Seçil Erzan’ın ponzi vurgununda yeni detaylar! Emre Çolak, Mert...

Seçil Erzan'ın ponzi vurgununda yeni detaylar! Emre Çolak, Mert Çetin, Ayhan Akman... WhatsApp mesajları ifşa oldu: Allah sonumuzu hayır eylesin

Çorlu’da 10 Nisan’da gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde yapılan aramalarda, ele geçirilen bazı dokümanlar da yakalama dosyasına konuldu. Erzan’ın daha önce kimden kaç para aldığına yönelik hazırlanan 2 liste ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri 29 kişilik, diğeri 21 kişilik bir isim listesiydi. Bu isim listesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde biri dolar diğeri Türk lirası olarak aldığı ve ödediği para listesi ele geçirildi.

03 Aralık 2023 - 08:09

Seçil Erzan'ın ponzi vurgununda yeni detaylar! Emre Çolak, Mert Çetin, Ayhan Akman... WhatsApp mesajları ifşa oldu: Allah sonumuzu hayır eylesin
Giriş Tarihi: 03.12.2023 07:24 Güncelleme Tarihi: 03.12.2023 07:41.
Seçil Erzan davası | "Yüksek gelirli fon" vurgununda bomba detaylar! Futbolcuların attıkları mesajlar ortaya çıktı
Son dakika: "Yüksek gelirli fon" vurgununda flaş detaylar! Seçil Erzan'a attıkları mesajlar ortaya saçıldı: Şaka mı yapıyorsun?
Yüksek gelirli fon vurgununda bomba detaylar!
"Yüksek gelirli fon" vaadiyle ünlü isimleri dolandıran Seçil Erzan'ın vurgununun ortaya çıktığı tarih olan 7 Nisan'da, 3 milyon 200 bin dolar kaptıran Galatasaraylı eski futbolcu Emre Çolak, 75 bin dolar kaptıran Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin ve eski futbolcu Ayhan Akman'ın gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Erzan'ın dava dosyasına giren cep telefonu ön inceleme raporunda, Çolak'ın, "Seçil hanım bekliyorum. 2 saat oldu. Şaka mı yapıyorsunuz? Seçil Hanım?" dediği, Çetin'in ise, "Yine kayıpsın Allah sonumuzu hayretsin. Seço ne oldu senin Allah korkuna. Sen bunu bize nasıl yaparsın ya" diyerek Erzan'a veryansın ettiği saptandı. Ayhan Akman'ın ise Erzan'a sitem ederek, "Ben artık bu işi soracağım haberin olsun. Aramayı düşünüyor musun beni" dediği belirlendi.
Denizbank'tan fon dolandırıcılığı hakkında yeni açıklama
Bankacı Seçil Erzan’ın futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı olay gündeme bomba gibi düşerken, yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. "Yüksek gelirli fon" vaadiyle ünlü isimleri dolandıran Seçil Erzan'ın vurgununun ortaya çıktığı tarih olan 7 Nisan'da, 3 milyon 200 bin dolar kaptıran Galatasaraylı eski futbolcu Emre Çolak, 75 bin dolar kaptıran Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin ve eski futbolcu Ayhan Akman'ın gönderdiği mesajlar ortaya çıktı.

Seçil Erzan davası | Yüksek gelirli fon vurgununda bomba detaylar! Futbolcuların attıkları mesajlar ortaya çıktı
.Seçil Erzan'ın futbol dünyasını sarsan ponzi vurgununda sis perdesi aralanmaya devam ediyor. "Yüksek gelirli fon" vaadiyle Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan Fernando Muslera, Semih Kaya, Emre Çolak, Musa Mert Çetin, Ayhan Akman gibi futbol camiasının tanınan isimlerinin parasını kaptırdığı konuşulurken Seçil Erzan'a gönderilen WhAtsapp mesajları da ortaya çıktı. Emre Çolak'ın "Seçil Hanım bekliyorum 2 saat oldu. Şaka mı yapıyorsunuz ya? Seçil Hanım?" dediği; Mert Çetin'in "Yine kayıpsın Allah sonumuzu hayır eylesin. Sen bunu bize nasıl yaparsın ya? Ne oldu senin Allah korkuna" şeklinde mesaj attığı gözlemlendi.
Seçil Erzan’ın ponzi vurgununda yeni detaylar! Emre Çolak, Mert Çetin, Ayhan Akman... WhatsApp mesajları ifşa oldu: Allah sonumuzu hayır eylesin
Özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan'ın "Yüksek gelirli fon" adı altında yaptığı vurguna para yatıran Galatasaraylı eski futbolcu Emre Çolak, Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin ve eski futbolcu Ayhan Akman'ın Erzan'a 7 Nisan'da gönderdikleri mesajlar ortaya çıktı.
Seçil Erzan’ın ponzi vurgununda yeni detaylar! Emre Çolak, Mert Çetin, Ayhan Akman... WhatsApp mesajları ifşa oldu: Allah sonumuzu hayır eylesinErzan'ın el koyulan cep telefonu üzerinde yapılan ön inceleme raporu dava dosyasında kendisine yer buldu.

