkemizde elektrik santralleri kurmak. Kurulacak olan bu santrallerde üretilecek olan enerjinin üretim maliyeti olmayacağından dolayı ülkemize çok büyük ekonomik kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz.

10 Temmuz 2024 - 18:35

Sayın Cumhurbaşkanım ;
10:07:2024
1964 doğumluyum. İzmir Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümü mezunuyum. Kendime ait elektronik atölyesi işlettim. Farklı üretim alanlarında, bazı fabrikaların bünyesinde, bazı fabrikalarda da dışardan, montaj, arıza, bakım onarım işlerinde, güç, kumanda, otomasyon, AC/DC hız kontrol sistemlerinde çalıştım.

Hiçbir enerji ya da güç kaynağına ihtiyaç duymadan yer çekimi kuvveti ile çalışan, yer altında ve yer yüzünde, açık veya kapalı mekan içinde, istenilen her yerde ve istenilen güçte kurulup işletilebilen, elektrik üretmek amacı ile tasarladığımız bir makina yaptık. Petrol türevleri, kömür, doğalgaz, jeotermal, akarsu, rüzgar, güneş, nükleer vb. hiçbir enerji ya da güç kaynağına ihtiyaç duymadan çalışıyor. Manyetik motor vb. sistemlerle ilgisi ve benzerliği de yok. Emsal güçte her çeşit elektrik santraline göre daha ucuz maliyetle, çok daha küçük alana kurulabilir. Günün yirmi dört saati, yılın üç yüz altmış beş günü, yıllarca hiç duruş vermeden, kesintisiz elektrik üretme özelliğine sahip. Yer çekimli ortama sahip olmaları koşulu ile bisikletten uçağa kadar, uçak ve her çeşit uçan araç dahil, elektrikle çalışması mümkün olan her türden araca uyarlanabilir, enerji yada güç kaynağına ihtiyaç duymadan, kesintisiz çalışmaları mümkün olur. Uyarlandığı aracın özgül ağırlığı, yerçekimi kuvvetinden dolayı, makinanın gücünü oluşturuyor.

Sayın Cumhurbaşkanım bu makinanın sağlayacağı kazanımların ülkemize, islam alemine, bütün mazlum milletlere hayırlı olacağına inanıyoruz.

Amacımız bu makinayla devletimizin çatısı ve koruması altında devletimizim ortaklığı ile ülkemizde elektrik santralleri kurmak. Kurulacak olan bu santrallerde üretilecek olan enerjinin üretim maliyeti olmayacağından dolayı ülkemize çok büyük ekonomik kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz.

 Bu kazanımları madde madde sıralarsak;

1-) Bu makine ile kurulacak olan elektrik santrali emsal güçte her çeşit elektrik santraline göre daha az maliyet ile daha küçük alana kurulabilir.

2-) Yer altında yer üstünde açık yada kapalı mekanda istenilen ve ihtiyaç duyulan her yerde istenilen güçte kurulumu mümkün.

3-) Yer altında kurulabilme özelliğinden dolayı savaş yada olağanüstü durumlarda zarar görme ihtimali ortadan kalkıyor.

4-) İstenilen ve ihtiyaç duyulan her yerde kurulma özelliğinden dolayı yüksek gerilim nakil hatlarına şaft tesislerine gerek kalmıyor. Dolayısı ile yüksek gerilim hatlarının sebep olduğu yangın riski, arıza, bakım onarım gibi olumsuzluklar söz konusu olmaz.

5-) Hiçbir şekilde çevreye, doğaya herhangi bir olumsuz etkisi söz konusu değildir.

6-) Yapısal özelliğinden dolayı arıza, bakım onarım olasılığı yok denecek kadar çok düşük.

7-) Kurulum maliyeti düşük olduğundan dolayı, ihtiyaç duyulan enerji üretiminin çok üstüne çıkıp 50-100 yıl sonrasının ihtiyacını karşılayacak şekilde güç üretimini sağlayacak sistem kurulabilir. İhtiyaç duyuldukça alternatör değiştirilir mekanik yapı sabit olarak kullanılmaya devam edilir.

8-) Santraller yer altına kurulacağından dolayı üzerine yörenin ihtiyacına uygun işletmeler kurulacak. Hem istihdama hem de yöre ekonomisinin büyümesine katkı sağlayacak. En önemlisi bu işletmeler bu santrallerin hem kamuflajı hem de koruması olacak.

9-) Üretim maliyeti olmadan üretilecek bu enerji, devletimizi enerji ithalatına bağımlılıktan, devletin sırtındaki sübbansiyon yükünden ve cari açıktan kurtaracaktır.

