Narin’in Kaybolmasıyla İlgili Ağabeyi Adli Tıp’a Sevk...

Narin’in Kaybolmasıyla İlgili Ağabeyi Adli Tıp’a Sevk Edildi 

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları 8. gününde de sürüyor. Şu ana kadar mahallenin etrafındaki 16 kilometrelik alanda devam eden arama çalışmalarından hiçbir sonuç çıkmadı. Narin Güran'ın kaybolmasına yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan kişinin ise ağabey E.G. olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan E.G.'nin kollarında ısırık izlerine rastlanırken, E.G.'nin, ısırık izlerinin incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi.

29 Ağustos 2024 - 11:33

Narin’in Kaybolmasıyla İlgili Ağabeyi Adli Tıp’a Sevk Edildi 

Giriş Tarihi: 29.08.2024  11:16 Güncelleme Tarihi: 29.08.2024  11:32

Narin Güran'ın Ağabeyi Gözaltına Alındı: Kolunda Isırık İzi Tespit Edildi, Adli Tıp'a Sevk Edildi

8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmada, kolundaki iz nedeniyle ağabeyi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Narin Güran'ın Ağabeyi Gözaltına Alındı: Kolunda Isırık İzi Tespit Edildi, Adli Tıp'a Sevk EdildiDiyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları 8. gününde de sürüyor. Şu ana kadar mahallenin etrafındaki 16 kilometrelik alanda devam eden arama çalışmalarından hiçbir sonuç çıkmadı. Narin Güran'ın kaybolmasına yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan kişinin ise ağabey E.G. olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan E.G.'nin kollarında ısırık izlerine rastlanırken, E.G.'nin, ısırık izlerinin incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi.

Narin’in Kaybolmasıyla İlgili Ağabeyi Adli Tıp’a Sevk Edildi

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınan ağabeyi, kolundaki iz nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 8. gününde devam ediyor. Kaybolduğu gün, evinin 3 kilometre uzağında bir terlik tekinin bulunduğu Narin'den başka hiçbir iz yok.

A W276527 02

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın izini sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin, Narin’in ağabeyi E.G. (18) olduğu belirtildi.

A W276527 04Kolundaki ısırık izinin, kayıp kız çocuğuna ait olup olmadığının belirlenmesi amacıyla şüpheli, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Narin'in güvenlik kamerasına en son yansıdığı bölgede bulunan samanlık alanda yeni bir arama yapıldı. Son gelen ihbar doğrultusunda bölgeye deprem cihazları getirildi. Ekipler altı adet yer altı görüntüleme cihazı ile samanlığa lazer tutarak görüntüleri inceledi. Arama çalışması sonucunda Narin'e ait bir iz bulunamadı.

Narin Güran'ın Ağabeyi Gözaltına Alındı: Kolunda Isırık İzi Tespit Edildi, Adli Tıp'a Sevk Edildi - Resim : 1

İFADE VE DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Çocuğu arama çalışmalarında şimdiye kadar 7 iz köpeği ile 11 bin dönüm alan tarandı. Yakınları ve mahalleli dahil 130 kişinin ifadesi alındı. İfadesi alınanlar arasında Narin'in 17 yaşındaki ağabeyi de bulunuyor. Bazı kişilerden alınan DNA örnekleri de incelemek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bir ihbarı değerlendiren ekipler, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışması başlattı. İş makinesiyle deredeki birikintileri kaldıran ve dere alanını genişleten ekipler, suyun yüksekliğini kısmen düşürerek deredeki suyun daha rahat akmasını sağladı, jandarma ve AFAD ekipleri dere kenarında arama yaptı. Havanın kararması üzerine deredeki çalışmaya ara verildi. Ekiplerin yarın iş makinesi ve dalgıçlarla arama çalışmasına devam edeceği belirtildi.

Narin Güran'ın Ağabeyi Gözaltına Alındı: Kolunda Isırık İzi Tespit Edildi, Adli Tıp'a Sevk Edildi - Resim : 2

NARİN'İN ANNESİ: ÇOK ÇİRKİN YORUMLAR GELİYOR

Anne Yüksel Güran, kızı Narin'i istediğini ifade ederek, başka annelerin ağlamaması ve başka Narinlerin kaybolmaması dileğinde bulundu.

Sosyal medyada insanların kendilerini çok üzdüğünü belirten Güran, “O kadar çirkin yorumlar geliyor, benim çocuklarımı üzüyorlar. Devleti, polisi, jandarmayı meşgul ediyorlar, kendilerinden utansınlar. İnsan, böyle kız çocuğuyla dalga geçemez. Çok ayıp, bir çocukla, anne yüreğiyle, kardeşleri bu halde nasıl yorum yapıyorlar. Onlara yazıklar olsun. Sabahın köründe kalkıyoruz biri arıyor 'Narin ölmüş', cesedini görmüş, 'Narin burada' olmuş. Bize binlerce mesaj geliyor. Biz kendimizi bırakmışız, devletimizi meşgul etmesin. Bunu istiyorum, bunu dile getirmek istiyorum.” dedi.