Vurgun, 7 Nisan'da bir şikayetçinin ihbarı üzerine ortaya çıkmış, Erzan, 8 Nisan'da banka tarafından görevden el çektirilirken, 10 Nisan'da ise gözaltına alınmıştı.

3 milyon 200 bin dolarla fona Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan sonra en fazla parayı kaptıran 3'üncü isim Emre Çolak'ın Erzan'a 7 Nisan'da, "Seçil Hanım bekliyorum 2 saat oldu. Şaka mı yapıyorsunuz ya? Seçil Hanım?" şeklinde mesaj attığı belirlendi.
O mesajlar tek tek ortaya çıktı: Şaka mı yapıyorsun seçil hanım?Çolak'ın aynı gün saat 15.22'de ise WhatsApp üzerinden Seçil Erzan'ı aradığı ancak ulaşamadığı görüldü.

"YİNE KAYIPSIN ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN"
Seçil Erzan'a para veren ve mağdur isimlerden bir tanesi de, 75 bin dolarını kaptıran Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera'nın ve takımın da bir dönem tercümanlığını Musa Mert Çetin'indi. Çetin'in Erzan'a, "Yine kayıpsın Allah sonumuzu hayır eylesin. 1 bekliyor biliyorsun (Muslera'nın 1 milyon doları beklediğini kastediyor).

Aman daha azı olursa beni yorma hiç hayatta gitmem evine zaten o beni almaz. Herif telefonlarımı açmıyor. Sıkıldım zaten artık ne oluyorsa olur, onu durduracak bir kredim kalmadı" şeklinde veryansın ettiği belirlendi.

"SEÇO NEREDESİN NE OLDU SENİN ALLAH KORKUNA"

Çetin'in parasını Erzan'dan almaya Muslera'nın olduğu değerlendirilen mesajları da Erzan'a iletti. Mesajda, "İftardan sonra sendeyim parayla dedim. Zaten aksi olursa görürsün ne olacağını dedi. Seçil ben iftarı yapıp direkt sana gelirim. Seço neredesin cebin kapalı? Sen bunu bize nasıl yaparsın ya? Ne oldu senin Allah korkuna" dedi.

Yine Çetin'in öğlen 15.03'te Erzan'ı aradığı ancak aramanın cevapsız bırakıldığı saptandı.

AYHAN AKMAN: "BEN ARTIK BU İŞİ SORACAĞIM HABERİN OLSUN"
Erzan'ın ifadelerinde, "Ayhan Akman'a hiçbir borcum bulunmamaktadır. Aksine kendisinden yüklü miktarda alacağım vardı" dediği Ayhan Akman'ın mesajları da dosyada yer aldı.

Akman, 7 Nisan Cuma günü, "Ben artık bu işi soracağım haberin olsun" dediği, Erzan'ın bu mesaja herhangi bir cevap vermediği görülürken, Akman'ın 3 gün sonra, Erzan'ın gözaltına alındığı tarih olan 10 Nisan'da bir daha mesaj atarak, "Aramayı düşünüyor musun beni" şeklinde sitemli bir mesaj attığı ancak buna da cevap alamadığı görüldü.

ÖN İNCELEME: SÜRE İSTEDİ... OYALADI
Cep telefonunun ön inceleme raporuna göre Erzan, özellikle Whatsapp görüşmelerinin çoğunluğunun silindiği, gerçekleşen konuşmalarda Erzan genellikle para aldığı isimlerden süre istedi, oyaladı. Karşı taraftan gelen mesajlara ve aramalara çoğu zaman cevap vermediği vurgulandı.

Fatih Terim ve şoförü de listede! İki liste ortaya çıktı, 1.5 milyon dolarlık detayFatih Terim ve şoförü de listede! İki liste ortaya çıktı, 1.5 milyon dolarlık detaySeçil Erzan’ın yakalama dosyasında kimlerden kaç para aldığı, ne kadar ödediği ve kalan borçların ne kadar olduğuna dair 2 liste daha ortaya çıktı.

Fatih Terim ve şoförü de listede İki liste ortaya çıktı, 1.5 milyon dolarlık detayÇorlu’da 10 Nisan’da gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde yapılan aramalarda, ele geçirilen bazı dokümanlar da yakalama dosyasına konuldu.

Erzan’ın daha önce kimden kaç para aldığına yönelik hazırlanan 2 liste ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri 29 kişilik, diğeri 21 kişilik bir isim listesiydi. Bu isim listesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde biri dolar diğeri Türk lirası olarak aldığı ve ödediği para listesi ele geçirildi. Listenin içeriği; isim, alınan, ödenen, borç, fazla ödenen, fark, para birimi ve not olarak hazırlanmış.