10-) Üretim maliyeti olmadığından dolayı, halka arz edilen enerjinin tüketim bedeli bugünkü piyasa değerinin çok altında değerlendirilebilir. Böyle bir durum ülkemizde faaliyet gösteren tüm sektörlerde maliyeti düşürecektir. Bunun sonucunda mevcut yatırım alanları büyüyecek yeni yatırımlar çoğalacaktır. Yatırımların büyümesi, yeni yatırımların gerçekleşmesi istihdama büyük katkı sağlayacaktır.

11-) Üretimde enerji maliyetinin düşmesi enerjinin enflasyon üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldıracaktır. Bu da halkın ekonomik refah seviyesinin yükselmesine sebep olacaktır.

12-) İhracatta ülkemizin uluslararası alanda rekabet gücünü arttıracaktır. Bu da ihracatımızın artması anlamına gelir.

13-) Yer altından çıkarılan petrol ve madenlerden dolayı binlerce metre derinliğe kadar boşluklar meydana geliyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı yer altında bulunan eko sistemdeki nehir ve göllerde bulunan sular bu derinliklere kaçıyor. Enerji maliyeti olmadan kurulacak artezyenler ile yer yüzünde kuruyan göller ve nehirler canlandırılabilir.

Sayın Cumhurbaşkanım ;
Bu makinanın en önemli bir başka özelliği, yer çekimli ortama sahip olmaları koşulu ile bisikletten uçağa kadar uçak ve tüm uçan araçlar da dahil her türden araca uyarlanabilmesi. Bu makina yer çekimi kuvveti ile çalıştığı için uyarlandığı aracın özgül ağırlığı bu makinanın gücünü oluşturuyor. Kullanılacak alternatörün gücü yüksek değerde tercih edilirse aracın yükü arttıkça güç artıyor. Şöyle bir hayal edelim, yukarıda ifade ettiğimiz bu makina ülkemize ve dünyaya neler kazandırır;

1-) Bisikletten uçağa kadar her türlü araca uyarlanabilir olması ile araçlar için fosil yakıtlara ve herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç kalmayacak. Böylece karbon salınımının ve hava kirliliğinin önüne geçilmiş olacak. Dolayısıyla fosil yakıtların yer altından çıkarılması, işlenmesi, taşınması esnasında gerçekleşen kazalar ve olumsuzluklardan dolayı meydana gelen çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.

2-) Bisikletten uçağa kadar her türden araca uyarlanabilmesi ile toplumun ses ve hava kirliliğinden kaynaklanan, hayat kalitesini olumsuz etkileyen önemli faktörler ortadan kalkacak. Muhakkak ki devletin sağlık giderleri azalacaktır.

3-) Bu makina gizlilik içerisinde, mantığına uygun bir şekilde ve devlet bilinci ile değerlendirilirse uluslararası arenada devletimizi hem ekonomik hem teknolojik hem de askeri alanda güçlü bir pozisyona getirecektir. Örnek olarak ; dünya üzerindeki sömürülen mazlum milletlerde temel olarak gıda ve su üretiminde kullanılması devlet olarak bizi onlara dost yapacaktır. Kazan – kazan ilkesi çerçevesinde bu mazlum milletlerde ki açlık, susuzluk, yoksulluk ortadan kalkacaktır. Üretimde enerji maliyetinin olmaması devletimizin güçlü iradesi ile bu mazlum milletlerde ki üretimi arttıracaktır. Böylece devletimiz hem sömürünün önüne geçmiş olacak hem de dünya üzerinde gıda arzının yükselmesine sebep olacaktır. Devletimizin güçlenmesi neticesinde bu makinanın devlet bilinci ile tüm dünyada kullanılması sağlandığında dünyanın eko sistemini yenileyeceğine de inanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım Allah aklımıza ve gönlümüze ilham etti yardımını esirgemedi bu makinayı yapabilmeyi nasip etti. İnanması güç görünse de gerçek bu. Biz bu makinayı özel sektörde bize yapılan teklifler çerçevesinde hayata geçirmeyi istemedik çünkü kurulacak şirket sistemin bir parçası olacak, üretimi piyasanın raiş değerinden işlem görecek. Devlet millet menfaatine katkısı olmayacak. Kaldı ki en büyük endişemiz bu makinanın batılı devletlerin eline geçmesi. Böyle bir durumda devletimizin petrol ve doğalgaz arzında ki stratejik konumu önemini yitirir diye endişe duyuyoruz. Takdir sizin.

Bu makina için yapmış olduğum bina ve platform. Makinayı bu platformun üzerine işliyorum. Makinayı kurarken bazı teknik değişiklikler ile gücü istediğim oranda arttırabiliyorum...   
Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri
E-Posta: [email protected].
Tlf: 0507555 9999

Bu haber 72397 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Devlet Bahçeli'den MHP'nin MYK-MDP toplantısı sonrası flaş açıklamalar
Devlet Bahçeli'den MHP'nin MYK-MDP toplantısı sonrası flaş...
MEB harekete geçti: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula ceza
MEB harekete geçti: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula...