Son dakika haberi: Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetti!
Giriş Tarihi: 9.3.2020 22:36 Güncelleme Tarihi: 9.3.2020 22:46
Edinilen son dakika haberine göre eski Adalet Bakanlarından Şevket Kazan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ajanslara son dakika haberi olarak düşen eski Adalet Bakanı Şevket Kazan vefat haberi ardından ailesi ve yakın çevresi üzüntüye boğuldu. İşte habere ilişkin detaylar...
Ajanslara düşen son dakika haberine göre, Adalet eski Bakanlarından Şevket Kazan hayatını kaybetti. Eski Bakan Kazan'ın bir süredir tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'nde hayata gözlerini yumduğunun açıklanmasının ardından ailesi ve yakın çevresi üzüntüye boğuldu. İşte son dakika haberine ilişkin detaylar...
Türk siyaset ve avukat Şevket Kazan hayatını kaybetti… “Şevket Kazan kimdir?” sorusu da bu bağlamda arama motorunda aratılmaya başladı. 1976 – 1977 yılları arasında Çalışma Bakanı, 1996 1997 yılları arasında Adalet Bakanı, 1991 – 1995 yılları arasında da Millet Vekilliği yapan Kazan 12 Eylül Darbesi'nden sonra 1 yıl süreyle tutuklu kaldı. Kazan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Şevket Kazan kaç yaşındaydı, neden öldü? Hastalığı neydi? İşte cevabı…
Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan (86), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kazan'ın yarın ikindi namazı sonrası Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.
Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetmiştir. Cenaze namazı yarın Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınıp ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir" ifadelerine yer verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.
ŞEVKET KAZAN KİMDİR?
Şevket Kazan 7 Aralık 1933 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. 1971'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Necmettin Erbakan'ın kurduğu Milli Nizam Partisi'ne katıldı. 1973'te Milli Selamet Partisi'nden Kocaeli milletvekili seçildi. Aynı yıl kurulan CHP-MSP hükümetinde Adalet bakanı, Kasım 1976'da da I. Milliyetçi Cephe hükümetinde Çalışma bakanı oldu. 1977'de Zonguldak'tan milletvekili adayı ve kısa süre sonraki yerel seçimlerde 1977'de de MSP'den İstanbul belediye başkan adayı olduysa da iki seçimi de kaybetti.
12 Eylül Darbesi'nden sonra 1 yıl süreyle tutuklu kalan Şevket Kazan, 1985 yılında beraat etti. 1991'de Refah Partisi'nden tekrar milletvekili seçilen Kazan, 1996'da kurulan Refahyol hükumetinde Adalet bakanı oldu. Bu dönemde Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yaptı. 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya adı karışan sanıkları hapishanede ziyaret etti. Kazan halen Saadet Partisi'nde siyasete devam etmektedir.
11 Temmuz 2010 tarihinde düzenlenen olağanüstü Kongre'de GİK dışında kalmıştır. Numan Kurtulmuş tarafından hazırlanan "Milli Görüş'ün mihenk taşlarının %95'inin bulunmadığı" beyaz listede yer almamıştır. Milli Görüş'ü, Ak Parti'nin aksine; Milli Görüş partisi içerisinde farklılaştırmaya çalışan Numan Kurtulmuş'a sürekli Erbakan Hoca'nın yeşil listesi ile yeniden kongreye gitmesi yönünde davette bulunmuş, bunun aksini icra eden Numan Kurtulmuş'a karşı, Numan Kurtulmuş tarafından yapılmış kongreyi mahkemeye vererek kayyuma devrettirmiştir. Bu kayyum olayını daha önce yaşayan CHP'nin genel sekreterliğini yapan Önder Sav ile görüşmüştür. Bu görüşme ile Milli Görüş ikinci kez gömlek değiştirme olayı ile karşılaşmıştır.
Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş, sadece birkaç ay önce dile getirdiği söylemleri terk etmiş ve HAS Parti adında ikinci bir AK Parti hareketi kurmuştur. Nihai olarak Saadet Partisi yeni bir kongreye gitmiştir ve Milli Görüş kurucusu Necmettin Erbakan Genel Başkan seçilmiştir. Erbakan'ın vefatı ile daha önce aktif siyaseti artık bıraktığını belirten Kazan, Erbakan Hoca'nın vefatına 3 gün kala hala siyaset yapmasını görerek bir kez daha siyasete soyunmuş ve Saadet Partisi'nden Bursa 1. sıra adayı olmuştur.
YORUMLAR