Posta kuponuyla başladı, trilyonlara ulaştı! Binlerce kişiyi dolandıran yöntem
Posta kuponuyla başladı, trilyonlara ulaştı! Binlerce kişiyi dolandıran yöntemHaberi Görüntüle

TERİM VE ŞOFÖRÜ DE LİSTEDE

Hazırlanan dolar listesi, 47 kalem olarak sıralanıyor. Listede Fatih Terim’in ismi de yer alıyor. Fatih Terim’den 700 bin dolar alındığı, 1 milyon 500 bin dolar ödendiği yazılıyor. 800 bin dolar fazla ödenen listenin not bölümüne “Ödenen miktar yazılanın çok” ibaresi düşülmüş. TL listesindeki isimler arasında Fatih Terim’in şoförü Umut Algöze de yer alıyor. Listeye göre Algöze 100 bin lira ödemiş, 150 bin olarak parasını almış gözüküyor.

Hazırlanan 2’nci listede yer alan kişilerden 10 kez para alındığı görülüyor. Bunlardan toplam 27 milyon 760 bin lira para toplandı. Bunlara karşılık 42 milyon 360 bin lira para ödendi. 2 milyon borç görünen listede 16 milyon lira fazla ödeme yapıldı.

Ele geçirilen bu listenin doğru olup olmadığı yapılacak incelemelerde ortaya çıkacak. Seçil Erzan’ın evinde çıkan bir işlem belgesinde, Fatih Terim’in ihtiyaç kredisi çektiği görülüyor. Dosyaya giren işlem belgesine göre Fatih Terim 22 Mayıs 2020’de Denizbank’tan 23 milyon 700 bin lira ihtiyaç kredisi çekti. Toplam 30 milyon 549 bin lira olarak yapılacak ödemesine göre aylık 1 milyon 243 bin lira taksit işlemi yapıldığı görülüyor.

SON ARAYAN ARDA TURAN

Mahkeme kararı sonrası Seçil Erzan’ın cep telefon kayıtları incelemeye alındı. Yapılan incelemede bulunan WhatsApp ve SMS kayıtları ile son 6 aya ait aranan ve aradığı telefon kayıtları da dosyaya girdi. Olayın ortaya çıkmasından sonra Seçil Erzan birçok mesaj alıyor. Ayrıca birçok kişi tarafından da aranıyor.

İnceleme kayıtlarında, Arda Turan 5 Nisan günü Seçil Erzan’ı arıyor ve 89 saniye telefonla konuşuyor. Bir gün sonra Ali Yörük’ün Seçil Erzan’ı aradığı görülüyor. Müştekilerden Ömer Kahraman ve Bülent Çeviker’in avukatı Hediye Ergin’in de Erzan’a ulaşmaya çalıştıkları görülüyor.

GÜROL DA MASAJ ATIYOR

İncelenen kayıtlara göre Seçil Erzan’ın eski erkek arkadaşı Candaş Gürol da 7 Nisan’da mesaj atıyor. Avukat Candaş olarak kayıtlı olan Candaş Gürol’dan “Seçil” içerikli mesaj aldığı, şüphelinin “Arar mısın” yazdığı, akabinde, “Seçil, Merve aradı. Sana ulaşamamış kimse, iyi misin?” içerikli mesaj aldığı, cevap yazmadığı kayıtlara yansıyor. Seçil Erzan’ın son 6 aylık incelenen cep telefon kayıtlarında en son Arda Turan tarafından arandığı görülüyor. Olayın patlak verdiği 7 Nisan gününde saat: 11.07’de arayan Arda Turan, son olarak 15.24’de tekrar arıyor ve 2 saniyelik bir görüşme görülüyor. Bu da Seçil Erzan’ın son telefon kayıdı oluyor.

Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Sinan Akçıl: Bizden de para almaya çalıştılarSİNAN AKÇIL: BİZDEN DE PARA ALMAYA ÇALIŞTILAR
İşte Seçil Erzan ile Turan’ın mesajlaşmalarıİŞTE SEÇİL ERZAN İLE TURAN'IN MESAJLAŞMALARI
Seçil Erzan vurgununda yeni gelişmeSEÇİL ERZAN VURGUNUNDA YENİ GELİŞME
Semih Kaya sessizliğini bozdu!SEMİH KAYA SESSİZLİĞİNİ BOZDU!
Fatih Terim Fonu vurgununda yeni detay!FATİH TERİM FONU VURGUNUNDA YENİ DETAY!
SPK’dan Seçil Erzan olayıyla ilgili flaş açıklamaSPK'DAN SEÇİL ERZAN OLAYIYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
Seçil Erzan günlerce peşinde koşmuş!SEÇİL ERZAN GÜNLERCE PEŞİNDE KOŞMUŞ!
Vurgunun en net görüntüsüVURGUNUN EN NET GÖRÜNTÜSÜ

Bu haber 236788 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok sert tepki: İftira ve yalan dolu bir paylaşım!
İsrailli Bakan Katz'tan küstah paylaşım! Dışişleri'den çok...