Van’da kaybolan Rojin’in cansız bedeni bulundu? İçişleri...

Van’da kaybolan Rojin’in cansız bedeni bulundu? İçişleri bakanı Ali Yerlikaya açıkladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha dönmedi. Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, polis ekiplerine ihbarda bulundu. O günden beri Rojin'i arama çalışmaları sürüyordu. Konuyla ilgili acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi.

15 Ekim 2024 - 18:42

Son dakika... Kayıp Rojin'den acı haber: Cansız bedeni bulundu! 

Giriş Tarihi: 15.10.2024  17:46 Son Güncelleme: 15.10.2024  18:51

Van'da kaybolan Rojin'in cansız bedeni bulundu

Rojin Kabaiş öldürüldü mü? Cansız bedenini bulan kişi A Haber'e konuştu: "Ayakları simsiyahtı" | Dikkat çeken elbise detayı

20 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...
Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ın cansız bedeni, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinden karayolu ile yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tuşba ilçesine bağlı özellikle yazlıkların bulunduğu Mollakasım Mahallesi sahilinde bulundu.Son dakika... Kayıp Rojin'den acı haber: Cansız bedeni bulundu!Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ın cesedi 18 gün sonra bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu" diyerek acı haberi duyurdu. Genç Kabaiş'in cesedi, otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırılırken, cesedi bulan kişi A Haber ekranlarına konuştu.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...  Van'da 18 günden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları devam ederken bugün acı haberi geldi. Genç kızın cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.  

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu.

Van'da kaybolan Rojin'in cansız bedeni bulundu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha dönmedi.
Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, polis ekiplerine ihbarda bulundu.
O günden beri Rojin'i arama çalışmaları sürüyordu. Konuyla ilgili acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi.

 

Son dakika... Kayıp Rojin'den acı haber: Cansız bedeni bulundu!

18 gündür her yerde aranan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu. Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Bakan Yerlikaya, "18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu" ifadelerini kullandı. 

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu.Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha dönmedi.Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, polis ekiplerine ihbarda bulundu.

TELEFONU POLİS EKİPLERİNCE İNCELENİYOR

28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

18 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

18 gündür Rojin'i arama çalışmaları sürüyordu. Konuyla ilgili acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi.Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.

ANNESİNE MARKETE GiDECEĞİNİ SÖYLEDİ 

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

YOĞUN ARAMA ÇALIŞMASI YAPILDI 

Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri zaman zaman havadan destek verdi.Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı.

Kayıp Rojinin cansız bedeni bulunduBAŞÖRTÜSÜ BULUNMUŞTU

Jandarma, polis ve AFAD üyelerinden oluşan dalgıç ekipleri zaman zaman göle dalış yapıp, aramalara destek verirken, Rojin'e ait başörtüsü Bardaçı köyü sahillinde 10 Ekim'de bulundu.

ROJİN'DEN 18 GÜN SONRA ACI HABER

Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş'ten acı haber geldi.

18 gündür kayıp olan genç kızın cansız bedeni bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı.

ADLİ TIP SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dokgöz, "Bu tür kayıp olaylarından sonra özellikle süre çok geçtikçe yani 24-40-48 saat geçtikten sonra maalesef üzücü haberlerle karşılaşıyoruz. 18 gün gibi uzun bir süre geçtiği için de bundan sonraki süreçte bizim adli tıp uzmanı olarak neden öldüğünü, ölüm sebebini, ölüm zamanını, ölüme etki eden faktörleri ve bir dış etki var mı, cinayet mi, kaza mı, intihar mı buna yönelik incelemeler yapılacak. Toksikolojik incelemeler yapılacak. Bir zehirlenme var mı, uyutucu uyuşturucu var mı buna yönelik değerlendirmeler yapılacak. Süreç sonrasında neden öldüğünü, ne zaman öldüğünü ve ölüme etki eden faktörlerin neler olduğunu ortaya koymaya çalışacağız.

Bundan sonraki süreçte olay yeri incelemeyle birlikte otopsi bizim için çok önemli olacak. Otopside özellikle dokular incelenirken ölüm nedenini anlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz (Ekran görüntüsü / A HABER)Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz (Ekran görüntüsü / A HABER)

NE KADAR SÜRER?

Adli tıp sürecini anlatan Dokgöz. "Otopsi bugün yapılır tahminime göre ve yapıldıktan sonra ön rapor şeklinde kamuoyuna yansıyan otopsi raporu savcılıkla paylaşılır. Arkasından da bir takım laboratuvar incelemeleri olacak. O da bir haftayı bulur. Bir hafta maksimum 10 gün içerisinde konu ile ilgili Adli Tıp kendi perspektifinden raporunu sunar." dedi.

DARP VE ELBİSE DETAYI!

İlk belirlemelere göre, Rojin'in cesedinin uzun süre suda kaldığı tespit edilirken genç kızın kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği ve her hangi bir darba maruz kalmadığı anlaşıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.

28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek verdi.

Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı.

Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

Son dakikaVan'da 18 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in Van Gölü sahilinde cesedinin bulunması ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı. Rojin'in uzun süre suda kaldığı, kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği ve gözle yapılan ilk muayenede herhangi bir darba maruz kalmadığı anlaşıldı. İşte Rojin Kabaiş'in ölümünün detayları...

Nazif KARAMAN

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

Son dakikaVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş’in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek verdi. Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

10 Ekim'de Rojin'e ait başörtüsü bulundu. Rojin Kabaiş'ten bugün acı haber geldi. 18 gündür kayıp olan genç kızın cansız bedeni bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu açıkladı.

Üniversiteli Rojin'den acı haber!

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

İlk belirlemelere göre, Rojin'in cesedinin uzun süre suda kaldığı anlaşıldı. Rojin'in kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği ve her hangi bir darba maruz kalmadığı anlaşıldı.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...

Rojin'in cesedine bugün Adli tıp'ta ilk muayene yapılacak.

SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...
 
SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...
 
SON DAKİKA: Rojin Kabaiş'in ölümünde ilk bilgiler: Elbise ve darp detayı! Cesedi uzun süre...
 

10 Ekim'de Rojin'e ait başörtüsü bulundu..

Bu haber 127848 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki camilerden duyuruldu
Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu! Şehadeti Batı Şeria'daki...
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama: İsrail topyekun savaş çıkarabilir
Başkan Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama:...