Manisa’nın Turgutlu İlçe Müftülüğü ve Lokantacılar Odası...

Manisa'nın Turgutlu İlçe Müftülüğü ve Lokantacılar Odası tarafından Muharrem Ayı Dolayısıyla 10 Bin Kişilik Aşure Dağıtıldı

Turgutlu İlçe Müftülüğü ve Lokantacılar Odası tarafından Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan 10 bin kişilik aşure, vatandaşlara ikram edildi. Cuma namazının ardından Turgutlu Nikah Salonu önünde (Atatürk Bulvarında) yapılan aşure dağıtımına, Turgutlu Müftüsü Ömer ÇOBAN, Turgutlu Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet AKKOYUN ve Yönetim kurulu Üyeler, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

26 Temmuz 2024 - 15:35

Manisa'nın Turgutlu İlçe Müftülüğü ve  Lokantacılar Odası tarafından Muharrem Ayı Dolayısıyla 10 Bin Kişilik Aşure Dağıtıldı
Giriş Tarihi: 26.07.2024  14:57 Güncelleme Tarihi: 25.07.2024  15:34

Turgutlu İlçe Müftülüğü ve Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan 10 bin kişilik aşure, vatandaşlara ikram edildi. 
Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilirCuma namazının ardından Turgutlu Nikah Salonu önünde (Atatürk Bulvarında) yapılan aşure dağıtımına, Turgutlu Müftüsü Ömer ÇOBAN, Turgutlu Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet AKKOYUN ve Yönetim kurulu Üyeler, Turgutlu  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir
 Turgutlu Müftüsü Ömer ÇOBAN, Hep birlikte vatandaşlara aşure ikram ettiklerini söyledi, Turgutlu Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet AKKOYUN  "Tabi ki Muharrem ayı bizim için değerli, aşure ayı olarak bilinir. Duaların kabul olduğu, kazadan beladan, nazardan Mevlamızın esirgemesini temenni ettiğimiz böyle güzel ve anlamlı ayda  Lokantacılar ve Pastacılar Odamızın yapmış olduğu 10 bin kişilik aşure ikramını oda başkanlarımızla hep beraber vatandaşlarımıza ikram ettik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, geçmişlerinin canına değsin. Allah yılına huzur içerisinde erdirsin diye de dua ediyoruz" dedi.

 Turgutlu Müftüsü Ömer ÇOBAN Turgutlu İlçesi'ne beraberliğin yakıştığını söyleyerek, Manisa vİlçelerinin birlik ve beraberlik içerisinde girdiği bir Muharrem ayında daha bir Cuma günü İlçe sakileriyle birlikte buradayız,
Az önce ibadetlerimizi omuz omuza yaptık. Çıktıktan sonra da hem bizim önemli bir değerimiz olan hem de atalarımızdan ecdadımızdan da miras olarak kalan aşure dağıtım programını icra ettik.

Aşure Günü ne zaman, Muharrem ayı 10. günü hangi güne denk geliyor? 2024 Diyanet takvimi ile Aşure Günü tarihi, anlamı ve önemi Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanlığımız, Başkanımız Mehmet AKKOYUN, her yıl Turgutlu İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa bunu geleneksel olarak yoğun bir katılımla gerçekleştirmekteyiz 10 bin kişilik olarak hazırlıyoruz.

Bu yıl bütün hemşehrilerimizle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik beraberliğimiz daim olsun.
Bildiğiniz gibi Muharrem ayı kardeşliğin, paylaşımın olduğu bir ay. Onun için de bizler her yıl geleneksel hale getirerek Ahi Evran düsturu almış, onun terbiyesi ile büyüyen esnaf teşkilatı olarak da her yıl esnaflarımızla vatandaşlarımızla paylaşarak aşure ikramında bulunuyoruz. Vatandaşımızın da yoğun bir talebi var. Ben afiyet olsun diyorum ve herkesin Muharrem ayını tebrik ediyorum" dedi.

Bu haber 103063 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...