'KİMDEYSE KIZIMI DEVLETİN KAPISINA BIRAKSIN'

Şu an gözaltı olmadığını ifade eden Yüksel Güran, şöyle konuştu:

"Şu anda beni de götürüyor, babasını da, komşuları da, çocukları da, ağabeyini de götürüyor. Gidiyoruz, geliyoruz. Teşekkür ederiz. O kadar titiz davranıyorlar ki, benden bile şüphe ediyorlar çalışmadan dolayı çok mutluyum. Devletimiz iyi ki böyle bir şey yapıyor. Hepsini kızım için yapıyor. Beni götürsün, babasını, ağabeyini götürsün."

"Kendimizi sorguluyoruz, bakıyoruz kendimizde bir şey bulamıyoruz.” diyen anne Güran, “Kadın erkek kim olursa yalvarıyorum, Türkiye'nin önünde yalvarıyorum kızımı bir köşede, devlet kapısına bırak. Bütün ailem mahvoldu. Diyemiyoruz bu yaptı, şu yaptı, sen kimsin? Dünya malı istiyorsan elimizden ne gelirse, yatağımızı satarız sana veririz sana o parayı. Dünya malı Narin'den daha mı kıymetli... Beni bir kağıda bırakma bir ömür. Gücüm kalmadı. 5 oğlum var, tek kızım var. Eğer bu kimse biliyor ben ona düşkünüm” diye konuştu.

İL JANDARMA KOMUTANI: ÇOK KISA SÜRE KALDI

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz.

Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız. Narin'imizi sağ olarak bulmak istiyorum. Gönlümüz onu sağ olarak bulmak. Gönüller yaralı, 85 milyon bu olaya çok üzülüyor. Biz geceleri dahi uyumuyoruz."

NARİN'İN BABASI: ÜMİTLERİM BİNLERCE KAT ARTTI

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım'ın açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını ifade eden baba Arif Güran, şöyle konuştu:

"Paşamızın sarf ettiği bu sözler bizi daha da umutlandırdı. Bizi daha da dinç etti. Umudumuz daha fazla oldu. Paşamızın emeği çok, Allah ondan razı olsun, bizim ona sevgimiz, saygımız fazladır. Sürecin ilk gününden beri takip ediyor. Her şey onun gözetiminin altında. İlk gün bana dedi ki; 'Arif senin kızını bulacağım.' Ben de sabırla paşamı bekliyorum. İnşallah kızımı getirecek, umutluyum. Bugün yaptığı açıklama ile birlikte ölüyü adeta diriltti. Ümitlerimi binlerce kat daha da fazla artırdı. Bu süreçte inanın bir baba için anlatılamaz. Bütün Türkiye gerçekten topyekun, bizi tanıyan veya tanımayan, dualarıyla destekleriyle bizimleydi. Basının da etkisi çoktur. Allah sizden razı olsun ilk günden beri yanımızdan ayrılmadınız. Sizin de emeğiniz bizde çok.

'PİŞMAN OLMUŞLARSA DEVLETİMİZE GELSİNLER'

Ümitliyim, kızımı getirecekler, getirecekler, getirecekler. Başka bir alternatifi yoktur. Pişman olmuşlarsa gelsinler, devletin şefkatli kucağına gelsinler. Devletimiz de onlara şefkat kucağını açsın. Allah onları affetsin. Kim olursa olsun fark etmez. Demek ki jandarmamız bir şeyler yakalamış, umutludur jandarma. Biz de umutluyuz. Biz umutlu olduğumuz zaman, jandarma bizi görüyor ve onlar bizden daha fazla umutlu oluyor, daha da gayret ediyorlar. Yani jandarma ve AFAD'ın da burada hakkı ödenmez. Bazı komutanlarımız burada gece sabaha kadar ayakta. Yemeden, içmeden, uyumadan bir mücadele veriyorlar. Ben sabahtan akşama kadar ellerini öpsem, başıma koysam, onların hakkını ödeyemem. Rabbim devletin eksikliğini vermesin" dedi.

'HERKESİN İFADESİ ALINIYOR'

Asılsız ihbar ve şikayetlerin kendilerini üzdüğünü belirten Güran; eşim şu an o da benim gibi uyumuyor, içmiyor. Tabii o benden daha beter, ben bir babayım, o bir annedir. Bazı kanallar, bir kulaklık kulağına koyup sesi almadan, yanlış kelimeleri yanlış sarf ederek onu da rahatsız etmesinler. Çünkü bir anayı yormak iyi bir şey değil. Herkesin ifadesi alınıyor. Zannetmesinler ki sadece bu köydekilerin değil, annenin, babanın, kardeşinin, herkesin ifadesi alınıyor. Burada kim suçluysa fark etmez. Ama böyle yalan iftira ile böyle konuşmaların yapılmamasını istiyorum."

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'ın merkeze bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasına ilişkin soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini, şu anda 1 kişinin gözaltında olduğunu duyurdu.

Soruşturmayla ilgili bir kişinin gözaltında tutulduğunu ifade eden Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır'ın merkeze bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır."

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ, AĞABEYİ ÇIKTI

Narin Güran'ın kaybolmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi. Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği, yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Bu haber 102962 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lübnan'da ikinci şok! İsrail bu kez telsizleri patlattı...Çok sayıda ölü ve yaralı var
Lübnan'da ikinci şok! İsrail bu kez telsizleri patlattı...Çok...
İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki keskin nişancı detayı ortaya çıktı
İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesindeki...