Operasyon görüntüleri paylaşıldı: Hakkari’de biri ölü ikisi...

Operasyon görüntüleri paylaşıldı: Hakkari'de biri ölü ikisi sağ üç terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, 'Gürz-6' operasyonunda biri ölü, ikisi sağ olmak üzere üç teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ölü olarak etkisiz hale getirilen teröristin İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde Turuncu kategoride yer alan Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin olduğu belirtildi. Teslim olan iki teröristlerden birinin de Gri kategoride yer alan Zin kod adlı Aysel İnce; diğerinin ise terör örgütünün sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten Adile Zagros Hebun k

12 Ağustos 2024 - 20:09

Son dakika! "GÜRZ-6" ile teröre darbe! Bakan Yerlikaya duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Giriş:12.08.2024 18:35 Güncelleme:12.08.2024 19:53

PKK belası yok olup bitecek! MSB'den teröristlerin canını yakacak haber: 17 PKK'lı öldürüldü!

 MSB: 17 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Pençe-Kilit harekat bölgesine gerçekleştirilen başarılı hava harekatıyla, 17 PKK’lı teröristin daha etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

PKK belası yok olup bitecek! MSB'den teröristlerin canını yakacak haber: 17 PKK'lı öldürüldü!İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “GÜRZ-6” operasyonu ile 1’i ölü, 2’si sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyona ilişkin bilgi veren Yerlikaya, 2 teröristin gri ve turuncu listede olduğunu belirterek sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten Adile Zagros Hebun kod adlı Hebun Hevi adlı teröristin de teslim olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, teröristlerin katıldığı 15 eylemde;  30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği belirlendiğini de kaydetti.

Turuncu ve gri kategorideki 3 PKK'lı etkisiz hale getirildiHain terör örgütü PKK ve türevleri ile mücadele yurtta ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ederken düzenlenen operasyonlarla teröre ağır darbeler vuruluyor. Bu kez GÜRZ-6 operasyonu ile teröre ağır darbe vuruldu.

Son dakika! GÜRZ-6 ile teröre darbe! Bakan Yerlikaya duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Türk askeri PKK terör örgütüne ağır darbe vurmaya devam ediyor. Milli Savunma tarafından yapılan açıklamaya göre; Pençe-Kilit harekat bölgesine gerçekleştirilen başarılı hava harekatıyla 17 PKK’lı terörist öldürüldü. 

Yurt içi ve sınır ötesi operasyonları ile terör örgütlerini bitirme noktasına gelen Türk askeri PKK'yı can evinden vurmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit harekât bölgesine gerçekleştirilen başarılı hava harekatıyla 17 PKK’lı teröristin daha etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

TERÖRİSTLERİN İNLERİNİ YERLE BİR EDEN KORKUSUZ MEHMETÇİK 

Milli Savunma Bakanlığı operasyonla ilgili şu ifadelere yer verdi; 

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hudutlarımızın güvenliği, bölgenin huzuru ve emniyeti için Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Pençe-Kilit bölgesinde unutulmayacak kahramanlıklar sergileyen, en tehlikeli ve en zorlu arazilerde teröristlerin inlerini yerle bir eden korkusuz Mehmetçik, terör örgütü PKK’yı bölgeden silip atmak için mücadele veriyor.

TERÖRİSTLER KENDİLERİNİ BEKLEYEN SONDAN KURTULAMAYACAK 

Pençe-Kilit harekât bölgesine gerçekleştirilen başarılı hava harekatıyla 17 PKK’lı terörist daha etkisiz hâle getirildi. Şehitlerimiz için, milletimiz için, aziz vatanımız için durmadan, yorulmadan tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz! Teröristler kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacak!

YILBAŞINDAN BU YANA BİN 652 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında şunları söyledi: “Son bir haftada 64 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 796’sı Irak’ın, 856’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bin 652 oldu.  Terör inlerine tek tek girmeyi sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait çok sayıda mağara/sığınak tespit ettti. Tespit edilen mağara/sığınaklar dâhil arama-tarama faaliyetlerinde muhtelif miktarda; el yapımı patlayıcı (EYP), el ve keskin nişancı dürbünü, telsiz, jeneratör, termal şemsiye, havan, roketatar ve keskin nişancı mühimmatı ile yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonucunda 1'i ölü, 2'si sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

'Gürz-6' operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.'Gürz-6' operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

TURUNCU LİSTEYE ÇİZİK!

Öldürülen terörist Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin'in İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde turuncu kategoride yer aldığı tespit edildiğini belirten Yerlikaya, gri kategorideki Zin kod adlı Aysel İnce teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

4 VATANDAŞIN ŞEHİT EDİLDİĞİ EYLEMLERİN TALİMATLARINI VERDİLER!

Ayrıca teröristlerin talimatlarını verdiği ve bizzat katıldığı 15 eylemde; 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği 56 Güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın yaralandığı tespit edildi.

Öte yandan Bakan Yerlikaya teröristlerin teslim olduğu anları da paylaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bugün Ankara Jandarma Harekat Merkezinden Jandarma Genel Komutanımız, Generallerimiz, Subay ve Astsubaylarımızla birlikte "GÜRZ-6" operasyonunu an be an takip ettik ve yönettik.

"BEYAZ BAYRAK SALLAYARAK TESLİM OLDULAR"

Operasyon sonucunda 1'i ölü, 2'si sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Ölü ele geçirilen terörist Devletimize meydan okumaya, kahraman Jandarmamıza mukavemet etmeye devam ediyordu. Hak ettiği sonu buldu. Beyaz bayrak sallayan iki kadın terörist ise sağ olarak teslim alındı!

SÖZDE VAN SORUMLUSU TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde TURUNCU kategoride yer aldığı tespit edilen Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin ölü olarak etkisiz hale getirildi.

'Gürz-6' operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.'Gürz-6' operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde GRİ kategoride yer aldığı tespit edilen Zin kod adlı Aysel İnce teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi.

Sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten Adile Zagros Hebun kod adlı Hebun Hevi'nin de teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi.

O EYLEMLERDE 4 VATANDAŞ ŞEHİT EDİLDİ

Teröristlerin katıldığı 15 eylemde; 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği belirlendi. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Hakkari ili Kavaklı ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timlerinin katılımı ile yapılan operasyonda çıkan silahlı çatışmada 1'i ölü olarak 2'sinin ise teslim olarak sağlanarak toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi.

"DURMAYACAK DURAKSAMAYACAĞIZ"

Teröristlerin talimatlarını verdiği ve bizzat katıldığı 15 eylemde; 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği 56 Güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın yaralandığı tespit edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle

Bu haber 101626 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Devlet Bahçeli'den MHP'nin MYK-MDP toplantısı sonrası flaş açıklamalar
Devlet Bahçeli'den MHP'nin MYK-MDP toplantısı sonrası flaş...
MEB harekete geçti: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula ceza
MEB harekete geçti: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula...